فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️بدترین حرف ممکن دردهان...
🎙حضرت آیت الله فاطمی نیا(دامت برکاته)
#کلام_علما
#دوشنبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 سالروز تخریب قبور ائمه بقیع "علیهم السلام" را به محضر مولایمان امام زمان"علیه السلام" و دوستداران اهل بیت تسلیت عرض می کنیم.
❣ #عند_ربهم_یرزقون
«در استان اصفهان حسینیهای وجود دارد
که ۴۰ شب روضه برگزار میکرد،
شهید حججی به مدت دو سال جزو خادمان این حسینیه بود. او از نجفآباد حدود ۵۰ کیلومتر را طی میکرد تا به اینجا بیاید، وقتی برای پذیرش آمد دو نکته گفت، یکی اینکه من را پشت قضایا بگذارید که جلوی چشم نباشم و دوم هر چه کار سخت در این حسنیه هست را به من بگویید انجام دهم. بعضی از شبها آنقدر خسته میشد که وقتی عذرخواهی میکردیم، میگفت برای امام حسین باید فقط سر داد.»
🌹شهید محسن حججی
#سیره_شهدا
#سه_شنبه
💠مراسم ذکر توسل و روضه بمناسبت هشتم شوال سالروز تخریب بقیع برگزار می گردد.
زمان:سه شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۰بعد از نماز مغرب وعشا
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
@thzibresalatgom
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
💠درس اخلاق باحضوراستادمحترم حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای رجبی(زیدعزه)
#اطلاعیه
#درس_اخلاق
#چهار_شنبه
❓فلسفهی وجودی شیطان که موجودی اغواگر و گمراه کننده است، چیست؟ و چرا خداوند او را خلق کرد؟
✅ پاسخ:
اوّلاً: خداوند #شیطان را، شیطان خلق نکرد. به دلیل اینکه او سالها (6 هزار سال)[1] همنشین فرشتگان و اهل عبادت بود، ولی بعداً به خواست خود و بر اثر تکبر راه طغیان و انحراف را در پیش گرفت و از رحمت خداوند دور شد.
ثانیاً: وجود شیطان، برای انسانهای با ایمان و آنها که میخواهند راه حق را بپیمایند، مضر نیست، بلکه وسیلهی پیشرفت و تکامل است؛ چرا که پیشرفت و ترقی و تکامل، همواره در میان تضادها صورت میگیرد.[2]
🔹 نقش شیطان در این جهان نقش دعوت کننده است؛ یعنی شیطان فقط انسانها را به گمراهی و انحراف دعوت میکند. خداوند به او قدرت تصرف در نفوس و سلطهی بر آنها نبخشیده است: «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ»؛[3] بیگمان او را بر کسانی که ایمان آوردهاند و به پروردگارشان توکل میکنند، تسلطی نیست.
به همین جهت وقتی که در قیامت عدهای شیطان را به دلیل اینکه آنها را گمراه کرد ملاقات میکنند، شیطان با آنها محاجه میکند میگوید: «... وَ ما کانَ لِیَ عَلَیْکُمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُکُمْ ...»؛[4] و من بر شما سلطهای نداشتم، جز اینکه شما را دعوت کردم.
🔸 در همین راستا باید گفت؛ آموزههای قرآنی حکایت از آن دارد که نقش شیطان در انحراف و گمراهی انسان، فقط در حد دعوت است و او هیچگاه انسانها را به اجبار به انحراف نمیکشاند؛ زیرا که انسان، مخاطب دو دعوت است. یکی دعوت خدا و یکی شیطان، و این انسان است که با اختیار خود یکی از این دو دعوت را میپذیرد. اما انسانهایی که با میل و اراده خود دعوت شیطان را پذیرفتند و او را الگوی خود قرار دادند و از دستورات او پیروی کردند، بر آنها سلطه پیدا میکند و آنها را به نابودی میکشاند: «إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذینَ یَتَوَلَّوْنَهُ ...»؛[5] جز این نیست که تسلط او بر کسانی است که او را دوست میدارند.
📌پاورقی:
[1]. سید رضی، محمد بن حسین، نهج البلاغه، محقق، صبحی صالح، ص 287، قم، هجرت، چاپ اول، 1414ق.
[2]. بیستونی، محمد، شیطان شناسی از دیدگاه قرآن کریم، ص 17.
[3]. نحل، 99.
[4]. ابراهیم، 22.
[5]. نحل، 100.
#اعتقادی
#پنج_شنبه