هدایت شده از ستاد امر به معروف و نهی از منکر قشم
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📋 موضوع سخنرانی: تبیین مفهوم لیلةالقدر با رویکرد مسئولیت اجتماعی براساس آیه إنا أنزلناه في ليلة مباركة إِنَّا كُنَّا مُنذِرِينَ
🎙 سخنران: حجت الاسلام دکتر مهدی عنایتزاده
🕌 مکان: مسجد انصارالمهدی (عجَّ) جزیره قشم
🗓 تاریخ: ۱۱ فروردین ۱۴۰۳
🕰 مدت سخنرانی: ۲۶ دقیقه
#لیلة_القدر
#شب_قدر
#مسئولیت_اجتماعی
#انتظار
#حقیقت_لیلة_القدر
#جامعه_مهدوی
📌ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان قشم
@setadqeshm
هرز خواند و هرز نوشت!
پس از مطالعه تخصصی در علوم انسانی و تجربهی گفتگو با اقشار گوناگون مردم اعم از دانشجو تا کارمند و معلم و ... سه مشکل اساسی در بینشان رایج است:
۱. ضعف مطالعه
۲. عدم مطالعه
۳. هرزخوانی
با یکی از متخصصین اقتصاد توسعه صحبت میکردم طبق معمول بحثهای اقتصادسیاسی و سیاست اقتصادی رو به بحث گذاشتم در نهایت چند کتاب سالم رو نام بردم دیدم نخوانده اما از اقتصادتوسعه حرف میزند! ایشون هم کتابی رو از مایکل تودارو معرفی کرد که پس از مطالعه کتاب با پُر از مغالطه و آمارسازی مواجه شدم
قسمت آلوده و ناپالود قضیه اینجاست که ایشون در تدوین برنامه ششم توسعه نقش جدی داشته و از منتقدان جدی اقتصاد فعلی کشور ماست در حالی که ذهنیت اینگونه از سیاستگذاران از نوع سوم از مشکل پیشگفته است.
به عنوان نمونه مایکل تودارو مینویسد: [... اکثریت مردم جهان (۶/۶ میلیارد نفر) از غذا و سرپناه مناسبی برخوردار نیستند ... شاید نمیتوانند بخوانند و بنویسند ... دورنمای زندگیِ راحت برای آنها نامطمئن است]؛ (صفحه ۷)
عجیب و جالب اینجاست که از کشورهایی مثل آمریکای شمالی نام میبرد و به اسم تمامی کشورها و ملل جهان نسخه میپیچد!
بنابراین وقتی هرزخوانی رواج پیدا کند، دادههای غلط، هرزگویی رو به همراه دارد و در نتیجه دچار سوء تحلیل میشود و در تصمیم و نوع نگاه به پیرامون اثر ویژه دارد. و لذا تسلیم در برابر اینگونه از کتابها که خود از استعمارات عصر مدرن است که با صنعت ترجمه به جان ملل افتاده انحراف است. البته نمیخواهم کسی را متهم به تعمد کنم. اما فضای دانشگاهی همینگونه نمو و رشد پیدا کرده و فضای تربیتیای که ایجاد کرده همین را میطلبد!
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh
نقدی بر کتاب توسعه اقتصادی مایکل تودارو
یکی از نقدهای جدی به کتاب توسعه اقتصادی مایکل تودارو تفاوت ماهوی و اختلاف جهانبینی نسبت به دنیا و جهان پیرامون است؛ نویسنده طبق عادت ذهنی خود گمان کرده اِن هی الا حَیاتُنا الدنیا و فقط اینجهانی وجود دارد و بُعد دگری رو اساسا تصور نمیکند و مینویسد: چشمانداز و مسئولیت ما پایان دادن به فقر شدید در همه گونه آن است؛ (صفحه ۴) غافل از آنکه دنیا جای ریشهکنی فقر نیست و تنها میتوان توسط عدالت (آنهم با قرائت اکثری) فقر را کاهش داد و حتی در تمدن مهدوی (عَجَّ) هم فقر به صورت مطلق برداشته نخواهد شد و این اقتضای دنیای مادی است. با همین رویکرد، یکی از اشکالات اساسی در بحث اقتصاد توسعه، عدم تفکیک میان رونق و پویایی با رفع فقر است.
مضافا یکی از نقدها بر تودارو نپرداختن به مسئله فرهنگ به عنوان مولفه اصلی تمدنی و توسعه است. که اساسا پس از تعیین مولفه خوراک، پوشاک و مسکن به عنوان شاخص توسعه (Development)، به مسئله فرهنگ به عنوان یک متغیر نگاه میکنند و امری وابسته تلقی میکنند و این همان اقتصاد مارکسیستی اما با ادبیات خیرخواهانه است!
#توسعه
#پیشرفت
#فرهنگ
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh
22.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ثمرات تجربی خواندن نماز صبح و بیداری بین الطلوعین
#زندگی_پس_از_زندگی
#نماز_صبح
#بین_الطلوعین
#رزق
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh
برای ما هم پیش میآید!
در عصر انقلاب زندگی میکنیم اما برخی گمان میکنند آزمایش و فتنه برای کسانی است که به صورت مستقیم نشانه تهاجم فرهنگی هستند؛ غافل از آنکه بیشتر مومنین به تمحیص مبتلا میشوند و تنها راه نجات، تمسک به ولی فقیه زمان است تا در این کوران و طوفان به نابودی نرویم. این یک اصل جامعه شناختی است تا دچار فروپاشی نشویم. (هود: ۶۶)
پیشنهاد میکنم تفسیر اجتماعی آیه "هُنٰالِكَ اُبْتُلِيَ اَلْمُؤْمِنُونَ وَ زُلْزِلُوا زِلْزٰالاً شَدِيداً" (احزاب: ۱۱) را حتما مطالعه بفرمایید. کار به جایی رسیده بود که اکثر مومنین به الله هم بدگمان شدند!
♻️ به نظر شما در عصر حاضر که ابتلائات متکثِّر و متعدِّد است راه چاره چیست؟
#فتنه
#ولی_فقیه
#ابتلای_اجتماعی
#تهاجم_فرهنگی
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh
امانت
🔻اهمیت توسل به امیرالمومنین علیهالسلام در خاطرهای از علامه مصباح یزدی قدسسره
🔹️تقریباً چهلوپنج دقیقهای به اذان مغرب و عشا مانده بود. رفته بودم منزل حاجآقا به ایشان سری بزنم. تنها بودند؛ حتی حاجخانم هم نبودند. حاجآقا داشتند پاهایشان را چرب میکردند. سالها بود زانودرد و پادرد همپایشان شده بود. دکترها روغنهایی را تجویز کرده بودند و باید هر روز پایشان را چرب میکردند.
🔹️احوالپرسی همیشگی و خوشوبشی کردیم. حاجآقا همچنان مشغول بودند که از من خواستند چیزی برایشان بیاورم. میخواستند بگویند متکا را بیاور که کلمهاش یادشان نیامد! چند ثانیه کشید. مقداری که گذشت متوجه شدم و متکا را برایشان آوردم.
🔹️سرشان را انداخته بودند پایین. غرق فکر شدند. چند دقیقهای سکوت شد. رو کردند به من و بغضآلود و با صدای لرزان گفتند:
«آدم گاهی اوقات کلمه به این سادگی که شاید هزاران بار در طول زندگی با آن سروکار داشته، یادش میرود، اگر روزی به ما گفتند که خدایت کیست و یادمان رفت آن موقع چه خاکی بر سر کنیم؟ اگر گفتند که امامت کیست و یادمان رفت، اگر گفتند کتابت چیست و یادمان رفت! آنجا باید چه کنیم؟»
🔹️آن بغض سنگین اشک شد و کمکم از چشمانشان سرازیر شد.
🔹️این سؤال را تکرار کردند. گفتند:
«چه کار کنیم؟»
🔹️فکر میکردم این پرسش مقدمه توضیحی است، اما دیدم ادامه دارد. باز هم مرتب از من پرسیدند.
«به نتیجه ای رسیدی؟ فکر کردی؟»
🔹️همزمان خودشان هم حال معنوی دیگری پیدا کرده بودند که لحظهبهلحظه تشدید میشد.
🔹️نزدیک اذان شد. از وضو که برگشتند دوباره با بغض و اشک پرسیدند:
«خب! به نتیجه ای رسیدی چه کار کنیم؟»
🔹️مات و مبهوت مانده بودم. رفتند سمت چوبلباسی. عطرهای دمدستیشان را آنجا میگذاشتند. صدای اذانشان در خانه پیچید. وقتی نزدیک سجاده شدند، بغض صدایشان ترکید. به پهنای صورت اشک میریختند. گفتند:
«شما که جوابی به این سؤال ندادی! اگر پرسیدند اسم خدایت کیست اگر یادمان رفت چه کنیم. اما فکر میکنم این «علی علی» گفتنهای ما در طول زندگی که هر جا توانستیم و از دستمان برآمد، مدام گفتیم «علی علی» این «علی علی» گفتنها ما را رها نمیکند.ما را ول نمیکنند. امیرالمؤمنین (علیه السلام) به جایش میآیند و جواب این «علی علی» گفتنها را میدهند. اگر هم یادمان برود به ما یادآوری میکنند.»
🔹️بعد بلافاصله گفتند:
«اگر در این دنیا ایمانمان را امانت بدهیم دست امیرالمؤمنین (علیه السلام) به شرطی که ایمان را خراب نکرده باشیم، بگوییم این امانت خدمت شما آن لحظه و جایی که من احتیاج دارم، این را به من برگردانید؛ بعید میدانم امیرالمؤمنین کسی باشد که بخواهد از امانت نگهداری نکند و حتماً آدم امینی است.مهم این است که ما ایمانمان را امانت دهیم. این علی علی گفتنها آنجا کار خودش را میکند.»
🔹️مشغول نماز مغرب شدیم. نماز عجیبی شد. ادعا ندارم همیشه با ایشان بودهام و حالاتشان را دیدهام، اما در سنوسال خودم و در موقعیتهایی که با حاجآقا ارتباط داشتم، کمتر چنین نمازی از ایشان دیده بودم. با حال و پر اشک. بین هر آیه سوره حمدشان گریه میکردند.
🔹️بین دو نماز بحث را ادامه دادند و تأکید کردند روی اینکه آدم ایمانش را بسپارد به دست آنها، آنها شب اول قبر برگردانند.
🔺️ خاطره ای از نوه آیت الله مصباح یزدی قدسسره
عن مولانا امیرالمومنین: إِنَّ الدُّنْيَا دَارُ فَنَاءٍ وَ عَنَاءٍ وَ غِيَرٍ وَ عِبَرٍ
فنا: تمامی پیدا میکند
عنا: سختی
غیر: تحول
عبر: عبرتآموزی
خطبه ۱۱۴ نهج البلاغه
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh
فرازی از وصیتنامه امیرالمومنین علی (علیهالسلام):
لَا تَتْرُکُوا الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ فَیُوَلَّى عَلَیْکُمْ شِرَارُکُمْ ثُمَّ تَدْعُونَ فَلَا یُسْتَجَابُ لَکُمْ؛
اگر امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنید بدترینها بر شما مسلط میشوند و دعای شما مستجاب نمیشود.
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh
هدایت شده از ستاد امر به معروف و نهی از منکر قشم
📣 اطلاعیه دورههای آموزشی در جزیره قشم
✅ مدرس دوره: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی عنایتزاده (استاد دانشگاه و معاون علمی و مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف استان قم)
✅ موضوع دوره: مسئولیت اجتماعی و دینداری حداکثری با تاکید بر نحوه مواجهه با ناهنجاریهای جامعه
▪️چهارشنبه: ۱۵ فروردین؛ ساعت ۹ تا ۱۲: در جمع مدیران منطقه آزاد (گروه ۱)
▪️چهارشنبه: ۱۵ فروردین؛ ساعت ۱۵ تا ۱۸: در جمع مدیران منطقه آزاد (گروه ۲)
▪️پنجشنبه: ۱۶ فروردین؛ ساعت ۹ تا ۱۲: در جمع بسیجیان و طلاب حوزه علمیه
▪️شنبه: ۱۸ فروردین؛ ساعت ۹ تا ۱۲: در جمع حراست ادارات و اصناف (گروه ۱)
▪️شنبه: ۱۸ فروردین؛ ساعت ۱۵ تا ۱۸: در جمع حراست ادارات و اصناف (گروه ۲)
▪️یکشنبه: ۱۹ فروردین؛ ساعت ۹ تا ۱۲: در جمع مدیران ادارات و فرمانداری
#مزایا:
۱. اعطای گواهی معتبر
۲. احتساب ضمن خدمت
📌ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان قشم
@setadqeshm
ترتیل کامل قرآن کریم با صدای شیخ محمد الفقیه الیمنی
https://surahquran.com/mp3/Muhammad-Faqih/
#تلاوت
#یمن
✅ کانال مهدی عنایت زاده
https://eitaa.com/tmahdienayatzadeh