فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبیعت زیبای بهاری 😍☺️
❣#تزریق_انرژی_مثبت➕
تکرار کنیم❤️
امروز کام ذهن من شیرین است و ندایی از غیب گوش دلم را نوازش میدهد.
همه چیز بر وفق مرادم است و من در آرامش خیال زندگی میکنم😀
خدایا سپاسگزارم🙏🏻
🍃🌼🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨سلام دوست من 🤗
✨ظهرت پرازیهویےهاےقشنگ
✨و پر از یهویے های بےدلیل
✨دل مهربونتون شاد
✨ظهر آخر هفته تون زیبا همراهان همیشگی🥘🥗
▪️در برابر #جمهور مضطرب و نگران و داغدار از واقعه مرگ #شهادتگونه رییس جمهور و همراهانشان، جماعتی محدود ابراز شادی میکنند و جماعتی مانند میلاد دخانچی ابراز بیتفاوتی و این دو گروه هرکدام به نسبتی در مسیر قهقرای انسانی واقع شدند. #حجاب پیشروی این جماعتی که حالا کارش به ابراز بیتفاوتی در برابر غم دیگران کشیده، عموما این است که ما قبلا در همین فضای #حزباللهی بودیم و خبرداریم چه در آن میگذرد؛ بگذارید ما اینک به کشف امر ملی نایل شویم.
✔️امر #ملی و کشفش همه از مسیر یک رابطه درست انسانی با دیگران میگذرد ولو این دیگر بخشی از جامعهای باشد که تو از آن بریدهای و تصور میکنی بخوبی آن را میشناسی. سوال اینجاست که چطور شما از تلاش برای احیای #امر_ملی به سقوط #اخلاقی در قبال جمهور حامی مرحوم رئیسی نایل شدی جناب دخانچی و جرات میکنی اینطور در برابر اقلا میلیونها نفری که رای به سید ابراهیم #رئیسی دادند زبان به کام نگیری و بنویسی: حس خاصی درونم تحریک نشد؟
▪️انگار که آقای دخانچی عزیزی از دست بدهد و من چون علقهای نسبت به مرحوم نداشتهام برایش بنویسم که: "عرض تسلیت میکنم اما حقیقتا حس خاصی درونم تحریک نشد." همینقدر غیرانسانی، همینقدر پست بگذریم همان #تسلیت هم بر قلمتان جاری نشد.
◾️این جماعت اتفاقا مبتلا به همان گتویی هستند که حزباللهیها را همیشه به آن متهم میکردند. دیواری از حسابهای #تویتری و #اینستاگرامی که هرچند کماند اما به مثابه ادرار کنندگان در چاه زمزم کنششان را چنان شاذ کردند تا دیده و شنیده شوند: عکسهای نود و بعد اینان #اندیشهورزانه به کناری رفته و قلم میزنند که واقعا چرا اینگونه شد؟ چشم وا کنید و نعل وارونه نزنید.
🔖#کوتاه_نوشت
▪️ما پای درس شهید #مطهری آموختیم #انسان_مکتبی جاذبه و دافعهاش در حد اعلاست. نمیشود کسی مکتبی و #مجاهد باشد و خصم در برابرش شمشیر نکشد. هلهلهها و شادیهای پس از #شهادت صدای همان شمشیرهاست که در سیل اشک #حق_خواهان گم خواهد شد.
✍🏻فاطمه رایگانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یادداشت| #پرونده_ویژه
🔰 حقوق شهروندان مدینه فاضله
✍🏻 مرضیه دژفر
💠 در آرمانشهر صدرا حقوق اجتماعی مردم از جایگاه خاصی برخوردار است. در این نوشتار کوشش شده تا با تأکید بر کتاب شواهدالربوبیه حقوق اجتماعی نزد صدرا ارزیابی شود.
🔹 در آرمانشهر صدرا حقوق اجتماعی مردم از جایگاه خاصی برخوردار است. وی براین باور است که هدف غایی بشر رسیدن به قرب الیالله است؛ برای این مقصود باید شرایط و امکانات زندگی دنیا اعم از خوراک، پوشاک، مسکن، قوانین عادله، و ....بر پایه اصل مساوات و برابری، برای همه انسانها فراهم باشد. دنیا مزرعه آخرت است ازاین رو هرچه مانع از تداوم زندگی در دنیا شود، مانع از بهرهمندی بیشتر در آخرت و موجب انسداد قرب الیالله میشود.
🔸 ویژگیهای آرمانشهر در آثار متفکران ارتباط مستقیم با هستیشناسی و جهانبینی آنها دارد. به نظر میرسد مسأله حقوق اجتماعی یکی از مهمترین ابعاد مدینه فاضله به شمارمیآید که صدرالمتألهین در آثار مختلف خود همچون شرح اصول کافی، مبدأ و معاد و شواهدالربوبیه به این موضوع پرداخته است.
🔹اختیار مردم در تعیین نوع حکومت و حاکم در اندیشه صدرا نقش محوری دارد. دو واژه «حسن الاختیار» و «سوء الاختیار»نشانگر آن است که در مقام اثبات و اجرا نوع حاکمیت وابسته به اراده مردم است. صدرا عدالت را صفت سیاست به شمار آورده است؛ او این سیاست را ضامن تقسیمات عادلانه اموال، زمینها و اماکن میداند.
🔸همان طور که خداوند از نزول باران که لازمه تامین حوائج زندگی مردم است کوتاهی نکرده است، از وجود شخصی که صلاح و مصلحت دنیا و آخرت و اسباب و وسایل آن را به خلق معرفی کند، نیز کوتاهی نخواهد کرد. اگر خلیفه الهی باید مظهر رحمت باشد، این یک حق برای مردم نیز به شمار میرود که رهبر آنها فردی مهربان و دلسوز باشد و از اینجا پایه حکومت دیکتاتوری در اندیشه صدرا نفی میشود.
➕مطالعه کامل مطلب در «وبـگاه فـکرت»
26.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸#کلیپ | #نمایشگاه_کتاب
🔖برگ ششم
☑️ علوم انسانی و القای امید اجتماعی
👤محمد صادق شهبازی، نویسنده و پژوهشگر
▫️در جامعه ما ارتباط جریان دانشگاهی و حوزوی با اقتضائات جامعه قطع است و به همین دلیل مخصوصا در لایه علوم انسانی و اسلامی حرفهایی که زده میشود دور از واقعیت جامعه است.
▫️آنچه امید ایجاد میکند این است که مردم تغییر واقعی را احساس کنند و جریان مبارزه برای ایجاد تغییرات را درک کنند که ریشه اصلی این امر هم اندیشهای و نظری است و علوم انسانی ما باید فضای تئوریک این امر را ایجاد کند که بن بستی در کار نیست و میشود مبارزه کرد و به تغییر رسید.
28.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸#کلیپ | #نمایشگاه_کتاب
🔖برگ هفتم
☑️ خردمندی؛ لازمه امید اجتماعی
👤بیژن عبدالکریمی، نویسنده و استاد دانشگاه
▫️ما باید امید را در ذات تفکر و در ذات جهان و در ذات زندگی جستجو کنیم. ما سرمایههای بزرگی برای امید اجتماعی داریم. بخشی بزرگی از نخبگان ما در جای صحیحی که باید قرار ندارند و خود به بخشی از بحران تبدیل شدهاند که باید در مورد نقش خود بازاندیشی داشته باشند.
▫️#سخن_سردبیر
🟦 شاید رخدادها و گرههای زمان ما را از تأمل در وضعیت خود و آینده پیشرو باز داشته باشد و لذا رجوع به موقفهای اصیل نظری برای فهم زمان و زمانه خود از اهمیت بالایی برخوردار باشد و چه بهتر از اینکه به بهانه بزرگداشت حکیمی چون صدرالمتالهین، سخن از حکمت متعالیه کنیم؟! آیا صدرا میتواند در افقگشایی زمانه ما مدد برساند؟! رهیافتی که حکمت متعالیه پیش روی ما میگشاید چه وجوهی دارد؟! و همه این پرسشها آغاز سخنی است که در پرونده پیشرو فکرت مدنظر داریم بدان بپردازیم.
✍🏻 رسول لطفی
ملاصدرا و نقشه راه1.mp3
37.7M
🎧#درسگفتار | #پادکست
☑️ ملاصدرا و نقشه راه (خوانش حکمت متعالیه)
🎙مهدی امامی جمعه، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان
جلسه اول: تلقی صحیح از فلسفه اسلامی کدام است؟
معرفی سه کتاب 3:08
زیست حکمتمدار 10:53
فلسفه و نوجوان 19:25
فلسفه و انسانی زیستن 24:35
اصلاح تلقی از فلسفه 28:20
حلقههای مفقوده 32:25
وجودشناسی و کشف حقیقت 44:40
#یادداشت| #پرونده_ویژه
☑️ ابـزار تحقـق آرمـانشهـر
✍🏻محسن ابراهیمی
▫️از جمله لایههای پنهان و کمتر توجه شده در بحث از آرمانشهر، طرح این مطلب است که آرمانشهر تنها در صورتی بهرهمندی حاکم آن از ابزار و قوای مناسب امکانپذیر است. ما حصل سخن فوق، آن است که در نظریات ناظر به تحقق آرمانشهر در مسأله واقعی و یا تخیلی بودن آن، از یک مبحث اصلی غفلت شدهاست؛ که «ابزار اصلی تحقق آرمانشهر چیست؟»
.
🔹ابزار و قوای تحقق آرمانشهر، یا منشأ الهی دارد و یا منشأ غیر الهی. بهعنوان مثال در #جامعه معاصر، اموری مانند #دموکراسی، تکنولوژی و #رسانه ابزارهای هستند که میتوانند برای تحقق آرمانشهر بهکار گرفته شوند و انسان مدرن با این ابزار سعی میکند که آرمانشهر مطلوب خود را محقق کند. با این حال، آیا ابزار مذکور، برای تحقق آرمانشهر اسلامی و یا #مدینه_فاضله صدرایی، مناسب است؟
🔸از نگاه نگارنده، پاسخ به سوال فوق، منفی است و ابزارهای مذکور از آنجا که آلوده به شرک هستند نمیتوانند که در تحقق آرمانشهر اسلامی و یا صدرایی نقشی داشته باشند؛ زیرا که ساختهشده انسان خودبنیادی هستند که خود را ملاک و معیار هر چیزی میداند و اساسا ترسیم آرمانشهر بر پایه امور مذکور، از سوی #نظریهپردازان در حوزه اندیشه اسلامی، نوعی غفلت از این امر است که طبیعت امور مذکور، بیگانه از روح توحیدی است که در #اندیشه_اسلامی بر همه امور حاکم است
🔸با نگاهی به اشارات ملاصدرا، به بحث آرمانشهر میتوان این مطلب را به شکل اجمال بهدست آورد که اساسا از نگاه وی، تحقق آرمانشهر ترسیم شده بر طبق این دیدگاه، در صورتی امکانپذیر است که حاکم برخوردار از قوا و ابزار الهی باشد. از همینرو، وی تاکید بر این مسأله میکند که حاکم مدینه فاضله کسی است که برخوردار از خلافت الهی باشد
🔹از نظر #ملاصدرا، ولایت، مقام علم شهودی و برهانی به خداوند، آیات، صفات و اسماء الهی است و حاکم آرمانشهر، از این علم، در جهت تحقق و اداره #آرمانشهر، استفاده میکند. با این حال، این اشارات و اجمالات نیازمند بسط و تفصیل بیشتری است و نمیتوان به آن اکتفاء کرد، زیرا در اینصورت، آنچنان که بیان شد، نظریه آرمانشهر صدرایی، تبدیل به یک امر تخیلی میشود.
مطالعه کامل یادداشت در «وبگاه فکرت»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#کلیپ | #رئیسی
☑️ جمهوریت و عدالت
بررسی ایده دولت سیزدهم و آینده وضعیت سیاسی
حسین ظفری؛ دکترای آیندهپژوهی
▫️ این نگاه که جامعه ایرانی غیرقابل پیش بینی است و کنش او از سر احساسات است یک تحلیل غلط است چرا که روندها نشانمیدهد جامعه ایرانی نگاهش به آرمانها و آینده و کنش آن از سرآگاهی است.
➕فایل کامل این گفتوگو را در «آپارات» و «یوتیوب» فکرت تماشا کنید.
لایو با آقای ظفری نهایی.mp3
19.63M