نام شهید «محمدجواد تندگویان» یادآور همراهی قدرت و خدمت صادقانه است. او فقط مدت کوتاهی مسئولیت وزارت نفت را به عهده داشت، اما در این دوران کوتاه هم، لحظهای از خدمت صادقانه غافل نشد.
شهید «محمدجواد تندگویان» در سپیدهدم روز ۲۶ خرداد سال ۱۳۲۹ هجری شمسی پا به عرصه هستی نهاد. وجودش مایه برکت و خیر برای خانواده و روشنی بخش جانشان بود. قبل از اینکه به مدرسه برود، پدرش او را به مسجد برد و با قرآن آشنا کرد. پدرش از هواداران «آیتالله کاشانی» (روحانی مبارز) مشهور بود. جواد در محیط ساده خانواده آموخت که معیار اصلی و هدف واقعی زندگی، تجمل و رفاه نیست؛ بلکه غیر از مادیات، ارزشهای والاتری نیز وجود دارد. به همین سبب در طول زندگی خود هیچگاه اجازه نداد وسیله، برای او هدف شود.
جواد بیشتر شبها، با قدمهای کودکانهاش همراه پدر و پدربزرگ به مسجد «بینایی» و هیأت «بنیفاطمه» و «فاطمیون» خانیآباد میرفت؛ ساکت و آرام در گوشهای مینشست و به نمازخواندن مؤمنان نگاه میکرد تا اینکه گوشش به تدریج با دعا و گفتار عالمان دین آشنا شد. هنوز به دبستان نرفته بود که در صف نماز جماعت در کنار پدر و پدربزرگ خود ایستاد و نماز خواند و درس خضوع و خشوع دربرابر حق و ایستادگی درمقابل هرچه غیرخدا را آموخت. در کنار پدر و پدربزرگش در جلسههایی که بعد از هیأت به گونهای خصوصی برگزار میشد، شرکت داشت و با مبارزه مکتبی آشنا شد و تا آخرین لحظههای حیات پرافتخارش از مبارزه دست نکشید و مسجد را ترک نکرد.
مهندس تندگویان، با وجود اینکه امتیاز لازم را، برای اعزام به خارج، به عنوان سهمیه بانک ملی به دست آورده بود، در مصاحبه، به دلیل اینکه مذهبی متعصب شناخته شد، کنار گذاشته شد.
وی در سال ۱۳۵۴ به تحصیل در دانشکده نفت آبادان مشغول شد و فعالیتهای اسلامی و انقلابی خود را در انجمن اسلامی این دانشکده دنبال کرد.
پس از انقلاب، با توجه به سوابق انقلابیاش، از سوی شهید «رجایی» به عنوان وزیر نفت به مجلس معرفی شد. ۴۰ روز بعد، شهید تندگویان که به قصد تشویق و تقدیر کارکنان شجاع تأسیسات نفتی از یک راه فرعی عازم آبادان بود، مورد تهاجم مزدوران صدام قرار گرفت و به اسارت درآمد.
برخی اسیران شهادت دادهاند که محمدجواد تندگویان تا مدتها زنده بود و حتی از شکست حصر آبادان (مهر ۱۳۶۰) و آزادسازی خرمشهر (خرداد ۱۳۶۱) آگاهی یافت، اما از چگونگی وضعیت اسارت و نحوه شهادت او در اردوگاههای عراق اطلاعات دقیقی در دست نیست.
سرانجام پس از پایان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران و تبادل اسیران و شهیدان میان دو طرف، پیکر محمدجواد تندگویان که بر اثر شکنجه به شهادت رسیده بود، به کشور بازگردانده و در آذر سال ۱۳۷۰ به خاک سپرده شد.
در این کتاب صوت هایی از شهید بزرگوار، همسر و همرزمانش خواهید شنید. شاید بهتر باشد همه ی مدیران و مسئولان نیز گاهی بشنوند؛ از آنان که بر مسند وظیفه و خدمت نامدار شدند.
وزیری چون جواد تندگویان اینگونه بود.
لطفا بشنوید و تأمل کنید.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فایل صوتی از طرف توفیر
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فایل صوتی از طرف توفیر
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فایل صوتی از طرف توفیر
11.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جنب و جوش منظم وبابرنامه مورچه 🐜 ها برای تامین غذا 🔶🔶🔶
25.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاش درخور توجه مورچه 🐜 برای تامین غذا🔶🔶🔶
16.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رحمت برپدر و مادر این بچه شیعه 🌺🌺🌺🌺
AUD-20220413-WA0150.mp3
11.74M
#انسان_شناسی ۴۸
#استاد_شجاعی
#استاد_پناهیان
#دکتر_رفیعی
🥇 مسیرِ تکاملِ انسانی ؛ دقیقاً مثل مسیرِ تحصیلی ماست!
تا شما از یک پایه، نمره قبولی نگیرید، صعود به پایهی بالاتر ممکن نیست!
➖نمرهی قبولی در هر مرتبه از تکاملِ انسانی، چگونه کسب میشود ؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حقیقت نصیحت چیست؟
خطبه ۱۳۶ و ۱۳۵.m4a
2.97M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸سهم روز دویست و سی و سوم
📔 خطبه ۱۳۶ و ۱۳۵
📣 صوت نهج البلاغه