دعوت بیش از ۶۰۰ نفر از اساتید دانشگاههای تهران از رئیسی برای حضور در انتخابات
بیش از ۶۰۰ استاد از دانشگاههای تهران طی نامهای از آیتالله رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی(دامت برکاته)
سلامعلیکم؛
همانطور که مستحضرید، جمهوری اسلامی ایران در آستانهی رویدادی مهم و تعیینکننده است. در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، انتخابات سرنوشتسازی برگزار میشود که تأثیر مهمی بر آیندهی ایران اسلامی دارد.
ما اساتید دانشگاههای تهران، این لحظه تاریخی و تعیین کننده در سرنوشت کشور را با نگاه علمی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و پس از بررسی و جمعبندی به این نتیجه رسیدهایم که برای برونرفت از وضعیت بغرنج فعلی، چارهای جز حضور و انتخاب یک شخصیت کارآمد، اجماعساز، انقلابی، تحولآفرین، عدالتخواه و ضد فساد، مردمی و مورد اعتماد نیست که بتواند در انتخابات نقشآفرینی جدی کند و مورد اقبال و منتخب مردم گردد تا زمینهی تشکیل یک دولت قوی و کارآمد را در آستانه قرن جدید فراهم کند.
جناب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی
ما بر این باوریم که در حال حاضر شخصیت تراز انقلاب اسلامی برای ریاست جمهوری در حضرتعالی متعین هست. اما با وجود همهی درخواستها و مطالباتی که تاکنون از جنابعالی برای کاندیداتوری شده، سکوت کرده و از اعلام رسمی داوطلب شدن امتناع کردهاید و فعالیتهای خود را به وظایف قضایی متمرکز کرده اید. در حالیکه بهتر از همه میدانید که کشور در چه شرایطی قرار گرفته است.
در این هشت سال، دولتی پرمدعا، اما مسئولیتگریز بر سرکار بوده که با تصممیات غیرعلمی و ناصواب اقتصاد کشور را زمینگیر و معیشت مردم را دشوار کرده است. دولتی که با معطل کردن اقتصاد کشور، فاصله گرفتن از ملت، مدیریت بیتحرک و نگاه به بیرون کاری کرد که در نهایت کارد به استخوان رسید و منزلت مردم در صفهای مرغ، تخم مرغ و روغن مخدوش شد. عاقبت این دولت بیبرنامه، کارنامه ای ضعیف، سطح پایین کارآمدی، عدم اعتماد مردم به مسئولین و کاهش سرمایهی اجتماعی است. اساتید دانشگاه نمیتوانند در شرایط فعلی نسبت به وضعیت جامعه ونظام اسلامیسکوت کنند و در مقابل جفایی که به ملت شده، بیتفات باشند. ما در قبال اوضاع کنونی احساس مسئولیت کرده و در نتیجه، به جد خواهان حضور و کاندیداتوری جنابعالی در انتخابات ریاست جمهوری هستیم.
حضرت آیتالله رئیسی
بهخوبیواقفیم که شما در یک بازه زمانی کم توانستید کشتی طوفانزده دستگاه قضا را به ساحل آرامش برسانید و امروز نیز در صدد آنید که جایگاه این قوه را در جمهوری اسلامی ارتقا دهید.
ما از دغدغهی شما برای مبارزه با فساد، گسترش عدالت، گسترش آزادی، دفاع از حقوق عامه، هوشمندسازی دستگاه قضا و مهمتر از همه تحقق برنامهی پنج ساله سند تحول قضایی مطلع هستیم، اما شما بیش از ما میدانید که مدیریت هشت سالهی دولت روحانی چه بلایی بر سر مردم و کشور آورده است. امروز بخش مهمی از فعالیتهای دستگاه تحت امر شما با توجه به «نیاز کشور» و «ضرورت» برآمده از پیامدهای اقتصاد شرطی دولت مستقر، به رفع موانع تولید، مقابله با خصوصیسازی های غیرقانونی، بازگشت اموال به یغما رفته به خزانه کشور، بازگشایی کارخانهها و کمک به فعالان اقتصادی (کارآفرین، کارگر و تولیدکننده) اختصاص داده شده است، اما اگر دولتی مقتدر و مردمی روی کار بود، امروز رئیس قوه قضائیه به اولویت اصلی خود یعنی تحقق سند تحول قضایی میپرداخت.
ما بر مبنای نگاه علمی و کارشناسی بر این باوریم که برای اصلاح ساختارهای فسادزا، خشکاندن ریشهی فساد و تحول ساختاری در نظام اداری کشور میبایست بستر وقوعآن رااصلاح کرد و بیتردید، دستگاه اجراییسرچشمهاین تحول برای جراحی عمیق به شمار میرود. بدون اصلاح سر چشمه حکومت، اصلاح بقیه دستگاهها و نهادها به نتیجهی مطلوب نخواهد رسید؛ چراکه سطح تأثیرگذاری قوه مجریه بر سرنوشت کشور بسیار فراتر از قوه قضائیه است؛ در نتیجه قوه مجریه نیاز به مدیری قوی و توانمند دارد تا بتواند بدون ملاحظات ناروا، به اصلاح ساختارها و رویههای فسادزا، جبران عقبماندگی در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و معیشتی، استقرار عدالت همهجانبه، گسترششفافیتو ارتقای کارآمدی نهادها مبادرت ورزد.
این امر مهم در پرتو وجود رئیس جمهوری لایق و باکفایت قابل تحقق است که خود را خدمتگزار ملت بداند؛ رئیس جمهوری که بتواند آرزوی دیرین گذار از اقتصاد نفتی را تحقق بخشد. کارنامه و سوابق اجرایی و مهمتر از آن گفتمان تحولی شما نشان میدهد که مسلما مرد این میدان شما هستید.
جناب آقای دکتر رئیسی
شما همواره بر تشکیل «ایران قوی» تأکید داشتهاید، اما آیا غیر از این است که ایران قوی به رئیس جمهور قوی نیاز دارد؟ نیل بهایران مقتدراز مسیر مدیر اجرایی توانمند، مردمی و کارآمد میگذرد که بتواند با اصلاح ساختارها، تحولی اساسی در ارکان دولت بهوجود بیاورد. شکلگیری ایران قوی به طبیبی ماهر و حاذق نیاز دارد.
افکار عمومی امروز برنامه و کارنامه درخشان و امیدبخش جنابعالی را در دستگاه قضا میبینند و چهرهی مدیر قوی در تراز انقلاب و توقع ملت را در وجود شما مییابند. حضور شخصیت کارآمد، ضدفساد و مقتدری چون شما باعث وحدت حداکثری نیروها، وفاق و امیدواری مردم خواهد شد تا بتوان با تکیه بر انسجام ملی و تشکیل دولت قوی، سوء مدیریت هشت ساله را جبران و فضا را برای بهبود شرایط و پیشرفت کشور فراهم کرد.
حضرت آیتالله رئیسی
بررسی کارنامه شما در دستگاه قضا نشان میدهد که شناخت درستی از کمبودها، اولویتها و راهکارهای برون رفت از مشکلات دارید؛ به گونهای که به جای مشغول شدن به شاخ و برگها، به حل ریشه ای مسائل اهتمام دارید. شما نشان دادید که مسئلهی دستگاه قضا در دوران تحول، تخلف یک دانشجو، کارگر، فعال سیاسی و اصحاب رسانه نیست، بلکه دغدغهی شما مفسدان، رانتخواران و غارتگران بیتالمال است. شما هرچه با تمام قدرت به جنگ با این مفسدان پرداختهاید، در مقابل، از درِ رأفت و مهربانی با تخلفات موردی دانشجو، کارگر و اصحاب رسانه برآمدید. عفو بی سابقهی محکومان سیاسی و حتی امنیتی در دورهی ریاست جنابعالی حاکی از اولویتبندی صحیح و عالمانه در دستگاه قضا است. حضور این نگاه دلسوزانه و امیدآفرین در رأس دستگاه اجرایی میتواند بسیاری از مشکلات مزمن و بنیادین کشور را حل کند.
جناب آقای رئیسی
بررسی نظرسنجیهای متعدد نشان میدهد که مردم به حضرتعالی امید بسته و خواهان کاندیداتوری شما در انتخابات ریاست جمهوری هستند. با توجه به اشتیاق عمومی، عدم حضور شما میتواند منجر به کاهشمشارکت در انتخابات ریاست جمهوریشود، و در مقابل، حضورتان تضمینی بر مشارکت حداکثری است؛ چرا که مشارکت گسترده مردم با انتخاب اصلح میتواند پایههای نظام را بیش از پیش مستحکم نماید و ضربآهنگ تحول در تمامی ارکان اجرایی کشور را سرعت خواهد بخشید.
عدم حضور شما خطر تکرار سیاست های ناصواب هشت سال گذشته و ادامهی توقف و عقبماندگی در حوزههای مختلف را به دنبال خواهد داشت. پس چطور میتوانید از این رسالت مهم که مطالبهی مردم و نخبگان از شما است، دوری کنید. ما حضور شما در عرصهی انتخابات را ضامن نگاه راهبردی حفظ استقلال، عزت ملی و باور به توانایی مردم و ظرفیتهای بینظیر داخلی در کنار تعامل مثبت با دنیا به دور از وابستگی و دلبستگی میدانیم.
حضرت آیتالله رئیسی
ما دیدیم آنان که ادعای فهمیدن زبان دنیا را داشتند، چه دستاوردی در حوزهی سیاست خارجی داشتند و با سرنوشت ایران عزیز چه کردند. این مدعیان با تأکید بر اینکه حل تمام مشکلات به خارج از کشور و به خصوص تصمیمات آمریکا گره خورده است، خود را در موقعیت ضعف و دشمن را در موقعیت برتر قرار دادند و در نتیجه، دولت پس از خروج آمریکا ازبرجامزمینگیر شده و به دنبال آن اقتصاد کشور و امور مملکت رها شد.
در جهان امروز دولتی که قبلهی آمالش دولت های خارجی است و نه ملت خودش، سرنوشت خوبی در انتظارش نیست. تضییع بیش از ۳۰ میلیارد دلار ۴۲۰۰ تومانی، کاهش ارزش پول ملی، تورم لجام گسیخته، تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکاری کارگران، افزایش تحریمها، ذوب شدن سرمایهی مردم در بورس، فساد دولتی، و از همه بدتر، عدم اعتماد به مردم در نتیجهی ارجحیت خوشبینی به دولتهای بیگانه بر تواناییهای ملت بود.
اگر دولت، به جای ذوقزدگی و دیپلماسی شکننده، در سایه ی دیپلماسی اقتدارآفرین، با نگاه به درون کشور و اعتماد به مردم با دولتهای متخاصم به مذاکره میپرداخت، میتوانست از منافع ملی به بهترین وجه دفاع کرده و حقوق غصب شدهی ملت ایران را استیفا نماید.
کارنامهی ضعیف دولت به این دلیل است که «دولت شعار» و «دولت محرمانه» است. امروز نیز خطر «دولت سوم روحانی» که مجدداً با شعارهای میخواهد تجربهی تلخ این هشت سال را تکرار کند، مایهی نگرانی ملت و اساتید دانشگاه است.
ما بر این باوریم که دولتی با محوریت شخصیتی چون شما میتواند مذاکرات را در فضایی بهتر و مبتنی بر منافع ملی به نتیجه برساند و ظلم بزرگ تحریم را زایل نماید. شما میتوانید با تکیه بر دیپلماسی مقتدرانه، ایرانی قدرتمند در منطقه و جهان بسازید که به افزایش افتخار و غرور ملی ایرانیان بیانجامد.
شما میتوانید فضای به هم ریخته در مناسبات با کشورهای منطقه را اصلاح و از تمامی ظرفیتها به نفع مردم استفاده کنید. شما نشان دادید که قادرید از تمامی قابلیتها و ابزارها برای قدرتمند شدن ایران عزیز استفاده کنید و ما مطمئن هستیم که رئیس جمهوری چون شما میتواند با اغتنام فرصتها و بهرهگیری از ظرفیتهای دیده نشده و با استفاده از مزیت همسایگی با پانزده کشور و موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و همچنین احیای شاهراه بزرگ اقتصادی، برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم استفاده کند.
جناب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی
مادانشگاهیاننظارهگر نگاه متعالی شما به دانشگاهها بودهایم. کارنامه و سلوک رفتاری شما نشاندهندهی باور به جوانان، نخبگان و محیطهای علمی است. حضور حضرتعالی در بین دانشجویان دانشگاههای تهران و پاسخگویی از روی صمیمت و مسئولیتپذیری بسیار درخور توجه است.
جلسات با تشکلهای دانشجویی و شنیدن صدای آنان، هماندیشی با نخبگان حوزههای مختلف و مشارکت آنان در اقدامات تحولی و بهکارگیری جوانان کارآمد در دستگاه قضا بیانگر تعهد شما نسبت به گفتمانجوانگراییاست، و این سابقهی درخشان، بشارتی بر تشکیل دولت جوان انقلابی است.
شما همچنین قادر به بکارگیری مدیران اجرایی کارآزموده و با تجربه هستید تا کشور را از مضرات حضور مدیران بیانگیزه، کم تحرک و خسته پاک کنید.
حضرت آیتالله رئیسی
ما در چهره شما «بهشتیِ بزرگ» را میبینیم؛ فقیهی نوگرا، اندیشمندی عملگرا و عملگرایی خوشفکر هستید، و البته از بد حادثه، شما نیز همچون بهشتی مظلوم واقع شدید! اما امروز دیگر مشخص شده است که آن همه تخریب فقط یک بازی سیاسی برای کسب رأی بیشتر بود. گفتند شما اگر به ریاست جمهوری برگزیده شوید، در پیادهروها دیوار میکشید، اما کارنامهی شما در دستگاه قضا نشان داد که هنر شما در آن است که از گسترش ویروس فسادِ بر آمده از سوءمدیریت، عدم شفافیت و ناکارآمدی جلوگیری میکنید و به دور مفسدین دیوار میکشید. دولتِ وعدههای صدروزه گفته بود اگر رئیسی رأی بیاورد دلار ۵ هزار تومان میشود، این در حالی است که ملت دلار ۳۰ هزار تومانی را نیز در این دوره تجربه کرد. بله، ما میدانیم که شما مظلوم واقع شدهاید، اما از شما انتظار داریم اکنون که مردم در وضعیت دشواری بهسر میبرند، این مسئولیت خطیر را بپذیرید و وارد میدان انتخابات شوید.
شخصیت تحولی و نوآور شما امروز میبایست در خدمت ساختن ایران قوی قرار گیرد. لذا ما اساتید دانشگاههای تهران از شما دعوت میکنیم که برای اعتلای کشور و ساختن ایران قوی در آستانهی قرن جدید، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ورود پیدا کنید و با همان رویکرد تحولی، زمینهساز تحول در نظام اجرایی کشور و شکلگیری ایران قوی و دولت پاکدست در بستر گام دوم انقلاب و خدمت فراگیر به مردم شریف ایران باشید.
به گفته سید محمد حسینی استاد دانشگاه تهران و از امضا کنندگان نامه؛ نامه مذکور از سوی ۶۰۲ نفر از اساتید دانشگاههای تهران امضا شده و اساتید دانشگاههای دیگر کشور نیزبه صورتجداگانه از آیت الله رئیسی برای حضور در انتخابات دعوت کردهاند.
یادآور می شود در اسفندماه گذشته نیز 2000 نفر از اساتید دانشگاه ها از رئیسی دعوت به حضور در انتخابات کرده بودند.
14000218000699_Test.docx
67.5K
دعوت بیش از ۶۰۰ نفر از اساتید دانشگاههای تهران از رئیسی برای حضور در انتخابات
گفتم بگذار عروسے ڪنیم
یه ذره طعم زندگےروبچشيم
بعدحرفِ رفتن بزن
.
اما يڪدفعه رفت و پیڪرش برگشت
وقتے در معراج صورتش را نوازش ڪردم
از چشمش قطرات اشڪ جاری شد....
.
#شهیدامیرسیاوشی
.#مدافع_حرم
May 11
⛔️ گروناگیری ⛔️
♨️اقدامات احتمالی دولت اصلاحات و اعتدال برای باقی ماندن در قدرت:
1. آزاد کردن بیش از سه میلیون تن کالای اساسی دپو شده در گمرک (یعنی هفتادوچهار درصد از کالاهایی که ارز 4200 تومانی به آنها تعلقگرفته است.)
2. آزاد شدن پولهای بلوکهشده ایران در کره (5 میلیارد دلار)
3. آزاد شدن پولهای بلوکهشده ایران در آمریکا (7 میلیارد دلار)
4. آزاد شدن پولهای بلوکهشده ایران در عراق (5 میلیارد دلار)
5. استفاده از پولهایی دولت که از طریق بالا بردن نرخ ارز جمع آوری کرده است.
6. استفاده از پولهایی که از طریق بورس وارد جیب دولت شده است
7. استفاده از دریافت وام های کلان از کشورهای غربی بهواسطه مذاکرات وین (دراسناد منتشرشده به این وامها اشارهشده)
✍🏻 سوالات بیشمار و بیپاسخی وجود دارند که چرا تمامی این اقدامات درست در آستانه انتخابات دارند، صورت میگیرند؟ چرا مذاکرات وین بهصورت محرمانه در حال پیگیری است؟ چگونه تمام پولهای بلوکهشده ایران در یکزمان قرار است آزاد شوند؟ چرا کالاهای دپو شده در گمرک ترخیص نمیشوند؟
⁉️آیا دولت سفره مردم را به خاطر انتخابات گروگان گرفته است؟
#سید_امیر_حسینی
#روز_قدس
#ماه_مبارک_رمضان
#القدس_اقرب
آنتی سکولار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️اعتراف کارشناس بی بی سی به قدرت منطقه ای ایران
🔺اگر سردار سلیمانی و نیروهایش نبودند، اکنون ایران به قدرت منطقه ای دست پیدا نمی کرد!
🔻امپریالیسمِ زور، این قدرت را هیچ جوره نتوانست کنترل کند، مگر با قدرت امپریالیسم رسانه و دیپلماتهای غرب دوست ایرانی...
جزئیات جدید از ترور جنایتکارانه سردار سلیمانی بهدست تروریستهای آمریکایی🏝🏝🏝🏝
یک پایگاه خبری آمریکایی در مطلبی درباره ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توسط دولت تروریست آمریکا، نوشت که در این عملیات مأموران رژیم صهیونیستی و منطقه کردستان عراق نیز همکاری کردند. 👇🏻👇🏻👇🏻
در این گزارش تفصیلی، به ابعاد همکاریهای تروریستهای آمریکایی با رژیم صهیونیستی و مأموران امنیتی کردستان عراق اشاره شده و تصریح شده که این عملیات، بر وضعیت راهبردی دولت کنونی آمریکا به ریاست «جو بایدن» در منطقه طی سالهای آینده اثرگذار خواهد بود.
در ابتدای این مطلب که توسط «جک مورفی» و «زک دورفمن» نوشته شده، آمده است: «سه تیم از مأموران دلتا فورس در ژانویه گذشته از مکانهای پنهان در فرودگاه بین المللی بغداد با دوربینهای خود اطراف را زیر نظر داشته و منتظر هدف خود بودند: قاسم سلیمانی، قدرتمندترین فرمانده نظامی ایران. آنها با لباسهای مبدل کارگران تعمیرات، در ساختمانهای قدیمی یا وسایل نقلیه کنار جاده مخفی شده بودند».
این پایگاه خبری ادامه میدهد: «یک شب خنک و ابری بود و ضلع جنوب شرقی فرودگاه با اطلاعیهای دیرهنگام [توسط آمریکاییها] برای یک تمرین آموزشی نظامی بسته شده بود - یا البته به دولت عراق اینطور گفته شده بود. سه تیم تکتیرانداز خود را در فاصله ۵۰۰ تا ۸۰۰ متر دورتر از "منطقه ترور" مستقر کرده بودند، که همان جاده ورودی به فرودگاه بود، و به نحوی قرار گرفته بودند تا هدف خود را هنگام خروج از فرودگاه در یک مثلث احاطه کنند. دوربین یکی از تکتیراندازها به طور مستقیم به سفارتخانه آمریکا در بغداد متصل شده بود، جایی که فرمانده نیروی زمینی دلتا فورس با کارمندان پشتیبانی مستقر بود».
همکاری یک گروه امنیتی منطقه کردستان عراق با تروریستهای آمریکایی
یاهونیوز نوشت: «تکتیراندازی کردن در فاصله دور با عوامل محیطی مختلفی از جمله باد درگیر است... یکی از اعضای گروه مبارزه با تروریسم (CTG) ، واحد ویژه کردستان عراق که ارتباطات عمیقی با [واحد] عملیاتهای ویژه آمریکا دارد، به آنها کمک کرد تا شدت باد را از محدوده پایین اندازه بگیرند».
نویسندگان این مطلب توضیح دادند: «پرواز از مبدأ دمشق، سوریه، سرانجام پس از چند ساعت تأخیر و بعد از نیمه شب در سوم ژانویه ۲۰۲۰، [در فرودگاه بغداد] به زمین نشست. سه پهپاد آمریکایی بالای آن چرخ میزدند. هنگامی که هواپیما از باند به سمت قسمت بسته فرودگاه حرکت میکرد، یکی از مأموران کردستانی که لباس کارمندان فرودگاه را پوشیده بود، هواپیما را برای توقف روی آسفالت هدایت کرد. هنگامی که هدف از هواپیما خارج شد، مأموران امنیتی کردستانی (CTG) نیز که بهعنوان کارکنان حمل چمدان تغییر قیافه داده بودند، در آنجا حضور داشتند تا او را شناسایی کنند.
گروه ضد تروریسم منطقه کردستان عراق
[سردار شهید] سلیمانی تازه به فرودگاه بغداد رسیده بود. ژنرال ایرانی و همراهانش سوار دو خودرو شدند و به سمت منطقه ترور حرکت کردند، جایی که تکتیراندازان دلتا فورس در کمین بودند».
در ادامه این گزارش آمده است: «آن دو خودرو که در یکی از آنها [سردار شهید] سلیمانی حضور داشت، برای خروج از فرودگاه وارد خیابان شدند. سه تیم تکتیرانداز دلتا فورس آماده بودند، ضامنهای سلاحهای بلند خود را آزاد کرده و انگشتانشان روی ماشه بود. بالای سر آنها، سه پهپاد بود که درآسمان شبپرواز میکردند، دو فروند از آنها به موشک های هِلفایر مجهز بودند.
استفاده همزمان آمریکا از اسنایپر و پهپاد
به گفته یک مقام نظامی آمریکایی، در شش ساعت قبل از سوار شدن [سردار شهید] سلیمانی به هواپیما در دمشق، این ژنرال ایرانی سه بار تلفن همراه خود را عوض کرد. در تل آویو، رابطان فرماندهی عملیات ویژه مشترک آمریکا با همتایان اسرائیلی خود برای کمک به ردیابی الگوهای تلفنهمراه [سردار شهید] سلیمانی همکاری کردند. اسرائیلیها که به شمارههای [سردار شهید] سلیمانی دسترسی داشتند، آنها را در اختیار آمریکاییها قرار دادند، که آنها نیز [سردار شهید] سلیمانی و تلفن فعلی او را تا بغداد ردیابی کردند».
بر این اساس، سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن به سوالات در این باره هنوز پاسخ نداده است.
این پایگاه خبری همچنین نوشت: «آن مقام نظامی آمریکایی میگوید اعضای واحد ارتش مخفی، معروف به گروه ضربت نارنجی نیز همان شب در بغداد در میدان حضور داشتند، تا بهعنوان متخصصان اطلاعاتی سیگنالهای بُرد نزدیک، برای بخش تاکتیکی عملیات به ردیابی دستگاههای الکترونیکی [سردار شهید] سلیمانی کمک کنند.
این پایگاه خبری نوشت: «گروه کوچکی از افراد دیگری به همراه کوتس، شامل رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی، مت پوتینگر معاون مشاور امنیت ملی، رابرت گرینوی مدیر ارشد خاورمیانه و برایان هوک نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه، کیت کلوگ مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهور (مایک پانس)، کریس میلر مقام عالی ضد تروریسم در شورای امنیت ملی، نشستهایی را بهطور متناوب آغاز کردند تا درمورد گزینههای احتمالی ترور ژنرال ایرانی گفتوگو کنند. مقامات ارشد دولت سابق میگویند این برنامهها پس از حمله موشکی توسط گروههای حامی ایران که به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی در شمال عراق در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ منجر شد، به میز ترامپ ارسال گردید».
یک مقام نظامی فعلی و یک مقام دولت سابق آمریکا در این باره میگویند: «مقامات مرکز فرماندهی عملیات ویژه مشترک برای ترور [سردار شهید] سلیمانی چهار گزینه به مقامات شورای امنیت ملی دادند: آنها می توانستند از یک تکتیرانداز از فاصله دور استفاده کنند یا برای حمله به خودرو وی یک تیم تاکتیکی را در میدان بهکار بگیرند، با استفاده از یک وسیله منفجره کارگذاشته کنار جاده انفجار ایجاد کنند یا یک حمله هوایی برای ترور وی ترتیب دهند. مقامات آمریکایی بر سر گزینه حمله هوایی به سرعت توافق کردند و باعث تعجب کسانی شدند که در فرماندهی عملیات ویژه مشترک مسئولیت داشتند. سوالات درباره محل ترور کردن [سردار شهید] سلیمانی - در عراق یا هرجای دیگر منطقه - بیشتر از مباحثات درباره بهترین راه برای انجام این کار زمان گرفت. برخی از مقامات سیا اگرچه اساساً از ایده ترور [سردار شهید] سلیمانی حمایت میکردند اما نگران واکنش گستردهتر ایران بودند».
بر اساس این گزارش، فرماندهی عملیات ویژه آمریکا از اظهار نظر در اینباره خودداری کرده است.
اعتراف مقامهای آمریکایی؛ دولت ترامپ در پی تنشزایی با ایران بود
یک مقام سابق سیا به یاهونیوز گفت: «برخی از مقامات سیا معتقد بودند که دولت در تلاش است که تنشزایی جدیدی را بر ایران تحمیل کند، که سپس این امر باعث میشود آمریکا بتواند حتی با شدت بیشتری علیه تهران اقدام کند».
کریستوفر میلر سرپرست سابق وزارت دفاع آمریکا میگوید: «حتی اگر هدف تنشزایی نیز نبود اما در واقع عملیات بسیار بلند جاهطلبانهتر از ترور یک ژنرال بود. یک لیست کامل از افرادی که ارتش آمریکا برنامههایی برای کشتن آنها را طراحی کرده بود، وجود داشت». میلر به یاهو نیوز گفت از تعداد دقیق عوامل ارشد نظامی و اطلاعاتی ایرانی که عصر همان روز بهعنوان هدف ترور بودند، بیاطلاع است.
نگارندگان این مطلب در ادامه آوردند: «یک مقام ارشد سابق دولت آمریکا افشا کرد که در شب ترور [سردار شهید] سلیمانی، گزینههای دیگری در حال بررسی و اقدام بود اما سیال بودن وضعیت باعث شد لیست دقیق اهداف در طول عصر تغییر کند. چند مقام آمریکایی گفتند که در واقع این کشور در شب ترور [سردار شهید] سلیمانی، تلاش کرد عبدالرضا شهلایی فرمانده ارشد نیروی قدس در یمن را نیز ترور کند».
این گزارش به هویت مقامات آمریکایی که این ادعا را مطرح کردند اشارهای نکرده است.
یک مقام نظامی آمریکایی در اینباره مدعی شد: «شهلایی تنها هدف دیگر در آن شب نبود. کماندوهای آمریکایی همچنین دو عملیات جداگانه برای ترور یا ربودن [افرادی از] نیروهای الحشد الشعبی در عراق انجام دادند که در جریان آن یک نفر را اسیر کرده ولی دیگری موفق به فرار از چنگ مأموران آمریکایی شد. اهداف متعددی نیز قرار بود آن شب در سوریه هدف قرار بگیرند اما به دلایل نامعلومی این برنامه لغو شد».
هزینه چند صد میلیون دلاری برای شنود ناموفق صحبتهای سردار شهید
در ادامه این مطلب به نقل از مقامهای ارشد سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) آمده است که این سازمان و آژانس امنیت ملی آمریکا طی سالهای گذشته تقریبا «چند صد میلیون دلار» روی برنامههای تحقیقاتی خرج کردند تا بتوانند با ردیابی دستگاههای الکترونیک و وسایل ارتباطی ایرانیها، مکالمات و صحبتهای سردار شهید سلیمانی را شنود و ضبط کنند. با این حال این مقامات توضیح ندادند که آیا این هزینههای هنگفت نهایتاََ به هدف رسید یا خیر.
بر این اساس، آژانس امنیت ملی آمریکا نیز از پاسخ دادن به سوالات درباره این برنامه خودداری کرده است.
یاهونیوز با افشای جزئیات بیشتری از اقدامات آمریکاییها پیش از ترور وحشیانه و بزدلانه فرمانده شهید نیروی قدس، نوشت: «در اواخر دسامبر ۲۰۱۹، مأموران دلتا فورس و سایر اعضای عملیات ویژه ورود ناشناس به بغداد را در گروههای کوچک آغاز کردند. عاملان کردستانی (عراق) نیز که نقشی اساسی در این ترور داشتند، تا آن زمان نفوذ به فرودگاه بینالمللی بغداد را شروع کرده بودند و در نقش کارکنان حمل چمدان و سایر خدمه فرودگاه پنهان شده بودند».
کریس میلر
همزمان با ورود آن دو خودرو به منطقه ترور، هدایتکنندگان پهپادها به سمت خودروها شلیک کردند. دو موشک هلفایر به خودروی حامل [سردار شهید] سلیمانی برخورد کردند... راننده خودرو دوم برای گریختن، بیشتر گاز داد. راننده قبل از اینکه تکتیرانداز دلتا فورس به سمت خودرو شلیک کند و مجبور به توقف شود، حدود ۹۰ متر حرکت کرد. در زمانی که خودرو نقلیه متوقف شد، سومین موشک هلفایر نیز به آن اصابت کرد».
به گفته مورفی و دورفمن، این مقاله براساس «مصاحبه با ۱۵ مقام کنونی و پیشین آمریکا است که جزئیات جدیدی را درباره ترور [سردار شهید] سلیمانی و ارزیابیهای طولانیمدت دولت [دونالد] ترامپ در مورد ترور ژنرال ایرانی و سایر مقامات عالیرتبه ایرانی و گروههای تحت حمایت آنها را افشا کردند». این [اطلاعات]، عملیاتی را نشان میدهد که پیچیدهتر از چیزی است که تصور میشد و دارای لیست بزرگتری از افرادی است که اهداف احتمالی برای ترور بودند.
تأثیر ترور جنایتکارانه سردار سلیمانی بر ریاستجمهوری بایدن
آنها نوشتند: «ترور [سردار شهید] سلیمانی یکی از پرپیامدترین تصمیمات سیاست خارجی دولت ترامپ بود، که تأثیرات آن برای سالهای آینده بازتاب خواهد یافت و احتمالاً فضای استراتژیک رئیس جمهور بایدن را که اکنون در منطقه با آن روبرو است، شکل میدهد... به گفته یک مقام ارشد سابق سیا که طرفدار این ترور بود، این [ترور جنایتکارانه] "به حدی قابل توجه بود که شاهد تغییر شکل خاورمیانه در ۵۰ سال گذشته بودیم و در عرض چند ساعت اتفاق افتاد. این تغییردهنده قواعد بازی بود. "
نقشه ترور این ژنرال ایرانی به اوایل دولت ترامپ برمیگردد. در مدتی نهچندان طولانی بعد از اینکه مایک پامپئو سکان هدایت سیا را در سال ۲۰۱۷ برعهده گرفت، او گروهی از سران این سازمان را از جمله مرکز ماموریتهای ضد تروریسم سیا و مرکز فعالیت های ویژه شبه نظامی آن، گردهم آورد».
یک مقام ارشد سابق سیا با بیان اینکه هدف از آن جلسه، بحث در مورد چگونگی ترور سردار شهید سلیمانی بود، توضیح داد: «مقامات سیا، که میخواستند حضور آمریکا را در چنین عملیاتهایی پنهان کنند، برنامههای احتمالی مختلفی را برای ترور [سردار شهید] سلیمانی مورد بحث قرار دادند. در همان سال ، پامپئو در جلسات شورای امنیت ملی [آمریکا] نیز موضوع ترور برترین نظامی ایران را به عنوان بخشی از استراتژی بالقوه، مطرح کرد. در آن زمان، دیگر مقامات شورای امنیت ملی، که برخی از آنها نگران قانونیبودن چنین اقداماتی بودند، با طرح مذکور که ارتش آمریکا را نیز دخالت میداد، مخالفت کردند».
همان مقام سابق سیا گفت: «با این حال، دیگران از رویکرد ستیزهجویانه جدید استقبال کردند. رویکرد "آسمان آبی" پامپئو در قبال ایران پس از دوران محدود [باراک] اوباما، در حال رهاشدن بود. پامپئو در آن زمان گفت "اگر قانونی است، نگران نباشید. این یک مسئله برای وکلا خواهد بود". مقامات سیا گفتوگوها را شدیداََ جدی میگرفتند زیرا میدانستند پامپئو چقدر به رئیسجمهور (ترامپ) نزدیک است. متعاقباً سیا برنامهریزیهای گستردهای را برای برای طرحهای ترور مخفیانه [سردار شهید] سلیمانی انجام داد».
طبق این گزارش، نه پامپئو و نه سازمان جاسوسی سیا به سوالات در این باره پاسخ ندادند.
مایک پامپئو، یکی از عاملان اصلی ترور سردار دلها
در ادامه این مطلب آمده است: «بحث در مورد ترور [سردار شهید] سلیمانی در کاخ سفید در تابستان ۲۰۱۸آغاز شد، تقریباً در همان زمان که دولت [آمریکا] به طور رسمی اعلام کرد از توافق هستهای خارج شده و تحریمها را دوباره به عنوان بخشی از استراتژی "فشار حداکثری" بر ایران اعمال میکند. اما در آن زمان، برنامهریزان شورای امنیت ملی [آمریکا] به دنبال واحدهای عملیات ویژه پنتاگون و نه شبهنظامیان سیا یا گروههای نیابتی آنها، تا این حمله را انجام دهند».
ویکتوریا کوتس ، معاون وقت مشاور امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه در اینباره میگوید: «هنوز هم از داخل وزارت دفاع مخالفتهایی در برابر این طرح میشد. رئیسجمهور (ترامپ) گزینههایی میخواست اما همیشه توسط پنتاگون منصرف میشد. ترور [سردار شهید] سلیمانی یکی از آنها بود، اما پنتاگون همیشه آن را مساوی با جنگ هستهای میدانست و میگفت که با واکنش روبرو خواهد شد».
یاهونیوز با بیان اینکه اوضاع تا اواسط نوامبر سال ۲۰۱۹ روند جدیتری به خود گرفت، افزود: «با شروع تنشها در سراسر منطقه ، مقامات شورای امنیت ملی تماسهایی را از مافوقهای خود دریافت کردند تا مطمئن شوند گزینه ها برای ترور [سردار شهید] سلیمانی در آن زمان مرتب باشند. ما [سردار شهید] سلیمانی را بسیار دقیق زیر نظر داشتیم و این احتمال وجود داشت که او به جایی سفر کند و اتفاقات بسیار بدی برای ایالات متحده بیافتد».
یک مقام نظامی آمریکا که از مشخص کردن تعداد دقیق مأموران حاضر در این عملیات خودداری کرد، گفت: «کریس میلر، سرپرست وقت وزارت دفاع معتقد بود، این پیچیدهترین آمادهسازی وزارت دفاع بود که برای یک عملیات انجام داده است».
این پایگاه خبری ادامه داد: «در حالی که مأموران دلتا فورس و همدستان کردستانی آنها در فرودگاه بغداد مستقر میشدند، در واشنگتن نیز گروه کوچکی از مقامات عالیرتبه کوتس، کلاگ، گرینوی و برایان هوک در اتاق وضعیت برای حمله آماده میشدند. مارک اسپر وزیر دفاع وقت، مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش و مایک پامپئو وزیر امور خارجه نیز از پنتاگون عملیات را تماشا میکردند. ترامپ نیز که از طریق ارتباط صوتی با اتاق وضعیت مرتبط شده بود، از عمارت مار-ئه-لاگو با رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی خود، که تعطیلات کریسمس در پالم اسپرینگز را نیمهکاره رها کرده بود، پیگیری می کرد. مقامات آمریکایی میخواستند رئیس جمهور برنامه خود را تا حد ممکن عادی نگه دارد، تا مشخص نکند که چیزی در جریان است».
تصویب بودجه ۱۵ میلیارد دلاری برای حفاظت از طراحان ترور
مسئولان ارشد سابق یا بازنشسته وزارت خارجه آمریکا درباره تدابیر امنیتی که واشنگتن از بیم انتقام ایران برای مقامهای خود در نظر گرفت، توضیح دادند: «اقدامات حفاظتی برای برخی بی سروصدا انجام شد. در لایحه بودجه امضا شده توسط ترامپ در روزهای پایانی سال قبل، ۱۵ میلیون دلار برای ارائه خدمات محافظتی به کسانی که با تهدید جدی یک قدرت خارجی یا عاملان آن روبرو هستند، اختصاص داده شد».
در پایان این مطلب با بیان اینکه آمریکاییها بیشتر از هرچیز نگران انتقام ایران علیه هوک و پامپئو هستند، به نقل از دو مقام سابق کاخ سفید آمده است: «این پول برای برایان و پامپئو است. ایرانیها برای این دو خطر جدی هستند».
نظامیان تروریست آمریکایی سیزدهم دی ماه سال ۱۳۹۸ در اقدامی بزدلانه و ددمنشانه سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نایب رئیس شهید سازمان الحشدالشعبی را به همراه چند نفر از رزمندگان مقاومت هنگام خروج از فرودگاه بغداد به شهادت رساندند. این اقدام آمریکا باعث شد پارلمان عراق دو روز بعد به طرح اخراج نیروهای بیگانه از جمله آمریکا از عراق رأی دهد.