محور بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حرم امام خمینی «ره»۱۴خرداد ۱۴۰۱
🔹ابراز دلتنگی رهبر انقلاب برای امام و مردم
🔹تاکید رهبری بر نقش و اهمیت امام در جمهوری اسلامی با اشاره به آنکه امام روح جمهوری اسلامی است
🔹اشاره ایشان به نیاز داشتن شناخت امام توسط نسل جوان و اهمیت این موضوع برای اداره آینده کشور
🔹اشاره به نقش مهم مردم در جمهوری اسلامی و کنار گذاشته نشدن آنان از نظام
🔹روایت رهبری از نقش داشتن مردم در تعیین رئیس جمهور و نمایندگان مجلس
🔹حضور معنویت در کنار انقلاب به عنوان شاخصه ای مهم در تفکیک این انقلاب با سایر انقلاب ها
🔹توجه انقلاب به جنبه مادی و معنوی در کنار هم
🔹پیروز کردن انقلاب توسط مردم و اشاره به نقش امام در به تلاطم در آوردن مردم برای انقلاب
🔹مشخص کردن میدان مبارزه توسط امام در طول دوران تاریخ از زمان انقلاب تا زمان جنگ تحمیلی (در دوران دفاع مقدس، در برخورد با صدام، در قبول قطعنامه)
🔹 *خصوصیت شخصی امام:* ممتاز بودن، پاک و پرهیزگار بودن، اهل معنویت و حالت عرفانی، از لحاظ اخلاقی شجاع بود، اهل محاسبه و انجام دادن آن کار با کمال قاطعیت پس از محاسبه آن امر، اهل صداقت هم با خدا و هم با مردم، منظم و وقت شناس، مبارز بودن
🔹 *مکتب و اصول امام:* در دوران نفی: قیام لله؛ زیربنای همه فعالیتهای امام خمینی بود./ در دوران اثبات: طرح جدید از گذشته منحط کشور جدا شود (در ذیل قاموس و تمدن غربی قرار نگیرد)، دو گانه هایی در الگوی امام همساز شدند (معنویت دینی و رأی مردم/ اجرای احکام الهی در کنار مصلحت و اقتضاهای عمومی/ عدالت اقتصادی و رعایت حال ضعفا در کنار تولید ثروت)
🟡رهبر انقلاب: امام خمینی مردم را به میدان آورد و یأس و ناامیدی را از آنها دور کرد
🔶رهبر انقلاب در حرم امام خمینی(ره):
🔶انقلاب را مردم با فداکاری و شهادت پیروز کردند. اما دست قدرتمندی که توانست این اقیانوس را به تلاطم در بیاورد، امام خمینی(ره) بود.
🔶آن زبان ذوالفقارگونه که توانست مردم را در میدان بیاورد و نگه دارد و یأس و ناامیدی را از آنها دور کند، خمینی(ره) عظیم بود.
🔶امام مردم را وارد کرد و راهکار را نشان داد؛ هیچ کس در این کشور قادر به این کار سنگین نبود که آن را به منزل برساند.
🔹در همه سرفصل های مدنظر امام موفقیتهایی حاصل شده و در کنار آن ناکامیهایی وجود داشته
🔹نقش داشتن مسئولین و آحاد مؤثر گوناگون جامعه در به وجود آمدن موفقیت و ناکامیها
🔹نادیده نگرفتن نقش دشمن در به وجود آمدن برخی از ناکامیها (ذات جمهوری اسلامی ظالم را با خودش مخالف میکند)
🔹اشاره به غارت کردن کشورها توسط غربیها در طول سه قرن و همراه آن تلاش برای قانونگذاری برای حقوق بشر
🔹آشنا کردن ملت با مفهوم مقاومت توسط امام (ره)
🔹وارد شدن عنوان مقاومت در ادبیات سیاسی دنیا
🔹مهمترین امید دشمنان برای ضربه زدن به کشور، اعتراضات مردمی است
🔹غلط خواندن محاسبه دشمن برای ضربه زدن به کشور به وسیله اعتراضات مانند سایر محاسباتشان
🔹تاکید بر بیشتر بودن گرایش مردم به انقلاب و دین از زمان انقلاب با تکیه بر تشییع میلیونی شهید سلیمانی، تشییع آیت الله صافی گلپایگانی و آیت الله بهجت
🔰 اشاره رهبر انقلاب به سرود فراگیر شده "سلام فرمانده":
اظهار ارادت مردم به حضرت بقیة الله نشانه گرایش آنها به دین و انقلاب است
🔻رهبر انقلاب صبح امروز: مردم امروز گرایششان به انقلاب و به دین از روز اول انقلاب یقیناً بیشتر است... شما ببینید در همین سرودی که این روزها پخش شده، که اظهار ارادت به ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و روحنا فداه، و سلام به حضرت بقیة الله است، ببینید مردم چه کار دارند میکنند. چه اظهار شوقی، چه همراهیای، چه اظهار ارادتی، پیر، جوان، نوجوان، کودک، زن ، مرد، همه، در سرتاسر کشور، در تهران یک جور، در مشهد یک جور، در اصفهان یک جور، در یزد یک جور، در شهرهای مختلف یک جور. این رویگردانی مردم از دین است؟ یا به عکس. ما اول انقلاب اینجور چیزها را نداشتیم. ما اول انقلاب هجوم دانشجویان جوان به سمت مراکز اعتکاف را نداشتیم. این اجتماعات عظیم مذهبی را نداشتیم. امروز اینها هست.
🔺 درباره ملت ایران اشتباه کردند. چهل و سه چهار سال است که در ۲۲بهمن و در روز قدس مردم راهپیمایی میکنند با این عظمت. این دلیل رویگردانی مردم از انقلاب است؟ این دلیل وفاداری مردم است. این دلیل مقاومت مردم است. این دلیل ایستادگی مردم است. این دلیل تاثیر درس امام در این ملت بزرگ و بزرگوار است.۱۴۰۱/۰۳/۱۴
طلاب مدرسه جوادالائمه (علیه السلام)
سلام علیکم بمناسبت دهه کرامت ششمین نشست کنگره بین المللی ولایت اجتماعی زن با محوریت بانوی کرامت در
📣📣📣📣🌸🌸🌸📣📣📣
سلام
لطفا نام و نام خانوادگی، نام پدر، کدملی و شماره تماس را هم در پی وی بنده قید بفرمایید.
مکان وزارت کشور است.
📣📣📣📣📣📣📣
امروز که یه روز استثنایی هست وفرصتی خدا داده
با هم دعا کنیم برای زیاد شدن روزی
مقدمه اش توبه است
..
در بیان امام صادق (علیه السلام) با استناد به آیات 10- 12 نوح می فرمایند:
«هنگامی که رسیدنِ روزی ات را همراهِ سختی و کندی دیدی، زیاد استغفار کن، چرا که خداوند عزّوجلّ در کتابش می فرماید:از پروردگارتان، طلبِ مغفرت نمایید که او بسیار آمرزنده است تا از آسمان پیوسته بر شما بباراند و با اموال و فرزندان فراوان یاری تان رساند (یعنی در دنیا) و باغ های خرّم و نهرهای جاری عطایتان فرماید (یعنی در آخرت)» (بحار الانوار، ج78، ص201، روایت29)
با من همراهی رفیق....
#حوزه_علمیه_نرجس_خاتون
#پویش_خواندن_نماز_اولین_یکشنبه_ماه_ذی_القعده
#توبه_کنیم #حال_خوب #خدایا_شکرت
#نماز_توبه #نماز #ذی_القعده
💢 توضیحی کوتاه در رابطه با قیام خونین ۱۵ خرداد
🔸 خبر دستگیری امام به سرعت در شهر قم و مناطق اطراف پیچید. زن و مرد از روستاها و منازل خویش در شهر به سوی منزل قائد خود حرکت کردند. شعار اصلی جمعیت «یا مرگ یا خمینی» بود که از تمام فضای قم به گوش می رسید. خشم مردم آنچنان بود که ابتدا مأمورین پلیس پا به فرار گذاشتند. آنها پس از تجهیز قوا به میدان آمدند.
🔹 نیروهای کمکی نظامی نیز از پادگان های اطراف به شهر قم گسیل شدند. هنگامی که سیل جمعیت از حرم حضرت معصومه(س) بیرون آمدند، رگبار مسلسلها گشوده شد و تا ساعتی چند درگیری شدید ادامه داشت. حمام خون به راه افتاده بود. هواپیماهای نظامی از تهران به پرواز درآمدند و در فضای شهر قم برای ایجاد رعب بیشتر دیوار صوتی را شکستند. قیام با سرکوبی شدید کنترل شد. کامیون های نظامی، اجساد شهدا و مجروحین را به سرعت از خیابانها و کوچه ها به نقاط نامعلومی بردند. غروب آن روز شهر قم حالتی جنگ زده و غمگینانه داشت.
🔸 صبحگاه پانزده خرداد خبر دستگیری رهبر انقلاب به تهران، مشهد، شیراز و دیگر شهرها رسید و وضعیتی مشابه قم پدید آورد. مردم ورامین و شهرک های اطراف به سوی تهران سرازیر شدند. تانک ها و ابزار زرهی و نیروهای نظامی برای جلوگیری از ورود معترضین به شهر در سه راهی ورامین با جمعیت درگیر شدند و جمع زیادی از راهپیمایان را به خاک و خون کشیدند. جمعیت انبوهی در حوالی بازار تهران و مرکز شهر نیز گرد آمده و با شعار «یا مرگ یا خمینی» به سوی کاخ شاه به حرکت درآمدند. از جنوب شهر تهران نیز سیل جمعیت به سمت مرکز راه افتاده بود و در پیشاپیش آنها طیب حاج رضایی و حاج اسماعیل رضایی، دو تن از جوانمردان جنوب شهر تهران، با گروه خود در حرکت بودند. این دو تن بعد از چندی دستگیر و در 11 آبان 1342 تیرباران شده و هوادارانشان به بندرعباس تبعید گردیدند.
🔹 امام خمینی روز ۱۵ خرداد را همچون عاشورا روز عزای عمومی ملت مظلوم دانست و روز حماسه و تولد جدید اسلام و مسلمانان نامید. بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۷ش این روز در تقویم رسمی ایران تعطیل رسمی اعلام شد و همه ساله مراسمهایی به این مناسبت برگزار میشود.
📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣
طلاب گرامی
با توجه به ثبت حضور و غیاب شما در سامانه اموزش؛ به منظور تعیین وضعیت تان جهت شرکت در امتحانات پایان ترم؛ لطفا هر چه سریعتر جهت دریافت کارت ورود به جلسه امتحان در پرتال طلبه اقدام نمایید.
لازم بذکر است همراه داشتن کارت ورود به جلسه در روز امتحان الزامی است . لطفاً قبل از امتحان از مجاز بودن خود جهت شرکت در امتحان اطمینان حاصل کنید که حذف نشده باشید. موفق باشید
رمضانی پژوهش:
سلام علیکم بمناسبت دهه کرامت ششمین نشست کنگره بین المللی ولایت اجتماعی زن با محوریت بانوی کرامت
در سرفصل های 👇👇
ابعاد دخترانه زیستن، دخترانه عمل کردن و موثر بودن ...
✅با حضور اندیشمندان ، اساتید حوزوی ودانشگاهی و تعدادی از استعدادهای برتر طلاب و دانشجویان با حضور استاد رحیم پور ازغدی و...
در تاریخ ۱۹ خرداد از ساعت ۹الی۱۳ برگزار میشود .باتوجه به محدودیت وجهت هماهنگی های لازم لطفاً سریع تر حضور یا عدم حضور خود را اعلام نمایید.
📣📣📣📣🌸🌸🌸📣📣📣
سلام
لطفا نام و نام خانوادگی، نام پدر، کدملی و شماره تماس را هم در پی وی معاون پژوهش ارسال بفرمایید.
مکان وزارت کشور است.
📣📣📣📣📣📣📣
ویژه نامه حضرت شاهچراغ(ع).pdf
3.87M
ویژه نامه حضرت شاهچراغ
به اطلاع طلاب محترم میرساند ثبتنام اردوهای خانوادگی معاونت معیشت و خانواده مرکز خدمات حوزههای علمیه در قالب اردوهای زیارتی و سیاحتی از تاریخ 1401.03.21 آغاز میگردد.
طلاب محترم میتوانند جهت ثبتنام به سامانه #سخا، پنل شخصی، بخش خدمات #فرهنگی / #اردوهای_خانوادگی مراجعه نمایند.
#نکته_مهم
با توجه به تفکیک و تعامل صورت گرفته در برنامههای مجتمع ولایت و معاونت معیشت و خانواده، تمامی ثبتنامهای قشر یک جهت بهرهمندی هر چه بیشتر از ظرفیتهای مجتمع ولایت طبق ضوابط توسط معاونت معیشت و خانواده از طریق سامانه سخا بخش اردوها انجام خواهد شد.
📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣
طلاب گرامی لطفاً قبل از دریافت کارت ورود به جلسه امتحانی جهت ارزشیابی اساتید اقدام نمایید. موفق باشید
🕋 بسیاری از بدبختیها و مشکلات عالم بخاطر این زیادهخواهیها و اشرافیگریها و تجملپرستیهاست/ حج، تعلیم ساده زیستی است
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار دستاندرکاران حج: یک نمونهی دیگر از تعالیم #حج تعلیم ساده زیستی است، احرام مظهر ساده زیستی است دیگر، یعنی در احرام هیچ چیز زیادی وجود ندارد فقط همین که بدن شما را بپوشاند، فقط بدن شما را بپوشاند این ساده زیستی است واجب نیست که در همهی زندگی شما اینجوری بپوشید با احرام زندگی کنید نه، اما میخواهد بگوید که این کار را یاد بگیرید، یاد بگیرید که میشود ساده زیستی کرد و باید ساده زیستی را ترویج کرد. این هم باز مثل همان موضوع قبلی همزیستی است. شما اگر نگاه کنید بسیاری از بدبختیها و مشکلات عالم بخاطر این زیادهخواهیها و اشرافیگریها و تجملپرستیها و مانند اینها است، بخش عظیمی از ثروت عالم دارد صرف این چیزها میشود در همه جا. حالا در کشور ما هم متأسفانه همینجور، در جاهای دیگر دهها برابر، صدها برابر دارد صرف این چیزها میشود. اینجا موظفید دیگر به ساده زیستی. یعنی خصوصیت حج این است که وقتی میخواهد تعلیم بدهد اینجوری تعلیم میدهد یعنی باید این چند روز را شما اینجور ساده زیستی داشته باشید این هم یک تعلیم است، #سبک_زندگی است. ۱۴۰۱/۰۳/۱۸
🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج | ۱۴۰۱/۳/۱۸
🔰درباره حج
📌حج، یک برنامهی مدبّرانهی الهی است.
🖌این، نشاندهندهی احاطهی علمی حضرت حق:
👈بر وجود انسان، بر دل انسان، بر نیازهای انسان
↙️و نه آن هم یک شخص انسان، [بلکه] جامعهی بشری،
↙️آن هم نه در یک نسل، [بلکه] در طول نسلهای متمادی است.
🔰قرآن کریم دربارهی حج... در سورهی مائده میفرماید: جَعَلَ اللَّهُ الكَعبَةَ البَيتَ الحَرامَ قياماً لِلنّاس؛
🔰اینجا خدای متعال میگوید که حج، ستون زندگی بشر است.
⭕️اینجا قیام فقط جنبهی مادّی ندارد... شامل منافع مادّی هم هست امّا بیش از این:
👈 منافع معنوی است،
👈منافع رفتاری است،
👈منافع اخلاقی است،
👈یاد دادنِ سبْک زندگی است.
↙️آنچه شما در حج انجام میدهید، در مجموع به شما، یعنی به نسلهای پیدرپی و متّصل به هم تعلیم میدهد که بایستی ارکان زندگیشان را چه جوری انتخاب کنند؛
🔸یک جا حرکت است،
🔹یک جا سکون است،
🔸یک جا پرهیز است،
🔹[یک جا] هم تعلیم همزیستی است.
🏷تعلیم همزیستی
❎افرادی که با هم هیچ آشناییای ندارند، با فرهنگهای مختلف، از جاهای مختلف، رنگ مختلف، زبان مختلف اینجا با همدیگر باید همزیستی کنند.
❌الان مشکلات بشر در دنیا از چیست؟
♦️از این است که همزیستی بلد نیستند؛ به همدیگر زور میگویند، از همدیگر بدگویی میکنند، جای همدیگر را تنگ میکنند، به همدیگر ضربه میزنند.
🏷تعلیم سادهزیستی
🔹احرام، مظهر سادهزیستی است دیگر؛ یعنی هیچ لباس زیادی در احرام وجود ندارد؛ فقط همین که بدن شما را بپوشاند.
🔸واجب نیست که شما در همهی زندگی این جوری [لباس] بپوشید و با احرام زندگی کنید؛ نه، امّا میخواهد بگوید: یاد بگیرید که میشود سادهزیستی کرد و باید سادهزیستی را ترویج کرد.
❌بسیاری از بدبختیها و مشکلات عالم به خاطر این زیادهخواهیها و اشرافیگریها و تجمّلپرستیها و مانند اینها است.
🏷تمرین اجتناب و پرهیز
📌همهی چیزهایی که در احرام باید از آنها اجتناب بکنید چیزهای معمولی است امّا باید پرهیز کنید:
🪰اگر چنانچه یک حشرهای روی بدن شما است به او آسیب نزنید
📍برای تزیّن به آئینه نگاه نکنید
✅ما یاد بگیریم که از یک چیزهایی باید در زندگی پرهیز کرد، این را تمرین کنیم؛ این تمرین در حج هست.
🏷تمرینِ «استفاده نکردن از چیزهایی که دم دست شما است»
❌این یکی از بلیّات زندگی بشر است که وقتی چیزی در دسترس او قرار گرفت، اجتناب از آن و مقابلهی با هوای نفْس در مورد آن برایش مشکل میشود.
✅خدا به این وسیله شماها را امتحان میکند؛ یعنی تمرین کردنِ اینکه شما یاد بگیرید وقتی یک چیزی در اختیارتان قرار گرفت، به صرف اینکه کسی ملتفت نیست، متوجّه نیست، دست به طرف آن دراز نکنید.
🔰توصیههایی به مسئولین و حجاج
🏷توصیه به مسئولین
🙏قدر دانستن همکاری در امور حج
🔺«قدرش را بدانیم» یعنی چه؟ یعنی آن را خوب انجام بدهید.
🔺خوب انجام دادن یعنی چه؟
❇️انجام کار با قصد تقرّبالیاللّه
❇️انجام کار با بهترین وجهی، متقن، محکم و با ابتکار
🏷توصیه به حجّاج
1️⃣آمادهسازی خود و دل خود برای ورود در ساحت مقدّس حج
2️⃣قدر دانستن لحظهلحظههای سفر حج
⏱به جای اینکه بروید وقتتان را در آن بازارهای مشکلدار [صرف کنید]... برای آن کسی که میخواهید سوغاتی بخرید:
👈 بروید دو رکعت نماز در مسجدالحرام بخوانید؛
👈بروید یک طواف دُور کعبه برای او بکنید،
👈بروید آنجا دعایش کنید،
👈بروید نیم صفحه قرآن برای او بخوانید؛
💎سوغاتی واقعی این است.
3️⃣حفظ اتحاد در حج
🕋حج، مظهر اتّحاد امّت اسلامی است؛ سعی کنید این اتّحاد به هم نخورد.
↙️چیزهایی که میتواند موجب اتّحاد بشود:
✅تماسهای مبیِّن و خوب
✅تلاوت قرآن توسط قرّاء
🔺قرآن مایهی وحدت بین مسلمین است.
4️⃣افشای بلای صهیونیسم برای دنیای اسلام
🚨امروز بلای صهیونیسم برای دنیای اسلام، بلای نقد و فوری و دمِ دستی است.
📡این را باید افشا کرد، باید گفت؛ حالا به هر شکلی که بلدید، به هر شکلی که میتوانید.
🏷وظایف دولت میزبان
⭕️رعایت مصلحت دنیای اسلام نه مصلحت خود
📍این چیزهایی که نقل کردند از افزایش بعضی از هزینهها و مانند اینها، اینها کارهایی است که باید تجدید نظر کنند.
👈بنده امنیّت همهی زوّار دنیای اسلام را و به طور ویژه امنیّت زوّار ایرانی را بجد مطالبه میکنم. موظّفند؛ موظّفند که این امنیّت را حفظ کنند و نگذارند که فجایع گذشته تکرار بشود.
🔰نکتهای خطاب به مسئولان حج
📌بگردید راهش را پیدا کنید ببینید [اگر] میشود، زمان حج را کوتاه کنید.
☘️ انشاءاللّه که حجّ خوبی داشته باشید و با سلامت و امنیّت و استجابت دعا و انشاءاللّه کسب تفضّلات الهی با دست پُر همهی حجّاج به سلامتی برگردید.
🏷 #دیدار_حج
💻 @Khamenei_ir
🔴 قیام زنان برای جهاد تبیین، مؤثرتر از قیام مردان است
🔴 اگر جهاد تبیین واجب فوری و عینی است بر زنان هم مثل مردان واجب است
📌 #جهاد_تبیین –حرم حضرت معصومه(س) - ج۴
🔻 در سه مقطع حساس که دست سه امام بسته بود، سه زن برای دفاع از دین قیام کردند
🔻 در جهاد تبیین ممکن است زنان بتوانند در جامعه کارهایی انجام بدهند که از دست مردان برنمیآید
🔻 قیام زنان علیه باطل یقیناً مؤثرتر از قیام مردان است و اثر اجتماعی آن هم بالاتر است
🔻 آفرین به مادرانی که در رژۀ فرهنگی «سلام فرمانده» بهخاطر امامزمان(ع) فرزندان خود را به میدان آوردند
____
در زمان ائمۀ هدی(ع) در سه مقطع زمانی حساس و بحرانی، دست سه امام معصوم بسته بود؛ علی بن ابیطالب، علی بنالحسین و علی بنموسیالرضا (علیهمالسلام) در هر سه مقطع، سه زن برای دفاع از دین قیام کردند و در تاریخ اثر گذاشتند.
وقتی دستان علی(ع) بسته بود، فاطمۀ زهرا(س) قیام کرد. وقتی دستان امام سجاد(ع) بسته بود، زینب کبری(س) قیام کرد. در زمان امامرضا(ع) و تبعید ناروای ایشان به مرو هم فاطمۀ معصومه(س) قیام کرد و از مدینه به سمت مرو حرکت کرد.
این اتفاقات تصادفی نیست و خیلی معنا دارد. وقتی آنچنان عرصه بر یک امام تنگ میشود که نمیگذارند اقدامی انجام بدهد، خداوند عَلَم را به دوش زنانی از اهلبیت(ع) قرار میدهد که قیام کنند و اثرگذار باشند.
اگر حرکت حضرت معصومه(س) از مدینه به مرو اثر نداشت، به کاروان ایشان حمله نمیکردند و بنا بر احتمالات تاریخی، ایشان را مسموم نمیکردند بلکه اجازه میدادند به امام رضا(ع) برسد. معلوم است این خواهر نقش ویژهای دارد و حرکتش معنای سیاسی دارد.
حضرت معصومه(س) که از نُه سالگی در فقه و علم و معرفت، شهرۀ آفاق شده بود، کاری صرفاً از سرِ عاطفه یا تفنن انجام نمیدهد؛ حتماً برای یاریِ امام زمانش احساس تکلیف کرده بود که به سمت مرو حرکت کرد. این حرکت اگر به سرانجام میرسید میتوانست برای امام رضا(ع) قدرتبخش بشود.
بعد از شهادت امام رضا(ع) وقتی حرکت زنان اتفاق افتاد، معلوم شد که اگر این خواهر به برادر میرسید و زینبوار کنار حسینِ زمان خود میایستاد، آثارش از نظر اجتماعی در زمان خودش چهبسا بیشتر از زمان حضرت زینب(س) میشد.
امروز هم در جهاد تبیین ممکن است زنان بتوانند در جامعه کارهایی انجام بدهند که از دست مردان برنمیآید. قیام زنها علیه باطل یقیناً مؤثرتر از قیام مردان است و اثر اجتماعیاش بالاتر است.
خانمها منتظر نمانند که ببینند آقایان در جهاد تبیین چه میکنند و دنبال آنها بروند. اگر جهاد تبیین واجب فوری و عینی است، پس بر زنان هم مثل مردان واجب است یعنی اگر همۀ مردان هم به جهاد تبیین عمل کنند تکلیف از زنان برداشته نمیشود.
بیتردید زنان در قیام برای جهاد تبیین مؤثرتر از مردان هستند، خصوصاً اگر در جهاد تبیین، زنان قیام اجتماعی بکنند. بر این اساس باید گفت جهاد تبیین بر زنان مؤمن واجبتر است و اولویتش بیشتر است.
همین الآن اگر زنان در جامعۀ ما علیه یک باطل، محکم قیام کنند، کسی جلودارشان نیست و تأثیرش جهانی است. در هر موضوعی اگر مردان تظاهرات چندهزار نفره کنند به اندازه اقدام زنان تأثیر ندارد. پس یکوقت زنان به حاشیه رانده نشوند.
در روایات آخرالزمان آمده است؛ زنانی که در خانه هستند میتوانند بر اساس قرآن و سنت پیامبر(ص) حکم شرع را بیان کنند چون دارای حکمت هستند و زنان حکیم، قدرت تشخیص تکلیف دارند «إِنَّ الْمَرْأَةَ لَتَقْضِي فِي بَيْتِهَا بِكِتَابِ اللَّهِ»
در قرآن بعد از توصیۀ به امر به معروف و نهی از منکر میفرماید تفرقه نکنید «وََ لَا تَكُونُواْ كاَلَّذِينَ تَفَرَّقُوا» معلوم میشود یکی از لوازم مؤثر بودن امر به معروف و نهی از منکر، کار جمعی و اتحاد کلمه است. اگر در امر به معروف و نهی از منکر یک جمع متحداً یک کلام را نگویند اثر چندانی ندارد.
در سرود «سلام فرمانده» اگر نوجوانها و خانوادههای گرامی هر کدام در خانه همنوایی میکردند و لذت میبردند و پای گیرندههای خودشان این سرود را میخواندند، این اثر جهانی را نداشت. باید دور هم جمع شد.
باید آفرین گفت به مادرانی که چنین فرزندانی تربیت کردند و به میدان محبت امام زمان(ع) و حضور در این رژۀ فرهنگی آوردند. اگر این مادران علاقه به امامزمان(ع) نداشتند کودکان از کجا متوجه حضرت ولیعصر(ع) میشدند؟
اگر زنان جامعۀ ما از الگوی حضرت زهراء(س) در تبلیغ چهره به چهره با همسایگان خود تأسی کنند، دیگر نقطهای از این سرزمین باقی نمیماند که در جهالت بهسر ببرد. مطمئن باشید جهاد تبیین مقدمۀ قیامهای بعدی است که انشاءالله در پیش خواهیم داشت بلکه امیدواریم پای رکاب خودِ حضرت ولیعصر باشد.
👤علیرضا پناهیان- ۱۴۰۱/۳/۱۰