❓افکار بدی به تازگی مرا اذیت میکند.به خصوص سر نماز که هر چه می خواهم حضور قلب پیدا کنم دوباره این فکر به سراغم میآید.گاهی اوغات می گویم نکند من کافر بشوم و از این دست افکار .آیا می شود کسی سعی بر درست کردن اعمال خودداشته باشد. ومرقب اعمالش باشد بسیار هم به یاد مرگ باشد. از خدا هم بسیار بترسد. و به خاطر افکار بد کافر باشد؟آیا خدا با خطورات ذهنی هم انسان را بازخوست میکند؟در ضمن به خاطر خوابهایی که گهگاه میبینم که در آن مرگم به تعویق افتاده است بسیار به فکر مرگم.لحظه به لحظه و بسیار از اعمالم و دنیای پس از مرگ می ترسم.چه کنم؟ لطفا راهنماییم نمایید. اللهم صل علی محمد وآل محمد
✍پاسخ #استاد_جاودان:
سلام علیکم و رحمة الله متشکرم
این افکار بد مربوط به گذشته آدمی است . اگر گذشته پاک بشود ، و مافات جبران بشود دیگر اینگونه افکار وجود نخواهد داشت . البته این افکار باعث کفر نیست و از این جهت نترسید و بازخواست ندارد مگر اینکه خود آدمی به اختیار خود آن را دنبال کند ، اما اگر به راه و رسم درست ادامه بدهید و بکوشید گذشته جبران بشود مشکل حل خواهد شد. نیاز به حوصله و صبر دارد با یکروز و دو روز کار به جائی نمی رسد.
ترس از مرگ اگر آدمی را از کار باز ندارد خوبست اگر از کار باز دارد مریضی است ، باید معالجه بشود. اما کار یاد مرگ این است که عشق به دنیا را تخفیف می دهد و حب دنیا رأس همۀ گناهان است ، و از بین رفتن این حب و کم شدن آن یک سعادت است.
📚منبع🔻
🌐new.javedan.ir/selected_questions/1388/08/18/index.html:id=527
#اخلاق
#پرسش_و_پاسخ_از_محضر_علما
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
༺༽ باطلابپاسخگوهمراهباشید ༼༻
༺༽ @Tollabe_Pasokhgoo༼༻
❓آیا عذر «نمیدانستم» را خداوند در قیامت از بندهاش میپذیرد؟
✍پاسخ
#استاد_شهید_مطهری :
🔸انسان آنگاه قادر است تکلیفی را انجام دهد که از وجود آن تکلیف آگاه باشد و به عبارت دیگر به او ابلاغ شده باشد. قرآن کریم مکرر این حقیقت را بیان کرده است که هیچ قومی را به جرم تخلّف از یک قانون عذاب نمیکنیم مگر آنکه حجت بر آن مردم تمام شده باشد.
🔹البته شرطْ بودن علم و آگاهی برای تکلیف مستلزم این نیست که انسان بتواند عملا خود را در بیخبری نگه دارد و آن را عذری برای خویش بپندارد. انسان مکلف است که تحصیل علم و آگاهی کند و سپس بر طبق آگاهی خویش عمل و فعالیت کند.
🔸در حدیث است که روز قیامت برخی گنهکاران را در محکمه عدل الهی حاضر میکنند و درباره برخی کوتاهیها در انجام مسئولیتهایشان آنها را مورد مؤاخذه قرار میدهند. به گناهکار گفته میشود: چرا وظیفهات را انجام ندادی؟ میگوید: نمیدانستم. به او گفته میشود: چرا ندانستی و چرا در پی تحصیل آگاهی نبودی؟
🔹پس منظور از اینکه میگوییم علم و آگاهی شرط تکلیف است، این است که اگر تکلیفی به مکلف ابلاغ نشده باشد و مکلف در این جهت تقصیری نداشته باشد، یعنی او کوشش لازم را برای تحصیل آگاهی کرده و در عین حال بدان دست نیافته است، چنین مکلفی نزد خدا معذور است.
📚منبع: استاد مطهری، انسان در قرآن، ص42
🔷 کانال طلاب پاسخگو 🔻
✳️ @tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعجوبه ای به نام زکریا
🔹 پنجم شهریور، روز "داروساز" در کشورمان مصادف است با زادروز محمد زکریای رازی پزشک، شیمیدان و فیلسوف ایرانی!
🆔 @farzandeiran_ir
#تمدن_اسلامی
#آشنایی_با_علما
به مناسبت بزرگداشت حکیم محمدبن زکریای رازی
🔷 کانال طلاب پاسخگو 🔻
✳️ @tollabe_pasokhgoo
💥شاد کردن دل مومن
#آیت_الله_بهجت (ره): وقتی دل مؤمنی را شاد كنید، خدا از لطف مَلکی را خلق میکند که آن ملک، شما را از بلاها و تصادفات و ... حفظ میكند. این که میبینید در برخی تصادفات بعضیها محفوظ میمانند در حالی که به نفر کناری آنها آسیب وارد میشود به سبب این است که آن شخص محفوظ مانده، در مسرّت اهل ایمان نقش داشته است.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص ١٨۴
🔘 طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙▪️▪️⸙჻ᭂ࿐
❓حد و مرز اطاعت از پدر و مادر چیست؟؟
✍پاسخ:
از روايات معصومان استفاده ميشود كه والدين چه مؤمن باشند و چه كافر و چه نيكوكار و چه معصيت كار بايد مورد احترام قرار گيرند و استثنا بردار نيست. امامرضا(ع) ميفرمايد: "نيكي به والدين واجب است گرچه مشرك باشند، ولي در معصيت خدا نبايد آنان را اطاعت كرد".[1]
قرآن مجيد تنها در يك مورد مخالفت با پدر و مادر را جايز دانسته و آن صورتي است كه پدر و مادر فرزند را به شرك فرا خوانند، ولي در ساير موارد به رفتار پسنديده توصيه نموده است.[2]
امام باقر(ع) ميفرمايد: "سه چيز است كه خداوند دربارة آنها براي مخالفت رخصت نفرموده است: رد امانت به نيكوكار و بد كردار، وفا به پيمان نسبت به نيكوكار و بدكردار و خوش رفتاري با پدر و مادر، نيكوكار باشند يا بد كردار".[3]
💥البته احترام گذاشتن به پدر و مادر به معناي قبول همة نظريات آنان نيست. فرزند ميتواند با رعايت ادب و متانت و حفظ جايگاه پدر و مادر نظر خود را در موضوعات مختلف بيان كند و از منطق خود دفاع نمايد. والدين نيز نبايد توقع داشته باشند كه فرزندشان هميشه پيرو نظريات آنها باشد. مهم حفظ حدود و رعايت تواضع و فروتني است. هرگز قرآن و روايات معصومان از فرزندان نمي خواهد در بست تمام نظريات پدر و مادر را بپذيرند، بلكه آية"فبشّر عباد الّذين يستمعون القول فيتبعون احسنه".[4] بندگاني را بشارت ميدهد كه سخنان را مي شنوند و بهترين را انتخاب مي كنند، فرزندان را نيز در بر مي گيرد. فرزندان بايد از جدل و بحث هاي بيهوده كه ممكن است به تيرگي روابط و موجب ناراحتي پدر و مادر بيانجامد، اجتناب ورزند، يعني براي پدر و مادر حريم قائل شوند. در هر حال دو مسئله وجود دارد: يكي احترام به پدر و مادر كه هميشه بايد باشد و دوم اطاعت از آنها كه اين هميشگي نيست. اطاعت از آنها در كارهاي خوب، حتي در كارهاي مباح است، اما اطاعت از آنها در كارهاي گناه و يا آنچه به نفع و مصلت واقعي شخص نيست، لازم، بلكه جايز نيست.
📌پي نوشت ها:
1.عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 124.
2.لقمان(31) آيه 15.
3.اصول كافي، ج 3، ص 236.
4.زمر (39) آية 18.
➕ طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo
چگونه گوشی همراه فرزندمان را تحت کنترل قرار دهیم؟.Mp3
449K
❓آیا گوشی همراه فرزندمان را تحت کنترل قرار دهیم؟
🎤پاسخ حجت الاسلام دکتر مجید همتی
#استاد_همتی
#تربیت_فرزند
#خانواده_و_فضای_مجازی
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
❓عده قابل توجهی در زندگی معتقد به جبر هستند ضمن تبیین دلایل مردودیت جبر، بفرمایید آیا آنها قابل قبول و موجّه هستند یا خیر؟
✍پاسخ اجمالی:
جبر، یعنی این که انسان در افعال و کارهای خود مجبور باشد و از خود اختیاری نداشته باشد. متکلمات اشعری درباره افعال انسان، این گونه معتقدند که انسان در کارهای خود مجبور است و هیچ اراده و اختیاری از خود ندارد. آنها تمام اعمال و کردار انسان را به خدا نسبت می دهند. بنابراین طبق نظر آنها انسان مثل جمادات است و مانند سنگی است که از بالا به طرف پایین پرت می شود و این مسیر را بدون اختیار خود و جبراً طی می کند.
این عقیده از آن جا ناشی شد که بعضی از شبهات در مسئله را نتوانستند حل کنند، بنابراین سر از جبر درآوردند.
ما معتقدیم که این عقیده باطل است. چراکه اعتقاد این چنینی؛ 1. با عدالت الهی سازگار نیست، 2. با اهداف انبیا منافات دارد، 3. با صریح برخی از آیات قرآن در تعارض است، 4. آثار و عواقب اجتماعی خطرناکی دارد.
عقیده شیعه درباره افعال آدمی آن است که هر کاری که از انسان صادر می شود، هم فعل انسان است چون از روی اختیار او صورت گرفته، و هم فعل خداوند است چون اصل وجود و تمام قابلیتهای وجودی انسان را خداوند به او داده است، و بعبارت دیگر فاعلیت خداوند سببی، و فاعلیت انسان مباشری است. این نظریه در اصطلاح، نظریه «امر بین الامرین» است.
✅پاسخ تفصیلی:
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa576
#عدل_خدا
#خداشناسی
#پاسخ_به_شبهات
🌼 @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🌺🌺⸙჻ᭂ࿐
شبهه.pdf
1.24M
⁉️اگر استجابت دعا هزار و یک شرط دارد، بهتر نیست به جای این که مردم را به دعا و حرم و توسل فرا بخوانیم، آن ها را به پیشگیری از بیماری کرونا فرا بخوانیم؟!
✅پاسخ کوتاه و مفصل در فایل
📜تعداد صفحات: 3
#دعا #استجابت_دعا
#پاسخ_به_شبهات
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
اسلام شناسی.pdf
850K
📕 #کتاب اسلام شناسی
✍ #حجت_الاسلام_قرائتی
#معرفی_کتاب 🔻
کتاب حاضر که توسط حجه السلام والمسلمین محسن قرائتی به رشته تحریر درآمده است با زبان ساده و روان به توضیح پیرامون دین مبین اسلام و دستورات آن در زمینه اعتقادات، اخلاق و اعمال انسان به خصوص برای نوجوانان پرداخته است.
دین شناسی، خداشناسی، آشنایی با اخلاق پیامبر اسلام، جهان آخرت، اخلاق فردی و اجتماعی، تذکرات و دستورات بهداشتی از سر فصلهای این کتاب است.
#یکدوره_دین_شناسی_ساده
🔰 @tollabe_pasokhgoo
🔺حکم نپوشاندن تمام پا مقابل نامحرم
#احکام
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨▪️✨•✾••┈┈•
💥تولد امام زمان از نگاه اهل سنت
✍ اندیشه مهدویت و آمدن منجی عالم بشریت و اینکه فرزندی از فرزندان پیامبر اکرم خواهد آمد و دنیا را بعد از آنکه پر از ظلم و جور شده، پر از عدالت خواهد کرد، اندیشه ای مشترک در بین تمام فرق اسلامی است.
🔹تنها فرق بین شیعه و اهل سنت در تولد این امام همام است، شیعه او را متولد شده و زنده میداند، اما اهل سنت چنین عقیده اند ندارد و معتقدند هر گاه خدا بخواهد متولد شده و بزرگ شده و اعلام ظهور میکند.
🔹اما در عین حال برخی از علمای اهل سنت همچون شيعه بر اين باورند كه حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) متولد شده و در حال حاضر در قيد حيات بوده و در آخر الزمان ظهور خواهد كرد و از اين گروه میتوان به:
👈حافظ سليمان بن ابراهيم قندوزی حنفی و ابن حجر الهیثمی و سبط ابن جوزی و گنجی شافعی و ديگران اشاره كرد.
👈«قندوزی حنفی» در «ينابيع الموده» مینوسید:
امام حسن عسکری(علیهالسلام) فرزندش مهدی قائم(علیهالسلام) را به خواص یارانش نشان داد و به آنان فهماند که امام بعد از وی پسرش میباشد» سپس به تفصيل در رابطه با پدر و مادر و نحوه تولد آن حضرت به روايت حكيمه خاتون دختر امام جواد(علیهالسلام) پرداخته است.
👈«ابنحجرالهیثمی» در «الصواعق المحرقة علی اهل الرفض والضلال والزندقة» مینوسید:
ابوالقاسم، محمدالحجه، هنگام رحلت پدر، پنج سال داشته، ولی خدا به او حکمت را عطا کرده است؛ و قائم منتظر نامیده شده است.
👈«ابن جوزی» در «تذكرة الخواص» مینوسید:
«او محمد بن حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی الرضا بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب و کنیه اش ابو عبدالله و ابوالقاسم است و او خلف حجت، صاحب زمان، قائم منتظر و آخرین ائمه است. عبدالعزیز بن محمود بن بزاز به نقل از ابنعمر به ما گفت که رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) فرمود: در آخر زمان مردی از فرزندانم که اسم او مثل اسم من و کنیه او مثل کنیه من است خارج میشود و زمین را پر از عدل میکند، همانطور که از ظلم پر شده باشد، او همان مهدی است.
👈گنجی شافعی نیز در «البيان» مینوسید:
«همان گونه که عیسی، خضر و الیاس(علیهمالسّلام) صدها سال است که زندهاند؛ امکان زنده بودن حضرت مهدی(عجّلاللهفرجهالشریف) هم وجود دارد».
🌐 btid.org/fa/news/101938
#مهدویت
🔘 طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙▪️▪️⸙჻ᭂ࿐
4_5974327361598915042.mp3
2.51M
❓آیا بنای فعلی کعبه همان بنای زمان حضرت رسول اکرم می باشد؟
🎤پاسخ #استاد_جباری
#پرسمان_تاریخی
🌸باطلابپاسخگوهمراهباشید🌺
🌼 @Tollabe_pasokhgoo
4_5823491503187559486.mp3
382.4K
❓تاتو ابرو چه حکمی دارد؟
🎙پاسخ
#استاد_وحیدپور 👆
#احکام
🔰 طلاب پاسخگو 🔻
✔️ @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•
سیره اهلبیت ع - استاد پیشوایی .Mp3
1.07M
❓درباره سیره ائمه(ع) هنگام غذا خوردن و خواب توضیحاتی بفرمایید
🎤پاسخ استاد مهدی پیشوایی(ره)
#پرسمان_تاریخی
#سبک_زندگی_اسلامی
🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
202030_1017261225.mp3
1.47M
❓درباره دادن پول توجیبی به فرزندان توضیحاتی بدهید
🎤پاسخ حجت الاسلام دکتر مجید همتی
#استاد_همتی
#تربیت_فرزند
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 عصبانیت تهیه کننده گاندو؛ انتشار کارت هویت سیاسی جاسوس انگلیس برای اولین بار در صدا و سیما
عصبانیت تهیه کننده گاندو از این حجم از وادادگی وزارت خارجه؛ برای سباستین مینوشتند کاردار فرانسه، برای شارلوت دبیر دوم سفارت علیا حضرت ملکه بریتانیا!!
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
4_5821459674418906461.mp3
2.15M
❓روش پیش گیری و برخورد با سهل انگاری کودک در نماز و سایر کارهای شخصی اش چیست؟
🎙پاسخ
#حجت_الاسلام_تراشیون 👆
#تربیت_فرزند
✅ @tollabe_pasokhgoo
⚖صدور حکم اعدام برای رمال دعانویس در یزد💥
🔹غلامعلی دهشیری، رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به تأیید حکم اعدام این رمال از سوی دیوان عالی کشور، اظهار کرد: پس از مراجعه چند نفر از شهروندان به مراجع ضابط و دادسرا مبنی بر سوء استفاده مالی و عاطفی از آنان توسط یک فرد موسوم به فالگیر، مراتب جهت بررسی دقیق در دستور کار قرار گرفت.
🔸وی در تشریح اعمال مجرمانه این فرد رمال با ظاهر فریبنده، افزود: این فرد ابتدا با قرائت احادیث و بعضاً آیاتی از قران، اعتماد سوژههای خود را جلب میکرده و سپس به انجام اقدامات مجرمانه خویش میپرداخته است.
🔹این مقام قضایی تصریح کرد: فریب مراجعه کنندگان به پرداخت هزینههای گزاف برای تخلیه انرژیهای منفی، گاهی انجام اعمال منافی عفت به بهانههای واهی تحت عنوان تخلیه انرژی منفی و … از جمله اقدامات مجرمانه این فرد شیاد بوده است.
🔸دهشیری با اشاره به این مسئله که جامعه نیازمند آگاهی بیشتر است، اظهار کرد: هر یک از این مجرمین هم که دستگیر شوند مادامی که جامعه به آن سطح از علم و آگاهی نرسد که به اینگونه افراد مراجعه نکنند، باز مجرم جدیدی پیدا میشود از عواطف و احساسات پاک شهروندان سوء استفاده؛ و آنها را به سخره بگیرد و به دنبال عملی نمودن نیات شوم خود باشد.
🔻رئیس کل دادگستری استان، با تأکید بر اینکه شهروندان باید بدانند در هیچ کراهتی، کرامت نیست، اظهار داشت: وقتی یک فرد نامحرم به هر بهانهای مبادرت به لمس یک زن میکند و یا به خود حق میدهد که با بهانههای واهی، نگاه مستقیم به بدن و یا برخی از جوارح زنان بکند باید مطمئن شد که حتماً ریگی به کفش دارد و یک جای کارش میلنگد.
〽️دهشیری خاطرنشان کرد: هیچ مرد مسلمان و معتقدی به خود اجازه نمیدهد که به طور مستقیم به صورت یک زن نامحرم خیره شود، حال چگونه برخی از افراد برخی از کارهای رذیلانه و خبث باطنی فردی را میدیدند اما بازهم اعتماد میکردند و اجازه میدادند که او به بهانههای مختلف، نیات پلید خود را پیاده کند.
💥رئيس کل دادگستري استان يزد با اشاره به سابقه اين فرد خاطي، گفت: در اين پرونده چندين زن و دختر فريب اين فرد را خورده و مورد باجگيري در زمينههاي گوناگون قرار گرفتهاند، اما بايد نسبت به اينگونه موارد و اتفاقات مشابه به شهروندان هشدار داد که افراد براي گرهگشايي در امور شخصي بهدنبال اقدام رحماني[دستورات دینی و اخلاقی] باشند نه اقدام شيطاني و تمسک به علوم غريبه ، رمل و... که در برخي از آيات قرآن نيز با لحن نکوهش و عتاب آمده ، اشتباه است.
https://www.iribnews.ir/00DU2v
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
آینده جهان از دیدگاه اسلام و اهلبیت(ع).Mp3
470.9K
❓آخرین حکومت بر اساس روایات اهلبیت(ع) چیست؟
🎤پاسخ حجت الاسلام مهدی یوسفیان
#مهدویت
🔘 طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙▪️▪️⸙჻ᭂ࿐
💥سیری بی وقفه بهسوی خدا
✍شهید آیتالله سید محمدباقر صدر
🔖رشد و پیشرفت حقیقی در اسلام، آن است که انسان ـ خلیفه خدا بر روی زمین ـ در خودش ارزشهایی را تحقق بخشد که ایمان دارد همگی آنها با ویژگی وحدت در خداوند عزوجل جمع است، خداوندی که او را «خلیفه» خود کرده و سکان هستی را به او سپرده است.
🔖بنابراین صفات و اخلاق خداوند (از قبیل: عدل، علم، قدرت، مهربانی نسبت به مستضعفان و انتقام از جباران و بخشش بیانتها) شاخصههای رفتار انسان در جامعه خلافت و اهداف انسانِ خلیفه است. در حدیث آمده است: «تَشبّهوا بأَخلاق الله»[۱]؛ یعنی از اخلاق خداوند سرمشق بگیرید.
از آنجا که این ارزشها در ذات الهی، مطلق و نامحدود است و از طرف دیگر انسانِ خلیفه خداوند، موجودی محدود است، طبیعی است که فرایند محقق شدن این ارزشها در انسان، در حرکتی مستمر بهسوی آن موجود مطلق و سیری بیوقفه بهسوی خدا، عینیت یابد.
🔖هر اندازه که انسان بتواند در طی حرکتش به سوی خدا، در تحقق این الگوها، سیر صعودی داشته باشد و عدالت، قدرت، رحمت، بخشش، جبروت و ظلمستیزی خداوند را هر چه بیشتر در زندگی خود تبلور بخشد، دستاوردی را در معیارهای خلافت ربانی، ثبت خواهد کرد و در مسیر طولانیاش که جز با پایان یافتن دوران خلافت در زمین، پایان نمییابد، به خدا نزدیکتر خواهد شد. که: « يَا أَيّهَا الْإِنسَانُ إِنّكَ كَادِحٌ إِلَى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ؛ ای انسان، حقا که تو بهسوی پروردگار خود بهسختی در تلاشی و او را ملاقات خواهی کرد» [انشقاق: ۶].
🔻پاورقی:
[۱] بحار الأنوار، ج ۶۱، ص ۱۲۹. در آنجا آمده است: تخلّقوا بأَخلاق الله.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص ۱۵۶
#شهید_صدر
#نگاهی_درست_به_دین
🔘 طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙▪️▪️⸙჻ᭂ࿐
❓جبار معمولا برای انسانهای خونریز و بدسرشت به کار برده میشود، اما چرا در قرآن یکی از اسمهای خداوند متعال جبار است؟
✅پاسخ:
یکی از اسمهایی که خداوند متعال در قرآن خود را با آن توصیف میکند، صفت «جبار» است[حشر/23] . «جبار» در زبان عامیانه معنای مذمومی دارد و به آدم ظالم و ستمگر گفته میشود، حال باید دید که در این آیه چه معنایی اراده شده که از اوصاف الهی شمرده شده است، زیرا ذات خداوند متعال از هر گونه ظلم و ستم مبراست و هرگز این معنا مناسب با ذات باری تعالی نیست.
🔶 كلمه «جبار» صيغه مبالغه از «جبر» میباشد که به معنای شكسته بند و اصلاح كننده است؛ بنابراين «جبار» كسى است كه ارادهاش نافذ است و اراده خود را بر هر كسی كه بخواهد تحميل میكند. راغب در «مفردات» میگويد: اصل جبر، اصلاح كردن امور است که با غلبه و قدرت همراه باشد.
✳️ صاحب مجمع البیان معتقد است، «جبار» در این آیه به معنای عظیم الشان در ملک و سلطنت است که دارای قدرت مطلق است و ارادهاش نافذ است؛ این معنا جز بر خداوند متعال قابل صدق نیست.
💠 در نتیجه: جبار در این آیه به معنای جبران کننده و اصلاح کننده امور است، یعنی او با قدرت و نفوذ اراده خود، امور مردم را اصلاح میکند، و هر امری را که خود اراده کند، در عالم جریان میدهد و هیچ قدرتی نمیتواند از نفوذ اراده او جلوگیری کند و جلوی اراده و تصمیم او را بگیرد و راه او را سد کند.
#خداشناسی
#پرسمان_اعتقادی
#پاسخ_به_شبهات
🔘 طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙▪️▪️⸙჻ᭂ࿐
4_5897939130561593661.mp3
1.92M
❓چرا حضرت #امام_حسن(ع) جنگ با معاویه را به صلح با او ترجیح دادند؟
🎙پاسخ
#استاد_محمدی 👆
#پرسمان_تاریخی 🏴
شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام (به روایت هفت صفر) تسلیت باد
▪️ طلاب پاسخگو ▪️
✔️ @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•
❓اگر امام مهدى(عج) انسانى است كه در طول يازده قرن در قيد حيات بوده، چگونه توانسته چنين عمر طولانى را به دست آورد؟
✅پاسخ اجمالی:
اين مسئله را مى توان از چشم اندازهاى مختلفى بررسى نمود و طول عمر حضرت مهدى(عج) و ساير معمّرين را اثبات كرد.
🔹برخى از دلايل مهم اثبات «طول عمر» حضرت مهدى، به شرح زير است :
1⃣ از لحاظ علمى و تجربى
🔹علوم امروز، امكان طول عمر را تأييد كرده و براى طول عمر، حد و اندازه اى معلوم نمى كند.
🔺 زيست شناسان مى گويند : اگر اختلالات و آسيب هايى كه به انسان مى رسد و موجب كوتاهى عمر او مى شود، رفع گردد، عمر او به دويست سال خواهد رسيد. برخى مى گويند : انسان بايد سيصد سال عمر كند ؛ اينكه مى بينيم هفتاد يا هشتاد سال عمر مى كند، بر اثر آن است كه عضوى از او فرسوده مى شود و به عضوهاى ديگر سرايت مى كند.
🔺دانشمندان علوم تجربى، همواره در حال مطالعه و آزمايش اند و مى كوشند تا متوسط طول عمر انسان را افزايش دهند. بدون شك اگر مقدار عمر طبيعى انسان، داراى اصول ثابت و غير قابل تغيير بود، اين مطالعات و آزمايش ها، معنا و مفهومى نداشت.
🔹دانشمندان با تحقيقاتى كه به عمل آورده اند. موفق شده اند عمر برخى از حشرات را تا نهصد برابر عمر طبيعى آن، افزايش دهند. اگر اين قضيه روزى در مورد انسان به حقيقت بپيوندد، عمر هزار ساله براى انسان، امرى پيش پا افتاده خواهد بود.
🔸امام زمان(عج) هم عالم كامل و هم عامل به قوانين و پديده هاى الهى است و اين دو در سايه تقدير الهى، ديرزيستى و سالم زيستى را به همراه داشته است.
2⃣ امكان منطقى و عقلى
🔹حكما و فلاسفه گفته اند : بهترين دليل بر امكان هر چيزى، واقع شدن آن چيز است. همين كه طول عمر در ميان پيشينيان روى داده و تاريخ، افراد زيادى را به ما نشان مى دهد كه عمرى دراز داشته اند، خود دليل روشنى است بر اينكه طول عمر، از ديدگاه عقل، امرى ممكن است و بنابراين طول عمر حضرت مهدى(عج) امكان پذير است.
3⃣ طول عمر از نظر اديان
🔹تورات فعلى، در سفر تكوين (اصحاح 5، 9 و 11) و... افرادى از پيغمبران و ديگران را نام برده و عمرهاى طولانى هر يك را - كه متجاوز از چهارصد، ششصد، هفتصد، هشتصد و نهصد بوده - به صراحت بيان داشته است.
🔹اديان باستانى ديگر (مثل زرتشتى و بودايى) نيز از عمرهاى طولانى جمعى از افراد بشر، خبر داده اند و همه قائل به طول عمر ؛ بلكه بقاى حيات اشخاص تا اين زمان هستند.
🔹مسيحيان نيز معتقدند : حضرت عيسى پس از قتل، زنده شد و تاكنون زنده است.
4⃣ تجربه تاريخى
روشن است كه نقل تاريخى - به ويژه نقل متواتر و مشهور - سبب يقين و باور مى گردد. منابع روايى و كتاب هاى تاريخى، افراد زيادى از «معمّرين» را نام برده است. مانند :
🔺آدم (علیه السلام) : 930 تا 1000 ؛
🔺طهمورث : 1500 سال ؛
🔺 سلمان فارسى : 250 سال ؛
🔺 ادريس (علیه السلام) : 965 سال ؛
🔺 يردبن مهلائيل : 962 سال ...
5⃣ قرآن و روايات
🔹قرآن به صراحت از عمر طولانى نوح (علیه السلام) خبر مى دهد : «به راستى نوح را به سوى قومش فرستاديم ؛ پس در ميان آنان 950 سال درنگ كرد».
🔹در روايات زيادى نيز به زنده بودن عيسى و بازگشت او در آخرالزمان و همراهى اش با مهدى موعود، اشاره شده است ؛ به عنوان نمونه : «چگونه خواهيد بود هنگامى كه عيسى بن مريم در ميان شما فرود آيد و پيشواى شما (مهدى) از خودتان باشد؟»
6⃣ اعجاز و قدرت الهى
🔹يكى از راه هاى مهم اثبات امكان «طول عمر»، «اعجاز» و قدرت الهى است. با توجه به نصوص معتبر روايى، حضرت مهدى(عج)، با قدرت الهى زنده است و در ميان مردم به حيات خود ادامه مى دهد، همان خدايى كه آتش را براى ابراهيم سرد و وسيله سلامتى قرار مى دهد، عيسى و خضر را پس از قرن ها زنده نگه مى دارد ؛ مى تواند مهدى موعود را نيز با قدرت بى كران خود، زنده نگه دارد.
🔹امام صادق (علیه السلام) فرموده است :
«در نظرتان شگفت نيايد كه خداوند، عمر صاحب اين امر را طولانى كند ؛ همچنان كه عمر نوح را طولانى نمود».
🌐مطالعه بیشتر🔻
https://b2n.ir/h74793
#مهدویت
#پاسخ_به_شبهات
➕ طلاب پاسخگو👇
🆔 @tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡پاسخی به کلیپ منتشر شده در فضای مجازی از سخنان یک فرد منحرف ، شبهه افکنی می کند!
❓آیا قرآن کلام پیامبر است؟!
🎥پاسخ استاد #رستم_نژاد
✅پاسخ کاملتر👇
https://www.aparat.com/v/Atevk
فرد مذکور که صورتش تار شده ، یک بی سواد منحرف خارج نشین است که متاسفانه گاها لباس روحانیت می پوشد و لکن طلبه نبوده و نیست
#دفاع_از_قرآن
#پاسخ_به_شبهات_ملحدین
➕ طلاب پاسخگو👇
🆔 @tollabe_pasokhgoo
🔺کتابخوانی برای کودک؟!
✍️ #استاد_همتی
شما به عنوان والدین کودک خود میتوانید یک علاقه مستمر و بی پایان را به یادگیری در فرزندتان ایجاد کنید به این ترتیب که:
📗شما برای فرزندانتان #کتاب میخوانید و آنها به تدریج عشق و علاقه به داستان و شعر یافته و خودشان خواهان خواندن کتابهای مختلف میشوند و خواندن را آغاز و تمرین میکنند تا اینکه بالاخره به آن جایی میرسند که با کتاب تفریح کرده و از خواندن آن لذت میبرند و هر روز تشنه کسب اطلاعات جدیدتر میشوند.
📕كتاب خواني براي بچه ها، تمرينی براي كسب مهارت هاي اجتماعي، تعامل و گفت وگو با ديگران و نيز تمرين و تجربه اي برای خوب گوش دادن به شمار مي رود همچنین قصه خوانی، گنجينه هاي واژگاني كودكان را پربار كرده و آنان را براي خواندن و نوشتن بهتر آماده مي سازد و گوش دادن به داستان براي كودك تمريني برای گفت وگو و احترام گذاشتن به ديگران نيز تلقي مي شود.
📘هرگاه به هنگام قصه خواني و قصه گويي، بدون تكيه بر قصه كتاب، كودك را به مشاركت در ادامه دادن به قصه ترغيب كنيم، تعبيرها، اشاره ها، شخصيت پردازي ها و استفاده از واژه هايي كه او براي بيان مقصود خود برمي گزيند، سبب تقويت تخيل و نيروي ابتكار در وجود كودك مي شود.
📙خواندن کتاب برای کودکان در گسترده تر شدن دایره لغات کودک، پرورش خلاقیت و کنجکاوی، افزایش تمرکز، یادگیری روش های حل مساله و آمادگی کودک برای ورود به مدرسه بسیار تاثیرگذار است.
#ویژه_والدین
#تربیت_فرزند
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
~~~ •┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈• ~~~
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید🌷
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
~~~ •┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈• ~~~