♻️ روز بزرگداشت "ابوريحان بيروني" دانشمند بزرگ مسلمان(440 ق)
✍️ محمد بن احمد بن ريحان هروي خوارزمي بيروني، معروف به ابوريحان بيروني، از مشاهير حكماي نامي و اكابر فلاسفه ي اسلامي ايران زمين ميباشد كه در فنون رياضي، طب، نجوم و ساير علوم زمان خود، متبحر بود.
✅ وي نزديك به چهل سال در هند اقامت گزيد و علوم و معارف اسلامي را در بلاد هندوستان رواج داد. همچنين در رياضيات، هيئت و جغرافيا فعاليت هاي علمي زيادي داشته و كتب گوناگوني نگاشته است.
✅ او معاصر حكيم ابوعلي مسكويه، ابوسهل مسيحي و ابوعلي سينا، بود. اين فيلسوف و حكيم بزرگ مسلمان، قبل از دانشمندان غربي، كروي بودن زمين را كشف كرد و بر اساس محاسبات خود به اين نتيجه رسيد كه زمين هر روز يك بار به دور خود و هر سال يك بار به دور خورشيد مي چرخد.
✅ ابوريحان بيروني به زبانهاي عربي، يوناني و سانسكريت تسلط داشت و با تكيه بر دانش گسترده ي خويش، كتاب هاي متعددي را ترجمه كرد. علاوه بر آن حدود نيمي از آثار با ارزش اين دانشمند نامي مسلمان در علم رياضيات و نجوم مي باشد. الارشادُ في احكامِ النجوم، زيج مسعودي و مالَلهِند از جمله تاليفات اوست.
@tollabolkarimeh
#اربعین
روزی امام حسین(ع) نزد امام حسن(ع) رفت و چون او را دید گریان شد.
امام حسن گفت: اباعبدالله! برای چه گریان شدی؟
حضرت پاسخ داد: برای آن ظلمی که در حق تو خواهد شد.
امام حسن گفت: آنچه موجب قتل من میشود، زهری است که با دسیسهای به من داده خواهد شد، لَا یَوْمَ کَیَوْمِکَ یَا اَبا عَبْدِالله (ولی هیچ روزی مثل روز تو نخواهد بود یا اباعبدالله! )سی هزار نفر محاصرهات میکنند و میپندارند از امت جد ما هستند و خود را به اسلام منتسب میکنند. آنان برای کشتن، ریختن خون، هتک حرمت، اسیر کردن فرزندان و زنان و تاراج نمودن اموال تو ازدحام خواهند کرد! لعنت خدا دامنگیر بنیامیه میشود. آسمان خاکستر و خون میبارد. هر چیزی برای مظلومیت تو گریان میشود حتی وحوش صحرا و ماهیان دریا!
شیخ صدوق، الامالی، ۱۳۶۲ش، ص۱۱۵.
@tollabolkarimeh
🔔 پویش تولید آثار رسانهای اربعین از سوی مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه راه اندازی شد
□ علاقه مندان می توانند در پنج رشته عکس، کلیپ، خاطرات، دل نوشته و رمان شرکت نمایند.
برای ارسال آثار به لینک زیر مراجعه کنید👇
https://hawzahnews.com/xbSfN
@tollabolkarimeh
صدای مداحی عربی از تلویزیون پخش میشود... پسرکی بازیگوش همراه پدر و مادر و برادر بزرگترش در جادهای پر از درختان نخل قد برافراشته که سایهشان کمی از گرمای هوا را کم کرده بودند، با موکبهای کنار هم صف شدهای که از زوار پذیرایی میکردند، راه میپیمودند...
پدر و مادر کولههای نسبتا سنگینی روی دوش انداخته بودند و کالسکهای که به عنوان استراحتگاه محمد جواد بود با خود به همراه داشتند. نیمی از مسئولیت حفظ و نگهداری محمد جواد با برادر 13 سالهاش محمد حسین بود.
گاهی محمد حسین از شیطنتهای محمد جواد کلافه میشد و به پدر و مادرش میگفت: «مامان! من دیگه خسته شدم از بس دنبال محمد جواد دویدم. همینطور میخواد خرماهای که کنار جاده که از درختان روی زمین افتاده را بخورد!»
مادرش میگفت: مامان جان؛ محمد حسینم! شما فقط مراقب باش کار خطرناک نکند، بابات از دور حواسش هست. حالا بیایید کمی روی این صندلیها، زیر سایهی درختان بنشینیم تا خستگیمان در برود...
کولهها را روی زمین میگذارند و کمی بعد پدرشان با یک سینی چای عربی به سمت خانواده میآید. مادر میگوید: «محمد جواد جلو تر نرو مامان؛ گُم میشی.»
محمد جواد با دیدن سینی چای خود را به سینی میرساند. بعد از اینکه کمی از سر کول محمد حسین بالا میرود، چایش را سر میکشد.
کنار درختان نخل رودی پر از آب رد میشود. محمد حسین از مادرش میپرسد: «مامان اینجا که الان هستیم کجاست؟»
مادر میگوید: عزیزم به اینجا جادهی «طریق العلماء» میگویند؛ که یکی از مسیرهای نجف به کربلا است.
گاهی نسیمی خنکی میوزد و گرمای طاقتفرسا را کم میکند. صدای «هلابیکم یا زواری هلابیکم...»، خنکای وجودشان را دو چندان میکند.
پدر میگوید: «بلند شین تا حرکت کنیم بعد از مدتی دوباره به مسیر ادامه میدهند و دوباره شیطنتهای محمد جواد شروع میشود.
لحظهای محمد حسین از برادرش غافل میشود و او را گم میکند. ترس سر تا سر وجودش را فرا میگیرد. با خودش میگوید: «کمی جلوتر میروم اگر پیدایش نکردم به مامان و بابا میگویم.»
کمی جلوتر محمد جواد را میبیند که به بنر روی دیوار که تصویر حضرت اباالفضل و آقا اباعبدالله علیهمالسلام، روی آن نقش بسته، چسبیده و بوسه بر آن میزند...
ناگهان صدای پدرم مرا به خود میآورد: بابا جان زهرا! ناهار نمیخوای؟ بیا کمک مامانت سفره را بنداز... اشکهایم را پاک میکنم و به سمت آشپزخانه میروم...
انشاءالله روزی همگی کربلا، اربعین...🤲
#طلبه_نوشت
#اربعین
✍زهرا افخمی
@tollabolkarimeh
🔻انتصاب معاون جدید فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی
🔰 طی حکمی از سوی حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، دکتر مسعود معینی پور به عنوان معاون جدید فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منصوب شد.
@tollabolkarimeh
،،
🔻شیخ ابراهیم زکزاکی:
✳️ ظلمی که در فاجعه زاریا بر شیعیان روا داشته شد در تاریخ آفریقا بیسابقه بود
□ ظلمی که در حق شیعیان مظلوم نیجریه در سال ۲۰۱۵ در #زاریا روا داشته شد در تاریخ اسلامی آفریقا بی سابقه بود و هیچگونه مورد مشابهی برای آن نمیتوان ذکر کرد و من خود به چشم خود دیدم که چگونه جوانان شیعه عزادار با فاصله چند متری به ضرب گلوله مستقیم از پای در آمده و به زمین می افتادند.
سناتور دانجوم: من به عنوان یک شخص مسیحی و برادر ایمانی شما، حب و محبت شما را شدیدا در قلب خود احساس میکنم زیرا که به خوبی میدانم شما به چه اندازه از جوانان و مردم مسیحی کشور دستگیری میکنید و بر این مسئله واقف هستم که شما در کشتار سال ۲۰۱۵ چگونه از جان گذشتگی کردید تا به تعدادی از جوانان مسیحی حاضر آسیبی نرسد.
◇ شیخ ابراهیم #زکزاکی رهبر جنبش اسلامی در کشور #نیجریه با سناتور دانجوما لاه، معاون مجلس سنای این کشور در حوزه اقلیت های دینی دیدار و گفتگو کرد.
@tollabolkarimeh
📌 امکان اسکان طلاب زائر اربعین در حوزه علمیه یزد فراهم شد
◻️طلاب زائر برای هماهنگی اسکان و پذیرایی می توانند با شماره های زیر تماس حاصل نمایند.
مدرسه علمیه شفیعیه یزد به شماره های ۰۹۱۳۳۵۱۹۹۵۶ و ۰۹۱۳۹۹۸۷۰۰۳
مدرسه علمیه ولی عصر ابرکوه به شماره ۰۹۱۳۲۵۴۴۸۵۹
مدرسه علمیه جعفریه تفت به شماره ۰۹۱۳۹۵۲۳۰۲۹
@tollabolkarimeh
هفتم صفر :
وفات حضرت سلمان رحمه اللَّه
حضرت سلمان رحمه اللَّه در سال 36 ه’ در سن 250 سالگی و بنابرنقلی 350 سالگی
(مراقد المعارف: ج 1، ص 355)
در مدائن از دنیا رفت.
(الوقایع و الحوادث: ج صفر، ص 270. مستدرک سفینه البحار: ج 6، ص 294)
او را سلمان بن الاسلام و سلمان پاک و سلمان محمدی لقب داده اند
(سلمان بن الاسلام: ص 1)
و در خطاب به او گفته اند: «السلام علیک یا من خلط ایمانه بأهل البیت الطاهرین».
(قسمتی از زیارت حضرت سلمان رحمه اللَّه. بحار الانوار: ج 99 و ص 289. نفس الرحمن فی فضائل سلمان: ص 640)
امیر المؤمنین علیه السّلام فرمودند: «سلمان از کسانی بود که بر حضرت زهراء سلام اللَّه علیها نماز خواند.
(اختصاص: ص 4)
همچنین امام صادق علیه السّلام فرمودند: «سلمان علم اول و آخر را درک کرد، و او دریائی است که هر کسی را بهره ای از آن نیست، و او از ما اهل بیت است».
(اختصاص: ص 8)
شرح حال آن بزرگوار در کتابهای مختلف بیان شده، و در بزرگی مقام و قدر او همین اندازه بس که مولانا امیر المؤمنین علیه السّلام وسائل غسل و کفن او را آوردند و او را غسل داده کفن نمودند و بر او نماز خوانده دفن نمودند.
(الوقایع و الحوادث: ج 5، ص 325)
جبرئیل به پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله عرضه داشت: «اشتیاق بهشت به سلمان بیشتر از اشتیاق او به بهشت است».
(بحار الانوار: ج 18، ص 135)
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هفتم صفر وفات جناب #سلمان_فارسی
(مقام و منزلت جناب سلمان فارسی)
@tollabolkarimeh
سلمان فارسى، از اركان اربعه شيعه بود كه از آيين مجوس رويگردان و در طلب آيين حق، به اسارت درآمد و برده ای در اختيار يهود بود، بنا به پيشنهاد رسول خدا صلى الله عليه و آله با مولاى خود مكاتبه كرد و آزاد گرديد و در نبرد خندق بنا به پيشنهاد وى، رسول خدا جهت مقابله با سپاه احزاب، به حفر خندق اقدام نمود. در همين غزوه، پيامبر صلى الله عليه و آله سلمان را از اهل بيت عليهم السلام خواند. سخنانی از این بزرگ مرد و مسلمان راستین نقل شده که نشان از عظمت و جایگاه والای وی است.
اعمال، نشانه ارزش و گرامی بودن انسان
امام صادق علیه السلام فرموده اند: «ميان سلمان فارسى و مردى دشمنى افتاده بود، آن مرد به سلمان گفت: تو كيستى و چيستى؟ پس سلمان گفت: امّا در آغاز هم من و هم تو نطفه اى پست بوده ايم و امّا در آخر كار هر دو لاشه اى گندزا خواهيم بود، پس چون قيامت فرا رسد و ترازوهاى سنجش اعمال بر پا گردد، هر كس كه كفّه اعمالش سنگين باشد، او گرامى و نفيس است و هر كس كه كفّه اعمالش سبك باشد، او بي مقدار و دون است».[1]
سه چیز مرا می خنداند و سه چیزی مرا به گریه می اندازد
امام صادق علیه السلام در سخن دیگری می فرمایند: «سلمان گفته است: از شش چيز در شگفتم به اندازه ای كه سه تاى آنها مرا مى خندانند و سه تای ديگر مرا مي گريانند، اما آن سه كه مرا به گريه آورد: جدائى از دوستان يعنى محمد و طرفدارانش، هراس از روز آخرت و حضور در پيشگاه احديت، و اما آن سه كه براى من خنده آور است: حال كسى كه او دنيا را مى طلبد و مرگ او را، از خدا بى خبرى كه خداوند از او غافل نيست و کسی که کامل مي خندد و نمي داند كه خداوند از او راضى است يا ناراضى».[2]
خود را مسافر دنیا بدانید
سعد بن ابى وقاص براى عيادت سلمان به حضورش رفت. سلمان گريست. سعد گفت: اى ابوعبدالله! چه چيز تو را به گريه واداشته است و حال آنكه پيامبر صلی الله علیه و آله در حالى كه از تو خشنود بودند رحلت فرمودند و تو كنار حوض به حضور آن حضرت خواهى رسيد؟ سلمان گفت: من از بيم مرگ بى تابى نمى كنم و براى حرص نسبت به دنيا هم نيست ولى رسول خدا صلی الله علیه و آله با ما عهد فرموده است كه ساز و برگ ما همچون ساز و برگ و توشه يك مسافر باشد و حال آنكه اينك در اطراف من اين وسايل موجود است و تمام آن وسايل عبارت بود از فنجانى و ديگچه يى و آفتابه يى.[3]
اصل و نسب به تقواست
امام باقر عليه السّلام فرموده اند: «سلمان با چند تن از قريشيان در مسجد نشسته بود. آنان سخن گفتن پيرامون نسب و نژاد خود را آغاز كردند و هر يك نسب خويش را بالا مىبرد تا نوبت به سلمان رسيد. از او خواسته شد اصل و نسبت خود را بیان کند؟ سلمان گفت: من سلمان، فرزند بنده خدايم كه گمراه بودم و خداى عزّوجل در پرتو وجود محمّد صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم هدايتم نمود و بينوا بودم و خداوند به كمك محمّد صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم مرا توانگر ساخت. برده اى بودم كه خداوند به بركت محمّد صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم آزادم كرد. اين بود نسب و حسب من.
امام باقر عليه السّلام در ادامه مى فرمايد: سلمان هنوز مشغول گفتگو با آنها بود که رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم به نزدشان آمد. سلمان این گفتگو و پاسخ خود را درباره نسب، خدمت حضرت عرض كرد. پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم فرمود: اى قريشيان! حسب مرد، دين اوست و جوانمردى او اخلاق اوست و ريشه اش خرد اوست و خداوند مى فرمايد: .. إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ ...[4]. سپس حضرت به سلمان فرمود: هيچ يك از اينها جز به تقوا بر تو برترى ندارند و اگر تقواى تو بيش از آنها باشد تو از آنها برترى».[5]
مهدی سیدمرادی
پی نوشت ها:
[1] من لا يحضره الفقيه، شیخ صدوق، به تصحیح على اكبر غفارى، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، 1413ق، ج 4، ص 404.
[2] الخصال، شیخ صدوق، به تصحیح: على اكبر غفارى، جامعه مدرسين، قم، 1362ش، ج 1، ص 326.
[3] روضة الواعظين و بصيرة المتعظين، فتال نيشابورى، انتشارات رضى، قم، 1375ش، ج 2، ص 490.
[4] حجرات، 13.
[5] کافی، ج 8، ص 181.
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ اول، برنامه جدید منونو برای مطرح کردن و برجسته کردن یک آخوند لندن نشین، غرب زده مخالف نظام ایران
کلیپ دوم، ایشون هم یک آخوند انگلیسی بنام علی الشریفی از فرقه شیرازیها هستن، روبوسی با خانمها، تا سگ بازی!
اسلام ناب آمریکایی!
🔹بعد از انتشار این فیلم شورای عالی قضایی عراق حکم بازداشت علی الشریفی را صادر کرد.
بله دوستان همانطور که رهبر معظم انقلاب سال ها پیش هشدار داده بودن، دشمن آنتی تز انقلاب رو از همان شهری که نطفه انقلاب بسته شد یعنی شهر مقدس قم طرح ریزی کرده است، و چون قراره دین رو با دین بزنن، سالیان درازی است که برای رسیدن به چنین هدفی برنامه ریزی و پول های فراوانی خرج کردن! اما به یاری خداوند متعال و بالاتر بردن سطح آگاهی و هوشیاری مردم به هدف شوم خود نخواهند رسید. ان شاءالله
@tollabolkarimeh
مراجع و علما در اربعین.pdf
1.11M
📷🎞 آلبوم تصاویر منسوب به پانزده نفر از #مراجع و علمای معظم در راهپیمایی #اربعین
🚩🏴 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنآئِكَ عَلَيْكَ مِنّى سَلامُ اللّهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَ بَقِىَ اللَّيْلُ وَ النَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللّهُ اخِرَالْعَهْدِ مِنّى لِزِيارَتِكُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن
@tollabolkarimeh
🔰 شهادت #شهید_علی_قدوسی (۱۳۶۰ش)
♻️شهید آیت الله علی قدوسی (۱۳۰۶ - ۱۳۶۰ ش)، مبارز انقلابی، دادستان کل انقلاب اسلامی، داماد علامه طباطبایی و از مؤسسان مدرسه علمیه حقانی است.
💠وی در ۱۲ مرداد ۱۳۰۶ش (5 صفر 1346 ق) در نهاوند به دنیا آمد. قدوسی مقدمات تحصیل را در مکتبخانه و نزد پدر آموخت و سپس وارد آموزشگاههای جدید شد.
🌀در سال۱۳۲۱ و در 15 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد و درسهای مقدمات تا خارج حوزه علمیه را از اساتیدی مانند شهید صدوقی، آیت الله بروجردی و امام خمینی و علامه طباطبایی آموخت و در سال۱۳۴۱ به درجه اجتهاد رسید.
🔆ایشان در جریان ملی شدن صنعت نفت در سال۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ش با آیتالله کاشانی همکاری و با فداییان اسلام نیز ارتباط برقرار کرده و از حامیان نواب صفوی بود.
⚡️قدوسی از طرفداران نهضت امام خمینی بود و عضو گروهی از مدرسین انقلابی حوزه بود که بعدها به گروه یازده نفری موسوم شدند.
🔹قدوسی به همراه شهید بهشتی کوشید با حفظ اصالتهای حوزه و تکیه بر امتیازها و ویژگیهای این نظام، برنامههای جدیدی طراحی کند. چنین تفکری به تأسیس مدرسه حقانی در سال ۱۳۳۹ش انجامید که به مدت 14 سال مدیریت آن را بر عهده داشت و بعد از انقلاب با حکم امام خمینی به ریاست دادستانی کل کشور منصوب شد.
🔸تاسیس مکتب توحید:از فعالیتهای دیگر آیت الله قدوسی تأسیس «مکتب توحید» در سال ۱۳۵۲ش بود.
🌑ایشان سرانجام ۱۴ شهریور ۱۳۶۰ش (6 ذوالقعده 1401) بر اثر انفجار بمبی در دادستانی به شهادت رسید و در حرم حضرت معصومه (س) مدفون شد.
#زندگی_نامه
@tollabolkarimeh
🔷 اعتراض جمعی از حوزویان به طرح بانکداری اسلامی مجلس
🔸جمعی از طلاب و روحانیون در اعتراض به تصویب طرح بانکداری اسلامی مجلس شورای اسلامی امروز در مدرسه فیضیه تجمع کردند.
🔹طلاب با همراه داشتن پلاکارد ها و دست نوشته هایی مانند بانکداری ربوی ضد شرع نبوی، تصویب طرح ربا محارب با خدا، بانک ها را ازدست سرمایه داران خارج کنید، طرح بانکداری مجلس یعنی بنگاه داری و حباب سازی، اعتراض خود را از تصویب طرح بانکداری ربوی مجلس شورای اسلامی اعلام کردند.
@tollabolkarimeh
🚩 اسکان روحانیون زائر اربعین در حوزه علمیه خرمشهر
◻️مدرسه علمیه سیدالشهدا(ع) خدمات اسکان و پارکینگ رایگان به طلاب و روحانیون ارائه میشود.
◻️ شماره تماس خادمین موکب در خرمشهر: ۰۹۹۲۲۴۴۲۹۷۲
📌 موقعیت حوزه علمیه سیدالشهدا(ع) خرمشهر
@tollabolkarimeh
13921008_7933_128k.mp3
4.61M
🎧 انسان ۲۵۰ ساله | ویژگیهای مبارزه امام حسن علیهالسلام
@tollabolkarimeh
محتوای رسانهای ویژه اربعین حسینی با رویکرد زنان و خانواده
- باکیفیت بالا
- بدون لوگو و واترمارک
- قابلیت چاپ در ابعاد بزرگ
دانلود
@tollabolkarimeh