✔️باید هر گونه نواخباریگری را نقد کرد🔻
🔸عبدالحسین خسروپناه
🔹علم و دانش آنگاه که نافع و زاییده عقلانیت باشد مطلوب اسلام خواهد بود و حکمت شمرده میشود؛ هر چند محصول بشریت باشد لکن باید توجه داشت که هر معرفتی و دانشی باید انسان را به خدای سبحان نزدیک سازد و به همین معنا، علم توحیدی شکل میگیرد. این نکته کلیدی را عرض کردم تا بیخردی آتش زدن مرجع علمی در حوزه پزشکی آشکار گردد.
🔹نگارنده از مدیریت حوزه علمیه کشور به جهت نقد این رفتار ناشایست سپاسگزار است. مطلب اساسیتر توجه داشتن به علت این پدیده جاهلانه است و اینکه به معلول بسنده نکرد.
🔹اما علتی که برخی از معممین منتقد این رفتار نیز از آن غفلت کردند و تنها به تخریب عمل ناپسند پرداختند؛ چیست؟ علت به زعم بنده و بر اساس تحقیقات جریانشناسانه، پیدایش مکتب نواخباریگری در حوزه علمیه است که با این رویکرد، عقل و عقلانیت بیرمق میشود و خبر ظنی نامعتبر در معارف و احکام و ارزشها حاکمیت مییابد و همین رویکرد باعث شده عدهای به نقد فلسفه و عرفان بپردازند (البته نباید هر منتقد فلسفه و عرفان را نواخباری دانست) و علوم عقلی را طرد و اهل فلسفه را تکفیر میکنند.
🔹برخی نیز با نواخباریگری به جریان احمد اسماعیل پیوستند و مسائل اعتقادی و امنیتی برای کشورهای اسلامی پدید آورند. دسته دیگری با همین گرایش و با نفی اصول فقه و اجتهاد مصطلح به فقه اخباری ناکارآمد و عصر حیرت و در نهایت سکولاریسم میرسند. پس علمای حوزه به این علت مخرب بپردازند و تنها نسبت به یک رفتار نادرست حساس نشوند و هر گونه نواخباریگری را نقد عالمانه نمایند.
🔸پایان سخن تاکید بر سه نکته دارد:
🔹حوزه علمیه قم به صورت حداکثری عقلانیتمحور و معتقد به اصول فقه و اجتهاد مصطلح و فقه کارآمد است و نباید پدید آمدن نواخباریگری را جریان غالب حوزه دانست. این نکته را عرض کردم تا فردا برخی مدعیان روشنفکری این جریان را به عنوان چماق بر سر حوزه علمیه نزنند.
🔹چهار جریان طب در کشور رواج دارد: طب مدرن، طب سنتی، طب نقلی و طب عطاری که باید با رویکرد علمی و سپس قانونی به هر چهار جریان پرداخت و از رفتارهای عامیانه و ناپسند پرهیز کرد.
🔹علوم پزشکی و سلامت به شدت متاثر از نوع انسان شناسی و ساحت های مختلف انسان است که اختلاف در آن باعث تمایز در نظریه های می شود و به همین جهت، تفاوت نظریه پرستاری با رویکرد پوزیتیویستی و رویکرد اگزیستانسیالیستی آشکار میگردد. پس انسانشناسی اسلامی در حوزه سلامت باید از سوی حوزه علمیه تاکید قرار گیرد.
حجتالاسلام #خسروپناه
@tollabolkarimeh 🌷
💢برخی علمای سلف علاوه بر فقه و اصول در طب هم مجتهد بودند
✔️حجت الاسلام سیدمحمدمهدی حسینی منش، عضو هیأت اندیشه ورز طب ایرانی اسلامی اندیشکده مرکز مدیریت حوزه های علمیه🔻
🔹روایاتی که بتواند پاسخگوی درمان انواع امراض باشد نداریم بسیاری از این دستورات که در برخی روایات آمده است، اقلیمی است و ممکن است این دستور طبی در مدینه یا کوفه و با لحاظ حال و هوای مردم آن منطقه صادر شده باشد و نمیتوان آن را به عموم مردم تعمیم داد.
🔹اسلام در بحث سلامت حرف برای گفتن دارد، یعنی زندگی طیّب و این شامل دستوراتی از ائمه اطهار(ع) است که به وفور درباره مباحث سلامت و تغذیه روایاتی بیان شده است.
🔹علمای سلف و بزرگان حوزه قدیم علاوه بر این که در فقه و اصول مجتهد بودند در علومی همانند طب، نجوم، هیئت و... نیز مجتهد بودند و الان هم شایسته است حوزه علمیه در این عرصه ورود پیدا کند و با کمک حکما و محققان این عرصه، پایه گذار مرجعیت علمی طب سنتی و اسلامی باشد.
/اجتهاد
@tollabolkarimeh 🌷
✍ در مورد القاب معمّمین، بیشتر بدانیم🔰
⁉️ آیا می دانید که؟
در گذشته های دور، القابی چون "حجت الاسلام" که اکنون برای معممین جوان کاربرد دارد برای مجتهدین بزرگ که مورد رجوع شرعی مردم بودند، استفاده می شده!القاب و عناوین به کار رفته برای علما، بسته به سادات یا عام بودن و یا مرتبه علمی، تخصص و فضائل آنها متفاوت بوده است!القابی که عموما" ابتدای نام آقایان، قرار می گرفته و توسط خود اهل علم و مریدان، میان مردم ترویج می شده! القابی چون:آقا سید، آقا شیخ، حضرت آقا، حاج آقا، حاج شیخ، حاج سید، شیخ، سید، ملا، آخوند، میرزا، حجت الاسلام، ثقةالاسلام، مجتهد، فقیه، واعظ و یا ترکیبی ازچند لقب با هم و... [«ثقة» در لغت به معنای فرد معتمد و امین است و در اصطلاح علم رجال، از الفاظی است که صراحتاً بر وثاقت و عدالت راوی دلالت دارد.
به نظر می رسد در «ثقة الاسلام»، معنای لغوی واژهٔ ثقه مورد نظر بوده و به این معناست که مورد اعتماد اسلام است. ثقة الاسلام در این معنا، مفهوم اصطلاحی «ثقة» را نیز می رساند.
واژه عربی حجت نیز به معنای دلیل آشکار، برهان و آنچه موجب مغلوب شدن طرف دعوا شود، به کار رفته است. مفهوم این واژه را در قرآن نیز همین دانسته اند]
البته لقب "علامه" نیز برای علمایی که جامعیت علمی در علوم مختلف داشتند و به قول علما جامع علوم معقول و منقول بودند، بکار می رفت.واژه "آیت الله" بیشتر، از دوران مشروطیت و بخصوص برای مجتهد بزرگ پایتخت، زعیم نهضت مشروعه و شهید فتنه انگلیسی مشروطه یعنی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری که دارای جامعیت علمی در علوم معقول و منقول بود و به چند زبان مسلط، بکار رفت و به تدریج در بین مجتهدینی که مورد رجوع شرعی مردم واقع شدند، فراگیر گشت.
واژه "مرجع تقلید" در دوران معاصر در بین مجتهدین صاحب فتوا و دارای مقلد(به جای واژه مجتهد) رایج شد!
"مجتهد" عالمی است که درس "خارج فقه و اصول" را با موفقیت به پایان رسانده و دارای اجازه نامه اجتهاد از بزرگان حوزه به عنوان عالمی با قدرت استنباط است! و اگر دارای شرایط لازم اخلاقی، تقوایی و... یا به قول معروف جامع الشرایط باشد، می تواند مورد رجوع شرعی مردم قرار گیرد.امروزه این پرسش که، مجتهدت کیست؟(مرجع تقلیدت)هنوز هم در بین اهل علم و حتی عوام رواج زیادی دارد! پسوند های (والمسلمین، العظمی و...) نیز به عنوان اضافه برالقاب برای بالاتر نشان دادن مقام استفاده شده و می شود.
🔸 نکته حائز اهمیت اینکه
حضرت امام خمینی(ره) در مکتوبات و فرمایشاتشان از لقب "مجتهد" و"آیت الله" فقط برای "مصادیق صحیحش" استفاده نموده اند! /پیام انقلاب، منتشره در اوایل انقلاب
✍ متأسفانه در حال حاضر به علت ملاحظات سیاسی و... و نبود نظارت از سوی مراکز ذیربط حوزوی، شاهدیم که استفاده از القاب مجتهد و آیت الله برای افرادی که درس خارج فقه و اصول را به اتمام نرسانده و فاقد اجازه اجتهاد از منابع موجه هستند!رایج شده است⁉️
/خبرگزاری مردمی عَمّار
@tollabolkarimeh 🌷
27.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ دانش سوختنی نیست...
🔸 واکنش مدیر حوزه های علمیه خواهران به آنش زدن کتاب پزشکی
| کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران
@tollabolkarimeh 🌷
✅فرهنگ عمومی خدمت به نظام اسلامی
🖌امروز هر کس برای تعلیم و تربیت وارد حوزه می شود باید این در ذهنش باشد که من امروز ⬅️به اندازهی وسع و توانم،
👈طلبه فاضل،
👈مدرس معروف،
👈مرجع یا از ارکان حوزه می شوم
📌تا به نظام جمهوری اسلامی و مسئولانش کمک کنم.
📣طلبه باید از ابتدا تا پایان، این روال و مسیر را در نظر داشته باشد.
📢این، باید در حوزه علمیه به یک فرهنگ تبدیل شود.
#امام_خامنهای
۱۳۷۴/۹/۱۶
@tollabolkarimeh 🌷
🔥#خیلی_فوری🔥
تجمعاعتراضی طلاب و اساتید حوزه علمیه قم نسبت به حرکت نابخشودنی ظریف نسبت به مذاکره با آمریکا و پایمال کردن خون حاج قاسم
دوشنبه ۷ بهمن ساعت ۱۰ صبح
مدرسه فیضیه قم
@tollabolkarimeh 🌷
♨️نامه اعتراضی طلاب و اساتید حوزه علمیه قم به ظریف
متن این نامه که توسط خبرگزاری فارس منتشر شده است، بدین شرح است:
🔹 رهبر معظم انقلاب: مذاکره با آمریکا به طور قطع منتفی است و چنین چیزی معنی ندارد. آنها که ظاهر سازا بودند آن جوری عمل کردند، اینها که آدم های وقیح متهتک پررو صریح و شمشیر از رو بند هستند با این ها چه مذاکره ای داریم؟ مذاکره معنی ندارد. رییس جمهور که هیچ، وزیر خارجه و عناصر وزارت خارجه همین جور، مذاکره با اینها هیچ معنایی ندارد.
🔹 وزیر به ظاهر امور خارجه ایران، جواد ظریف بار دیگر در گفتگو با یک رسانه خارجی (نشریه اشپیگل) پالس مذاکره به آمریکا داد!
🔹 آقای ظریف هنوز چند روز از شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی نگذشته است که با دستور مستقیم ترامپ خون آشام، پیکرش اربا اربا شد، چرا با این سرعت خون به ناحق ریخته او را لگد مال می کنید؟!
🔹 مگر چشم های غبار گرفته خود را باز نکردید و مشاهده نکردید نه تنها ایران، بلکه کشورهای دیگر منطقه و جهان از جمله عراق نیز، خواهان انتقام سخت و خون خواه حاج قاسم و یاران شهیدش هستند؟!
🔹 مگر گوش خود را باز نکردید و نشنیدید فریاد مرگ بر آمریکا و الموت لآمریکا را از حنجره مردم ایران و منطقه.
🔹 چقدر و چندین بار رهبر انقلاب تاکید کند و تکرار نماید که مذاکره در هر سطحی با آمریکای تروریست و خون آشام در هر سطحی ممنوع است که شما متوجه شوید؟!
🔹 آقای ظریف خون به ناحق ریخته حاج قاسم، گریبان هرکسی که به فکر مذاکره با این ددمنشان خون خوار باشد خواهد گرفت.
🔹 شما وزیر خارجه کدام کشور هستید؟! ذلت برجام کافی نبود که حالا خون حاج قاسم را میخواهید با ذلت بیشتر و تحقیر مردم ایران معامله کنید، آن هم با پست ترین فرد یعنی ترامپ؟!
🔹 چرا چند روز بعد از تشییع میلیونی سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و رفراندوم مقاومت ملت ایران و عراق در انتقام سخت از خون پاک شهید و همرزمانش که ایران اسلامی در این یوم الله تشییع، اقتدار خویش را در عرصه جهانی به نمایش گذاشت بار دیگر شما موضوع مذاکره با شیطان بزرگ آمریکای جنایتکار را مطرح کردید؟!!
🔹 چرا دقیقا ضد منافع ملی ایران موضع گیری می کنید؟!
🔹 چرا از مذاکرات نافرجام برجام و شرطی کردن اقتصاد ایران و ضربه سنگین به اقتصاد کشور در طول مذاکرات درس عبرت نمیگیرید؟!!
🔹 مگر ما عزت و اقتدار نظام اسلامی که مدیون تدبیرهای حکیمانه امام راحل و رهبر معظم انقلاب و خون شهیدان مخصوصا خون شهید حاج قاسم سلیمانی است را به همین راحتی به دست آوردیم که شما آن را در حالت انفعالی خرج خود کرده و آبروی نظامی اسلامی و اقتدار آن را در سطح جهانی ببرید؟!!
🔹 مگر رهبری معظم انقلاب بارها از خباثت و جنایت های آمریکایی ها در منطقه و جهان تذکر ندادند که این آمریکا است که برای سلطه و نفوذ و دخالت در ایران به دنبال مذاکره با ایران است و مذاکره با آمریکا منتفی است؟!!
🔹 شما از خط قرمزهای نظام در برجام عبور کردید و به تذکرات دلسوزانه رهبر معظم انقلاب بی توجهی کردید و امروز بر همگان ثابت شد در مسیر مذاکرات برجامی دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شدید و در آینده نزدیک نیز باید نسبت به اقدامات خویش در برجام پاسخگوی ملت شریف ایران باشید؛ اما چرا بار دیگر علی رغم تذکرات و نهی های مستقیم رهبر معظم انقلاب در موضوع مذاکره با آمریکا شما بار دیگر باب مذاکره با آمریکا را باز کردید؟!!
🔹 آقای ظریف، بهتر است به دامان انقلاب و مردم ایران برگردید و رسما از ملت شریف ایران بابت این کار بسیار زشت خود معذرت خواهی کنید که دل آنها را آزردید و روح مطهر حاج قاسم سلیمانی ناراحت کردید و به مردم قول دهید دیگر اسمی از مذاکره با قاتلان حاج قاسم یعنی آمریکای خون آشام بر زبان نیاورید تا مردم شما را ببخشند.
و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون
/خبرحوزه
@tollaboljarimeh 🌷
6.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دیشب؛ اشاره مهدی رسولی در ابتدای روضه به حاج قاسم سلیمانی در حضور رهبر انقلاب و اشکهای آیت الله خامنهای
@tollabolkarimeh 🌷
چقدر دلمان برایت تنگ شده سردار
چقدر امسال جایت کنار حضرت ماه خالیست
...
نمیدانیم چه در سر دارند
ولی تو را به حرمت مادرمان قسم، برایمان دعا کن
دعا کن تا چشمهایمان به دیدار منجی جهان نورانی شود و غدر غداران و مکر مکاران درهم بپیچد و بر سرشان فرود آید...
🌿 برای سلامتی و طولعمـر رهـبـر عزیز سـہ صلوات هدیه ڪنید
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 منافقین زمانه را باید شناخت...
🔻وجود منافقین ، سنت الهی است!
🔸 باید آرام و بدون تشنج و جنجال, تبیین و روشنگری کرد
🔶اختلاف و زوال اتحاد، همان چیزی است که شیطان میخواهد
🔶وظیفه مومنین جلوگیری از پیشرفت منافقین است
#انتخاب_اصلح
@tollabolkarimeh 🌷
📌ایام انتخابات، یک فرصت عالی برای انتقال حقایق و معارف دینی به مردم است
📌دربارۀ انتخابات، معارف دینی بسیاری هست که ما طلبهها هنوز به مردم منتقل نکردهایم؛ مثل مفهوم خاذلین و ناصرینِ حق
📌امام(ره): در ایام انتخابات، حوزهها دست از کار بردارند و به موضوع انتخابات بپردازند
🔻 انتخابات، فرصتی برای معرفی حقایق دین - ۱
🔸 ما انتخابات را بیشتر از اینکه یک فرصت سیاسی تلقی کنیم، یک فرصت معنوی و معرفتی تلقی میکنیم. در این ایام یک فرصت بسیار عالی برای گفتگوی دینی و انتقال معارف دقیق و مهم دین، پدید میآید ولی ما طلبهها معمولاً از این فرصت، استفاده نمیکنیم.
🔸 بسیاری از حقایق مهم تاریخ اسلام و بسیاری از آیات و روایات را جز در فرصت انتخابات، نمیتوانیم برای مردم بیان کنیم؛ چون در مواقع دیگر، شنوندۀ لازم را ندارد و گوشها آمادۀ شنیدن این حقایق دین نیستند.
🔸 قدردانی از این فرصت انتخابات، چقدر مهم است؟ مؤمنین اگر با این فرصت، خاذلانه برخورد کنند و جزو خاذلینِ حق باشند (بهجای اینکه جزء ناصرین حق باشند) چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آنهایی که در زمان علی(ع) جزو خاذلین بودند، در زمان امامحسین(ع) جزو قاتلین شدند! و آنهایی که در ماجرای کربلا، جزو خاذلین بودند، حتی اگر بعداً جزو توابین شدند و به شهادت رسیدند، ابداً به مقام شهدای کربلا نرسیدند.
🔸 دربارۀ انتخابات و رأیدادن مباحث دینی و معرفتیِ بسیاری وجود دارد که ما طلبهها هنوز بعد از چهل سال، با مردم در میان نگذاشتهایم. باید آیات و روایات مربوط به این موضوعات را پیدا کنیم و برای مردم توضیح بدهیم و بگوییم که چهکار باید کرد؟
🔸 امام(ره) میفرمود: در ایام انتخابات، آن اشخاصى که در حوزهها هستند، باید دست از کارها بردارند و راه بیفتند توى شهرها و روستاها و مردم را دعوت کنند به دخالت در امور، به انتخاب یک رئیسجمهور صحیح...اگر شما این کار را نکنید، آنهایى که بر ضد شما هستند، این کار را مىکنند و تبلیغ مىکنند (صحیفه امام/ج۱۵/ ص۱۶)
🔸این حرف بهمعنای جناحیشدن و تعیین مصداق نیست، بلکه شما میتوانید ویژگیهای یک مدیر و مسئولِ امامزمانی را برای مردم توضیح بدهید و بگویید «حالا خودتان بروید و مصداقش را تشخیص بدهید و هرکسی که اینگونه بود، به او رأی بدهید...»
👤علیرضا پناهیان
🚩 فاطمیه ۷۲تن - ۹۸.۱۰.۲۵
👈🏻صوت + متن کامل:
Panahian.ir/post/5920
@tollabolkarimeh 🌷
📝کاش این بار دیپلمات نبودید/ به روز دیدار فکر کرده اید؟
🔹به عنوان کسی که در وزارت خارجه آموزش دید تا دیپلمات باشد می دانم که اصل اولیه ای که یک دیپلمات باید یاد بگیرد ضرورت مثبت گویی است اما آقای ظریف، استاد عزیز، ای کاش یک بار هم که شده از قاب دیپلماتیک خارج شوید و ببینید چه گفته اید.
/فکرت
@tollabolkarimeh 🌷