🔷 سعدی در باب نگاه به فرودستان و شکر نعمت گوید:
🔹هرگز از دور زمان ننالیده بودم و روی از گردش آسمان درهم نکشیده، مگر وقتی که پایم برهنه مانده بود و استطاعت پای پوشی نداشتم. به جامع (مسجد) کوفه درآمدم، دل تنگ. یکی را دیدم که پای نداشت. سپاس نعمت حق به جای آوردم و بر بی کفشی صبر کردم.
👈 پیام متن:
💠 بنابر سفارش رسول خدا (ص) : به آن که از شما پایین تر است، بنگرید و به آن که از شما بالاتر است، منگرید؛ زیرا بدین وسیله قدر نعمت خدا را بهتر می دانید (و شکرگزار نعمت های خداوند خواهید بود).
🔘طلوع: رسانه فرهنگ
@tolooo
💠 باید به موقع، بداخلاق باشیم!
🔹آدمی که به موقع بد اخلاق نیست، نمی تواند از دین خودش دفاع کند، خوش اخلاقی را مطلق نگیرید! اگر کسی همیشه خوش اخلاق است. امیرالمومنین (ع) را این قدر لعنش می کردند، تو را چرا اینقدر تعریف می کنند؟ آدم باید فحش بخورد!
🔹باید جنود عقل و جهل را بشناسی، خوش اخلاقی این است که به موقع بداخلاق باشد...
✔️ استاد حائری شیرازی (ره)
🔘طلوع: رسانه اندیشه و خرد
@tolooo
شهیدی که بر خاک میخفت،
سر انگشت بر خون خود می زد و می نوشت
دو سه حرف بر سنگ :
به امید پیروزی واقعی
نه در جنگ، که بر جنگ...!
🖊 قیصر امین پور
#شهیدسردارسلیمانی
#کمی_عاشق_باش
🔘کانال راه و راهنما
👉 @rahnemaa
عشق يكتاست؛
به تعداد زيادى يكتاست
عشق بى كعبه ترين خالق يكتايی هاست
عشق، زيبايى و تنهايى زيبايی هاست
عشق، تنهايى و زيبايى تنهايی هاست
عاشقى شيوه رندان بلاكش باشد
آنچه پايان نرسد قصه شيدايی هاست...
#حاج_قاسم_سلیمانی
#یاعلی
🔘 راه و راهنما
@rahnemaa
متفكران عصر جديد در تئوريهاى خود، اركان تفكر نوبنياد امروز را به گونهاى پى ريزى كردهاند كه در آن بر خلاف گذشته، انسان به طور كلى بريده از فطرت الهى خويش تعريف مىشود.
اين تفكر، پيش از آنكه مبتنى بر اصول عقلانى باشد، ناشى از خشم و نفرت و روح انتقام جويى توده ها، در برابر زورگوييها و ستمگريهاى جاهلانه ارباب كليسا، در قرون وسطى بوده است.
كليسا، اگر چه قيد و بندها و خرافاتى را به مذهب و حتى به كتاب آسمانى خود بسته بود كه علت عقب ماندگى جوامع تلقى مىشد، اما در آن زمان هنوز، با يك سرى آموزشها و تعاليم اخلاقى همراه بود كه در عمق فطرت جامعه انسانى ريشه داشت و رفتار پيروان خود را تا اندازهاى تعديل مىكرد. هنگامى كه در آن دوران سياه، غرب عليه مذهب عصيان كرد و خود را از ستم كليسا و زنجيرى كه از خرافات عوام فريب در پاى او نهاده بودند رها ساخت، افسار گسيخته و ديوانه وار به نام جدايى از دين، جنبه هاى اخلاقى و معنوى مذهب را نيز در وجدان خويش، لگدمال كرد. از آن پس، هر چند كه در اثر رهايى از قيد و بندها به وسيله رفورم مذهب خرافى، حركت و تلاش خستگى ناپذير و خصوصاً استفاده از ميراث تمدن عظيم اسلامى در جنگهاى صليبى، توانست به سرعت برفراز صخره هاىدانش و صنعت پرواز كند و قله هاى تكنولوژى را فتح نمايد، اما همزمان، خود را در حصارهاى بلند تمدن بى روح مادى زندانى كرد و بدينسان از چالهاى بيرون آمد و به چاهى فرو افتاد!
انحطاط اخلاقى غرب، نتيجه ترويج مكتبهاى منحرف فكرى «اومانيسم ـ انسان مدارى»، «ليبراليسم ـ آزادى بى حد و مرز» و به دنبال آن «نيهليسم ـ پوچ گرايى» بود كه پس از نهضت رنسانس، در راستاى مذهب ستيزى پايهگذارى شدند.
بدين سان بشر غربى امروز، با اصالت دادن به تكنيك و اقتصاد، در چنگال ماشينيزم و زندگى ماشينى گرفتار شده و سيطره تكنولوژى، خود او را نيز به يك ماشين تبديل كرده است به طورى كه ديگر زندگىاش فاقد هر گونه معنا و فضيلت و هدف مىباشد و به همين جهت به «پوچى» روى آورده است.
جهانخواران سلطه گر در سرتاسر قرن اخير، با همه امكانات تلاش كردهاند كه جهان بينى اومانيسم را در همه جهان و به ويژه در كشورهاى جهان سوم و بالاخص در ممالك اسلامى توسعه دهند و هدف آنها، سرسپردگى مطلق و وابستگى همه جانبه سياسى، فرهنگى و اقتصادى و غارت فرهنگ و منابع اين كشورها بوده است. در اين رابطه آنها با استفاده از توان تكنولوژيكى فوق مدرن در صنعت ارتباطات، و پيش از آن با فرستادن ميسيونرهاى مسيحى به عنوان سپاهيان صلح و برانگيختن عناصر خود باخته بومى كشورها در اجراى انواع برنامه ها و روشهايى كه غالباً در پوشش علمى نيز فاقد هر گونه ارزش واقعى است و سر انجام با بكارگيرى تمامى شيوه ها و ابزارهاى مخرب سعى كرده و مىكنند تا فرهنگى را كه ريشه الهى دارد و محور همه حركتهاى آن بينش توحيدى است، به عنوان سد مستحکمی که در مقابل آنها قرار دارد، از میان بردارند...
📝علامه مصباح یزدی
@tolooo
💠 اسلام و آزادى انديشه
پرسش:
🔹آيا انسان در شنيدن و يا مطالعه هر سخن و ديدگاهى آزاد است؟ و اگر پاسخ منفى است، آيا اين نوعى محدود كردن فكر و انديشه به حساب نمىآيد؟
🔹پاسخ: تضارب انديشهها و شنيدن سخنان و ديدگاههاى گوناگون وسيلهاى است كه به جويندگان حقيقت كمك مىكند تا در پرتو آن بهترين را انتخاب كنند و در نتيجه برنامههاى رفتارى خود را نيز به برترين صورت تنظيم نمايند. اسلام نيز اين وسيله ارزنده را مىپسندد و كسانى را كه پس از شنيدن سخنان و آراء مختلف، بهترين آنها را بر مىگزينند، «هدايت شدگان» و «خردمندان» لقب مىدهد:
«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذِينَ هَداهُمُ اللّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الاَْلْبابِ»(۱)
🔹همانگونه كه از ظاهر آيه پيداست اين تجليل قرآن ويژه كسانى است كه أحسن قول (= بهترين سخن) را بر مىگزينند. امّا اين كه بهترين سخن كدام است و چگونه مىتوان آن را از ميان ديدگاههاى متفاوت باز شناخت، طبعاً تشخيص و تعيين بهترين ديدگاه براى كسانى امكان دارد كه از جهت داشتن اطّلاعات و قدرت تحليل و نقد سخنان مختلف به حدّى رسيده باشند كه توان شناخت ديدگاه بد، ديدگاه خوب، ديدگاه برتر و ديدگاه برترين را داشته باشند. ...
گزينش بهترین نظر، نيازمند آمادگىهاى ذهنى و اطّلاعات كافى در زمينه مسائل مورد بحث است.
۱. زمر/ ۱۸
📝علامه مصباح یزدی/ پاسخ استاد به جوانان پرسشگر، اسلام و آزادی اندیشه
🔘کانال فکری فرهنگی طلوع
@tolooo
aghl.mp3
2.56M
🔊 بشنوید | عقل را جدی و جدی و جدی بگیرید
🔻استاد حائری شیرازی (ره)
🔘 طلوع : رسانه تفکر
👉 @tolooo
هدایت شده از راه و راهنما
♦️چرا از فرهنگ غربی متنفریم ؟
🔸 نظر ویل دورانت، محقق و فیلسوف کافر آمریکایی درباره تفکر و فرهنگ غربی ، ۹۰ سال پیش
🔹 همیشه اکثریتی از احمق ها وجود دارد ...
🔘طلوع: رسانه فکر و فرهنگ
@tolooo