🔷 خلاقیت
🔹شارون کیم می گوید: خاستگاه خلاقیت، گرهزدن اطلاعات ناهمخوان به یکدیگر است.
🔹افراد خلاق در شناسایی رابطهها، یافتن ارتباطها و پیوندها و نگاه بدیع به چیزها، یعنی دیدن چیزهایی که دیگران نمیبینند، بهتر عمل میکنند. در اغلب موارد، بهترین راه برای کسب خلاقیت، کاریزما و شیوههای جدید تفکر، تجربهکردن تنهایی است.
🔘طلوع: کانال اندیشه و تحقیق
👉 @tolooo
#عبرت
💠 تاریخ : منبع تفکر و شناخت
🔸یکی از منابع شناخت از دیدگاه قرآن، تاریخ است. آیات بسیاری است که به مطالعه اقوام گذشته دعوت می کند و آن را مانند یک منبع برای کسب علم معرفی می کند.
.
🔸از نظر قرآن، تاریخ بشر و تحولات آن براساس یک سلسله سنتها و قوانین صورت میگیرد؛ عزتها و ذلتها، موفقیتها و شکستها، و خوشبختیها و بدبختیهای تاریخی، حسابهای دقیق و منظم دارد و با شناختن آن حسابها و قانونها میتوان تاریخ حاضر را تحت فرمان درآورد و به سود سعادت خود و مردم حاضر از آن بهره برداری کرد.
#انقراض_جامعه
#کرونا #وبا #طاعون
#قوم_لوط #قوم_ثمود
🔘طلوع: رسانه اندیشه و دانش
👉 @tolooo
🔰 تاریخ بعنوان منبع شناخت
💠 یک آیه :
🔹پیش از شما سنتها و قانونهایی عملا بوقوع پیوسته است. پس در زمین و آثار گذشتگان گردش و کاوش کنید و ببینید پایان کار کسانی که حقایق را (که از طریق وحی به آنها عرضه داشتیم ) دروغ پنداشتند، به کجا انجامید.
📗آل عمران، ۱۳۷
#وبا #طاعون #کرونا
#قوم_لوط #قوم_ثمود
🔘طلوع : رسانه اندیشه و تحقیق
👉 @tolooo
🔰خواب عقل و طغیان نفس
🔹آنگاه که جزء خردمند و شریف و حاکم نفس انسان به خواب رود، جزء حیوانی و وحشی نفس که از خوردن و آشامیدن سیر شده، بنای جست و خیز میگذارد و طغیان میکند.
#کرونا
#تجویز_رقص_بجای_دعا
#سلبیریتی_اسکول
🔘طلوع :کانال اندیشه و خرد
👉 @tolooo
✅ تعریف #سکولاریسم :
🔰سکولاریسم (saecularism)در فرهنگ غرب در معانی مختلفی از قبیل جدا انگاری دین و دنیا، غیر مقدس، غیر روحانی، عقلانیت، علم گرایی، نوگرایی و مدرنیسم به کار می رود.
🔹واژه لاتینی آن یعنی سکولرم (saeculum) در زبان کلاسیک #مسیحیت نقطه مقابل ابدیت و جاودانگی و الوهیت، یعنی زمان حاضر است که در آن به سر می بریم و در اصطلاح به معنای هر چیزی است که به این جهان تعلق دارد و به همان اندازه و به طور غیر مستقیم از خداوند و الوهیت دور است.
🔰مفهوم سکولار درباره چیزهایی به کار می رفت که این جهانی یا غیر مقدس و ناسوتی بودند و این کاربرد تداعی کننده اعتقاد به برتری امور و مفاهیم دینی بود، از عجایب روزگار اینکه امروز این واژه جایگاه خود را ترک گفته و امر دینی، غیر مقدس و امر غیر دینی و سکولار، مقدس شده است .
🔹امروزه " سکولار " به کسی یا چیزی می گویند که علاقه ای به امور معنوی و مذهبی ندارد و همه نیازهای خود را از علوم تجربی، عالم ماده و عقل خود بنیاد تأمین می کند.
📚در ادبیات فارسی برای این واژه مفاهیم دنیاگرایی، دنیازدگی، دنیویگری، جدا انگاری دین و دنیا، دین زدایی، دنیوی سازی، دیانت زدایی و فردی شدن به کار رفته است.
🔰سکولار اخلاق را نیز هدف گرفته است از آنجاییکه خدا و آخرت از نظر آنان ارزش و اعتبار ندارد بنابراین سعادت را نیز باید در همین عالم خاکی دنبال کرد و این سعادت چیزی نیست جز کسب بهترین و برترین لذت های عالم مادی.
✅ #سکولاریسم یعنی: اسارت عقل توسط نفس
🔘طلوع: کانال اندیشه های بنیادین
👉 @tolooo
🔹رسانه شناسی🔹
👈بعضی شبهات رو نباید بصورت دقیق مطرح کرد، هرچند بخیال خود، جواب ما قاطع باشه. درفضای مجازی تمام ذهنها آماده پذیرش نیستند. کتاب و روزنامه فرق میکنه؛ در کتاب و نشریات، خواننده ها اهل مطالعه و طرفدار اون تفکر نقادند اما در فضای مجازی نه
👈با توجه به اینکه بعضی جوابها ناشیانه و احتمالا با عصبیت نوشته میشه و احتمالا خواننده رو قانع نکنه؛ طرح و بازگویی بعضی شبهه ها، اصلا جالب نیست و فقط به انتشار شبهه کمک میکنه.
👈بهترین راه اینه که: فقط با توضیحاتی پیرامون شبهه، به جواب پرداخت.
🔘طلوع: کانال اندیشه و دانش
👉 @tolooo
کاش هرکدام از ما بهار خودمان باشیم؛ باور کنیم میشود دوباره ایستادو قدکشید، باورکنیم میشود خستگیهای خزان را کنار زد و امید داشت به نوازش دست معجزه گر آفتاب؛ آن وقت دیگر مهم نیست زمستان چقدر طول کشیده و شادیها زیر چندخروار برف پنهان شده اند.
دلتان سرشار از مهر🌹
🌹سال نو مبارک🌹
📝 ولی پور
🔘کانال طلوع
👉 @tolooo 🌹🌹
💠 هدف از تشریع دین
مرحوم علّامه طباطبائی رضوان الله علیه
🌷خداوند هر دینی را تنها به این هدف تشریع فرموده است که اعمال بندگانش را اصلاح فرماید تا اخلاق آنها و روحیاتشان اصلاح شود و در نتیجه وضعیّت انسانیّت و جامعۀ بشری به تعادل برسد و در این حال است که در زندگی دنیا و آخرتشان سعادتمند می شوند.
📚 «المیزان فی تفسیر القرآن» ج ۲ ص۹۷
🔘کانال طلوع، رسانه اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
🔹 در این شرایط از جهان و جامعه ما مردم باید توجه بیشتری به توانمندسازیهای فردی داشته و به مطالعه و بررسی مفاهیم موجود درمحیط خود بپردازند، تاب آوری خودرا با نگریستن به سرانجام افرادو گروههای اجتماعی در تاریخ بشر افزایش دهند
🔹از هیجانات و واکنشهای غیرمنطقی و دور از تفکر دوری کنند، نسبت به تحلیل اطلاعات اجتماعی، سوادرسانه ای، نگرشهای رایج درجامعه هشیارباشند، از ارزشهایی مانند ایمان و امید و تلاش و غیرت و نجابت و تمامی کهن الگوهای دینی و فرهنگی ایران که ما درسطح جهان به آنها میبالیم، نگهداری کنند...
#کرونا را شکست میدهیم
ولی پور//کانال طلوع
👉 @tolooo
💠 ویژگیهای متحجرین از منظر استادمطهری
🔷دو بیماری خطرناک همواره آدمی را تهدید می کند: بیماری #جمود و بیماری #جهالت.
🔹نتیجه بیماری اول توقف و سکون و بازماندن از پیشروی و توسعه است.
🔹جامد از هر چه #نو است متنفراست و جز با کهنه خو نمی گیرد. جامد هر تازه ای را فساد و انحراف می خواند.
🔹جامد میان هسته و پوسته، وسیلهوهدف، فرق نمی گذارد.
🔹از نظر او دین مأمور حفظ #آثارباستانی است.
از نظر او قرآن نازل شده است برای این که جریان زمان را متوقف کند و اوضاع جهان را به همان حالی که هست میخکوب نماید.
🔹از نظر او عمّ جزء خواندن، با قلم نی نوشتن، از قلمدان مقوایی استفاده کردن، در خزانهی حمّام شستشو کردن، با دست غذا خوردن، چراغ نفتی سوزاندن را به عنوان #شعایردینی باید حفظ کرد.
📗 نظامحقوقزندراسلام،ص۹۸
👉 @tolooo
* کسانی که حرکتی ندارند، مجبورند با تنوعها خودشان را مشغول کنند.
تنوعطلبی، نشان دهندهی نیازی است که ارضاء نشده؛ مثل گرسنهای که اگر به او غذا ندهند، کثافتها را هم میخورد.
وقتی آدمی حرکت ندارد، مجبور است خودش را با شکلهای مختلف زندگی فریب دهد تا خیال کند که حرکتی دارد.
📚علی صفایی حائری، کتاب حرکت، ص۱۷و ۱۸
🔘طلوع: رسانه اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
🔹کوته فکران مدعی آزادی خواهی اند.
🔸می پرسیم آزادی تا کجا؟ تا قتل و غارت؟ تا تجاوز به دیگر افراد ؟ تا وطنفروشی؟...
👌تا کجا؟
🔹می گویند : نه ، حدودی دارد.
🔸می پرسیم : حدودش را چه کسی تعیین می کند؟ ...
آمریکا ؟ سرمایه دار صهیونیست ؟ جانی خونریز ؟ مردان شهوتران ؟ رقاصه ها؟ دلقک ها یا مطرب ها؟ متجاوزان ؟ سازمان حقوق بشری که خودش اسیر صهیونیست هاست؟؟؟
--------------------
✅ حدود آزادی را خدا مشخص کرده است، اطاعت از رهنمودهای دین کامل اسلام هم عقلائی و هم پرفایده است.
🖊 ولی پور // کانال طلوع
👉 @tolooo
🔰 فرهنگ
🔸همه فرهنگ ها به فرهنگ الگو و فرهنگ توده تقسیم می شوند. فرهنگ الگوی ما اسلام ناب محمدی است.؛ اما فرهنگ توده همان چیزی است که در کف جامعه وجود دارد. همواره بین این دو فرهنگ فاصله ای وجود دارد که باید کم و کمتر شود تا فرهنگ توده ی مردم ارتقا یابد...
🔘طلوع: کانال اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
💟🌸 پيامبر صلى الله عليه و آله:
إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ.
🌼براستى كه من براى به كمال رساندن مكارم اخلاق مبعوث شده ام.🌼
✅ عـلـم یکی ازدسـتـاوردهای بـعـثت
⁉️اولين آيهاى كه بر پيغمبر در مبعث نازل شد چه بود؟
➖«اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذى خَلَقَ» (علق/١)
🔸از افتخارات ما اين است كه دينمان دين علم است. در اولين آیه مىگويد:
بخوان.
🌏حالا جاى تأسف دارد كه در مملكت ما ميليونها آدم هستند كه قدرت خواندن ندارند.
🔸دين ما با «اقْرَأْ» شروع شد ولى الان حدود چهارده ميليون آدم داريم كه نمىتوانند بخوانند.
🔻حالا آن هايى كه مىتوانند بخوانند چطور؟ باز هم متأسفيم چون امروزه علم جهت الهى ندارد
🔅«اقْرَأْ» آن درست است ولى جاى ديگرش خالى است. سواد دارند ولى جهت الهى ندارند. باسم رب نيستند.
🔻يعنى تحصيلاتشان در راه نيست، يعنى در خط نيستند. باسواد هستند اما برايشان فرقى نمىكند داروسازى يا هروئين سازى. مىگويد: حقوق كدام يك بيشتر است؟ مىگوييم والله داروسازى نه هزار تومان مىدهند ولى از هروئين دو، سه ميليون تومان به دست مىآورى. خب، حالا يك كارى مىكنيمش.
🔹«اقرأ» دارد ولى گيرش در «اقْرَأْ» نيست بلكه گيرش در «بِاسْمِ رَبِّكَ» است يعنى سواد دارد ولى جهت ندارد.
#عید_مبعث
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📖برگرفته ازصحبتهای حجت الاسلام قرائتی
🔘طلوع: رسانه اندیشه و دانش
👉 @tolooo
🔰 تکنیک و تحمیق
🔹تکنولوژی، محصول نگرشی است که وجود نظم و معنای تعالی بخشی در آن انکار شده است. بهمین دلیل کامپیوتر که امروزه در اداره جوامع انسانی نقش عظیمی دارد، نه تنها نمیتواند پاسخگوی معضل های جدی ما باشد بلکه درعمل، سبب تشدید ضعفهای شناختی (معرفتی) و اخلاقی بشر شده است. اشتغال به امر فراگیر و پرهیاهوی اطلاعات سبب غفلت بشر از توجه به امور مهم و جهت بخش به زندگی او شده است...
*میز آرامش//کانال طلوع
👉 @tolooo
🔰تکنولوژی
🔸یکی از نتایج گسترش تکنولوژیهای جدید و در راس آن "اینترنت"، خلق دنیایی مجازی است؛ دنیایی پرسروصدا و فریبنده که ساکنان آن در انبوهی از اطلاعات راست و غلط و باارزش و بی ارزش غرق میشوند و در چنین شرایطی، مفاهیمی همچون بی توجهی به معرفت و اصول انسانی و حقایق، انباشتگی اطلاعاتی، 👈بی معنایی اطلاعاتی، 👈گسیختگی اطلاعاتی و... نمود می یابد.
🔘میز آرامش// کانال طلوع
👉 @tolooo
🔰 باورها
🔸باورها خیلی قدرتمندند و به کندی تغییر می کنند!
دقت داشته باشید که باورهای قبلی را نمیتوان از بین برد، بلکه باید باورهای جدید، مثبت، خوب و تقویت کننده را جایگزین باورهای گذشته کرد!
🔸پس سعی نکنید با باورهای گذشته در ستیز باشید چون باعث تقویت آنها خواهید شد!
وقتی مدام در پی افکار بهتر و بهتر باشی ، آنها را پیدا می کنی و فعالشان می سازی، و باورهای غلط رو بیرون می کنی...
🔘طلوع: رسانه اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
💠 تغذیه روحی
🔹انسان با هر عملى از اعمال خودش به نوعى روحا" تغذيه مىكند. وقتى كه انسان دارد غيبت مىكند خيال مىكند كه فقط دارد حرف مىزند و به مخاطب تحويل مىدهد؛ حساب آن را نمىكند كه بيش از مقدارى كه ديگرى تحويل مىگيرد خودش تحويل مىگيرد!
🔸انسان از عمل خودش واقعا به نوعى تغذيه مىكند؛ يعنى «حرف زدن» براى انسان نوعى چيز خوردن است، «گوش كردن» نوع ديگر چيز خوردن است، «نگاه كردن» نوع ديگر چيز خوردن است، «فكر كردن» نوع ديگر چيز خوردن است.
🔸اين كه فرمود: غيبت، خورش سگهاى جهنم است يعنى شخص غيبتكننده همين الآن كه اينجا هست به صورت يك سگ جهنمى درآمده است و دارد از اين مردار مىخورد.
📝 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۱۳، ص۵۴ (با تلخیص)
🔘طلوع: کانال اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
🔰 #خود_را_بشناس
🔸سرمايه همه سعادت ها و اهم واجبات، معرفت نفس يعنى خودشناسى است
🔸و آنكه خود را نشناخت عاطل و باطل زيست و گوهر ذاتش را تباه كرد و براى هميشه بى بهره ماند. انسان كارى مهمتر از خودسازى ندارد و آن مبتنى بر خود شناسى است.
.
🔸 سقراط خود شناسى و اخلاق را از همه مهم تر مى شمرد. گويند وقتى از كنار معبد دلف عبور مى كرد ديد بالاى آن نوشته است : خودرا بشناس ! همين كلام را اساس فلسفه خود قرار داد.
🔸 سقراط در مقابل دانشمندان طبيعى گفت : بيهوده در شناختن موجودات خشك و بى روح رنج مبر! بلكه خود را بشناس كه شناختن نفس انسان بالاتر از شناختن اسرار طبيعت است.
📔علامه حسن زاده آملی
🔘طلوع: رسانه اندیشه و فرهنگ
@tolooo
🔰تهاجم فرهنگی
اگر انسانها بد تعلیم و تربیت شوند، ابزار تهاجم فرهنگی خواهند شد. در جنگ نظامی، اگر یک عده نظامی بر عدۀ دیگری غالب شوند، مغلوب را میکشند یا به اسارت میگیرند؛ اما در جنگ فرهنگی، اگر فرهنگی بر فرهنگ دیگر غالب شود، بهجای اینکه مغلوب کشته یا اسیر شود، تغییر سِمَت میدهد و عوض اینکه سرباز و افسرِ دوست باشد، سرباز و افسرِ دشمن میشود.
"استاد حائری شیرازی"
🔘طلوع: رسانه اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
🔰 قدرت ذهن
ذهن حرکتی دائمی دارد، زیرا بصورت خودکار و حتی در خواب هم بطور خودکار به کار خود ادامه می دهد.
🔴برای بکار گیری قدرت ذهن باید به خوبی بیاموزید که:
✔️ذهن می تواند به سوی نتایج سازنده و خلاقانه کنترل و هدایت شود.
✔️دوم: ذهن می تواند به سوی نتایج مخرب هدایت شود مگر اینکه برنامه ای داشته باشد و بطور سازنده کنترل و هدایت شود.
✔️سوم: ذهن بر تمام سلول های بدن اشراف دارد و می تواند موجب شود هر سلول کار خود را به بهترین شکل انجام دهید یا با اهمال و هدایت نادرست، عملکرد آن را دچار مشکل سازد.
✔️چهارم: تمام دستاوردهای بشر نتیجه این تفکر است که بدن جسمانی در درجه دوم اهمیت دارد و تنها جایگاه ذهن و روح است.
✔️پنجم: بزرگ ترین موفقیت ها در ادبیات، هنر، امور تجاری، سیاسی یا کشفیات علمی معمولا نتیجه ایده هایی است که مغز یک انسان درک می کند، اما سایر افراد از طریق استفاده از ذهن و جسم خود، آن را به واقعیت انتقال می دهند.
یعنی درک یک ایده اهمیت بیشتری از تحقق بخشیدن آن بصورت فیزیکی دارد زیرا تعداد اندکی می توانند ایده های مفیدی را درک کنند اما صدها میلیون نفر هستند که قادرند ایده ای را که یک نفر قبلا درک کرده، بصورت فیزیکی در آورند.
✔️ششم: اکثر افکار درک شده در ذهن انسان دقیق نیست و بیشتر ماهیت “عقاید” یا “قضاوت عجولانه” دارند.
📘کتاب چهار اثر از ناپلئون هیل
🔘طلوع: رسانه اندیشه و دانش
👉 @tolooo
✅ آیا خدا به عبادات ما نیاز دارد كه فرمان داده نمازبخوانیم و رو به كعبه بایستیم؟
📝پاسخ:
اگر همه ی مردم رو به خورشید خانه بسازند چیزی به خورشید اضافه نمی شود و اگر همه مردم پشت به خورشید خانه بسازند، چیزی از خورشید كم نمی شود.
☀️خورشید نیازی به مردم ندارد كه رو به او كنند، این مردم هستند كه برای دریافت نور و گرما باید خانه های خود را رو به خورشید بسازند.
خداوند به عباداتِ مردم نیازی ندارد كه فرمان داده نماز بخوانند.
👌این مردم هستند كه با رو كردن به او از الطاف خاص الهی برخوردار می شوند و رشد می كنند.
🌷قرآن می فرماید:
اگر همه ی مردم كافر شوند، ذرّه ای در خداوند اثر ندارد، زیرا او از همه ی انسان ها بی نیاز است.
🌻«اِن تكفروا انتم و مَن فی الارض جیمعاً فانّ اللّه لغنیٌّ حمید»
📚 سوره ابراهیم، آیه ۸
🔘 طلوع: رسانه اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
🔰 تبدیل جادوی نگارش به جادوی الکترونیکی
🔸آن چه امروز در شبکه های ماهواره ای می بینیم، حاصل تحولی است که بشر آن را پذیرفت. پستمن، جامعه شناس آمریکایی، این تحول را چنین ارزیابی میکند:«در عصر کتاب و کتاب خوانی، مناظرات مردمی و افکار عامه، هماهنگ و برخوردار از انسجام جدی و منطقی و عاقلانه بود و امروزه در پی تبدیل این جادویی، سراسر بی محتوا، ناهماهنگ و عبث شده است.»
🔘طلوع: رسانه اندیشه و فرهنگ
👉 @tolooo
مراقب دانش و اطلاعات "اشتباه" باشید؛
بسیار بدتر از نادانی ست!
#فضای_مجازی
#زمین_دشمن
🔘طلوع: رسانه اندیشه و دانش
👉 @tolooo