تنها عکس موجود از خواهران شارلوت ،امیلی و آن برونته
سه خواهر نویسنده انگلیسی در سال 1850 میلادی
@tonnel_zaman 🌐
اولین بالونی که بر فراز آسمان پاریس به پرواز در آمد .
فرانسه سال 1878 میلادی
@tonnel_zaman 🌐
تالار خاتم کاخ مرمر در تهران بدون شک بینظیر و یکی از شاهکارهای هنر خاتم کاری میباشد . نزدیک به ۱۲سال بیش از ۸۲ خاتمکار از شیراز و اصفهان به تهران آمدند و در این اتاق کار کردند. مجموعهای از آنچه در این تالار به کار گرفته شده از عاج فیل، استخوان پای شتر، چوب درخت توت و ... است و اساتید خاتمکاری آنها را میلیمتر به میلیمتر تراشیده و در کنار هم قرار دادهاند. این تالار شاهکار هنر خاتمکاری در ایران را نشان میدهد .
@tonnel_zaman
کسی هست که یک شب اقامت در این اتاق باصفا بدون اينترنت را به هتل پنج ستاره ترجیح بده؟!
@tonnel_zaman 🌐
شیخ بهایی و شاه عباس صفوی!
در تاریخ آمده است ، به رسم قدیم روزی شاه عباس بزرگ در اصفهان به خدمت عالم زمانه " شیخ بهائی" رسید. پس از سلام واحوالپرسی از شیخ پرسید: در برخورد با افراد اجتماع اصالت ذاتی آنها بهتر است یا تربیت خانوادگی شان ؟
شیخ گفت : هر چه نظر حضرت اشرف باشد همان است، ولی به نظر من " اصالت " ارجح است.شاه برخلاف او گفت: شک نکنید که "تربیت" مهم تر است! بحث میان آن دو بالا گرفت و هیچیک نتوانستندیکدیگر را قانع کنند. بناچار، شاه برای اثبات حقانیت خود، او را به کاخ دعوت کرد تا حرفش رابه کرسی نشاند.
فردای آن روز هنگام غروب، شیخ به کاخ رسید. بعد از تشریفات اولیه،وقت شام فرارسید. سفره ای بلند پهن کردند ولی چون چراغ وبرقی نبود، مهمانخانه سخت تاریک بود در این لحظه پادشاه دستی به کف زد و با اشاره او، چهارگربه شمع به دست حاضر شدند وآنجا را روشن کردند!درهنگام ِ شام ، شاه دستی پشت شیخ زد و گفت: دیدی گفتم "تربیت" از "اصالت" مهم تر است! مااین گربه های نا اهل را اهل و رام کردیم که این نتیجه ی اهمیت " تربیت " است.
شیخ در عین اینکه هاج و واج مانده بود گفت من فقط به یک شرط حرف شما را می پذیرم و آن اینکه فردا هم گربه ها مثل امروز چنین کنند!! شاه که از حرف شیخ سخت تعجب کرده بود، گفت: این چه حرفیست؟ فردا مثل امروز وامروز هم مثل دیروز!!! کار آنها اکتسابی است که با تربیت و ممارست وتمرین زیاد انجام می شود.
ولی شیخ دست بردار نبود که نبود تا جایی که شاه عباس را مجبور کرد تا این کار را فردا تکرار کند. لذا شیخ، فکورانه به خانه رفت.او وقتی از کاخ برگشت بیدرنگ دست به کار شد. چهار جوراب برداشت و چهار موش بخت برگشته در آن نهاد.
فردا او باز طبق قرار قبلی به کاخ رفت. تشریفات همان و سفره همان و گربه های بازیگر همان ! شاه که مغرورانه تکرار مراسم دیروز را تأکیدی برصحّت حرفهایش می دید، زیر لب برای شیخ رجز میخواند که در این زمان، شیخ موشها را رها کرد. هنگامه ای به پا شد یک گربه به شرق، دیگری به غرب، آن یکی، شمال واین یکی،جنوب! واین بار شیخ دستی برپشت شاه زد و گفت: شهریارا! یادت باشد اصالت گربه، موش گرفتن است گرچه "تربیت" هم بسیار مهم است ولی" اصالت " مهم تر!
یادت باشد با "تربیت" میتوان گربه را رام و آرام کرد ولی هرگاه گربه موش را دید، به اصل و ”اصالت" خود بر می گردد و شیر نا اهل و نا آرام و درنده می شود.
@tonnel_zaman
در سال ۱۳۵۲ استاد دکتر بنیاحمد در سر کلاس انسانشناسی ماجرائی را تعریف کرد که بیربط به این بحث نیست. او گفت: حدود ۲۰ سال پیش یک نوجوان ۱۳ ساله را از شیراز به تهران اعزام کردند تا اساتید دانشگاه تهران در مورد ادامهی تحصیل او نظر دهند. استاد ریاضی، فیزیک، فیزیک اتمی، هندسه و اجسام، من هم دعوت شدم.
این پسر براستی نابغه بود، تمام فرمولهای ریاضی و جبر و هندسه را حفظ بود، تمام جذر و رادیکال اعداد را میدانست، در مغز خود ضرب و تقسیم میکرد.
این نوجوان یک ساعت و نیم تست شد و رفت و قرار شد اساتید در مورد ادامه رشتهی او نظر خود را به ادارهی علوم و آموزش عالی بدهند، که به اتفاق رشتهی فیزیکِ اتمی را برای او انتخاب کردند. جلسه به اتمام رسیده بود، از من پرسیدند: نظر شما چیست؟ چرا سکوت کردهاید؟
گفتم: این نوجوان نابغه نمیتواند ادامه تحصیل دهد، خودکشی میکند!
همه متعجب شدند، علت را پرسیدند؟
گفتم: در طول یک ساعت و نیم او هرگز نخندید، فقط فرمول حل کرد، او زندگی نکرده است، فقط فرمول یاد گرفته است!
این نوجوان اعزام شد به فرانسه برای ادامه تحصیل. ۳ سال گذشت، گاهی با اساتید دانشگاه او در تماس بودم و همه میگفتند او نابغه است.
۳ سال بعد نامهای بدستم رسید. پاکت را باز کردم، روبان مشکی در کنار نامه بود و نوشته بود:
"دکتر ابراهیم بنیاحمد، جامعه علمی دنیا عزادار شد! هفتهی پیش رسول وکیلی، دانشجوی مقطع فوقلیسانس دانشگاه سوربن پاریس در رشتهی فیزیکِ اتمی بوسیله ملافه تختش خود را حلقآویز کرد! به شما تسلیت میگویم.
پرفسور فلیپ دورستن، پاریس-سوربن."
❤️ فرزندان خود را در سنین نوجوانی و بلوغ از خود دور نکنید!
صدمات عاطفی میخورند!
آنها موفق میشوند،
اما انسانهای شادی نمیشوند!
انسانها در زیر ۱۰ سال میترسند و بعد از ۱۴ سال فکر میکنند.
در بین ۱۰ تا ۱۴ سال، نه میترسند و نه فکر میکنند.
@tonnel_zaman
روزگاری که خبری از کرونا و مریضیهای عجیب غریب نبود...
زندگى در اين عكس جاريست
شير فشارى از حدود اوايل دهه سی در نقاط پرجمعيت و در برخى از معابر كار گذاشته شد اين نام به خاطر اين گفته مى شد كه در قسمت روی و بالاى آن دکمه اى گرد و از جنس ( برنج ) قرار داشت كه با فشار دادن از دهانه زير آن آبى خنک و گوارا بيرون مى آمد.
خيلى از خانواده ها آب آشاميدنى خود را از اين طريق و بطور رايگان تهيه مي كردند ، رهگذران تشنه را هم با آب خنک و گواراى خود سيراب مى كرد حتى در برخى از محلات زنان ظروف و لباسهاى خود را در كنار آن مى شستند!
@tonnel_zaman
آدمها قند را میشکنند تا از طعمش استفاده کنند رکورد را میشکنند تابه افتخار برسند ؛
هيزم را میشکنند تا به گرمای آتش برسند ؛
غرور را میشکنند بهافتادگی برسند ؛
سكوت را میشکنند بهآوازی برسند !!
آدمها برای تمام
شکستنها دلایل خوبی دارند
امــا من هنوز نفهمیدم
که چرا آدمها دل را میشکنند ؟
@tonnel_zaman
آثار هنری ايران، از جمله هنر فلزكاری، در طول سده های مختلف تاريخی، انعكاس دهنده انديشه ها و ديدگاه های آيينی و مذهبی بوده اند. یکی از روش های متداول و بسیار هنری و تزئینی برای آرایش اشیاء و ظروف فلزی دوره سلجوقیان شیوه ترصیع می باشد که می تواند تقلید یا الهام از شیوه ظروف نقره طلا اندود دوره ساسانی باشد که از سده های اول و دوم شروع شده و در قرن هفتم و هشتم راه کمال می پیماید.
نقوش این ظرف فلزی شامل یک نوار دو سانتی است که حرکت دسته جمعی حیوانات در حالات مختلف داخل آن تصویر شده اند.
ماهی هایی دایره وار در حال چرخش اند، ماهی ها ی داخل ظرف می توانند با کر ماهی های نگهبان درخت زندگی و گیاه کنار آنها می تواند با مفهوم درخت زندگی در فراخکرت در ارتباط باشد.
کر ماهی ها ، نگهبان درخت زندگی در دوره پیش از اسلام جایگاهی ثابت در سفالگری و فلزکاری ایران دارند و در دوره اسلامی نیز نمود آنها را در قالی های ایرانی و گاها در سایر صنایع دستی می توان دید. کر به معنای قوت و توان است و دریانوردان خلیج فارس هنوز نوعی از ماهیان این دریا را که گاه تا 15 متر طول دارد. کرماهی می نامند.
@tonnel_zaman
اگر کسی از دیگری به نیکی یاد کند،
آن خیر و نیکی، به وی باز میگردد.
این بدان مانَد که کسى اطراف خانهٔ
خود گلزار برپا کند.
پس هر بار نظر كند، گل و
گلزار بيند، و دائماً در بهشت باشد.
و چون از یکی بد گفت، آن كس در
نظر او مبغوض شد و چون از او یاد
کند و خيال او پيش آيد، چنان است
كه مار يا كژدم يا خار و خاشاك
در نظر او آيد!
پس اکنون که میتوانی
در باغ و گلزار باشى
چرا در ميان خارستان
و مارستان مىگَردى؟!
همه را دوست بدار تا
هميشه در گُلزار و گلستان باشى.
فیه مافیه مولانا
@tonnel_zaman
ریگستان نام مجموعه ای تاریخی در ازبکستان است که در مرکز شهر سمرقند قدیم ( پایتخت تیموریان ) قرار دارد. ریشه نام اشاره به رودخانه ای دارد که در زمانی نه چندان دور از ساخت بنا، میخشکد و تنها ریگهای آن به جا ماند.
سه بنای مهم در ریگستان وجود دارد که عبارتند از : مدرسه الغ بیگ، مدرسه شیردار و مسجد-مدرسه طلاکاری. سال 2001 شهر سمرقند و یادگاریهای تاریخی، معماری و باستان شناسی آن به نام « سمرقند - تقاطع فرهنگها » در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
@tonnel_zaman
10.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ويديويى از ترس یك توريست آمریکایی از سفر به ایران و نتیجه و واكنش او بعد از سفر!
#LoveBeyondFlags
🆔 @tonnel_zaman