#غار_دموستنس:
غار پر از تیغ
دموستنس یک خطیب یونانی است؛ بچه ضعیفی بود،خیلی شرمگین،صدایش نارسا، اندامش بی قواره؛سخن گفتن هم بلد نبود، حتی درحد یک بچه ی معمولی.درآن دوره در یونان،سوفیسم از همه قوی تر بود و سوفیست ها(سفسطه چی ها یا سوفسطایی ها)،یعنی سخنوران بزرگ و نیرومندی که با قدرت بیان ، شب را روز و روز را شب نشان می دادند،در سیاست و قضاوت و نفوذ در افکار عموم،قدرت به دست می آورند و به نیروی استدلال و سحر کلام، بر سرنوشت جامعه و افراد حکومت می کردند.
دموستنس بچه ی ضعیف ، کم رو و یتیمی بود؛ #ارثی را که از پدرش به او رسیده بود، مدعیان خوردند، برای اینکه وکلای مدافع مدعیان و غاصبین، که از همین سوفیست ها بودند،با توانایی #بیان توانستند در دادگاه ،حق او غصب کنند، و غصب دیگران را حق جلوه بدهند؛ و او از ارث محروم شد.
این محرومیت که با قدرت منطق و سخن بر او تحمیل شده بود، عقده یی سخت در او ایجاد کرد و تصمیم گرفت علی رغم ضعف بدنی، ضعف زبانی ، نارسایی بیان و جاذبه ی نداشتن قیافه ،سخنوری توانا بشود که بتواند حقش را احیا کند .
برای نیل به این هدف ، به #تمرین سخن گفتن پرداخت. تنها به کوهستان می رفت و در صحرایی برای«جمعیت فرضی» سخنرانی آتشین می کرد. در میان سنگ ها حفره یی غار مانند درست کرده بود، به اندازه یی که فقط خودش در ان بتواند ایستاده جای بگیرد، بر دیوار ها این غار تنگ و مصنوعی ، تیغ ها و خارها ،میخ ها و سیخ های کوچک وبزرگ و دراز و کوتاه نصب کرده بود، که وقتی ایستاده سخنرانی میکند ، دست و سر و گردن و بدنش را بیش از اندازه لازم تکان ندهد؛ اگر بیش از اندازه حرکت دهد، برخورد کند به این تیغ ها غار و مجروحش سازد،تا درست ایستادن و حرکت کردن را تمرین کرده باشد. تا اینکه دموستنس خطیب بزرگی شد،که در تاریخ به عنوان یکی از خداوندان سخنوری جهان شناخته شد. می گویند برای ایراد یکی از خطابه هایش #هفت سال کار کرد!
وضع سخن گفتن ما در این زمان، درست شبیه وضعی است که ، دموستنس در آن غار سخت ، تنگ ، سنگ ،پر سیخ و میخ و تیغ،هنگام حرف زدنش داشت! هر چه می خواهیم بگوییم، ناگهان سیخی به یک جای آدم فرو می رود.
#منبع: #داستانکهای دکتر علی #شریعتی از علیرضا #فیروزی،صفحه ی ۹۷.
از ماجرای دموستنس می توان آموخت که انسان در اثر تمرین و ممارست می تواند بر همه مشکلات فائق اید و به آرزوهایش برسد و در واقع ترجمان این ضرب المثل است که "خواستن توانستن است".
همچنان که #سارتر می گوید " اگر یک انسان فلج ؛ قهرمان رشته دو نشود خودش مقصر است.
🆔 @tonnel_zaman
سکهها اسناد و مدارک ارزشمندی از تاریخ و فرهنگ و هنر و مذهب ایران در دورههای قبل و بعد از اسلام هستند که در کاوشها و مطالعات باستانشناسی جهت تاریخگذاری دارای اهمیت زیادی هستند. استفاده از این اسناد بخش مهمی از مطالعات تاریخی ایران در دورههای اشکانی و ساسانی را تشکیل میدهند و همانند کتیبهها و نقش برجستهها بسیاری از مسائل تاریخی را متبادر میکند.
@tonnel_zaman
زبان سُغدی، زبان مردمان سرزمین سغد بوده است. مرکز سغد سمرقند و مهمترین شهر آنها، بخارا در جمهوری ازبکستان کنونی بوده است. زبان سغدی بهعنوان یکی از زبانهای ایرانی در آسیای مرکزی در بیان و بازتاب دستورات و سنتهای دینی برخی ادیان پیش از اسلام کاربرد وسیعی داشته است.
@tonnel_zaman
شهر زیرزمینی تهیق که به صورت دستکند جهت اسکان و حفظ جان مردم در برابر خطرات احتمالی، جنگ، اختلافات قومی و قبیله ای در بستر کنگلومرایی زمین های اطراف روستای مذکور و در مجاورت بقعه متبرکه امامزاده زینب خاتون شهرستان خمین ایجاد شده است، پس از ثبت در فهرست آثار ملی در دو فصل مورد کاوش باستان شناسی قرار گرفته است.
یا پناهگاه زیرزمینی تهیق مربوط به دوره ایلخانی در استان مرکزی است و در شهرستان خمین، بخش کمره، دهستان خرمدشت، روستای تهیق واقع شده است.
@tonnel_zaman
مدارک تاریخی نشان میدهد که در عصر افشاریه قلعهی وسیعی در این منطقه تأسیس و کرمانشاه به یکی از مراکز نظامی نادرشاه تبدیل شد. این قلعه که پس از شکلگیری شهر جدید در اواخر زندیه و توسعهی آن در عصر قاجار، با نام «قلعهکهنه» از آن یاد میشود، در دشت ساخته شده و از نقشهی موسوم به «ستارهای» در طراحی و ساخت آن استفاده شده است؛ این نقشه با نمونههای اروپایی قابل مقایسه است. قلعهکهنه در زمان تشکیل حکومت زندیه تخریب شده و پس از آن، درپی تغییرات بستر رودخانهی قرهسو و گسترش فضای شهری کاملاً از بین رفته است.
@tonnel_zaman
از جدیدترین یافته های تپه اشرف اصفان یک چاه سنگی است که به سبک چاههای سنگی تخت جمشید است که انتهای آن به صخره میرسد در این چاه از گومهای (حلقههای درونی چاه) شکیل و بزرگ با جنسی بسیار عالی استفادهشده و آبی که از دل این چاه تراوش میکند، یک آب تصفیهشده است، که یک یافتۀ بسیار مهم تاریخی از دورۀ اشکانی تپه اشرف است.
@tonnel_zaman
سد «بستانخانی دیدگان» از شاهکارهای مهندسی دوران هخامنشی است
این سد را یکی از باارزشترین آثار و ساختارهای دوران هخامنشی در منطقه دیدگان در فاصله نزدیکی از شمال شرق پاسارگاد قرار دارد این سد به همراه چندین سد دیگر، به عنوان آبراهه و شبکه توزیع آب محسوب می شود که با کارکرد مدیریت منابع آبِ دوران هخامنشی و به عنوان یکی از زیرساختهای برجسته و تاثیرگذار در شکلگیری و توسعه پایتخت هخامنشی پاسارگاد در نظر گرفته شده است.سد بستانخانی از گونه سدهای خاکی با هسته خاکی و پوسته لاشه سنگی است که با پلان مستقیم در دهانه دره کوهستانی اجرا شده است.
@tonnel_zaman
در سراسر تهران خانه های قدیمی بسیاری وجود دارد که اکنون به تبدیل به میراث ملی و مکان های دیدنی شده اند. بیشتر این خانه ها به سبک معماری قاجار ساخته شده اند. یکی از معروف ترین خانه های به جای مانده از سبک قاجار در تهران، خانه دبیرالملک است. این خانه در قدیم متعلق به «میرزا محمد حسین خان فراهانی» بوده است. فراهانی در دوران قاجار مربی دستگاه مستوفی گری بوده است.
مستوفی های قاجار در واقع کسانی بودند که درآمدها و هزینه های دربار را بررسی کرده یا در واقع مسئولیت حساب و کتاب ها را بر عهده داشتند. مستوفی ها همچنین مسئول جمع آوری مالیات از بخش ها و اقشار مختلف نیز بودند و از مقام های مهم دربار قاجار محسوب می شدند.
خانه دبیرالملک قدمتی ۱۴۰ ساله دارد و در اواسط دوران قاجار در محله «باغ امین» تهران بنا شده است. این خانه همچنین در اسفند ماه سال ۱۳۸۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید است.
@tonnel_zaman
در حوزهی فرهنگی فارس، بازهی زمانی نیمهی دوم هزارهی هفتم قبلازمیلاد، تحت عنوان «دورهی موشکی» معرفی شده است؛ در این دوره، الگوهای معیشتی فارس از معیشتِ مبتنیبر کشاورزی به معیشتِ مبتنیبر شکارورزی تغییر کرده و سپس در اوایل هزارهی ششم قبلازمیلاد، همزمان با «دورهی جری» معیشتِ کشاورزی بهشیوهی آبیاری تبدیل میگردد .
@tonnel_zaman
با توجه به کاوشهای انجام شده در شهر نهاوند مشخص شد که این شهر دارای استقرار دوره پیش از تاریخ است این در حالیست که تاکنون نظریات باستان شناسی بر این بود که پایه و بنیان این شهر مربوط به دوران سلوکی است که پس از کاوش مشخص شد شهر سلوکی بر روی بقایا و استقراری از دوران پیش از تاریخ قرار دارد.
@tonnel_zaman
سیفالله کامبخش فرد مدیر تیم کاوشهای تپه قیطریه پیش از آن در محوطههایی همچون مارلیک، معبد آناهیتا و ... کار کرده و کارشناس موزه ملی ایران بود و در کاوشهای تپههای قیطریه دیدی جدید نسبت به اهمیت و هویت تاریخی و باستانی تهران را مشخص کرد. باستانشناسان در حفاریهای قیطریه در سالهای ۱۳۴۷ و ۱۳۴۸ بیش از ۳۵۰ گور باستانی متعلق به هزاره اول قبل از میلاد مسیح (عصر آهن) به دست آوردند که نشان داد تهران احتمالاً در دوران پیش از میلاد جمعیت بسیار زیادی را در خود جای داده است؛ ساکنانی که با توجه به کشف نشدن آثاری از بقایای خانههایشان احتمالاً کوچرو بودهاند.
@tonnel_zaman
مارال یکی از گونههای گوزن قرمز است که در آسیای میانه، قفقاز و شمال ایران زیست میکند.اما امروزه نسل این گونه از گوزن ها رو به انقراض است. گوزن مارال از بزرگترین گونههای گوزن در ایران است. منطقه کوهستانی و سرسبز آینالو از توابع بخش خدا آفرین و ۵۰ کیلومتری شهرستان کلیبر استان آذربایجان شرقی و در دل طبیعت بکر و جنگلهای_ارسباران واقع شده است. مرکز تکثیر و پرورش مارال آینالو از سال ۱۳۸۵ به عنوان پناهگاه حیات_وحش راه اندازی شده است. این منطقه محل پرورش و تکثیر بیش از ۳۰ مارال به صورت وحشی در داخل دو فنس به مساحتهای۱۸۰ هکتار و ۵ هکتار است.
@tonnel_zaman