استفاده از سحر و جادو در بین ایرانیان !
اعتقاد به تأثیر طلسم و جادو بر رماندن و دور کردن دیوان، ارواح زیانکار و نیروهای شر، روشهای متفاوتی را برای استفاده از آنان بهکار بردهاند. با کشف کاسههای سفالین نوشتهدار که زمان آنها را در دورهی ساسانیان و بین قرن 3 تا 7 م. تخمین میزنند؛ و با قرائت متن داخل آنها که به زبانهای آرامی، مندایی، سریانی و پهلوی بودند و همچنین با یافتن تعدادی مُهر ساسانی با مضامین و تصاویر خاص، متوجه شدند که این کاسهها و مُهرها بسته بهدرخواست مشتریان دارای مضامینی مانند دفع دیوان و نیروهای مخرب از شخص و متعلقات او یا طلب شفا یا جلب محبت کسی بودهاند. اسمهای خاص مشتریان، دیوان و خدایان محلی و همچنین زبان استفاده شده در آنها برای پژوهشگران از اهمیت خاصی برخوردار هستند. کشفیات باستانشناسان، استفاده از انواع طلسم را از دوران پیشازتاریخ اثبات میکند. استفاده از این کاسهها در یک دورهی زمانی خاص و در منطقهی جغرافیایی محدود فرضیهی تأثیر آداب و رسوم ساسانیان را در کل مناطق تحت سیطرهی آنها قوت میبخشد .
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت کنونی کشتی تایتانیک
تایتانیک اکنون به این شکل است.
این کشتی در انتهای اقیانوس اطلس، توسط باکتری ها بلعیده شده و در اثر خوردگی از بین می رود.
عرشه های بالایی قبلاً پوسیده شده اند.
متاسفانه دو دهه دیگر کشتی به طور کامل ناپدید می شود.
@tonnel_zaman
در دوران #هخامنشیان به آخوندها میگفتند مغ. بعد از مرگ کمبوجیه مغها به رهبری شخصی به نام گئومات حکومت ایران را به دست گرفتند که بعدا داریوش یکم قدرت را از آنها پس گرفت.
در سالگرد سقوط حکومت مغها یک جشن عجیب در ایران برگزار میشد: مغکشان.
هرودوت مورخ یونانی معاصر با هخامنشیان نوشته که در طول این جشن مردم مغها را میکشند و به همین دلیل مغها در طول جشن در خانه میمانند تا کشته نشوند.
بیشتر مورخان معاصر اعتقاد دارند که این مراسم واقعا وجود داشته اما در مورد آن اغراق شدهاست. واقعیت این بوده که ایرانیها هر سال این مراسم را برگزار میکردند تا تحقیری که در دوران حکومت مغها تحمل کردند را به خاطر بسپارند اما نه اینکه آنها را بکشند.
@tonnel_zaman
"اگر زیاد صحبت کنی، امکان داره این مرد بمیره".
پوستری که در سال 1943 بین نیروهای آمریکایی منتشر شده بود و به اونها هشدار میداد که منتشر کردن اطلاعات نظامی مهم میتونه چه نتیجهای برای خودشون و اطرافیانشون داشته باشه.
🆔@tonnel_zaman
متاسفانه اینجا آخر خط ست هیچ چمدانی مجاز نیست...
این واقعیت زندگی است...
@tonnel_zaman
مورخین یونانی میگویند: ایرانیان آنچنان به خانواده اهمیت میدادند که از مشاغلی که مستلزم تجرد بود یا از زندگی حادثه جویانه که مردان را مدتی دراز از کانون خانواده دور نگه میداشت، مانند دریانوردی و بازرگانی، خوششان نمیآمد.
حتی سربازان ایرانی همه زن داشتند و دلبسته خانواده خود بودند و هر سال، جز چند ماهی خدمت به شاه مملکت دینی به گردن نداشتند.
خانواده از چنان بنیان محکمی برخوردار بود که حتی بچهدار نشدن دلیلی بر برهم خوردن پیمان زناشویی نبود. ایرانیان در این گونه موارد به راحتی بچهای را به فرزندی میپذیرفتند.
@tonnel_zaman
سرزمین قلعه ها ❤️
آذربایجان شرقی سرزمین قلعههاست و در اغلب شهرستانهای آن قلعههای متفاوتی وجود دارد.این قلعهها که بهصورت پراکنده در مناطق مختلف وجود دارندبرخی دارای موقعیت کوهستانی برخی نیزدردرون دهکدهها یا شهرهاساخته شدهاند. قلعه ضحاک در شهرستان هشترود یکی ازقلعههایی که در منطقهای کوهستانی و صخرهای ساخته شده است که شواهد نشان میدهد به احتمال زیاد دژی نظامی بوده است.این قلعه که با نام محلی «نارین قالا» نیز شناخته میشود، در۱۶کیلومتری جنوب شرق شهرستان هشترود قرار گرفته که آن را طبق بناهای بازمانده متعلق به پایان دوره اشکانی و ساسانی میدانند که برخی بر این عقیدهاند که بنا کارکرد نظامی داشته است.
@tonnel_zaman
ربودن حجر الاسود کعبه توسط ایرانی ها
در حدود سال ۹۰۰ میلادی، شخصی بنام عبیدالله حمدان قرمط که یک ایرانی از سواحل خلیج فارس و بندر دیلم بود و به عیاری مشهور بود، با هدف انتقام جویی از بنی عباس، قیام کرد و عده بسیاری از ایرانیان در جزایر خلیج فارس و خوزستان و اهواز به او پیوست...
قرمط آیین جدیدی از اسماعیلیه را بر پا داشت که نمازهای پنج گانه فقط دو نوبت برگزار میشد و مردم از روزه بکلی معاف بودند و شراب نیز حلال بود و نوشیدنش جایز شمرده میشد و به مناسبت نام وی، پیروانش به قرمطی مشهور شدند.
وقتی آیین او به حد کافی رونق گرفت پیروانش فراوان شدند، یکی از یارانش بنام ابوسعید بهرام را به فرماندهی ارتشش انتخاب کرد و بحرین را دو سال محاصره و در نهایت متصرف شد و در پی آن شکست سختی در بصره به ارتش خلیفه وارد کرد و شهر الحساء در جزیره بحرین را به پایتختی برگزید.
در سال ۹۲۸ میلادی، عبیدالله قرمط لشکری به فرماندهی منصور دیلمی بسوی مکه فرستاد و منصور دیلمی که در موسم حج به مکه لشکر کشیده بود، کشتار زیادی از حجاج و اهالی مکه کرد و تمامی خانه های مکه را غارت کرد، موفق به فتح آنجا شد و خانه کعبه را ویران کرد
و اشیاء قیمتی که اعراب از مدائن و کلیساهای عیسویان به خانه کعبه آورده بودند، به غنیمت گرفت و حتی ایرانیان مروارید معروف به "دُر یتیمه" و نیز "حجرالاسود" را از کعبه جدا کرده، در کشتی گذاشته و به الحساء (بحرین) بردند! و تا ۲۲ سال در آنجا بود، تا آنجاییکه حتی عده ای برای انجام مراسم حج به بحرین می رفتند!
در نهایت حجرالاسود بیست سال در آنجا بود و سرانجام قرمطی ها با میانجی گری خلیفه فاطمی مصر، در قبال گرفتن مبالغ هنگفتی آن را باز پس دادند.
📚منبع: نهضت شعوبیه، حسینعلی ممتحن
@tonnel_zaman
ابو ریحان بیرونی چگونه قاره آمریکا را کشف کرد؟
ابو ریحان بیرونی در کتاب الهند (حدود ۵۰۰ سال پیش از کریستف کلمب) با اصول و قواعد علمی حدس زده بود که در ربع مقاطر ربع مسکون شمالی، یعنی در نیمکره جنوبی مقابل بخش شمالی از کره زمین که آباد و قابل سکونت است، خشکی دیگری نیز وجود دارد که امروزه با نام قاره آمریکا شناخته می شود.
📚منبع: یارینامه: کرانی، عرفان (۱۳۹۶). ص ۸۶
@tonnel_zaman
از چوپانی پرسیدند روزگار چگونه است؟؟
گفت از روزگار چیزی نمیدانم
اما پشم های گوسفندانم را که چیدم دیدم نیمی از آنها گرگ اند!!
"پابلو نرودا"
ماهی تا دهانش بسته باشد
کسی نمی تواند آن را صید کند...
رازهایت را فاش نکن،
بعضی ها در آرزوی صید یک اشتباه
در انتظار نشسته اند!
اجازه نده مردم چیز زیادی از تو بدانند
@tonnel_zaman
برای انهدام یک تمدن ۳ چیز لازم است:
خانواده
نظام آموزشی
الگوها
برای اولی منزلت زن را باید شکست،
دومی منزلت معلم
برای سومی منزلت بزرگان و اسطوره ها ...
✍🏻جبران خلیل جبران
@tonnel_zaman
غذاهایی که مغولان در ایران رواج دادند
مغولان آثار تمدن چین را در ایران منتشر کردند و خوراکی های که از دوره ساسانی معمول بود، رفته رفته عقب نشست و به شکل غذاهای دهاتی درآمد.
زیرا مغولان می ترسیدند که طبیب و آشپز مسلمان ایشان را زهر دهند. پس پزشکان و آشپزان ختایی با خود آورده و دستورهای پزشکی چینی رفته رفته شیوع پیدا کرد و مرکز آن هم دانشکده پزشکی چین بود که در تبریز احداث کردند و نیز انواع و اقسام نوشیدنی ها و آش و پلو و عرق و درسون و قمیز شرق دور از آن وقت مرسوم شد.
پلو که اکنون یکی از خوراک های اساسی ماست، خوردن آن در دوره قرون وسطی معمول نبود و از عهد مغولان معمول شد. انواع و اقسام آش ها، پلوها، آش رشته، زعفران، باقلا پلو و ... به دستور آشپزان چینی در دربار ایلخانان تهیه می شد و خوردن برنج ابتدا از هرات عمومیت یافت.
📚منبع: زندگی مسلمانان در قرون وسطی، علی مظاهری، ترجمه مرتضی راوندی
@tonnel_zaman
باید دولت انگلیس را مسبب تمام گرفتاری های ایران (در زمان فتحعلی شاه قاجار) و از دست رفتن ولایات دانست؛ دولتی که از دوران صفویه به ایران رخنه کرده و باعث تیره روزی ایران و ایرانیان شده است.
📚منبع: تاریخ ده هزار ساله ایران نوشته عبدالعظیم رضایی
@tonnel_zaman
سرداری که خود را وقف ایران کرد!
در زمان داریوش بزرگ، یک نفر در بابل شورش کرد و حکومت شهر را در دست گرفت. داریوش بزرگ شتابان با سپاه بزرگی به سوی بابل تاخت، ولی در آنجا با دفاع سخت بابلیان روبرو شد! سپاه داریوش شهر را محاصره کرده بود ولی کاری از پیش نمی برد.
تا اینکه زوپیر، سردار دلیر سپاه داریوش، راهی به ذهنش رسید. او گوش ها و بینی خود را برید و نزد داریوش رفت و از او خواست که به این بهانه که توسط ایرانی ها تنبیه شده به بابل پناهنده شود و به درون دشمن نفوذ کند.
داریوش در ابتدا مخالف بود ولی با عمل سردار، در عمل انجام شده قرار گرفت. زوپیر به بابل پناه برد و بابلیان با دیدن گوش و بینی بریده زوپیر باور کردند که او توسط داریوش تنبیه شده است و از روی این که زوپیر بتواند از داریوش انتقام بگیرد، سپاهی به او دادند.
زوپیر دروازه های شهر بابل را به روی سپاه داریوش باز کرد و سپاه ایران دفاع بابلیان را در هم شکست و شورشیان بابل پا به فرار گذاشتند. داریوش بزرگ به پاس خدمتی که زوپیر انجام داد، او را به ساتراپی بابل برگزید.
📚منبع: تاریخ هرودوت
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرنوشت یکی از دروازه های قدیم تهران - دروازه قزوین
به بزرگترین کانال تاریخی بپیوندید👇👇
@tonnel_zaman
سه پایه استوار فرهنگ و ملیت ایرانی بی گمان زرتشت، کوروش، و فردوسی هستند. زرتشت اندیشه ایرانگرایی را بنیان نهاد ، کوروش آن را به کردار تبدیل کرد و فردوسی آن را به گفتار بیان کرد.
گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک
به بزرگترین کانال تاریخی بپیوندید👇👇
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طراحی و ساخت قنات ...
تکونولوژی ایرانیان باستان که واسه ی تمدن های دیگر این دستاورد قفل بود
...
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی کوتاه از حضور مظفرالدین شاه قاجار در اروپا
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این آواز کتولی و ترانه محلی در سال ۱۳۰۲ در منطقه چهاردانگه ساری ، توسط آلمانی ها ضبط و هم اکنون در آرشیو موسیقی برلین نگهداری میشود.
@tonnel_zaman
49.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا کلیئوپاترا، آخرین فرعون مصر با برادرش ازدواج کرد؟
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
دو همسفر، ناصرالدینشاه و امپراتور ژاپن!
سوغات این دو مسافر از سفر به اروپا برای کشورهایشان چه بود؟
تقارن جالبی است؛ ناصرالدین شاهِ ما و امپراتور مِیجیِ ژاپن در یک زمان به اروپا رفتند؛ اروپایِ پیشرفته و صنعتی. قرار بود این سفر، نگرشی تازه برای زمامداران دو کشور بهوجود بیاورد. مِیجی از سفر که بازگشت، سه هیات با سه ماموریت ویژه به اروپا فرستاد. یک گروه مسئول بررسی و کنکاش در نظام آموزش و پرورش چند کشور مثل بلژیک، هلند، آلمان، فرانسه شد. گروه دوم مسئول بررسی قانون اساسی این کشورها و نحوۀ اجرایی شدن آن شد و گروه سوم هم ماموریت یافت تا صنایع جدیدی که در اروپا متداول شده بود را فرا گیرند. بههر سه گروه البته ماموریت ویژه «بررسی نظام حکومتداری کشورها» نیز محول شد. اما رهاورد ناصرالدینشاه از سفر به اروپا، سه دستور عجیب بود. او سالن نمایش «آلبرت هال» را در لندن دید و دستور داد تا با الگوبرداری از آن، «تکیه دولت» را در تهران احداث کنند و در آن گروههای تعزیه هنر خود را بهنمایش بگذارند! دستور دومش این بود که بهرسم رقصندههای اروپایی، زنان حرمسرا، دامنهای چیندار بپوشند. و سومین دستور این که «سرسره» وارد کشور کنند تا او از بالا به آغوش زنان حرمسرا بیفتد! (احتمالا شما هم از این تفاوت فکر شوکه شدهاید و بیاختیار میخندید) امپراتور مِیجی با تکیه بر گزارشهای سههیات، در اولین قدم ژاپن را بههشت قسمت تقسیم کرد، در هر قسمت ۲۰۰مدرسه، ۳۰دبیرستان و یک دانشگاه تاسیس کرد و عجیب اینکه در همانسالها در ایران، حسن رشدیه برای تاسیس مدرسه به فلاکت و بیچارگی دچار شده بود و مدارسش را تخریب میکردند و از ترس، از شهری بهشهر دیگر پناه میبرد و نهایتا با این تعقیب و گریزها موفق شد ۱۵مدرسه بسازد!
@tonnel_zaman
خاطره ای تکان دهنده از استاد شفیعی کدکنی
نزدیکی های عید بود،
من تازه معلم شده بودم و اولین حقوقم را هم گرفته بودم،
صبح بود، رفتم آب انبار تا برای شستن ظروف صبحانه آب بیاورم.
از پله ها بالا می آمدم که صدای خفیف هق هق گریه مردانه ای را شنیدم،
از هر پله ای که بالا می آمدم صدا را بلندتر می شنیدم...
(استادکدکنی حالا خودش هم گریه می کند و تعریف میکند...)
پدرم بود،
مادر هم او را آرام می کرد،
می گفت:
آقا! خدا بزرگ است،
خدا نمیگذارد ما پیش بچه ها کوچک شویم! فوقش به بچه ها عیدی نمی دهیم!...
اما پدر گفت:
خانم! نوه های ما، در تهران بزرگ شده اند و از ما انتظار دارند،
نباید فکر کنند که ما........ 😔
حالا دیگر ماجرا روشن تر از این بود که بخواهم دلیل گریه های پدر را از مادرم بپرسم
دست کردم توی جیبم،
100 تومان بود
کل پولی که از مدرسه (به عنوان حقوق معلمی) گرفته بودم
روی گیوه های پدرم گذاشتم و خم شدم و گیوه های پر از خاکی را که هر روز در زمین زراعی همراه بابا بود بوسیدم.
آن سال، همه خواهر و برادرام ازتهران آمدند مشهد، با بچه های قد و نیم قدشان....
پدر به هرکدام از بچه ها و نوه ها 10 تومان عیدی داد؛
10 تومان ماند که آن را هم به عنوان عیدی به مادر داد.
اولین روز بعد از تعطیلات بود، چهاردهم فروردین، که رفتم سر کلاس.
بعد از کلاس،
آقای مدیر با کروات نویی که به خودش آویزان کرده بود گفت که کارم دارد و باید بروم به اتاقش؛
رفتم، بسته ای از کشوی میز خاکستری رنگ کهنه گوشه اتاقش درآورد و به من داد.
گفتم: این چیست؟
گفت: "باز کنید؛ می فهمید".
باز کردم، 900 تومان پول نقد بود!
گفتم: این برای چیست؟
گفت: "از مرکز آمده است؛
در این چند ماه که شما اینجا بودی بچه ها رشد خوبی داشتند؛
برای همین من از مرکز خواستم تشویقت کنند."
راستش نمی دانستم که این چه معنی می تواند داشته باشد؟!
فقط در آن موقع ناخودآگاه به آقای مدیر گفتم: این باید 1000 تومان باشد، نه 900 تومان!
مدیر گفت: از کجا می دانی؟
کسی به شما چیزی گفته؟
گفتم: نه، فقط حدس می زنم، همین.
در هر صورت، مدیر گفت که از مرکز استعلام میگیرد و خبرش را به من می دهد.
روز بعد، همین که رفتم اتاق معلمان تا آماده بشوم برای رفتن به کلاس،
آقای مدیر خودش را به من رساند و گفت: من دیروز به محض رفتن شما استعلام کردم،
درست گفتی!
هزار تومان بوده نه نهصد تومان!
آن کسی که بسته را آورده صد تومان آن را برداشته بود
که خودم رفتم از او گرفتم؛
اما برای دادنش یک شرط دارم...
گفتم: "چه شرطی؟"
گفت: بگو ببینم، از کجا این را می دانستی؟!
گفتم: هیچ، فقط شنیده بودم که خدا ده برابر کار خیرت را به تو بر می گرداند،
گمان کردم شاید درست باشد...!!
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
خواستگاری از دختر لویی چهاردهم با وجود هزار فرزند
از جمله اتفاقات جالب و بی نظیری که در منابع تاریخی فرانسه ذکر شده، این است که مولاي اسماعيل با وجود داشتن صدها زن و هزاران فرزند از پرنسس ماریه آنه بوربون دختر لویی چهاردهم پادشاه فرانسه خواستگاری کرد. اما لویی چهاردهم به دلیل آنچه تفاوت های دینی و اعتقادی می نامید، دختر خود را به ازدواج او درنیاورد. اما حقیقت این بود که تعدد زوجات حاکم مراکش و فرزندان بسیار او دلیل اصلی این ممانعت بود.
حاکم مغرب پرنسس فرانسوی را هرگز ندیده بود بلکه شرح زیبایی او را از زبان سفیر خود شنيده بود. سفیر او دو بار تقاضای ازدواج را مطرح کرد و هر دو بار پاسخ منفی شنید. این ماجرا دستمایه تمسخر و استهزای بسياری قرار گرفت.
پ.ن:اسماعيل بن مولای علي الشريف العلوی (۱۷۲۷_ ۱۶۴۵ ) معروف به اسماعیل بن شریف بر مراکش حکمرانی می کرد. در کتاب رکوردهای گینس نوشته شده که او ۸۸۸ فرزند داشته است، در حالی که در کتاب به جای مانده از یک دیپلمات فرانسوی و معاصر با اسماعیل بن شریف، شمار فرزندان او ۱۱۷۱ نفر ذکر شده است. او ۴ همسر و ۵۰۰ کنیز داشت و تا ۵۷ سالگی صاحب فرزند شد.
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش فوتبال در سال ۱۹۵۰
@tonnel_zaman