"لائو تسه" فیلسوف چینی قرن 6 قبل از میلاد، که به دلیل تجربه زیادش "پیرمرد" لقب داشت دلیل ناراحتی انسان را زندگی در گذشته، دلیل نگرانی را زندگی در آینده، و دلیل آرامش را زندگی در حال میدانست!
@tonnel_zaman 🌐
فردى در پيش حكيمى از فقر خود شكايت مى كرد و سخت مى ناليد. حكيم گفت: خواهى كه ده هزار درهم داشته باشى و چشم نداشته باشى؟
گفت: البته كه نه. دو چشم خود را با همه دنيا عوض نمى كنم
گفت: عقلت را با ده هزار درهم، معاوضه مى كنى؟
گفت: نه
گفت: گوش و دست و پاى خود را چطور
گفت: هرگز
گفت: پس هم اكنون خداوند، صدها هزار درهم در دامان تو گذاشته است. باز شكايت دارى و گله مى كنى؟!
بلكه تو حاضر نخواهى بود كه حال خويش را با حال بسيارى از مردمان عوض كنى و خود را خوش تر و خوشبخت تر از بسيارى از انسان هاى اطراف خود مى بينى. پس آنچه تو را داده اند، بسى بيش تر از آن است كه ديگران را داده اند و تو هنوز شكر اين همه را به جاى نياورده، خواهان نعمت بيش ترى هستى!
@tonnel_zaman
دوچرخه ای عجیب با هدف کمک به حل مشکلات ترافیکی
سال 1920 میلادی
@tonnel_zaman 🌐
تصاویر دمیتری ایوانویچ ارماکف از درویشان ایرانی
تصاویر عکاس روس دمیتری ایوانویچ ارماکف، از درویشان ایرانی در طی سفر او به ایران در سال های آغازین دهه ی ۱۸۷۰ گرفته شده اند.
@tonnel_zaman 🌐
تنها عکس موجود از خواهران شارلوت ،امیلی و آن برونته
سه خواهر نویسنده انگلیسی در سال 1850 میلادی
@tonnel_zaman 🌐
اولین بالونی که بر فراز آسمان پاریس به پرواز در آمد .
فرانسه سال 1878 میلادی
@tonnel_zaman 🌐
تالار خاتم کاخ مرمر در تهران بدون شک بینظیر و یکی از شاهکارهای هنر خاتم کاری میباشد . نزدیک به ۱۲سال بیش از ۸۲ خاتمکار از شیراز و اصفهان به تهران آمدند و در این اتاق کار کردند. مجموعهای از آنچه در این تالار به کار گرفته شده از عاج فیل، استخوان پای شتر، چوب درخت توت و ... است و اساتید خاتمکاری آنها را میلیمتر به میلیمتر تراشیده و در کنار هم قرار دادهاند. این تالار شاهکار هنر خاتمکاری در ایران را نشان میدهد .
@tonnel_zaman
کسی هست که یک شب اقامت در این اتاق باصفا بدون اينترنت را به هتل پنج ستاره ترجیح بده؟!
@tonnel_zaman 🌐
شیخ بهایی و شاه عباس صفوی!
در تاریخ آمده است ، به رسم قدیم روزی شاه عباس بزرگ در اصفهان به خدمت عالم زمانه " شیخ بهائی" رسید. پس از سلام واحوالپرسی از شیخ پرسید: در برخورد با افراد اجتماع اصالت ذاتی آنها بهتر است یا تربیت خانوادگی شان ؟
شیخ گفت : هر چه نظر حضرت اشرف باشد همان است، ولی به نظر من " اصالت " ارجح است.شاه برخلاف او گفت: شک نکنید که "تربیت" مهم تر است! بحث میان آن دو بالا گرفت و هیچیک نتوانستندیکدیگر را قانع کنند. بناچار، شاه برای اثبات حقانیت خود، او را به کاخ دعوت کرد تا حرفش رابه کرسی نشاند.
فردای آن روز هنگام غروب، شیخ به کاخ رسید. بعد از تشریفات اولیه،وقت شام فرارسید. سفره ای بلند پهن کردند ولی چون چراغ وبرقی نبود، مهمانخانه سخت تاریک بود در این لحظه پادشاه دستی به کف زد و با اشاره او، چهارگربه شمع به دست حاضر شدند وآنجا را روشن کردند!درهنگام ِ شام ، شاه دستی پشت شیخ زد و گفت: دیدی گفتم "تربیت" از "اصالت" مهم تر است! مااین گربه های نا اهل را اهل و رام کردیم که این نتیجه ی اهمیت " تربیت " است.
شیخ در عین اینکه هاج و واج مانده بود گفت من فقط به یک شرط حرف شما را می پذیرم و آن اینکه فردا هم گربه ها مثل امروز چنین کنند!! شاه که از حرف شیخ سخت تعجب کرده بود، گفت: این چه حرفیست؟ فردا مثل امروز وامروز هم مثل دیروز!!! کار آنها اکتسابی است که با تربیت و ممارست وتمرین زیاد انجام می شود.
ولی شیخ دست بردار نبود که نبود تا جایی که شاه عباس را مجبور کرد تا این کار را فردا تکرار کند. لذا شیخ، فکورانه به خانه رفت.او وقتی از کاخ برگشت بیدرنگ دست به کار شد. چهار جوراب برداشت و چهار موش بخت برگشته در آن نهاد.
فردا او باز طبق قرار قبلی به کاخ رفت. تشریفات همان و سفره همان و گربه های بازیگر همان ! شاه که مغرورانه تکرار مراسم دیروز را تأکیدی برصحّت حرفهایش می دید، زیر لب برای شیخ رجز میخواند که در این زمان، شیخ موشها را رها کرد. هنگامه ای به پا شد یک گربه به شرق، دیگری به غرب، آن یکی، شمال واین یکی،جنوب! واین بار شیخ دستی برپشت شاه زد و گفت: شهریارا! یادت باشد اصالت گربه، موش گرفتن است گرچه "تربیت" هم بسیار مهم است ولی" اصالت " مهم تر!
یادت باشد با "تربیت" میتوان گربه را رام و آرام کرد ولی هرگاه گربه موش را دید، به اصل و ”اصالت" خود بر می گردد و شیر نا اهل و نا آرام و درنده می شود.
@tonnel_zaman