کارخانه چراغ گاز در سال ۱۲۵۲ اولین کارخانه ای که در تهران تاسیس شد و بعدها، خیابانی که کارخانه مزبور در آن قرار داشت و بدان نام، نامیده شد.
این کارخانه به منظور تامین روشنایی اندرون شاهی تاسیس شده بود. ناصرالدین شاه، این کارخانه را پس از اولین سفرش به اروپا، به عنوان ارمغان سفر به ایران آورده بود. در این کارخانه، دیگهای بزرگی قرار داشت که حامل گاز "کاربیت" بودند. این دیگها به وسیله لولههایی به اندرونی متصل شده وحتی به خیابانهای ناصریه و ارک نیز گازرسانی میکردند.
بعدها، به دلیل خرابکاری مردم، روشنایی این خیابانها از بین رفت. اندرونی شاهی تا سالها از این روشنایی بهره میبردند و تنها منبع روشنایی این خیابان و دارالخلافه، از این کارخانه تامین میگردید. خیابان چراغ گاز که از خیابانهای پرتردد شهر طهران محسوب میشد، همواره به دلیل وجود این کارخانه و نزدیکی آن به محل استقرار شاه، دارای اهمیت بود.
بعدها، این خیابان به خیابان چراغ برق تغییر نام داد. دلیل آن هم، این بود که مظفرالدین شاه هنگامی که به روسیه سفر کرد یک کارخانه تامین برق خریداری کرد که در مکان کارخانه چراغ گاز نصب شد.
🆔@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این رزمنده باحال کاشانی که اینگونه همه را ایستگاه کرده بعدها شهید شده است ، این ١٠٠ ثانیه جالب را از بهترین جوانان این سرزمین ببیند. 😂
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
دخترانی که در جنگ جهانی اول در کارخانه های نظامی بمب ها را می ساختند به قناری معروف بودند، چون به خاطر استفاده از مواد شیمیایی رنگ پوستشان زرد می شد...!
#تاریخ_جهان
@tonnel_zaman
جامعه کوتاه مدت چه جامعه ای است؟
ضرب المثل هايی که در ادبيات ما وجود دارد که «شش ماه ديگر کی مرده، کی زنده؟» يا «از اين ستون تا آن ستون فرج است» يا «يک سيب را که بيندازی بالا ده تا چرخ می خورد تا بيايد پايين» همه اينها صحبت از اين می کند که هيچ معلوم نيست چه اتفاقی می افتد.
ازیک کوتاه مدت به کوتاه مدت بعد رفتن!
در جامعه کوتاه مدت، هیچ چشم انداز بلند مدتی چه در زندگی کلان و چه در زندگی شخصی وجود ندارد.
يعنی اينکه هم در چشم انداز جامعه کوتاه مدت است و هم در زندگی فردی.
📚 ایران، جامعه کوتاه مدت
@tonnel_zaman
ثروتمندترین خانواده جهان خونواده جف بزوس و بیل گیتس نیست!
بلکه خاندان یهودی روتشيلد با ثروت چندین تریلیون دلاريست كه 6 قرن نبض بانك هاى بزرگ جهان در دست آنان بوده و حتى به كشورهاى مختلف وام ميدهند!
به بزرگترین کانال تاریخی بپیوندید👇👇
@tonnel_zaman
موقع جنگ جوان پانزده شانزده ساله را می فرستادند خط مقدم و میگفتند شجاع است. اما الان حاضر نیستند از یک شغل و از چندین شغل خود بگذرند و جایشان را به جوانی بدهند تا خودش را ثابت کند، می گویند بی تجربه است!!!
چطور آن وقت که می خواست دم تیر برود شجاع بود و با تجربه اما الان که می خواهد روی صندلی بنشیند ترسو هست و کم تجربه؟!
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در منطقه باستانی تایما در عربستان سعودی، صخره ای جالب وجود دارد که بیش از 4000 سال قدمت دارد.
یک سنگ غیرمعمول بیش از شش متر ارتفاع، که در وسط کاملاً مساوی تقسیم شده است، گویی با لیزر انجام شده است🤨
گمانه زنی های زیادی از منشا تشکیل این سنگ عجیب وجود دارد، اما هیچ کدام تایید نشده است.
@tonnel_zaman
محمدعلی شاه قاجار نخستین سارق گنجینه جواهرات ملی !
نخستین شخصی که به جواهرات سلطنتی دستبرد زد، ششمین شاه قاجار، محمدعلیشاه بود. وی در جریان پناهندگیاش به سفارت روس، صندوق حاوی الماس دریای نور را به سفارتخانه روسیه برد که با تلاش مشروطهخواهان و میانجیگری بریتانیا، این الماس برگردانده شد وگرنه شاید این الماس هم امروزه مهمان موزه آرمیتاژ روسیه بود و هر ۵۰سال یکبار به مدت سهماه به عنوان امانت در اختیار دولت ایران قرار میگرفت.
@tonnel_zaman
34.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیش بینی ریز به ریز واقعه ی کربلا در کتب تورات و انجیل و سایر ادیان ابراهیمی
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
تصویر ناصرالدینشاه و نشان شیر و خورشید
سال 1866
چاپ فرانسه
عکس از آرشیو Getty
@tonnel_zaman
46.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاپ هایی که روی شیطان را سفید کردند
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
در این دنیا فقط پاكی،
صداقت، ایمان، محبت به مردم،
جان دادن در راه وطن وعبادت باقی
می ماند
شهید عباس بابایی
امروز ۱۴ آذر زادروز عباس بابایی است؛ کسی که بیش از ۳۰۰۰ ساعت پرواز و ۶۰ عملیات جنگی موفق داشت و بنیانگذار سوختگیری هوایی با هواپیمای اف۱۴ بود.
@tonnel_zaman
کوتوله ها در مصر باستان از جایگاه اجتماعی بسیار بالایی برخوردار بودند و با احترام بسیار زیادی با آن ها رفتار می شد. آن ها با خاطر جثه کوچکشان مورد بی توجهی قرار نگرفته و به عنوان عضوی مناسب در خانواده ها پذیرفته می شدند. باور مردم مصر باستان بر این بود که کوتوله ها دارای قدرت های فرازمینی هستند و به عنوان جواهرساز، ملازمان و خادمان اشراف زادگان، خیاط و هنرمند استخدام شده و حتی جایگاه های رسمی در حکومت داشتند. مصریان چندین خدای کوتوله دارند که یکی از آن ها «بس» نام داشت که خدای رویاها، خوش شانسی و رقص بود. یکی دیگر از خدایان کوتوله مصریان باستان «پتاه» نام داشت که خدای هنر، صنعت و خلاقیت بود. کوتوله ها هرگز مورد تمسخر قرار نگرفته و مراسم تدفین و خاکسپاری باشکوهی برایشان برگزار می شد.
@tonnel_zaman
هیتلر در جنگ جهانی دوم به تنها قشری که اجازه وارد شدن به جنگ در کشورش را نداد معلمین بودند!
او حتی دستور داد معلمین را در سنگرهای زیرزمینی محبوس کنند دلیلش را از او پرسیدند؟؟
او گفت: اگر در جنگ پیروز شویم برای جهانگشایی به آنها نیاز داریم و اگر شکست بخوریم برای ساختن کشور به آنها نیاز داریم.
@tonnel_zaman
#مایکل_بوراووی جامعهشناس بلندآوازه در تیر ۸۷ به ایران آمد و در سخنرانی دانشگاه علامه گفت:
مطالعهای در کشورهای اروپای شرقی انجام دادم که ببینم چرا اینها سقوط کردند؟
کشورها را میتوان به دو گونه تقسیم کرد:
آنهایی که سیاست اصلیشان "تولید رضایت" است؛ و آنهایی که سیاست اصلیشان "کنترل نارضایتی" است. کشورهای اروپای شرقی بهجای تولید رضایت، هم و غم خود را صرف کنترل ناراضیها کردند و از آنجا که هر چه ناراضیها را بیشتر کنترل کنید، ناراضیها بیشتر افزایش پیدا میکنند، انتهای ماجرای این کشورها سقوط بود.
@tonnel_zaman
کادیلاک سویل و شوورلت ساخت جنرال موتورز ایران رو بدی جاش پراید سوار شی با قیمت فضایی اخه؟😐
@tonnel_zaman
روزی عده ای از چرچیل خواستند که سیاست را برای آنان تعریف کند. چرچیل از آنها خواست تا خروسی بیاورند. سپس دایره ای کشید و خروس را در آن انداخت و گفت خروس را بدون آنکه از دایره خارج شود بگیرید. هر چه تلاش کردند نتوانستند و خروس از دایره بیرون میرفت. آخر از چرچیل خواستند که این کار را خود انجام دهد.
چرچیل خروسی دیگر کنار خروس اول گذاشت و این دو شروع به جنگیدن کردند!
آنگاه چرچیل دو خروس را از گردن گرفت و بلند کرد ، و در پاسخ گفت این سیاست است.
@tonnel_zaman
لیوان و ظرف سفالی
تپه سیلک کاشان
هزاره نخست پیش از میلاد
موزه ایران باستان تهران
@tonnel_zaman
پلیس جورجیا آمریکا عکس ده تا مجرم تحت تعقیب رو در پیجش منتشر میکنه، یه مجرم که عکسش تو لیست نبوده کامنت میذاره « من چطور؟»
پلیس هم جواب میده «راست میگی، دوتا حکم بازداشت داری، خدمت میرسیم». یارو رو دستگیر میکنن و با پست کردن عکسش در پیج پلیس بخاطر یادآوریش ازش تشکر میکنن :))
@tonnel_zaman
در ايران باستان در برخى موارد؛ فردى كه مجرم شناخته شده يا مورد تهمت قرار گرفته بود براى اثبات بى گناهيش بايد از آتش ميگذشت
به اين رسم وَر گفته ميشد
فردوسى نيز در ماجراى گذر سياوش از آتش به آن اشاره ميكند.
ز هر در سخن چون بدینگونه گشت
بر آتش یکی را بباید گذشت
چنین است سوگند چرخ بلند
كه بر بيگناهان نيايد گزند
@tonnel_zaman
شاه عباس اول به روایت جان کارت رایت یکی از جهانگردان خارجی که در سال هجری قمری شاه عباس را از نزدیک دیده بود:
«این شهریار جوان از لحاظ جسمانی و عقلانی هر دو نمونهای از کمال مطلق است. آدمی است میانه بالا، سیمایی سخت موقر و چشمانی تیز و نافذ دارد، سیه چردهاست و صاحب سبیلانی دراز. ریشش را میتراشد و ظاهرش حکایت از جنگاوری او دارد و طبعی سختگیر دارد. چنانکه در نخستین برخورد، آدمی چنین میپندارد که جز بی رحمی و خشونت چیزی در خمیره وجود او ننهادهاند، اما در حقیقت طبعی فروتن و مهربان دارد، چنانکه به راحتی میتوان او را دید و با او سخن گفت. روش وی این است که در میان اعاظم امرای درباری آزادانه بر سر طعام مینشیند و از شکار و باز پرانی به همراه اعیان درباری و بزرگان و فرستادگان پادشاهان بیگانه حظ فراوان میبرد.»
منبع:نصرالله فلسفی، زندگانی شاه عباس اوّل، به نقل از جان کارت رایت، جلد ۱، ص ۷۳۶
@tonnel_zaman
در اروپای قرون وسطی، زنان پاهای خود را در زیر دامن های بلند می پوشاندند. اما برعکس، مردها با پوشیدن شلوارک یا دامن های کوتاه و پوشیدن جوراب، ساق و ماهیچه های پاهایشان را به معرض نمایش می گذاشتند!
@tonnel_zaman
تونل زمان
پیش بینی ریز به ریز واقعه ی کربلا در کتب تورات و انجیل و سایر ادیان ابراهیمی #تاریخ_تمدن_جهان
اصلاحیه
کتاب ارمیا باب ۴۶ آیه ده