اسكوتر باستانى
یک سنجاق سر برنزى به شكل اسكوترهاى برقى امروزى مربوط قرن ۴ و ۵ قبل از ميلاد كه در یک دژ باستانى در بريتانيا كشف شده است...
@tonnel_zaman
7.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایرانیان در هزار و هشتصد سال پیش چگونه با ساخت این شهر دایره ای اعجاب انگیز جهانیان را در حیرت و شگفتی فرو بردند!
مهندسان دوره ساسانی انقدر دقیق این شهر را ساخته اند که حتی اروپاییان با ابزارهای پیشرفته امروزی به زحمت می توانند نظیر چنین شهری را بسازند!
ببینید بزرگترین دانشمندان اروپایی درباره این شهر چه می گویند!
در نظر آنها مانند یک معجزه است!
@tonnel_zaman
عکسی قدیمی از
نابغه تک تیراندازی ایران در جنگ تحمیلی با 700 شلیک موفق و رکورد دار جهان !
@tonnel_zaman
چون که اسرارت نهان در دل شود...
آن مرادت زودتر حاصل شود...
مولانا
خلاصه اینکه هر چه دیگران کمتر از شما
بدونن یک هیچ جلویی تو زندگی...
ریشه های آموزش تلخ،
اما میوه هایش شیرین است.
@tonnel_zaman
مهراب کوه در قسمت شمال غربی لرستان و در بخش کاکاوند شهرستان دلفان با جهت شرقی-غربی تا استان کرمانشاه امتداد دارد. دامنه جنوبی مهراب کوه مدفن امامزاده بابابزرگ است با بنایی از قرن هشتم هجری قمری که در بین مردمان غرب کشور از احترام و اهمیت خاصی برخوردار است . بر بلندای قله مهراب کوه مقبره امامزاده پیر محمد، یکی دیگر از مقابر مورد احترام مردمان لرستان وجود دارد که از جنبه گردشگری مذهبی دارای اهمیت فراوان است. ارتفاع این کوه از سطح دریا 2400 متر می باشد.
@tonnel_zaman
صنعت کاشی سازی و کاشی کاری که بیش از همه در تزیین معماری سرزمین ایران و به طور خاص در بناهای مذهبی به کار گرفته شده، همانند سفالگری از سابقهی طولانی برخوردار است. پیشینهی کاشی هفت رنگ را با توجه به آثار کشف شده به دوران هخامنشیان مربوط می دانند. اما تا دورهی سلجوقی استفاده از این نوع کاشی به صورت عام مرسوم نبوده است. اصطلاح کاشی هفت رنگ را برای اولین بار مورخِ دربار حکومت ایلخانیان به کار برد که به فن رنگ آمیزی با مینا بر روی لعاب اطلاق می شود و امروزه نیز این اصطلاح بیانگر همان فن است.
کاربرد عدد هفت نیز به خاطر محدویت رنگ هاست نه تعداد آنها زیرا چیزی که در این سبک کار اهمیت دارد رنگِ مناسب و ترکیب درست رنگ هاست. امروزه ابعاد کاشی هفت رنگ معمولاً 15 در 15 سانتیمتر بوده و دارای 7 رنگ متداولِ لاجوردی، فیروزه ای، قرمز، زرد، حنایی، سفید و سیاه است.
یکی از تفاوت های کاشی شیراز با سایر کاشی های هفت رنگ در کیفیت و ترکیبات خاص لعاب است. و تفاوت دیگر استفادهی زیاد از نقش معروف به "گل و مرغ" است.
@tonnel_zaman
16.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مسلمانان در عصر طلایی اسلام (قرون 8 تا 13 میلادی) تأثیر شگرفی بر پیشرفت علم داشتند.
آنها با ترجمه و حفظ آثار علمی، بستر انتقال دانش به جهان غرب را فراهم کردند. در ریاضیات (خوارزمی و جبر)، پزشکی (ابوعلی سینا و زکریای رازی)، اخترشناسی (ابن هیثم و خیام)، فلسفه (فارابی و ابن رشد) و نورشناسی (ابن هیثم)، نوآوریهای بیسابقهای ارائه کردند. با تأسیس مراکز علمی مانند بیتالحکمه، مدارس و رصدخانهها، علم را توسعه دادند و زمینهساز رنسانس اروپا شدند. این دستاوردها نشاندهنده نقش کلیدی مسلمانان در تاریخ علم است.
@tonnel_zaman
@tonnel_zaman
ابر قدرت های جهانی در قرن ۱۴ میلادی
امپراتوری تیموریان
امپراتوری بیزانس
امپراتوری مقدس روم
سلطنت دهلی
امپراتوری مالی
دولت یوآن
@tonnel_zaman
یکی از تواریخ ننگین تاریخ ملوک طائفه در اندلس
داستان پادشاه یک ایالت (شنتموریه الشرق) «عبدالملک بن هذیل» است..!!
وقتی خبر سقوط تولدواسلامی (طلیطله) به دست آلفونسو ششم پادشاه صلیبی-کاستیلی اسپانیا به او رسید، بن هذیل به سرعت گرانبهاترین و بهترین هدایایی چون اسب، عتیقه جات، پارچه های ابریشمی، جواهرات و غیره را تهیه کرد و خودش شخصا برای ملاقات با آلفونسو رفت ، تصرف این شهر مسلمان را به او تبریک گفت و او این هدایا را به او داد و تمام تعهدات اطاعت و وفاداری را به او داد..!!
«آلفونسو» تبسمی کرد و «ابن هذیل» را تحسین کرد و در ازای آن میمونی به او داد (این عمل از شدیدترین انواع تحقیر به شمار میرود)، بنابراین «ابن هذیل» به شادی و سپاسگزاری پرداخت
تا اینکه ابن حیان در وصف خود درباره او گفت: (شر الزمان و ننگ عصر جاهل و خائن و بی تفاوت و کم هوش).
اینها شبیه حاکمان امروز ما بودند و از چنین مردمی اندلس از دست رفت همانطور که امروز کشورهای ما گم شده اند.
منبع:
- دولت اسلامی در اندلس - محمد عنان
@tonnel_zaman
در اهمیت بی نظیر راه یافتن اسلام به ایران و حتی کشور های خاور نزدیک تردید نمی توان داشت.
تاریخ این پاره ازجهان را می توان به دو بخش تقسیم کرد: پیش از اسلام و پس از اسلام.نه نتایج تاخت و تازه اسکندر را میتوان با نفوذ اسلام در سرزمین های میان مدیترانه و دره ی سند مقایسه کرد و برابر دانسته و نه رسوخ تمدن یونانی جانشینان اسکندر را در قرن دوم و سوم پیش از میلاد. و نه حتی نفوذ و پیشرفت تمدن امروزی غرب را در آن حدود می توان با نفوذ اسلام مساوی دانست
... زیرا که ادبیات نوین فارسی نه تنها مربوطست به ایران بلکه جنبه اسلامی نیز دارد. ازین زمان به بعد ایران بیشک کشوری اسلامی میشود و شورشها یا جنبشهای جدا جدایی که در دوران خلفا روی مینماید و همه آنها را به خطا ولی برای سهولت تحقیق مورخان به تجلیات #ناسیونالیسم_ایرانی یا ایران پرستی نسبت داده اند همه اسلامی بودند. به راستی که دودمانهای دست نشانده ایرانی از بسیاری جهات بیشتر جنبۀ پهلوانی اسلامی داشتند تا چنانکه گفته اند میهن پرستی..
📚 منبع: عصر زرین فرهنگ ایران،ریچارد فرای صفحه ۶
@tonnel_zaman
6.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توضیحی در مورد پرچم جدید و قدیم سوریه
پرچم سوریه ریشه در تاریخ اسلامی سوریه دارد
خلافت راشدین
خلافت بنی امیه
خلافت عباسیان
@tonnel_zaman
پراکندگی جمعیتی اقوام مختلف در سوریه
بدلیل سابقه ی طولانی حکومت کردن امپراتوری عثمانی بر شام ( سوریه و لبنان و...) خیلی از اقوام چون آلبانیایی ها و یونانی ها و چرکس ها و چچنی ها و ارمنی ها در بلاد شامات (سوریه ی امروزی) زندگی میکنند
@tonnel_zaman