32.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
10 اختراع شگفت انگیز مایاها؛ از تقویم مایایی که دنیا را متحول کرد تا ساخت کاکائو
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
"سیمرغ" ایزد پرنده ای دانا ،نخستین پزشک و حکیم و مربی "زال" و پشتیبان خاندان "رستم" ، که به گونه ای تعارض او با "همای" ایزد پرنده ی حامی شاهان محسوس است.
زادن "رستم" با شکافتن پهلوی مادر به راهنمایی سیمرغ صورت گرفت .در جنگ رستم و "اسفندیار" نیز رستم با راهنمایی او توانست با تیر گز اسفندیار را از پای در بیاورد .
بکی از نکات مهم و در خور توجه در اسطوره شناسی کشته شدن جفت او در هفت خوان اسفندیار و دشمنی اسفندیار با این مرغ است .
نام او در اوستایی "سَئِنه" است .امروزه در نام شهرهایی از ایران نشانه ای از این نام دیده میشود : "سِنه" (سنندج) ، "سَهَنه" ( یکی از شهر های استان کرمانشاه که در تقسیمات کشوری امروزه به اشتباه صحنه نوشته میشود .) ، هرسین ( به معنی کوه سیمرغ متشکل از هَرَ =کوه و سین =سیمرغ )
@tonnel_zaman
قدرت طبع شعر ملک الشعرا
میگویند روزی ملک الشعرای بهار، شاعر معروف در مجلسی نشسته بود و حضار برای آزمایش طبع شعر او چهار کلمه را انتخاب کردند تا وی آنها را در یک رباعی بیاورد. کلمات انتخابی عبارت بودند از : خروس، انگور، درفش و سنگ. ملک الشعرای بهار گفت:
برخاست خروس صبح برخیز ای دوست
خون دل انگور فکن در رگ و پوست
عشق من و تو صحبت مشت است و درفش
جور دل تو صحبت سنگ است و سبوست
جوانی خام که در مجلس حاضر بود گفت: این کلمات با تبانی قبلی انتخاب شده اند. اگر راست میگویید، من چهار کلمه انتخاب میکنم و شما آنها را در یک رباعی بیاورید، سپس این چهار کلمه را انتخاب نمود: آئینه، ارّه، کفش و غوره. بدیهی است آوردن این کلمات دور از ذهن در یک رباعی ساده نبود، ملک الشعرا اینگونه سرود:
چون آینه نور خیز گشتی احسنت
چون ارّه به خلق تیز گشتی احسنت
در کفش ادیبان جهان کردی پای
غوره نشده مَویز گشتی احسنت
@tonnel_zaman
ّ یکی از خان های بختیاری هر روز که فرزندانش را به مدرسه میفرستاد، خدمتکار خانه به نام ابوالقاسم را با فرزندانش میفرستاد تا مراقب آنها باشد. ابوالقاسم هر روز فرزندان خان را به مدرسه میبرد و همان جا میماند تا مدرسه تعطیل میشد و دوباره آنها را به منزل میبرد. دبیرستانی که فرزندان خان در آن تحصیل میکردند یک کالج آمریکایی (دبیرستان البرز) بود که مدیریت آن بر عهده دکتر جردن بود.
دکتر جردن قوانین خاصی وضع کرده بود. مثلا برای دروغ، ده شاهی کفاره تعیین کرده بود. اگر در جیب کسی سیگار پیدا میشد یک تومان جریمه داشت! میگفت "سیگار لوله بی مصرفی است که یک سر آن آتش و سر دیگر آن احمقی است! القصه.. دکتر جردن از پنجره دفتر کارش میدید که هر روز جوانی قوی هیکل، چند دانش آموز را به مدرسه می آورد. یک روز که ابوالقاسم در شکستن و انبار کردن چوب به خدمتگذار مدرسه کمک کرد، دکتر جردن از کار ابوالقاسم خوشش آمد و او را به دفتر فرا خواند و از او پرسید که چرا ادامه تحصیل نمیدهد؟ ابوالقاسم گفت چون سنم بالا رفته و پول کافی برای تحصیل ندارم و با داشتن سه فرزند قادر به انجام دادن این کار نیستم.
دکتر جردن با شنیدن این حرفها، پذیرفت که خودش شخصا، آموزش او را در زمانی که باید منتظر بچه های خان باشد بر عهده بگیرد! او بعلت استعداد بالا ظرف چند سال موفق به اخذ دیپلم شد و با کمک دکتر جردن برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و سرانجام در سن 55 سالگی مدرک دکترای پزشکی خود را از دانشگاه نیویورک گرفت.
دکتر ابوالقاسم بختیار، اولین پزشک ایرانی است که تا سن 39 سالگی تحصیلات ابتدایی داشت!! جالب اینکه فرزندان اون نیز پزشک شدند!
دکتر ساموئل مارتین جردن معلم آمریکایی از سال 1899 تا 1940 ریاست کالج آمریکایی را در تهران بر عهده داشت. او ايران را وطن دوم خود می ناميد و همواره از آن به نيكی ياد میكرد. جردن به دانش آموزانش میگفت من میلیونر هستم زیرا هزارها فرزند دارم که هر کدام برای من، برای ایران و برای دنیا میلیونها ارزش دارند. به پاس خدمات بی حد این مرد بزرگ، خیابانی در تهران بنام خیابان جردن برای بزرگداشت و زنده نگاه داشتن نام او نامگذاری شد.
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
مرده آن است که نامش به نکویی نبرند
@tonnel_zaman
این وصیتنامه ی فرمانده شهید هم جالب بود، مقایسه کنید با کسانی که تو کاخ ها دارن زندگی میکنن!
@tonnel_zaman
26.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سفری به دنیای وایکینگ ها و آشنایی با رسوم و عقایدشان
احمد ابن فضلان در سال 921 میلادی از جانب خلیفه عباسی مامور می شود تا به نزد پادشاه تاتارستان برود و او در راه پر خطرش با حوادث عجیبی مواجه می شود که یکی از آنها دیدار با #وایکینگ_ها بود و در سفر نامه خود شرح دقیقی از سبک زندگی و عقاید آنان ارائه می کند
_____________________________
@tonnel_zaman
مردم درحال جنگ و جدل بر سر دل و روده و الباقی احشام گوسفندی که متجاوزین انگلیسی خورده اند.
این یکی از سیاهترین عکس های تاریخ ایران است که در سالهای پایان جنگ جهانی اول (۱۲۹۷ ش)، در اطراف شهر بیجار گرفته شده است.
انگلیس عامل قحطی بزرگ ایران بود.
🆔 @tonnel_zaman
اسماعیل بیشکچی ، نویسندهی ترک میگوید: در یکی از مساجد ترکیه از شیخی شنیدم که در نماز جمعه با صدای بلند میگفت: "به خدا هر کس ترکی نداند بهشت را به چشم نخواهد دید"
در آن جلسه مردی به شدت میگریست، من که چنین دیدم به نزد او رفتم و گفتم : مگر تو ترک نیستی و ترکی نمیدانی؟
مرد گفت: برای خودم گریه نمیکنم
برای پیامبر اسلام گریه میکنم که ترکی نمیدانست!!
از نظر گاندی هفت موردی که بدون هفت مورد دیگر خطرناک هستند :
۱-ثروت، بدون زحمت
۲-لذت، بدون وجدان
۳-دانش، بدون شخصیت
۴-تجارت، بدون اخلاق
۵-علم، بدون انسانیت
۶-عبادت، بدون ایثار
۷-سیاست، بدون شرافت
@tonnel_zaman
این وسیله ترسناک اسمش فورسپس هست و اسه کشیدن دندون سال دهه 1860. پیچ تو دندون دردناک پیچ می شد تا راحت تر اونو بگیره که همراه باهاش ریشه هم بیرون بیاد.
@tonnel_zaman