فرزند آیت الله اراکی نقل میکند:
«در آخرين روز سال ۱۳۷۱ شمسى با عنايت الهى توفيق درك محضر مبارک آن مرجع فقيد دست داد. ايشان كه تمام جلساتش نور بوده و تعليم و تزكيه نفوس، در آن مجلس نيز افاضاتى فرمود، من جمله حكايتى كه ذيلاً نقل میشود: در يكى از سفرهایى كه پدرم به كربلاى معلى مشرف شده بود، مرقد مطهر امام حسين(ع) در دست تعمير قرار داشت، بدين صورت كه ضريح را از روى مرقد مطهر برداشته و مشغول تعمير بودند. پدرم مشاهده کرد كه يكى از طلاب نردبانى گذاشته و وارد سرداب مقدس شده و مقدارى از تربت ناب از روى قبر سيد الشهداء عليه السلام برداشته و به طرف بالا بر مىگردد. مرحوم والد بدو گفته بود: آيا مىشود مقدارى از اين تربت به من مرحمت فرمایيد؟ آن طلبه پرسيده بود آيا ظرفى دارى؟ پدرم جواب داده بوده: خير. آنگاه خودش كيسه كوچكى از جيبش در آورده و مقدارى از آن تربت پاك را در آن ريخته و به پدرم اهدا کرده بود. پدرم اين تربت را به منزل خود در اراک آورده بود. اين تربت در ميان خانواده ما بسيار محترم بود. وقتى سر اين كيسه باز مىشد، بوى عطر آن در اتاق ديگر استشمام مىشد. يك وقت يكى از همسايههاى ما كه هممباحثه با من بود مبتلا به بيمارى سختى شد، به حدى كه حافظهاش را در ايام بيمارى از دست داد و مرا كه به عيادتش رفته بودم با اينكه دوست و همسايه و هممباحثه بوديم نشناخت.
پدرم به من دستور داد كه به اندازه يك نخود از آن تربت در استكان آب جوش حل کنیم و به او بخورانم. من اين كار را كردم و چند قطره از آن آب مخلوط با تربت را به زحمت در حلق او ريختم. فرداى آن روز يا دو روز ديگر دوستم از رختخواب برخاست و به كلى بيماريش رفع شد. آن استكانى كه تربت را در آن حل كرده بودم، تا مدتها هر وقت آب يا چاى در آن مىريختند بوى عطر از آن برمىخاست»
(صدرایی خویی، آیت الله اراکی یک قرن وارستگی، ۱۳۸۲، ج۱ : ۱۴).
💠 @torbatkarblA
⬛️حکم انجام سجده زیارت عاشورا در حال حیض بر روی مهر تربت کربلا⬛️
📥پرسش کاربر در گروه:
سلام، خداقوت.
آیا در زمانی که حیض هستیم، هنگام سجده زیارت عاشورا، می توانیم بر روی مهر تربت کربلا سجده کنیم؟
📤پاسخ:
سلام علیکم.
از نظر همه مراجع عظام، در هنگام حیض سجده بر روی مهر تربت سید الشهداء اشکالی ندارد .
👌👌اما نکته ای که باید توجه کنید اگر اسم حضرت اباعبدالله الحسین یا اسماء متبرک بر روی مهر نوشته شده، بخاطر عدم طهارت دست و سر شما نباید با این اسماء برخورد داشته باشد.
توضیحات بیشتر:👇👇👇
تربت احکام خاص خود را دارد که چند حکم آن را ذکر می کنیم:
1⃣ بر هر مسلمان واجب است که حرمت تربت امام حسین علیه السلام را حفظ کند و هر نوع بی احترامی به آن مثل نجس کردن تربت، حرام است.[1]
2⃣سجده بر تربت امام حسین علیه السلام مستحب است .[2]
3⃣مستحب است کام طفل با تربت امام حسین علیه السلام باز شود . [3]
4⃣مستحب است هنگام دفن میت مقداری تربت همراه او گذاشته شود و با حنوط او نیز مخلوط کنند . [4]
5⃣ خوردن هر نوع خاک حرام است، به جز تربت سید الشهدا علیه السلام که خوردن اندکی از آن به نیت شفا جایز است .[5]
6⃣ هنگامی که کالایی مانند جهیزیه دختر را به جائی می فرستند، مستحب است مقداری تربت امام حسین علیه السلام هم همراه آن بگذارند .[6]
📚منابع:
۱.عروة الوثقی، ج 1، ص 90، م 25 .
۲ توضیح المسائل امام خمینی رحمه الله، م 1083 .
۳. تحریر الوسیله، ج 2، ص 310، م 2 .
۴. عروة الوثقی، ج 1، فصل 4، باب حنوط .
۵. توضیح المسائل، امام خمینی رحمه الله، م 2628; تحریر الوسیله، ج 2، ص 164، م 9 .
۶. وسائل الشیعة، ج 10، ص 210 .
💠 @torbatkarblA
امام باقر (ع): کسی که از روی شوق و ذوق به زیارت امام حسین (ع) برود، خداوند متعال هزار حج و هزار عمره قبول شده برایش مینویسد و اجر و ثواب هزار شهید از شهدای بدر و اجر هزار روزهدار و هزار صدقه قبول شده و آزاد کردن هزار بنده برایش منظور میشود و پیوسته در طول ایام سال از هر آفتی که کمترین آن شیطان است محفوظ ماند و خداوند متعال فرشتة کریمی را بر او میگمارد تا او را از هر طرف نگهبانی کند و چنانچه در بین سال بمیرد، فرشتگان رحمت الهی بر او حاضر و پس از غسل و کفن او، برایش استغفار و طلب آمرزش کرده و تا قبرش او را همراهی میکنند. آنگاه روزنهای به طول شعاع چشم در قبرش ایجاد مینمایند. او را از فشار قبر ایمن داشته و از خوف و ترس دو فرشته نکیر و منکر دور سازند و برایش دری به سوی بهشت گشوده و نامه اعمالش را به دست راستش بدهند و تا روز قیامت نوری به وی اعطا میشود که از پرتو آن مغرب و مشرق روشن گردد. پس منادی ندا میکند: این کسی است که از روی شوق و ذوق حضرت امام حسین (ع) را زیارت کرده است. پس از این ندا، همه به او غبطه خورده و آرزو میکنند که ای کاش آنان نیز زائر حسین بن علی (ع) بودند.
کامل الزیارات ص 468
💠 @torbatkarblA
تربت امام حسین (ع): خواص و روایات از بزرگان دین
تربت امام حسین (ع) دارای فضایل و خواصی میباشد که خاک هیچ کدام از سرزمین ها بر روی کره زمین این فضایل را ندارد. خاک کربلا قطعه هایی از بهشت است که پروردگار بزرگ به منظور قدردانى از شخصی که در راه دین تما هستی خود را فدا کرد در آن برکت و فضیلت و شفا قرار داده است. کربلا قسمتی از بهشت است. در میان شیعه معمول است از خاک مقدس کربلا یعنی تربت کنار قبر سیدالشهدا (ع) خاک برداشته و مهری از این جنس میسازد تا در ناز بر آن سجده نمایند.
دلیل این کار این بوده است که از خاک زمین بوده و به تمامی خاکها می توان سجده کرد،
از سوی دیگر خاک کربلا به لحاظ شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش دارای شرافت و قداست است، در این باره نیز از امامان و ائمه روایات بسیاری بیان شده است که در هر نمازی که بر تربت کربلا سجده شود بخاطر امام حسین (ع) نماز او مورد قبول درگاه حق قرار خواهد گرفت.
چنانکه حضرت صادق (ع) از خاک کربلا درون کیسه ریخته و در سجاده همواره نزد خود نگهداری میکردند، و در هنگام خواندن نماز و سجده از آن استفاده میکردند.
💠 @torbatkarblA
تماس اعضا بدن با تربت امام حسین ع
یکى از برکات خواص تربت امام حسین (ع) این میباشد که متبرک نمودن بدن و صورت با آن تربت شریف تأثیر معنوى و ارزش بسیاری بر انسان در پی خواهد داشت، با توجه به همین موضوع بعضى علما دین و امامان معصوم نقل شده که بعد از تمام شده نماز، بدن و صورت خویش را با مهر کربلا متبرک مى کنند. و همچنین سفارش شده است که قبل از خوردن تربت جهت شفا گرفتن، آن را ببوسید و با اعضاى بدن خود تماس دهید.
امام صادق (ع) نیز درمورد خواص این تربت شریف بیان کرده اند: «پروردگار تربت جدم حسین (ع) را شفاى هر درد، و ایمنى از هر خوفى قرار داده است؛ پس هنگامی که هر کدام از شما خواستید از آن خاک تناول کند، ببوسد و آن را بر روی چشم بگذارید و بر سایر اعضاى بدنش تماس دهید.»
💠 @torbatkarblA
سجده بر تربت امام حسین علیهالسلام
از دیگر برکات و خواص تربت امام حسین (ع) این میباشد که سجده بر آن تربت پاک حجابهاى ظلمانى را کنار زده و در توجه حق تعالى به نمازگزار مؤثر است. امام صادق (ع) نیز در باره خاک پاک امام حسین (ع) فرموده اند: « همانا سجود بر تربت حسین (ع) حجابهاى هفتگانه را پاره مى کند»
(کافى, مرحوم کلینى, ج ۴ ص ۵۸۸)
و اما در خصوص اینکه در میان شیعه معمول است از خاک مقدس کربلا یعنى تربت کنار قبر سیدالشهدا (ع) از آن خاک در ساخت مهر و تسبیح و … استفاده میکند و اکثرا در نماز، به آن سجده میکنند به همین دلیل میباشد که از خاک زمین بوده و به تمامى خاکها میتوان سجده کرد، و از طرفى به دلیل شهادت امام حسین (ع) در کربلا و یاران باوفایش این خاک شرافت بسیاری دارد، به طورى که در سخنان اهل بیت (ع) درمورد خواص تربت امام حسین بیان شده است که در هر نمازى که بر روی تربت آن حضرت سجده شود خداوند آن را به واسطه آن حضرت قبول میکند. چنانکه حضرت صادق (ع) از خاک کربلا درون کیسهاى ریخته و در سجاده همراه داشت، در زمان خواندن نماز از آن استفاده میکردند
💠 @torbatkarblA
شفا یافتن
از جمله آثار و برکات قطعى تربت پاک سیدالشهدا (ع) شفا بودن آن براى دردهاو آلام انسان است .
روایاتى که دلالت بر این امر دارند
به سه دسته تقسیم میشوند:
دسته اول: روایاتى است که شفا بودن را براى تربتى که از خود قبر شریف برداشته شود مخصوص کرده است،
امام صادق (ع) در این باره فرموده اند: «به درستى که نزد سر حسین (ع) تربت وجود دارد که هر دردی را به جز مرگ شفا میدهد»
( کامل الزیارات , ابن قولویه , ص ۲۷۲)
دسته دوم : روایاتى است که با تعبیرات مختلف توسعه اى از بیست ذراع تا پنج فرسخ و یا ده میل را براى آن قائل است. با توجه به همین امام صادق فرموده اند: حریم مزار حسین (ع) پنج فرسخ از چهار جانب قبر است.
(مکارم الاخلاق , طبرسى , ج ۱ ص ۳۶۰)
دسته سوم : روایاتى است که به طور آشکار جنبه شفا یافتن این تربت پاک را مطرح میکنند. چنانکه امام صادق (ع) فرمود: خاک مزار امام حسین (ع) براى هر دردى شفاست.
(کافى , مرحوم کلینى , ج ۱ ص ۳۶۰)
💠 @torbatkarblA
تأثیر بر جنازه
در کتاب «مدارک الاحکام» گفته شده است: در زمان حضرت صادق (ع) زن زاینهاى بود، نوزادی از زنا به دنیا می آید که آن را در تنور می اندازند و مسوزاند. سپس بعد از غسل و کفن او را به خاک سپردند، گفته شده است که زمین بدن او را قبول نمی کرد و پس می انداخت. تصمیم گرفتند او را در جای دیگری دفن کنند اما بازهم همان مشکل به وجود آمد تا سه مرتبه ، آنگاه مادرش به امام صادق (ع) متمسک شد: اى پسر پیغمبر به فریادم برس.
فرمود: کارش چه بود ؟ گفتند که زنا و سوازاندن آن. حضرت فرمودند: هیچ مخلوقى حق ندارد مخلوقى را بسوزاند، سوزاندن به آتش مخصوص خالق است در ادامه گفتند حالا چه باید کرد؟ فرمودند: در قبر مقدارى از تربت حسین (ع) به همراهش بگذارید. تربت حسین (ع) امان است. پس از انجام این کار مشکل شان حل شد.
💠 @torbatkarblA