فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️😭به یاد خادمالرضا، شهید سلیمانی، همه باهم بخوانیم و اشک بریزیم...
ای صفای قلب زارم...
هرچه دارم از تو دارم...
🏴 صلیاللهعلیکیاابالحسن
#شهادت_امامرضا
https://eitaa.com/parsianseir
https://eitaa.com/uiscir
🔴پاسخی به شبهات پایان صفر
❓آیا مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص) و دقالباب مساجد؛ دلیل روائی دارد؟
♦️یکی از خرافات و شایعاتی که در پایان ماه صفر در برخی نقاط کشورمان رونق گرفته، «مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص)» و«دقالباب کردن 7 مسجد» و «روشن کردن شمع پشت در 7 مسجد» بعد از نماز مغرب آخرین شب صفر و قبل از اولین اذان صبح ماه ربیعالاول است.که عده ای ناآگاه این عبارت روائی «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة» را مستمسک عمل خرافی خود گرفته اند درحالی که اگر این روایت صحیح هم باشد لکن معنا و دلالت آن مطلب دیگری را افاده میکند.
♦️هدف از روایت، تضمین یا بشارت بر بهشت در مقابل خبر خروج از ماه نیست، بلکه این گفتوگو نشانهای برای معرفی شخصیت صحابی ارجمند رسولخدا(ص)، ابوذر غفاری است.
🔴روایت وارده چنین است:
♦️«از ابن عباس نقل شده که گفت روزی پیامبر (ص) به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند،رسول خدا (ص) فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است،[مردم عوام گمان کردند که این ورود به مسجد سبب بهشتی شدن است، لذا] برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند، تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود،پیامبر (ص) متوجه شده، و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (نام یکی از ماههای رومی معادل ماه خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است، آن جماعت برگشتند و وارد شدند و ابوذر رضی الله عنه نیز همراهشان بود، پیامبر به آنها فرمود: ما در کدامیک از ماههای رومی هستیم؟ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است. پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی، و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری، و قومی که امر کفن و دفن تو را انجام میدهند، به واسطهی تو خوشبخت میشوند، آنها دوستان من در بهشتی هستند که به پرهیزگاران وعده داده شده است.»
📚علل الشرایع شیخ صدوق (ج 1 / ص 175)
🔴چنانچه ملاحظه کردید، این روایت در مقام بیان جایگاه و منزلت این صحابی خستگیناپذیر است و خبردادن از پایان یک ماه فقط نشانهای است تا دیگران بفهمند او اهل بهشت است، نه به سبب یک بشارت ساده، بلکه به خاطر ایستادگی بر مودت اهل بیت پیامبر(ص) و موضوع اصلاً ماه صفر نبوده، بلکه ماه رومی آذار بوده است.
♦️همچنین در «مفاتیحالجنان» شیخ عباس قمی آداب خاصی برای پایان ماه صفر ذکر نشده و تنها به ذکر اعمال شب اول ماه بسنده شده است. .
♦️اکنون که با رشد شبکه های اجتماعی هم این باور در فضای مجازی به شدت افزایش پیدا کرده است بر اهل ولاء فرض است که بدعت آشکار را به سمع و نظر همگان برسانند
🔴دق الباب مساجد:
♦️این خرافه، از خرافهی مژده پایان صفر بی سندتر و بی منطقتر است و به همین دلیل شاهدیم که بیشتر بازیچه و دستآویز کسانی شده است که حتی برای حضور در مقابل مساجد، تقیّدی نداشته و شئون مسجد را نیز رعایت نمیکنند. حتی دیده شده که دختر و پسر نامحرم، در کنار هم و با بدحجابی کامل، نصف شب مقابل مساجد میایستند که مثلاً دق الباب کرده و مژده دهند و در عین حال که در همان حالت نیز غرق در گناه هستند، وارد بهشت شوند!
♦️این رفتارها که بیشتر تقلید از فرهنگ و رسوم کلیسایی میباشد، نه تنها در اسلام و بالتبع عقلانیت جایی ندارد و خرافه است، بلکه موجب وهن (اهانت) اسلام نیز میشود و به همین دلیل شاهد ترویج آن از سوی کسانی هستیم که گرایش و تقید خاصی هم به اسلام ندارند. لذا مردم مسلمان، مسئولین مساجد و هم چنین دوایر ذیربط باید به شدت این گونه خرافات را تکذیب کرده و اجازه انجام و رواجش را ندهند. چنان چه مقام معظم رهبری در پاسخ استفتایی در مورد دق الباب مساجد، ضمن نهی، امر به جلوگیری از آنان نمودند:
🔲«عمل فوقالاشاره مستند روایی ندارد و شیوه قابل تأیید نیست، اگر چه اصل اذکار و ادعیه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسندیده است، لیکن اشکال در شیوه عمل به نحو یاد شده است. آقایان علماء اعلام - دامت افاضاتهم - و مؤمنین - ایدهم الله تعالی - با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب شود، جلوگیری کنند»
✋ یا غوث الامة و غیاثها
💠 کانال نشر آثار و سخنرانی های سیدجواد مشهدی
🆔 @Ebno_Reza۱۰۰۱
https://eitaa.com/uiscir
▫️بخشنامهای رسمی
از امام رئوف علیبنموسیالرضا علیهالسلام
به شبکۀ دوستان و ارادتمندانِ حضرات اهلبیت علیهمالسلام
https://eitaa.com/parsianseir
https://eitaa.com/uiscir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شام غریبان رضا امشب است...
https://eitaa.com/uiscir
هدایت شده از عتبات (منتظران فرج)
حكمت زيارت
++======++
زيارت، حضور عارفانهي عاشق در ديار معشوق، ديدار عاشقانهي زائر از سراي مزور، اظهار عشق و ارادت محبّ به محبوب، دل دادن صميمانهي دل داده در كوي دل دار، سرسپردن سرباز فداكار در پيش پاي سردار، اعلان فروتني دين دار در برابر دين و پيشوايان ديني و اذان ايمان و دين داري است.
زيارت، اعلام وفاداري صادقانهي مريد است به مراد، ابراز علاقهي مطيع است به مطاع و اعلام خودفراموشي جان بركف مخلص است نسبت به جانان.
زيارت، عرضهي خويشتن بر ترازو و ابزار سنجش است، ايستادن در برابر آينه و معيار كمال و نشاني كوي كمال به انسان تعالي طلب است كه به كجا مي توان رسيد.
زيارت، سفري مشتاقانه، آگاهانه و عاشقانه است كه از سراي دل آغاز مي شود، از راه دل عبور مي كند و سرانجام نيز در منزل دل به مقصد و مقصود مي رسد و بار بر زمين مي نهد.
(آیت الله جوادی آملی ، ادب فنای مقربان ج 1)
هدایت شده از عتبات (منتظران فرج)
وسایل شخصی مورد نیاز:
لیوان ، قاشق چنگال، کارد میوه خوری، فلاسک چای، کاسه و بشقاب، ملحفه
هدایت شده از عتبات (منتظران فرج)
قابل توجه زوار گرامی😳👇
برای سفر به عتبات مقدسه عراق فقط و فقط داشتن پاسپورت با اعتبار حداقل شش ماه کافی است و به مدرک دیگری مثل ویزا و یا کارت واکسن نیاز نیست.
قابل توجه افرادی که پاسپورت ندارند 👇👇
فرآیند صدور پاسپورت متاسفانه طولانی شده و اگر برای سفرهای بعدی برنامه دارند هر چه سریعتر اقدام نمایند، هر چند در شرایط فعلی به بازه های زمانی بالای یکماه حواله می دهند ولی بالاخره ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است😊
# برای سفر زیارتی مخصوصا زیارت ائمۀ شریفی که اشرف مخلوقات هستند و بهانۀ خلقت، مقدماتی لازم هست که ان شاالله در کتاب های زیارت و از جمله مفاتیح الجنان مطالعه فرموده اید که هدف از آن:
از طرفی قطع توجه از عالم طبیعت و شلوغی ها و دلبستگی های آن است
و از طرف دیگر پیدا کردن آمادگی روحی لازم برای پناه بردن به آستانۀ مقدسه ای که محل رفت و آمد ملائکه و کروبیان است و نیز لذت بردن از مناجات با ارواح مقدسۀ شریف ترین و کریم ترین نوادر وجود
لذا در ضمن مسیر تا رسیدن به عتبات مقدسه هم دل را و هم زبان را پاک نگه داریم تا ارتباطی رقیق تر و شیرین تر را تجربه کنیم ان شاالله.
احکام و آداب پیش از سفر:
۱. با توجه و تمرکز نسبت به سفری که در پیش داریم از خداوند منان و با توسل و توجه به ذوات مقدسه اهل بیت طلب خیر برای خود و اطرافیان بنماییم.
۲.اطلاع رسانی به اطرافیان و طلب حلالیت نمودن.
۳.وصیت نمودن (مخصوصا نسبت به امور و حقوق واجبی که بر گردن مان می باشد).
۴.انتخاب همسفران مناسب از نظر اخلاقی و شأن و منزلت اقتصادی و اجتماعی (در سفرهای زیارتی خصوصا سفر زیارت امام حسین از خوب خوردن و راحت بودن و... نهی شده است لذا از همسفری با چنین افرادی هم پرهیز داده شده است)
۵.غسل کردن
۶.صدقه دادن (بهتر است هنگام سوار شدن به وسیله نقلیه انجام شود) امام صادق علیه السلام در ضمن روایتی میفرمایند که با صدقه دادن سلامت سفرت را میخری!.
۷. خواندن دعای سفر و سوره های قدر و حمد و ناس و فلق و آیةالکرسی
#پیش_ازسفر
#آداب_درحین_سفر
۱.اخلاق نیکو نسبت به همسفران
۲.کمک به افراد ضعیف و مریض در طول سفر
۳.به فقرا و مساکین توجه لازم را داشته باشد.