#عفافگرایی
#نقش_کتاب_در_تربیت_عفیفانه
#مرحوم_حجت_الاسلام_علی_صفوی_شاملو
🔶 یکی از ویژگی های جامعه مدرن این است که #اوقات_فراغت در دانشآموز، دانشجو، خانم خانهدار، آقای کارمند، کاسب و... بسیار زیاد شده است!
🔷 آیا اوقات فراغت برخی از این افراد، با شبکه های بیگانه از قبیل من و تو و جم تی وی پر میشود یا #کتاب و هیئت و سخنرانی؟!
🔶 در روایات نیز آمده است: "کسی که دل به گوینده و ناطقی بدهد، او را #عبادت کرده است". مثلاً کسی که پای شبکه ماهوارهای یا موبایلی بنشیند، او را عبادت کرده است. با این دید به مسئله، اهمیت کتاب بسیار زیاد خواهد شد.
🔷 آیا میشود از کسی که روزانه ۶ ساعت پای #شبکه_ماهواره ای مینشیند، انتظار داشت که هیچ گاه به سراغ #روابط_نامشروع و #بی_حجابی نرود؟
🔶 کلی کتابهای خوب داریم که آدم را #متحول میکند. مثل کتاب "سلام بر ابراهیم"، که به رغم ایرادات نگارشی و ویرایشی بسیار، هزاران نفر را متحول کرده است یا کتاب "راز درخت کاج".
🔷 ما در یک #نبرد_نابرابر به سر میبریم. متأسفانه جذابیتهای صوتی و تصویری شبکههایی مثل اینستاگرام، تلگرام، ماهواره و... قابل مقایسه با کتاب نیست.
🔶#کتاب جدی ترین #محصول_فرهنگی و #ابزار_فرهنگی برای مبارزه با #تهاجم_فرهنگی در مقابل سلاحهای غرب است که با ما #نزاع_فرهنگی میکند.
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#ارتباط_کتابخوانی_با_عفاف
#مرحوم_حجت_الاسلام_علی_صفوی_شاملو
🔺باید منتظر #تغییر_پوشش دختری که مدام سرش در گوشی موبایل است، باشیم. چون مدام الگوهای جدیدی به او ارائه میشود. اما دختری که کتابخوان باشد، #عاقل و #خوش_فکر میشود و درگیر ارتباط نادرست با پسران نمیشود. چون عمدتاً این نوع روابط مبتنی بر سادگی دختران است.
✅سطوح لذتهای انسان شامل #لذت_جسمی نظیر خوردن، پوشیدن و مسائل جنسی؛ #لذت_انسانی نظیر هنر، ادبیات، موسیقی و گذشت و سطح #لذت_الهی نظیر انس و مناجات با خداست.
❇️اما کدام سطح لذت قابل تصویرتر است و بهتر میشود آن را به مخاطب شناساند؟
🔺به سادگی میتوان در فضای مجازی، لذات جسمی و دنیوی را به تصویر کشید. اما لذتهای انسانی و الهی کمتر قابل تصویر شدن هستند. درست است که #فضای_مجازی یک ظرف است و میتوان محتوای خوب و بد را در آن قرار داد؛ اما اصولاً سینما دارای سوگیری میباشد و به انتقال مفاهیم اومانیستی، نسبت به مباحث الهی راغبتر است.
🎤از کسی که در زندگی #شکست خورده بود، پرسیده شد: "هزینه این شکست چقدر بود؟" پاسخ داد: "حدوداً ۵۰ میلیون". از او پرسیدند: "آیا قبل از ازدواج ۵۰ هزار تومان برای خرید کتاب هزینه کرده بودی، تا قبل از اینکه وارد این فضا شوی با آن آشنا شوی؟" پاسخش منفی بود.
📊#سرانه_مطالعه با مواردی مثل خشونت رابطه عکس و با مواردی نظیر امید به زندگی رابطه مستقیم دارد.
🍂مرحوم #حجت_الاسلام_صفوی_شاملو، 24 اسفندماه بر اثر سانحه رانندگی درگذشتند و امروز مراسم تشییع و تدفین ایشان است. #روحشان_شاد و یادشان گرامی💐
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#زندگی_عفیفانه
#ولادت_حضرت_مهدی_عجل_الله
#نیمه_شعبان
🌱یا مهدی...
🌱ای نقطه شروع شفق، ای مجری حق
🌱میلاد تو قصیده بی انتهاییست که تنها خدا بیت آخرش را میداند.
🌱بیا و حسن ختام زمان باش
🌱🌹🌹🌹🌱
🍃خانمی که امام زمان (عجل الله) به دیدن او آمد...
🔺مرحوم آیت الله سیدمحمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آیت الله سیدعلی سیستانی تصمیم میگیرد برای تشرّف به محضر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زیارت عاشورا بخواند.
🔺در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزدیک به مسجد مشاهده میکند. به سوی خانه میرود؛ میبیند حضرت ولی عصر در یکی از اتاقهای آن خانه تشریف دارند و در میان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفید روی آن کشیده شده است. ایشان میگوید هنگامی که وارد شدم اشک میریختم، سلام کردم.
🌷حضرت به من فرمود: «چرا اینگونه به دنبال من میگردی و این رنجها را متحمّل می شوی؟! مثل ایشان باشید تا من به دنبال شما بیایم»
🌷بعد فرمودند: «او بانویی است که در دوره کشف حجاب -زمان رضاخان پهلوی- هفت سال از خانه بیرون نیامد تا چشم نامحرم به او نیفتد.»
🌺#سالروز_ولادت_حضرت_مهدی_عجل_الله_بر_تمام_عفافگرایان_تهنیت_باد.
🌷#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@umefafgaraei
مسیر عفافگرایی
📣📣📣 چهلویکمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1400 🔔#نشست_حضوری_و_مجازی 💬 با عنوان: «
#عفافگرایی
#گزارش_نشست_چهل_و_یکم
#دانشجویان_و_کنشهای_پوشش
🔰چهل و یکمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1400
💬 با عنوان «دانشجویان و کنشهای پوشش: لغزش، نرمش، ارزش (مطالعهای در دانشگاه فردوسی مشهد)»
👤با ارائه دکتر محمود سعیدی رضوانی؛ دانشیار دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد
⏰در تاریخ چهارشنبه 25 اسفند ساعت 15:30
🎧 بهصورت حضوری و وبینار برگزار شد.
❇️ #دکتر_سعیدی_رضوانی در این نشست به ارائه مقاله ای در خصوص واکاوی #تجربه_زیسته دانشجویان دختر دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص #پوشش پرداختند. در این مقاله تدوین شده، با 30 دانشجوی دختر مقطع کارشناسی که با نمونهگیری هدفمند «باحداکثر تنوع» انتخاب شده بودند، مصاحبۀ نیمهساختاریافته صورت گرفت و بعد از تحلیل داده ها، مواجهه و رفتار پوششی دختران در سه محور اصلی به شرح زیر قرار گرفت:
1️⃣ لغزش نسبت به حجاب
2️⃣ نرمش نسبت به حجاب
3️⃣ ارزش نسبت به حجاب
🔴این سه محور هر یک دارای مضامین و مقوله های متعددی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#گزارش_نشست_چهل_و_یکم
#دانشجویان_و_کنشهای_پوشش
1️⃣ لغزش نسبت به حجاب
1-1: لغزش دانشی بینشی شامل
🔹اباحهگری دینی
🔹شخصیانگاری حجاب
🔹تحریککننده نپنداشتن موی سر
🔹عدمآگاهی از دستور اسلام به حجاب و...
1-2: لغزش روانی هیجانی
🔸افزایش اعتماد به نفس با بدحجابی
🔸بیمار پنداشتن مزاحمان خیابانی بدحجابان
🔸در حسرت آزادی پوشش در غرب
🔸بدحجابی، واکنش منفی به عملکرد مذهبیها و...
1-3: لغزش فرهنگی تربیتی
🔹عملکرد منفی و بیاثر مدارس در خصوص تبیین حجاب
🔹تفاوت عصر فرهنگی و تغییر پوشش باتوجهبه مقتضیات زمان
🔹عادیانگاری بدحجابی
🔹جدایی عفاف و حیا از حجاب و...
2️⃣ نرمش نسبت به حجاب
2-1: نرمش فرهنگی اجتماعی
🔸تفاوت پوشش در محیطهای رسمی و غیررسمی
🔸باور به آراستگی و اعتدال در حجاب
🔸رعایت حجاب بهدلیل اجبار خانواده و...
2-2: باور به حجاب حداقلی
🔹کامل دانستن پوشش مانتو و عدماعتقاد به پوشش چادر
🔹محدودیت داشتن حجاب برتر و...
3️⃣ ارزش نسبت به حجاب
3-1: ارزش دانشی بینشی
🔸انتخاب حجاب بعد از آگاهی از مضرات بدحجابی
🔸لزوم خودشناسی در انتخاب و التزام به حجاب و...
3-2: ارزش دینی قانونی
🔹دلایل لزوم رعایت حجاب بهعنوان یک امر اجتماعی دینی
🔹لزوم رعایت حجاب بهدلیل امر خدا و...
3-3: ارزش فرهنگی اجتماعی
🔸علاقه، احساس آرامش و امنیت با رعایت حجاب
🔸کمک به حفظ بنیان خانوادهها با رعایت حجاب و...
3-4: عوامل ارزشمندی حجاب
🔹نقش خانواده در انتخاب و پایداری حجاب
🔹نقش معلمان و مسئولان مدرسه در گرایش به حجاب
🔹نقش شهدا در رعایت حجاب و...
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#گزارش_نشست_چهل_و_یکم
#دانشجویان_و_کنشهای_پوشش
◾️اکثر گزارههای مشارکتکنندگان نشان داد: افرادِ #غیرمقید به حجاب، بهنوعی از #دینداری خود #دفاع میکنند. این افراد تلاش میکنند با ارائۀ نوعی استدلال نظیر: «خدا میبخشد؛ حجاب به موی سر نیست؛ مهم حیاست نه حجاب ظاهری؛ قرن ۲۱ اقتضای حجاب عصر پیامبر (ص) را نمیکند و...» #وجدان_دینی خود را به نمایش بگذارند.
◾️گروه نخست (غیرمقیدها) به شدت معتقد به #عفیف بودن خود هستند و باوری به ارتباط عفاف و حجاب ندارند و حتی در مسیر اثبات عفیف بودنشان، برخی #محجبهها را محکوم به بیحیایی و بیعفتی میکنند. شاید عبارت «قطعاً ما باعفتیم؛ اما باحجاب نیستیم» چکیدۀ مناسبی برای انبوه عبارتهای مرتبط با این «ادعا» باشد.
◾️گروه رویگردان از حجاب بهشدت، با استدلال ضرورت حجاب، به منظور پیشگیری از تحریکزایی حاصل از بیحجابی و بدحجابی و درنتیجه انحراف مردان و #فروپاشی_خانوادهها مخالفند. برخی از استدلالهای این گروه: «تحمیل محدودیت به زنان درست نیست؛ برخی مردان که حتی با دیدن موی زن هم، تحریک میشوند، مریض هستند».
◾️سه نکتۀ دفاعِ افراد غیرمقید از دینداریشان، عفتشان و تأکید بر بیربط بودن بیحجابی و بدحجابی به فروپاشی خانوادهها، نشان میدهد بیشترِ این گروه از جامعه، از ارزشهایِ اساسی یک جامعۀ دینی، حداقل در سطح باورها فاصله نگرفتهاند.
🎥 لینک فیلم قابل دانلود جلسه برگزار شده به همراه پرسش و پاسخ عفافگرایان: 👇
https://fumdrive.um.ac.ir/index.php/s/CzQt2G2JJZSdKaa
🔖 آدرس اصل مقاله: 👇
https://cwfs.ihu.ac.ir/article_206986.html
@umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
🎥جزای عدم غیرتمندی
🍃#پیامبر_اکرم (ص) می فرمایند:
🍂سه نفر هستند که در #صحرای_محشر، #الله به آنها عنایتی نمیکند، به آنها نگاه نمیکند، صحبتی نمیکند... یعنی #لیاقت این را ندارند که حتی #محاکمه بشوند...
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#تحلیل_محتوای_سوره_نسا
#عفاف_در_رفتار
☘️مسئله #عفاف از مهمترین آموزه های اخلاقی #قرآن_کریم است و ابعاد گسترده ای دارد و منحصر به عفاف جنسی نمی باشد.
☘️در پژوهشی که توسط دکتر جناتی، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان صورت گرفته است، گزاره های عفاف در #سوره_نساء تحلیل شده است و کلیه گزاره های مرتبط با مفهوم #عفاف تجزیه و تحلیل و سپس، طبقه بندی موضوعی گردیده و درنهایت، یک #مدل_منطقی برای #ابعاد_عفاف در سوره نساء ترسیم شده است.
🔖واژگان همگون با عفاف در سورۀ نساء عبارتند از: محصنات، حافظات للغیب، معروف، غیرمسافحات و طیب
📝نتایج پژوهش نشان داد که عفاف در این سوره از نظر رفتاری، گفتاری، مالی، خویشتنداری و مراعات عفاف، در هر دو جنس مرد و زن، از ابعاد گسترده ای برخوردار است.
✅بررسی کمی ابعاد عفاف در این سوره نشان میدهد، #عفاف_رفتاری از بیشترین بسامد برخوردار است.
🔍خداوند در این سوره، به بیان حوزه های مختلف عفاف در رفتار می پردازد و مواردی چون به کارگیری روش صحیح عملی درباره ایتام، پرهیز از جهالت، توصیه به رفتار شایسته با زنان، پرهیز از خودستایی، پرهیز از خیانت و تعدی به خود و دیگران، رعایت عدالت، شهادت حق، دقت در انتخاب همنشین، پرهیز از ریا و... را بیان میکند.
📎لینک اصل مقاله:
https://www.sid.ir/FileServer/JF/14002013996001.pdf
@umefafgaraei
#سخنی_با_عفافگرایان
#نگاهی_به_عملکرد_کارگروه
💐با سلام و تحیت
🔷از کلیه اعضای معزز کارگروه و کانال «مسیر عفافگرایی»، که خالصانه و برای کسب #رضای_خدا، با ما مشارکت نمودند، سپاسگزاریم. همراهی شما مایۀ فخر و سربلندی است.
🔶در سال 1400 با همراهی شما بزرگواران، 41 چهارشنبه در خدمت علاقه مندان به مباحث مربوط به #عفاف و #تربیت_جنسی بودیم و سعی شد به موضوعات و ابعاد مختلفی پرداخته شود؛ اعم از بررسی ابعاد سند توسعه پایدار 2030، مطالبات فعالان عفاف و حجاب، رابطه ایمان و عفت جنسی، راهکارهای خویشتنداری جنسی، امر به معروف و نهی از منکر، تقویت حیا و عفاف، هویتیابی عفاف و حجاب، بررسی نمایشی شدن پوشش، ازدواج مناسب و بهنگام، سلسله جلسات هماندیشی در خصوص نقد کتابهای داستان و قتل اهواز، بررسی انیمیشنهای هالیودی و...
🔷امید است کاستیهای ما را بر ما ببخشید. انشاالله اگر عمری باشد در سال 1401 با #انگیزه و #توان بیشتر و با جلسات و محتواهای #کارآمدتری، در خدمت خواهیم بود.
🔶همانطور که مستحضرید در سال 1400، کتاب #تربیت_حداقلی_و_حداکثری_در_امر_جنسی به قلم چند تن از اعضای کارگروه تألیف و به چاپ رسید. همچنین کتابهای داستان با مضامین عفاف و حجاب ازجمله #پای_سیب و #گلابتون نیز منتشر شد و کتابهای #مهمانهای_سرزده و #ستاره_های_خاموش نیز در دست چاپ است که انشاالله در سال 1401 محضر شما عفافگرایان معرفی خواهد شد.
✍️دکتر محمود سعیدی رضوانی
@umefafgaraei
#سخنی_با_عفافگرایان
#تقدیر_از_عفافگرایان
#تبریک_بهار_سال_1401
🌺تقدیرنامهای برای #عفافگرایان ارجمند
🍃🌺🌺🌺🍃
@umefafgaraei
#عفافگرایی
🎈حجاب و عفاف کاربران در فضای مجازی
🌿بسیاری از کاربران به چگونگی رفتار دینی در رعایت ارتباط مبتنی بر #عفاف_و_حجاب آگاه نیستند و موارد متعدّدی در پسندیدن، گفتوگوهای برخط، نظردهی و... مشاهده میشود که با #ارزش_عفاف مطابق نیست.
🌿کاربران در ارتباطاتی که از طریق فضای مجازی با یکدیگر برقرار میکنند، به دلیل #گمنامی میتوانند خود را آنگونهکه مایلاند، اظهار کنند. گمنامی، معمولاً به دو شکل بر برقراری #ارتباط_عفیفانه تأثیرگذار است:
⬅️از یک طرف، وقتی فرد در شرایط گمنامی قرار دارد، بدون ترس از قضاوت دیگران، به بیان خواسته ها و نظرهایش میپردازد. در این حالت، ممکن است ارتباط وی به راحتی به سوی #ارتباطی_غیرعفیفانه پیش برود.
⬅️از طرف دیگر، گمنامی باعث میشود که افراد تمایل بیشتری به #خودافشایی داشته باشند. بنابراین، سطحی از احساسات منتقله، حتّی از آنچه در تعامل رودررو میگذرد، پیشی گرفته است.
📌فضای مجازی، قواعد #فرهنگ_واقعی را کمرنگ میکند. در فضای واقعی، در جامعه ایران، قواعد عرفی و قانونی مشخّصی برای مثال در خصوص رعایت #حجاب وجود دارد. این قواعد در فضای مجازی، یا به صورت اندکی به نمایش گذاشته میشوند و یا اصلاً به نمایش گذاشته نمیشوند.
📝بر پایه یک پژوهش، نمره نگرش به حجاب در دنیای واقعی و #رفتار_عفیفانه در دنیای مجازی، در کسانی که کمتر از یک ساعت از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، بالاتر از افرادی است که بیش از یک ساعت از این شبکهها بهره میبرند.
✍️مصطفی علیمرادی
@umefafgaraei