🔴مذاکرات ویتنام؛ صلحی «تلخ تر» از جنگ
1️⃣ویتنام مستعمره فرانسه بود و بعد از جنگ جهانی دوم خواهان استقلال و گرایش به کمونیست شد.
2️⃣فرانسه تحمل نکرد و با کمک آمریکا به آنجا حمله کرد و شکست خورد. غربی ها کار را به کنفرانس ژنو کشاندند تا ویتنام دو پاره شود، انتخابات برگزار شود و دموکراسی بگوید چه کسی حاکم بر ویتنام باشد. اما دولت آمریکا وقتی متوجه شد ۸۰ درصد مردم قصد دارند حکومت کمونیستی را انتخاب کنند، انتخابات را لغو کرد.
3️⃣با دخالت آمریکا ابتدا جنگ و درگیری بین کمونیست ها و طرفداران غرب شکل گرفت و سپس، در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی با روی کار آمدن جان اف کندی دموکرات، لشکر کشی ایالات متحده به ویتنام رسما آغاز شد و هرگونه رابطه اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور از سوی آمریکا لغو گردید.
4️⃣جنایات جنگی آمریکا و متحدانش نظير کره جنوبی در ویتنام هولناک بود. مواد منفجره به مقداری بیش از کل آنچه در ج ج دوم استفاده شد؛ مادۀ آتش زای ژلهای ناپالم، فسفر سفید که بدن را تا استخوان میسوزاند، بمبهای خوشهای که بلبرینگها و قطعات ریز فلزی را به همه طرف پرتاب میکردند؛ ۷۳ میلیون لیتر مواد شیمیایی سمی، شامل ۴۳ میلیون لیتر عامل نارنجی که بافت گیاهی را از بین برد و افرادی که در معرضش قرار گرفتند را بیمار کرد...
5️⃣اما ورود در این جنگ علاوه بر نابودی ویتنام و کشتار گسترده مردمش، برای آمریکایی ها تلفات بالا و شکست های سنگین در پی داشت. این شکست ها و نیز شکل گیری افکار عمومی ضد جنگ در آمریکا دولت آمریکا را در زمان نیکسون مجبور به آغاز مذاکرات صلح کرد.
6️⃣مذاکرات در پاریس شروع شد. اما آمریکایی ها حتی در ضمن مذاکرات صلح، بمباران های جهنمی شهرهای ویتنام را ترک نکردند. گفته می شود حین مذاکرات پاریس، در یک نوبت بمباران، چند صد هزار ویتنامی کشته شدند!
7️⃣سرانجام در سال ۱۹۷۳ طی توافق پاریس جنگ رسما پایان یافت. جنگی که موجب کشته شدن قریب به ۴ میلیون نفر شده بود.
8️⃣مجلس سنا توافق پاریس را تصویب نکرد و به همین دلیل تحریم ها لغو نشد.
9️⃣در گفتوگوهای پاریس، آمریکا متعهد شد تا مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار برای بازسازی زیربنایی ویتنام بپردازد. اما نه تنها یک سنت از این میزان پرداخت نشد، بلکه آمریکا از دولت کمونیست ویتنام خواست تا میلیونها دلار قرض گرفته شده رژیم سابق را پرداخت کند.
🔟بعد از جنگ رکود اقتصادی به مدت طولانی ادامه یافت. زندگی برای مردم عادی بسیار سخت و مشکل بود.
امریکاییها ویتنام را به یک ویرانه بدل ساخته بودند. زیرساخت ها، روستاها، مزارع... همه چیز نابود شده بود.
اوضاع اقتصادی بسیار آشفته بود؛ روزی که جنگ پایان یافت تورم به ۹۰۰ درصد رسید و ویتنام - کشوری سرتاسر شالیزار - مجبور به واردات برنج شد.
1️⃣1️⃣ویتنام به شدت به کمکهای جهانی احتیاج داشت تا با انجام معاملات تجاری به بهبود اوضاع اقتصادیاش کمک کنند. اما ایالات متحده تمام تلاشش را انجام داد تا جلوی این کمکها را بگیرد و مانع از آن شد که سازمانهای بینالمللی همچون بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و یونسکو به ویتنام کمک کنند.
2️⃣1️⃣از دوران ریگان و بوش پدر (1980_1992) مذاکرات عادی سازی روابط آغاز شد؛ اما #بهانه_گیری های آمریکایی ها اجازه نداد به نتیجه ای برسند.
3️⃣1️⃣آمریکا در وضعیت فشار و مذاکره #طولانی و #فرسایشی ویتنامی ها را خسته کرد تا به هر امتیاز دادنی تن دهند. نه تنها در مذاکرات از غرامت گذشتند؛ بلکه حاضر شدند بدهی قدیمی خود به آمریکا را بپردازند.
4️⃣1️⃣نهایتا در سال ۱۹۹۴ کلینتون دستور لغو تحریم ها را صادر کرد. اما این دستور بی نتیجه بود و فقط منجر به آغاز #بررسی موضوع شد.
5️⃣1️⃣ دولت ویتنام برای فروش شرکت های دولتی به سرمایه گزاران خارجی مقاومت می کرد. اما در سال ۲۰۰۰ این مقاومت شکست و بالاخره اولین موافقت نامه تجاری بین دو کشور امضا شد. البته بسیاری اقلام تجاری با محدودیت صادرات و واردات روبرو بودند.
6️⃣1️⃣ پس از آن بود که در سال۲۰۰۷ (سیزده سال بعد از دستور کلینتون) ویتنام اجازه پیداکرده به عضویت سازمان تجارت جهانی درآید. تحلیل گران البته این موافقت آمریکا را در جهت رقابت با چین و کره شمالی و خارج ساختن بازار ویتنام از دست آنان قلمداد می کنند.
7️⃣1️⃣ویتنام امروز کشوری با صنعت عاریتی، با اقتصاد سوسیالیستی آمیخته به نئولیبرالیسم که #بیمار و #بی_ثبات است، با نابرابری اجتماعی شدید و فساد، اما یکی از بزرگترین خریداران سلاح، جنگنده و هلی کوپتر آمریکایی ست. مردم ویتنام اجازه ندارند تاریخ جنایات هولناک آمریکا و متحدانش را ثبت کنند و یا کسی را بابت ده ها سال جنگ و جنایت و ویرانی بازخواست نمایند.
✅آمریکا در #جنگ ویتنام را ویران کرد؛ ولی شکست خورد. سپس با صلح و #مذاکره این کشور را تسخیر کرد.
📝عبداللهی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خوشحالی و قدردانی ضدانقلاب خارجنشین از نطق پروانه سلحشوری، نماینده لیست امید در مجلس شواری اسلامی!
♦️ مدیر شبکه سلطنت طلب: عکس سلحشوری را همه جا منتشر کنید؛ آفرین به این نماینده شجاع!
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
🔺جهانگیری: #برخی رسانهها وانمود میکنند که ما در ادارهی کشور بیعرضهایم!
✍️ جسارتاً مدیری که مشکلات این کشور را نتیجهی تحریمها میداند و حتی آبِ خوردنِ مردم را نیز به آن نسبت میدهد، اگر #بیعرضه نباشد قطعاً #خائن میباشد؛ البته بماند که مشکل امروز کشور ما، بیش از وجودِ مدیرانِ بیعرضه، آن دسته از رسانههایی هستند که هنوز این بیعرضگی را یا ندیدهاند و یا بخاطر منافع شخصیشان #توجیه میکنند!!
#مهدی_قاسم_زاده
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
13.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️ جاسوسان اقتصادی!
🔻مدیر سازمان ضدایرانی موسوم به اتحاد علیه ایران هستهای: «این سازمان با دریافت اطلاعاتی از داخل ایران، شرکت های خارجی حاضر در کنفرانس های تجاری ایران را شناسایی و تلاش می کند تا به هر نحوی از سرمایه گذاری آنها در ایران یا همکاری آنها با شرکت های ایرانی جلوگیری شود.»
جاسوسان و خرابکاران به اسم فعال اقتصادی و محیطزیستی و... اقدام به فعالیت علیه نظام میکنند؛ وقتی هم دستگیر میشوند رسانههای اصلاحطلب و عدهای از مسئولین دولتی به کمکشان میشتابند!
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
15.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 مصاحبه | تفاوت شب یلدا در پایین شهر و بالاشهر را در این کلیپ ببینید
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
💢مردم شما را #بخدا...
✔️آقای روحانی نکته خوبی رو اشاره کردن
🔰ذیل آن بنده برداشتهای ضمنی را از این صحبت ها خواهم داشت
🔻"مردم اگر احساس می کنید #معیشت شما در تنگنا هست و توانایی خریدتان پایین آمده، و گرانی بی سابقه ای وجود دارد؛ انتخابات نزدیک است، به انتخاب خود دقت کنید"
🔻"مردم اگر دولت شما سالها وقت صرف هیچ(#شَرجام نه #برجام! ) می کند و تمرکز خود را روی اولویت ها نمی گذارد(توجه به #توان_داخل، #معیشت، تورم،... )؛ انتخابات نزدیک است، به انتخاب خود دقت کنید."
🔻"مردم اگر نماینده 'هایتان' حاضر نیستند رای خود را #شفاف بیان کنند؛ انتخابات نزدیک است، به انتخاب خود دقت کنید. "
🔻" مردم اگر دولتمردان شما کارشان به جایی می رسد که طی چندین ماه(16 ماه) به #اروپای_مغرور_و_پررو هی فرصت می دهند، هی فرصت می دهند، هی فرصت می دهند تا به حرفِ زده خود، به قولِ داده یِ خود، عمل کند(و نمیکند)؛ انتخابات نزدیک است، به انتخاب خود دقت کنید. "
🔻"مردم اگر احساس می کنید خدمتگزاران شما در دولت و مجلس فشل و پیر و فرسوده و بی خاصیت و مغرور و #دروغگو هستند و بوی تعفن از آنها بلند میشود؛ انتخابات نزدیک است.به انتخاب خود دقت کنید. "
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نحوه تشخیص اخبار جعلی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
جریان #غربگرا در حالی برای پوشش ناکارآمدیاش، موضوع پیوستن به #FATF و #CFT را به پروژه انتخاباتی تبدیل کرده و میخواهد با دوگانهی بد و بدتر، افکار عمومی را در موضوع معیشت نسبت به آینده بترساند که خود تصویر تاریکتری از آنچه پیشتر به رقیب در اقتصاد نسبت میداد را محقق کرده است!!
💬 علی خضریان
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
🌙 شبنوشت 🌙
🔻 سؤال:
چرا آقای روحانی حاضر به پذیرش مسئولیت در قبال بی تدبیری ها و بدتدبیری های دولت نمی شود؟
❇️ پاسخ:
این رفتار و واکنش جناب روحانی قطعا از ریشه ها و مناشئ مختلفی ناشی می گردد که یکی از آن ها را می توان علل «شخصیتی» دانست. اساسا نگاه آقای روحانی به مسائل پیرامون خود، نگاهی «سلبی» است نه «ایجابی»؛ بدین معنا که ایشان برای «اثبات» شخصیت خود، به «نفی» دیگران متوسل می شود. بودن این خصیصه و مرام در یک فرد موجب می شود که حتی با وجود شواهد مسلّم و غیرقابل انکار بر خطاکار بودن آن شخص، انتظار پذیرش مسئولیت انتظاری معقول نباشد.
راهبرد انتخاباتی ایشان در سال های ۹۲ و ۹۶ نیز دقیقا براساس همین ویژگی شخصیتی بنا شده بود. شاید خودِ جناب روحانی بهتر از هر شخص دیگری به این واقعیت واقف باشند که ایشان نه در سال ۹۲ و نه در سال ۹۶، در مقام «اثبات»، هیچ حرفی برای گفتن نداشتند.
به نظر می رسد
⏪ اکنون راحت تر می توان بداخلاقی های مکرر ایشان را در کوران انتخابات و نیز در دوران صدارت ریشه یابی نمود.
⏪ اکنون راحت تر می توان فهمید که چرا جناب ایشان در جریان رقابت های انتخاباتی ۹۶، بزرگترین دستاورد دوران چهارساله ی دولت خود را رفع سایه ی موهوم و دروغین جنگ!! عنوان کردند. مطرح نمودن یک دستاورد کاملا «سلبی» به عنوان مهم ترین نشانه ی موفقیت راهبرد اصلی دولت (مذاکره)، خود به تنهایی دلیلی کافی برای اثبات ضعف دولت می باشد.
⏪ اکنون راحت تر می توان فهمید که چرا علی رغم اذعان آقای روحانی به پذیرش تام و تمام مسئولیت مذاکرات هسته ای، اکنون دیگران (منتقدان) به عنوان عوامل داخلی شکست پروژه ی از پیش شکست خورده ی «برجام» معرفی می شود.
⛔️ بنابر آنچه گذشت، طبیعی است که این قبیل افراد در صورت لزوم، «استعفای طلبکارانه» از منصب خود را به «استیضاح مسئولانه» ترجیح دهند!
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببر کاغذی FATF به روایت آمار...
#سید_یاسر_جبرائیلی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
🔴برخی رسانهها وانمود میکنند که ما در اداره کشور بیعرضه ایم
✔️اسحاق جهانگیری: بخش بزرگی از مشکلات امروز ما مربوط به #تحریم های آمریکاست، اما برخی #رسانه ها طوری وانمود می کنند که ما در اداره کشور بی عرضه هستیم.
✍️شاید شما فراموش کرده باشین اما همین جماعت در سال ۹۲ برای فریب مردم و پیروزی در انتخابات می گفتن که مشکلات کشور ۲۰ درصدش بخاطر تحریمها و ۸۰ درصدش بخاطر سوء مدیریت دولت سابق هست حالا که نوبت خودشون شده میگن همه مشکلات تقصیر تحریمهاست نه بی عرضگی ما در مدیریت....
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv