هدایت شده از کف خیابان🇵🇸
⁉️چه کسی برای حسینم گریه می کند؟⁉️
هنگامی که پیامبر(ص) شهادت حسین(ع) و سایر مصیبت های او را به دختر خود، خبر داد; فاطمه(س) سخت گریه نمود و عرض کرد:
"پدرجان! این گرفتاری چه زمانی رخ می دهد؟"
رسول خدا فرمود:
"زمانی که من و تو و علی در دنیا نباشیم."
آن گاه گریه ی فاطمه شدیدتر شد. عرض کرد:
"چه کسی بر حسینم گریه می کند و به عزاداری او قیام می نماید؟"
پیامبر فرمود:
"فاطمه! زنان امتم بر زنان اهل بیتم و مردان بر مردان گریه می کنند و در هرسال، عزاداری او را تجدید می کنند.
روز قیامت که فرا رسد، تو برای زنان شفاعت میکنی و من برای مردان، و هر که بر گرفتاری حسین گریه کند، دست او را می گیریم و داخل بهشت میکنیم....
فاطمه جان! تمام دیده ها روز قیامت گریان است، مگر چشمی که بر مصیبت حسین گریه کند! آن چشم برای رسیدن به نعمت های بهشت خندان است!
📚بحارالانوار، ج44، ص292
@shahid_Beyzaii
هدایت شده از ❄
✍پیامبر اکرم(ص)
هر لحظهای که بر انسان بگذرد
و به #یاد_خدا نباشد
قیامت حسرتش را خواهد خورد
📚نهج الفصاحه
از عقرب نباید ترسید
از عقربههایی باید ترسید
که بی یاد خدا بگذره
هدایت شده از پاتوق مذهبی ها ✿.。*☆*
آنتوان بارا ، اندیشمند مسیحی
اگر حسین علیه السلام از آنِ ما بود ، در هر سرزمین برای او بیرقی بر می افراشتیم و در هر روستا برای او منبری برپا می کردیم و مردم را با نام حسین به مسیحیّت فرا می خواندیم
@mellate_Iran
هدایت شده از عاشقان چهارده معصوم علیهم السلام
🔸 ابوسفیان در زمانی که عثمان حکومت را به دست گرفت به بنی امیه گفت: خلافت را چون گوی به یکدیگر به ارث بگذارید، من همواره در آرزوی این روز بودم. ۳ بعد از فتح مکه ابوسفیان عملاً خلع سلاح شده بود و ادامه ی مخالفتها و شیطنتهایش را فرزندش معاویه به ارث برده بود. معاویه تبعیدشده ی رسول خدا بود حتی خلیفه ی اول جرات رفع تبعیدی او را نداشت اما معاویه در یک پروسه ی مرموز انتقال قدرت از آل هاشم به آل امیه او را روی کار آورد۱ و عثمان امارت شام را به او محول کرد۲ این زمینه ای بود برای تقابل مجدد امویان با هاشمیان.
🔴آقای بازنشسته را مرخص کنید
وزارت خارجه سکاندار می خواهد
✍ محمد ایمانی
ظریف از مدیران بازنشسته است. می توان او را مرخص کرد تا سراغ اختلاط های وقت و بی وقت با جان کری برود. این دو ظرف چند ماه، چهار بار با هم دیدار کرده اند، در حالی که کری مسئولیتی ندارد اما ظریف، ماموریت های بر زمین مانده بسیاری دارد. ماه هاست سفارت خانه های راهبردی ایران در دو کشور مهم چین و هند، سفیر ندارد.
🔹وزارت خارجه، مدیر کاری می خواهد. مدتهاست سفارتخانه های ایران در کشورهای مختلف اروپایی مورد حمله تروریست ها قرار می گیرند با چراغ سبز دولتها و پلیس. اما وزارت خارجه ما تماشاچی است.
♦️با وجود کارشکنی فرانسه در مذاکرات، دولت روحانی بیشترین امتیازات اقتصادی را به فرانسه داد و اقتصاد رکود زده این کشور رونق گرفت. دولت فرانسه در مقابل، به سازمان منافقین اجازه داد همزمان با سفر ظریف به پاریس، میتینگ ضد ایرانی را برگزار کند. تروریستها دیروزبه سفارت ایران حمله کردند، جلو چشم پلیس!
🔹همزمان با حمله آزادانه گروههای تروریستی به سفارتخانه های ایران، چند دیپلمات کشورمان در کشورهای مختلف اروپایی به بهانه های واهی بازداشت و مصونیت دیپلماتیک آنها به شکل غیر قانونی لغو شده است. این دیپلماتها تحت فشار و شکنجه هستند. وزارت خارجه اما گویا تعطیل است. اثری از حیثیت ملی یا دست کم غیرت همکاران خود، در مدیریت وزارت خارجه دیده نمی شود.
♦️در جریان سفر سال گذشته ظریف به آلمان و شرکت در کنفرانس امنیتی نیز، فرودگاه مونیخ از دادن بنزین به هواپیمای وزیر خارجه کشورمان در یک سفر رسمی امتناع کرد.
🔹اروپا کمترین اعتنایی به برجام (جز تعهدات ایران) نمی کند! خانم موگرینی بزودی بازنشست می شود. وزیران خارجه فرانسه و انگلیس هم تغییر کرده اند. برجام کم کم به خاطره دیپلماتهای بازنشسته تبدیل می شود. اما ظریف گویا همان کسی است که دفترچه قسط پیدا کرده و تا سالها باید قسط بدهد؛ البته از جیب مردمش.
♦️حیثیت ملی ما به دفعات در دوره دیپلماسی روحانی-ظریف مخدوش شد. سابقه نداشت آمریکایی ها به عنوان میزبان سازمان ملل به نماینده رسمی دولت ایران نزد سازمان ملل (مقرّ نیویورک) ویزا ندهند. اما آنها این کار را با سفیر ویژه آقای روحانی (حمید ابوطالب معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور) کردند. او را تروریست خواندند، آن هم در دولت اوباما و نه ترامپ. درست در فصل ماه عسل توهم آمیز این طرف با آن طرف! احترام پاسپورت ایرانی کاملا آشکار شد.
🔹آقای ظریف باید به مجلس و دستگاه قضایی احضار شود. عزل و محاکمه او کمترین کار است. لااقل فعلا او را معلق و مرخص کنند. کشتی وزارت خارجه در پهنه متلاطم دیپلماسی دنیا، چند سال است سکاندار ندارد.
هدایت شده از علی امین رستمی _ تاریخ و سیاست
نامه امام منتشر می شد میرحسین نه دنیا داشت و نه آخرت!!
در سال 67 و پس از قبول قطعنامه، میرحسین موسوی استعفا می دهد! سه روز قهر و #خانه_نشینی می کند که با واکنش امام(ره) و رئیس جمهور وقت(رهبری بزرگوار) مواجه می شود.
✅ مرحوم امام به او می گوید:
"اگر نبود کار چند سال شما، به ملت اعلام می کردم که شما در #مقابل_انقلاب و نظام ایستاده اید!"(1)
✅ آقای بادامچیان نقل می کند:
"موسوی بعد از استعفا به مدت سه روز در خانه ای پنهان شده بود. مرحوم سید احمد آقا هر روز تماس می گرفت و می پرسید که موسوی کجاست؟ تا اینکه روز سوم، صبح سید احمد آقا زنگ زد و گفت موسوی را پیدا کنید و بگویید بیاید خدمت امام چون امام نامه ای نوشته و گفته اند اگر تا ظهر موسوی نیامد، بدهیم اخبار بخواند. اگر این نامه پخش بشود، نه دنیا برای موسوی می ماند و نه آخرت. خیلی نامه تندی بود. ما به همه گفتیم تا این که موسوی ساعت یازده صبح آمد و امام هم نامه را تغییر داد." (2)
✅ آیة الله خامنه ای در جواب استعفای موسوی می نویسد:
"اکنون هم استعفای شما را به مصلحت ندانسته و اصرار بر آن را ضربه به نظام و حتی با کمال معذرت #خیانت _البته خیانت غیر عمدی_ می دانم و معتقدم خوب است جنابعالی امروز نظرات امام در امور اقتصادی را به طور دربست بپذیرید." (3)
✅ امام که از استعفای هماهنگ نشده و خود سرانه #موسوی تعجب کرده بود در نامه ی خود به ایشان مطلبی را می فرماید که بهتر بود جناب موسوی در وقایع سال 88 آن را آویزه گوش خود می نمود و آن را فراموش نمی کرد:
"همه بايد به خدا پناه ببريم و در مواقع عصبانيت دست به کارهايي نزنيم که دشمنان اسلام از آن سوء استفاده کنند. مردم ما از اين گونه مسائل در طول انقلاب زياد ديدهاند. اين حرکات هيچ تأثيري در خطوط اصيل و اساسي انقلاب اسلامي ايران نخواهد داشت..." (4)
✅ سرانجام موسوی که _ به قول خودش _ پیام هشدار دهنده امام را شنیده بود استعفای خود را پس گرفت و اظهار داشت که "اینجانب عزت و مصلحت را در تبعیت از مقام معظم رهبری میدانم" (5)
اما در سال 88 شد آن چه نباید و انجام داد آنچه نباید...
✅ جناب موسوی عجب حکایتی دارد...
زمانی به خاطر مصلحت، امامِ سابق، او را به زور از منزل بیرون می کشد...
زمانی دیگر باز هم به خاطر مصلحت، امامِ حاضر، او را به زور در منزل نگاه می دارد...
در هر دو اجبار و حکم، #ملاطفت از جانب هر دو رهبر مشهود است...
اما
🔸 دو "ای کاش" در ذهنم هست:
1. ای کاش امام نامه اصلی و بدون تغییر خود را پخش می کرد تا سال 88 چنین فردی مملکت را به آشوب نمی کشاند...
2. و ای کاش رهبری در سال 88 به جای ملاطفت و مدارا اذن در محاکمه ایشان می داد که دیگر پوچ گویانِ بد اندیش، اینگونه ناسپاسی نمی کردند.
🔸آیا زمانی که دست و پا زدن برخی افراد، برای رفع حصر را می بینید به یاد این آیه شریفه نمی افتید که
"عسىٰ أنتُحبّوا شَيئًا و هو شَرٌّ لَّكُم" (6)
یاعلی
#نقد #سیاسی
#رفع_حصر
#فتنه #موسوی
#طلبه_ای_در_قم
هدایت شده از این روزها نابودی اسرائیل
⚫️السلام علیک یا ابا عبدالله ⚫
🅾همراه با کاروان عاشورای حسینی🅾
۷۲ قسمت(۲۹)
🔴پیرمردان سپاه امام حسین ع🔴
1⃣نافع بن هلال
✅از اصحاب امیرالمؤمنین ع بود. مردی بزرگوار، شجاع ، قاری قران ونویسنده حدیث بود.
✅درجنگ های جمل ، صفین ونهروان درکنار علی ع شمشیر میزد.
✅وقتی امام حسین ع بسمت عراق حرکت کرد باسه نفر از یارانش، دربین راه به امام ع پیوست.
✅نافع درحین نبرد میگفت من از اصحاب علی ع هستم چندین نفر از پهلوانان سپاه کوفه را زمین انداخت .
✅عمروبن حجاج ،( از سپاه همر سعد ) فریاد زد کسی تنهایی به جنگ با او نرود.
✅نافع ۱۲نفر را با تیر کشت وعده ای هم زخمی کرد. بعد باشمشیر حمله کرد.
✅اورادرحمله دستجمعی محاصره،
بعد از شکستن بازوانش اورااسیر کردند،ابن زیاد دستور داد شمر او را بکشد.
✅نافع گفت خدارا شکر که بدست بدترین خلق خدا کشته میشوم، سپس شمر با ضربات شمشیر اورا به شهادت رساند .
سید حسین
🔸یکی از مهترین پیامهای فراموش شده ی عاشورا:👇👇
شب عاشورا امام حسین به یارانش فرمود:
"هر کس از شما حق الناسی به گردن دارد برود..."
⚡️او به جهانیان فهماند که حتی کشته شدن در کربلا هم از بین برنده ی حق الناس نیست!
شهید چمران:
"در عجبم از کسانی که هزاران گناه می کنند و معتقدند یک قطره اشک بر حسین ضامن بهشت آنهاست..."
#مکتب_عاشورا
#حق_الناس
#حسینی_باشیم
هدایت شده از اندیشه مقاومت
🚩 برای اولین بار منتشر میشود: ناگفتههایی از مذاکرات ایران و آمریکا در دوره احمدینژاد/ واسطه عمانی مذاکرات که بود؟/ احمدینژاد با سطح مذاکره با آمریکا مخالف بود
امیرعبداللهیان در گفتگوی تفصیلی با تسنیم:
🔹تشکیل کارگروه پارلمانی برای کشورهای که ارتباط دیپلماتیک نداریم
🔹برای مثال در سال 96 ما در مجموع 936 ملاقات خارجی در پارلمان داشتیم؛ یعنی از سطح نمایندگانی که عضو گروههای دوستی پارلمانی هستند یا روسای گروههای دوستی تا رئیس مجلس و همچنین دو اجلاس بین المللی مرتبط با تشکلهای بینالمللی بینالمجالس این تعداد دیدار را داشتیم.
🔹50 درصد درخواست نمایندگان برای سفر خارجی را رد میکنیم/با سفر شخصی و خانوادگی نمایندگان کاری نداریم
🔹در دوره جمهوری اسلامی ایران رفتار حکیمانه کشورمان در حوزه سیاست خارجی خیلی تاثیر مثبتی بر عمانیها و حاکمان عمان گذاشته است؛ و آنها هم سعی میکنند تا آنجایی که میتوانند واقعبینانه و در مقایسه با کشورهای وابسته، مستقل عمل کنند. این روانشناختی سلطان عمان و تیمی است که با وی کار میکنند. در نتیجه آنها در هر مقطعی اگر احساس کنند که میتوانند کمکی به جمهوری اسلامی ایران و یا منطقه کنند این کار را انجام میدهند.
🔹 آقای "سالم"ی که جانکری در کتاب خود از او نام برده و اعلام کرده فردی کلیدی میان سلطان عمان و جمهوری اسلامی ایران برای شکلگیری مذاکرات بوده و رفت و آمدهایی را به آمریکا داشته و با مقامات آنها دیدار داشته درست است، در آن مقطع بنده نیز مذاکراتی با این فرد داشتم که این دیدارها در عمان و ایران بود. وی از مشاوران ارشد سلطان عمان است، البته این داستان را آقای دکتر علی اکبر صالحی در کتابش به خوبی ذکر کرده است.
🔹یادم هست در آن مقطع که ابتدا آقای سالم به ایران میآمد و میخواست پیامی بیاورد که مقدمات مذاکرات ایران با 6 کشور فراهم شود و در آن مقطع که بحث آمریکا مهم بود، چون قرار بود آنها شرط ایران در غنیسازی را بپذیرند و رئیس جمهور آمریکا به سلطان قابوس گفته بود که این حق ایران را میپذیرم اما صرف این حرف ملاک نبود و مقام معظم رهبری مخصوصا تاکید داشتند که حتماً باید تضمینهای لازم اخذ شود.
🔹 یادم هست آن وقتی که آقای "سالم" میآمد ما هم به دلیل حفظ مسائل حفاظتی و به دلیل اهمیت موضوع و هم برای این که همفکری دقیقی داشته باشیم آقای دکتر صالحی وزیر وقت امور خارجه و بنده به همراه آقای دکتر عباس عراقچی و دکتر خاجی در حیاط ساختمان شماره یک وزات امور خارجه میزی میگذاشتیم و آنجا حرفها را میزدیم و مطالب را از سالم میگرفتیم.
🔹انصافاً آقای دکتر صالحی برای استارت و کلید خوردن مذاکرات شخصاً تلاش کردند و ریسکهای بزرگی انجام دادند. شخصاً مکاتبات و مشورتهای نزدیکی با مقام معظم رهبری داشتند این در حالی بود که گفته میشد آقای دکتر احمدینژاد به عنوان رئیس جمهور وقت با این روند مخالف بود حتی آقای دکتر صالحی را از این موضوع منع میکرد، آقای دکتر احمدینژاد معتقد بودند این موضوعی نیست که وزیرخارجه با توجه به پیچیدگیهایی که موضوع داشت آن را دنبال کند و پیش ببرد./تسنیم
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab
هدایت شده از 🇮🇷گروه روشنگری و بصیرت 🇮🇷
╔═══ ✾✾✾ ═╗
❁﷽❁
🔺اندر حکایت #بی_بصیرت_ها🔺
🔸 گویند زیر پرچم #حسین سیاست صلاح نیست
🔸 هیئت فقط سینه زنیست! #سیاست چه صیغه ایست؟!
🔹 گویند ای روضه خوان رجزی بخوان حیدری
🔹 ما را چکار به #شهدا و #انقلاب و #رهبری
🔸 گویند ما سگ زینبیم، مست ابوتراب!
🔸 ما را چکار به #مبانی_انقلاب
🔹 گویند ما گریه می کنیم برا غربت بقیع!
🔹 ما قمه زنیم ما را چکار به #ولایت_فقیه!
🔸 غفلت موج می زند این رسم، رسم نوکریست؟
🔸 این حرف که حرف همان #ابوموسی اشعریست
🔹 حساسیت به اوج خودش رسیده است
🔹 #دشمن برای ما نقشه کشیده است!
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
﷽
⌛️ساعت:21/00
📆زمان:97/6/25
👤ارائه:جناب استاد سید
📌اجرا:محفل آزاد سیاسی
http://eitaa.com/joinchat/3518955532C8fc1441b55
═ঊঈ🍁ঊঈ┅
اتحادیه عماریون
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
animation.gif
47.5K
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
عرض سلام وتسلیت ایام
شهادت سالار شهیدان
خدمت جنــاب
" استـــاد سیـــــــــد "
وشمـــا دوستان
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
🕋🏴🕋🏴🕋🏴🕋🏴🕋🏴🕋
طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔮باپـــژوهــــــش:
(7تحلیل استراتژیک از
واقعه کربلا*قسمت1)
👤 با هـــــــمراهی
"جناب استــاد سیـــــــد "
جنـــــــاب
"استــاد سیـــــد "
سپـاس فراوان از این
که وقت ارزشمندتون را
دراختیار ما قرار دادید.
ضمن تشکر از همراهی شما
بزرگواران،شما را به مطالعه
پژوهش جنــــــاب
" استـــــاد سیـــــد "
دعوت می نمایــــم.
🕋🏴🕋🏴🕋
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
🔆 تحلیل استراتژیک واقعه ی عاشورا؛ بخش اول
◼️ مقدمــه:
🆔 @AndishkadehFCT
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
🌸 امام حسین(ع): لیکون کلمة الله هی العلیا
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
◥ بِسمِ رَبِّ سيِّدنا أبَا عَبْدِ اللهِ الْحُسَیْنِ عليهالسلام ؛
یا اهلَ العالَم قُتِلَ الْحُسَیْنِ (ع) بِکَربَلاء عَطشانا ◣
⚫️♥️ یا صاحــب الزمــان آجــرک الله فی مصیبت جـــدّڪ ♥️⚫️
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
🏴 تاکنون تحلیلهای متعددی از حادثهی عظیم کربلا و اهداف قیام سیدالشهدا (ع) صورت گرفته و از منظرهای مختلفی به آن نگریسته شده است.
🏴 اصولا سه نوع تفسیر از واقعه کربلا در جهان اسلام و بین اهل سنت وجود داشته است:
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
◾️در تفسیر اول افرادی چون ابن عربی(متوفی۵۴۳) و ابن تیمیّه(متوفی۷۲۸) [۱] و به دنبال آن وهابیون متاثر از او، بر حاکمیت اموی صحه میگذاشتند و جنایات یزید را اینگونه توجیه می کنند، که یزید شخص صالحی بود و عمل ابیعبدالله(ع) یک حرکت شتابزده و شورش گونه و تحت تأثیر تحریکات تندروان و اوباش کوفه انجام گرفت.
هدایت شده از این روزها نابودی اسرائیل
⚫️السلام علیک یا ابا عبدالله⚫
🅾همراه با کاروان عاشورای حسینی🅾
۷۲ قسمت(۳۰)
☸پیرمردان سپاه امام حسین ع☸
2⃣مسلم بن عوسجه
✅اومردی عابد ، شجاع، واز اصحاب واز رسول خدا ص بود
شجاعت او در جنگ ها وفتوحات اسلامی همیشه ورد زبانها بود.
✅ مسلم بن عوسجه با دوستش حبیب بن مظاهر مخفیانه (روزها پنهان وشبها حرکت میکردند)تا خودرا به امام ع رساندند.
✅مسلم ،بعد ازجنگی تحسین بر انگیز. یاران عمر سعدحمله ای به سمت مسلم نمودند. واورا به زمین زدند ،
✅امام بالای سر او آمد وفرمود خدا رحمتت کند
✅«مسلم بن عوسجه» در کوفه نماینده مسلم بن عقیل ع و مسئول جمع اوری اموال وتهیه سلاح بود.
✅ حبیب بن مظاهر دوست قدیمی اش ، بالای سر مسلم آمدوبه او وعده بهشت داد
✅با شهید شدن مسلم ،سپاه عمروبن حجاج فریاد زدند مسلم بن عوسجه را کشتیم.
✅شبث بن ربعی ملعون روزگاری از صحابه پیامبر ص بود ،وحالا از فرماندهان سپاه عمر سعد است
فریاد زد شما پهلوانی مانند مسلم بن عوسجه را کشتید.
او جایگاه بزرگی داشت ودرفتوحات اسلام در آذربایجان شجاعت های زیادی داشت
سید حسین
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
◼️گروه دوم همچون ابن خلدون(متوفی۸۰۸)، بر نگرش امثال ابن عباس، عبد الله بن عمر و محمد بن حنفیه صحه میگذاشتند و معتقد بودند که یزید شخص فاسدی بود و قیام علیه او لازم بود ولی حسین بن علی(ع) در برآورد قدرتش در مقابل یزید دچار اشتباه محاسبه شد، ارزیابی او از دشمن دقیق نبود، قدرت یزید بیش از حدی بود که ایشان محاسبه می کردند و قدرت نظامی امام در حدی نبود که بتواند بر دشمن پیروز شود، به همین جهت قیام او نتیجه بخش نبود. این نگرش عکسالعمل یزید را نسبت به حسین بن علی(ع) غیر قابل توجیه میداند و آن را محکوم میکند.
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
👁🗨دیدگاه سوم متعلق به امثال شافعی، حنبلی و نواندیشان معاصر اهل سنت است. این دیدگاه در جبهه موافق با حرکت سیدالشهداء قرار دارد؛ هم یزید را شخص فاسد و مستحق سقوط میداند و هم عمل سیدالشهداء را عملی عاقلانه، مسئولانه و نتیجه بخش میخواند.
🏴 بر اساس این دیدگاه، خاطرهی شهادت حسین بن علی(ع) باید انگیزه بر پایی مراسم جشن و سرور باشد، نه اشک و عزاداری و آه، همچنانکه عید بزرگ مسلمین عید قربان به همان اندازه یادآور یک موفقیت انسانی و فداکاری است و در آن جشن و سرور برگزار میگردد. [۳]
🔅اگر چه دیدگاه سوم به نگرش شیعه نزدیکتر است، ولی بر آن از جهاتی منطبق نیست
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
💠 سیاست و برنامهریزی شیعه در بهره برداری از این نهضت، به دست فرزندان امام حسین(ع) انجام گرفت.
🔹با وجودی که این حادثه برگ زریّن اسلام و انسانیت است و افتخار بشریت و از این جهت جشن و سرور می طلبد، اما رویهی ائمه جشن و سرور نبود، بلکه اشک و عزا بود؛ چون درشرایطی که بنی امیه به مناسبت پیروزی خود و اعراب به مناسبت سال نو جشن میگرفتند، جشن اهل بیت نمیتوانست منعکس کننده اعتراض به سفاکی بنی امیه باشد.
جشن، یعنی هماهنگی اقلیت با اکثریت، نمیتوانست اعتراض اقلیت تحت ستم را نشانگر باشد؛ تراژدی و کشتار فجیع بنی امیه در کربلا با شادی تناسب ندارد.
حسین بن علی(ع) با شهادت خود قصد داشت تا روح اعتراض به ستم را جاودانه کند. این هدف از طریق تحریک عواطف بهتر امکانپذیر می نمود.
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
♦️روایات بسیاری از ائمه اطهار(ع) نقل شده که حاوی این نکته است که مخلوقات خداوند از آسمانها و زمین و فرشتگان و اجنه حتی حیوانات، بر حسینبن علی(ع) گریه و نوحهسرایی کردند. [۴]
◼️هر کس بر حسین بن علی(ع) بگرید ولو به اندازه بال پشهای، گناهانش آمرزیده خواهد شد و بهشت بر او واجب خواهد شد. اگر انسان خود را به گریه وادارد یا شعری بسراید و یا آواز سوزناک بخواند و دیگران را بگریاند، بهشت از آن او خواهد بود. [۵]
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
⚫️تأکید بر عزا و ماتم و گریه از سوی ائمه(ع) نوعی مبارزه منفی برای زنده نگهداشتن حرکت ظلم ستیزانه سید الشهد(ع) و آماده سازی نهاد ناآرام تشیع برای هماهنگی با اهداف ابی عبد الله الحسین(ع) بود، ولی در گذر زمان گریستن و عزا، در بین شیعیان نه وسیله ای برای آن هدف، که به تدریج خود هدف شد.
▪️نوشته شدن کتابهایی چون مفتاح البکا، طوفان البکا، محیط البکا (اقیانوسگریه)، مثیر الاحزان (برانگیزاننده غمها)، محرقالقلوب(سوزاننده قلبها) و نفس المهوم(نفس غمبار) و… تأییدی بر این نظر است.
▪️در اغلب این کتابها صحنههای پر شوری «خلق» میشد، تا دستمایه گریستن شود.
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
📍تداخل فرهنگ تشیع و تصوف در برخی از زمانها، باعث میشد که بیش از هر چیز بر رفتار پارسایانه و تسلیم جویانهی امام تحت عنوان «مظلوم» تأکید شود. این نگرش علیرغم خواست ائمه(ع) از امام و عزاداری چهرهای ساخت که تعارضی با نظامهای ظالمانه صفویه یا قاجار نداشته باشد و حتی آنان خود تعزیه گردانان این نوع از عزاداری باشند و بعضاً از آن برای تحکیم قدرت خود از آن بهره برداری سیاسی کنند.
🖋 با شروع مبارزات مردم ایران در جریان نهضت مشروطه و سپس در تداوم آن بهویژه پس از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تفسیرهای نوینی از حادثه عاشورا صورتگرفت، که مورد تأیید حاکمیت استبداد نبود.
💢در این دوران، نوعی نواندیشی برای پیرایش این واقعه از خرافات و تحریفها و در واقع نوعی تجدید نظر در برخی ازتفسیرها قابل مشاهده است.
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
🔳 آنان بر این نکته حساسیت نشان میدادند که نباید تفسیر واقعه عاشورا به گونهای انجام گیرد که حرکت امام(ع) یک جریان خاص و منحصر به فرد با مقاصد و انگیزههای از پیش طراحی شده و شخصی جلوه کند.
💠 این نواندیشی را میتوان حول محور سه موضوعدانست:
اولا انگیزه قیام سید الشهدا چه بود؟
ثانیاً آیا چنین حرکتی در مقابلحاکمیت سیاسی وقت معقول یا مشروع بود؟
ثالثاً آیا روشی که برای نیل به این هدف انتخاب شد درست و نتیجه بخش بود؟
🏴 در غیر اینصورت، این حرکت غیر قابل تکرار، الگوگیری و بازآفرینی خواهد شد، حال آنکه بر اساس آموزههای شیعی، امام الگوی پیروان، و مقتدای آنان است و رفتار وی قابل آموزش و پیروی برای همگان است.
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
⚫️ بر این اساس، حرکت امام یک حرکت سیاسی – انقلابی برای براندازی حکومت نامشروع موروثی استبدادی و سلطنتی است و میتوان آن را الگو قرار داد. بر طبق این تحلیل، حرکت ابی عبدالله(ع) کاری عقلایی، طبیعی و اساساً سیاسی – انسانی است.
◼️ رسالت اصلی که این نوشته بر عهده گرفته، این است که، نسل جوان را با عصاره تفسیرهای مختلفی که از جریان عاشورا انجام شده است، آشنا سازد تا او به اندیشه واداشته شود و سخنان مختلف را بشنود وخود بهترین را انتخاب کند. هدف این نوشتار این نیست که به صحت و سقم یا بررسی و نقد این دیدگاهها بپردازد چرا که پیش فرضهای فکری، اعتقادی، علایق عاطفی و انتظارات هر فرد از یک حادثه، نقش اساسی را در تبیین و تفسیر آن ایفا می کند و نقد هر دیدگاه در مرحله اول مستلزم بررسی و ارزیابی پیشفرضها و علایق و انتظاراتی است که پشتوانه هر یک از این نظریههاست.
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
♦️ما تنها در هر تحلیل، سعی در برجسته کردن پیش فرضهای آن تفسیر داشتیم، تا هر کس با قبول آن پیش فرض ها تحلیل مورد نظر خود را از بین آنها برگزیند
هدایت شده از آرشیو کنفرانس عماریون
◼️ ۱ـ تفسیر اسطورهای – ماورایی
🕯 این تحلیل از زاویهای کاملا ماورایی و اسطورهای [۶] به حادثه کربلا مینگرد.
⚫️ این دیدگاه ابعاد اجتماعی – سیاسی حرکت ابی عبدالله را نادیده میانگارد و به عنوان پیش فرض این را پذیرفته است، که حرکت امام حسین(ع) از قبل توسط خداوند طراحی و برنامه ریزی شده بود و پر از رمز و رازهای ناگشودنی برای بشر است و ابعاد آن حرکت برای او قابل فهم نیست.
◾️ در این نگرش تقریباً ویژگی بشری معصومین(ع) و از جمله سید الشهدا نادیده گرفته میشود.