هدایت شده از KHAMENEI.IR
👈 ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری:
🌙 چهارشنبه اول ماه رمضان خواهد بود
🔻 براساس گزارش گروههای رصدی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در سراسر کشور هلال ماه رمضان در غروب روز دوشنبه رؤیت نشد. بنابراین ماه شعبان ۳۰ روزه بوده و چهارشنبه ۲۵فروردین۱۴۰۰ اولین روز از ماه مبارک رمضان خواهد بود.
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=47689
مرحله بازگشتپذیر پرتابگر «کریلو-اسو»
مهندسان روسیه در بند روش بازگشت و فرود عمودی نماندهاند و در حال کار بر روی نسخه جایگزین یا روش متفاوت فرود هستند (فرود افقی). به عنوان مثال، مرحله بالدار موشک حامل رده سبک «کریلو-اسو» تحت طراحی متخصصان دفتر طراحی آزمایشی به نام بارتینی*، میتواند (بسته به پوشش سطح محل فرود) به کمک چرخ یا اسکیها به شکل افقی فرود آید.
ارابه فرود مرحله بازگشتی پرتابگر «کریلو-اسو» همچنین میتواند از نوع ترکیبی باشد به این معنی که در صورت فرود بر سطح باند بتنی یا آسفالت از چرخها و در صورت فرود بر سطح خاکی از اسکیهای تعبیه شده استفاده کند.
با توجه به سابقه کار طراحان شوروی بر روی روش فرود افقی در بازیابی مراحل بازگشتی و قابل بازیافت در پروژه اِنِرگیا-بوران، به نظر میرسد روش فرود افقی از پذیرش و اقبال و در نتیجه موفقیت بیشتری نسبت به طرح پرتابگر عمودبازگشت «آمور» برخوردار شود.
@uastro
پرواز اولین پرنده در مریخ ؛ بالگرد نبوغ پرواز کرد
بالگرد مریخی نبوغ ناسا امروز توانست بر فراز مریخ به پرواز درآید. نبوغ اولین وسیلهای است که در سیارهی دیگری پرواز کرده و به همین دلیل ناسا آن را به لحظهی پرواز برادران رایت در زمین تشبیه کرده است. سایه بالگرد نبوغ بر روی سطح مریخ در حین پرواز ماموریت بالگرد نبوغ نمایشی فناورانه و…
#پشتکار #مریخ #ناسا #نبوغ
https://uastro.ir/news/پرواز-اولین-پرنده-در-مریخ-؛-بالگرد-نبوغ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تغییر قطبین مغناطیسی زمین ممکن است به تغییرات اقلیمی و انقراض گونهها مرتبط باشد
در طول تاریخ قطبین مغناطیسی زمین، قطبها را معکوس کرده و قطب جنوب به قطب شمال و قطب شمال به قطب جنوب تغییر یافته است اما دانشمندان علت این تغییر را نمیدانند. درخت کائووی در نیوزلند به گزارش اورانوس و به نقل از ساینس، هرچند عجیب است، اما قطبهای مغناطیسی زمین ثابت نیستند و در…
#میدان_مغناطیسی #میدان_مغناطیسی_زمین
https://uastro.ir/news/تغییر-قطبین-مغناطیسی-زمین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
وجود علایم اکسیژن به تنهایی نشان دهنده وجود حیات در دیگر سیارات نیست
وجود علایم اکسیژن در سیارات میتواند امیدآفرین حیات باشد اما سناریوهایی هم وجود دارند که سیارهای سنگی و خالی از حیات میتواند حاوی اکسیژن غیرزیستی باشد. آیا ما در کهکشان تنها هستیم؟ اگرچه این سوال برای قرنها در جریان بوده اما پاسخی برای آن نیافتهایم شاید به این دلیل که به سوال دیگری میرسیم: چگونه…
#اکسیژن #حیات #حیات_فرازمینی #فراسیارات
https://uastro.ir/news/اکسیژن-و-حیات-در-سیارات/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
برای اولین بار نمایی کامل از حلقه غبار مدار زهره
مأموریت کاوشگر خورشیدی پارکر هفت چرخش به دور خورشید را به اتمام رسانده است. اخیراً این کاوشگر اولین نمای کامل از حلقه گرد و غبار مدار سیاره زهره را ثبت کرده است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این حلقه گرد و غبار مجموعهای از ذرات میکروسکوپی گرد و غبار است که در…
#پارکر #زهره
https://uastro.ir/news/حلقه-غبار-مدار-زهره/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
روسیه برای نمونهبرداری از سیارک و مطالعه دنبالهدار به ماموریت ژنگهی چین پیوست
در حالی که دو کشور روسیه و چین در حال تبدیل شدن به شرکای فضایی هستند، روسیه در جدیدترین اقدام خود به مأموریت چین، ژنگهی برای نمونهبرداری از یک سیارک و مطالعه یک دنبالهدار پیوسته است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، چین فضاپیمایی روسی را برای پرواز در ماموریتی آتی برای نمونهبرداری…
#ژنگ_هی
https://uastro.ir/news/مشارکت-روسیه-و-چین-در-ژانگهی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ابطالجوزا شاید کارخانه تولید ماده تاریک باشد
ستاره شناسان با پیشبینی احتمال بیرون پاشیدن ماده تاریک از ستاره ابطالجوزا ممکن است راهی برای پیشبینی زمان انفجار این ستاره غولپیکر یافته باشند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، در اعماق هسته پرتحرک ستاره عظیمالجثه ابطالجوزا نوعی فرضی از ماده تاریک به نام اکسیون (axion) ممکن است در حال دمیدن و بیرون…
#ابط_الجوزا #ماده_تاریک
https://uastro.ir/news/ابطالجوزا-کارخانه-ماده-تاریک/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
مریخنورد پشتکار در مریخ اکسیژن ساخت
مریخنورد پشتکار که چندی پیش به سیاره سرخ سفر کرد موفق به ساخت اکسیژن از دی اکسید کربن موجود در هوای مریخ شد. به گزارش اورانوس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مریخ نورد پشتکار ناسا که چندی پیش عازم فضا شده و با موفقیت در سیاره سرخ مستقر شد در اقدامی شگفت انگیز…
#MOXIE #اکسیژن #پشتکار #مریخ #مریخ_نورد
https://uastro.ir/news/ساخت-اکسیژن-در-مریخ-توسط-پشتکار/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro