هیاهوی رسانههای غربی درباره سقوط موشک چینی هدف خاصی دارد؟
کارشناسان چینی:
استانداردهای دوگانه توسط رسانههای غربی در قبال چین موضوع جدیدی نیست.
هر کشوری همراه با موشک ها، لاشههایی را نیز به آسمان پرتاب میکند، اما فقط به لاشه موشک چین توجه زیادی شده است.
موضع رسانههای غربی در مقابل فرود لاشه موشک SpaceX Falcon ۹ که در ماه مارس سال جاری در مزرعهای در ایالات متحده سقوط کرد، عکس العملی بسیار جانبدارانه و منعطف بود و این سقوط را به نور آسمان شب و نور مرموز تشبیه و از این لغات استفاده کرده بودند، زیرا این موشک از شرکتی آمریکایی بود.
@uastro
آلودگی نوری ، انواع و راههای مبارزه با آن
شبهای ما درخشانتر میشوند و زمین هزینه آن را میپردازد. چراغهای الکتریکی انقلابی در زندگی ما ایجاد کردهاند، اما با افزایش روشنایی، نادیده گرفتن عوارض آن بر روی حیات وحش و سلامتی انسان دشوارتر میشود. در این مقاله نگاهی به مفهوم آلودگی نوری، انواع آلودگی نوری و راههای مبارزه با آن میپردازیم.
البته این مقاله و عکسهایش برای خواننده و محیط آمریکایی نوشته شده که البته برای ما هم مفید و آموزنده خواهد بود. شاید در بعضی موارد وضعیت ایران بهتر باشد ولی حقیقت این است که ما در ایران با سرعت بسیار زیادی به سوی آلودگی نوری شدیدتری حرکت میکنیم. اگر قبل از اینکه به جایی که بقیه کشورها هستند برسیم، قوانینی برای مبارزه با آلودگی نوری وضع کنیم، از هدر رفت میزان زیادی سرمایه و انرژی جلوگیری خواهد شد.
#آلودگی_نوری
https://uastro.ir/edu/%d8%a2%d9%84%d9%88%d8%af%da%af%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%d9%88-%d8%b1%d8%a7%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%b2%d9%87/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
نواختری در ذات الکرسی
ستارهای که در صورت فلکی ذات الکرسی در اواخر اسفند ۱۳۹۹ شروع به خودنمایی کرده بود، فوران کرد تا به حد مشاهده با چشم غیر مسلح برسد. تا فرصت دارید این نواختر را در صورت فلکی ذات الکرسی رصد کنید.
#نواختر #ذات_الکرسی
https://uastro.ir/news/%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%b4%d8%b4-%d9%86%d8%a7%da%af%d9%87%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%d8%b0%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%d9%84%da%a9%d8%b1%d8%b3%db%8c/
با عرض سلام و تحیت و آرزوی قبولی طاعات و عبادات عموم برادران و خواهران ایمانی در ماه مبارک رمضان و نیز عرض تبریک به مناسبت عید سعید فطر ، بدینوسیله گزارش اجمالی استهلال ماه شوال المکرم سال ۱۴۴۲ هجری قمری را به محضر مبارکتان تقدیم میدارم.
احتراماً به اطلاع شما سروران معزز میرسانم ؛ بر اساس گزارشات واصله تا این لحظه ، هلال ماه شوال المکرّم ۱۴۴۲ در غروب چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در بجنورد ( ارتفاعات صوفیان ) [ استان خراسان شمالی ] توسط یک نفر به مدت ۱۹ دقیقه از دریچه تلسکوپ ، قوچان ( ارتفاعات شمال غرب شهر ) و سبزوار ( قله شهدای گمنام ) [ استان خراسان رضوی ] ، بیرجند ( بوستان صیاد ) و خضری ( ایستگاه راهداری ) [ استان خراسان جنوبی ] و کشورهای عمان و بحرین با چشم مسلح رؤیت گردیده است. البته شایان ذکر است دو گزارش از اصفهان توسط سه نفر از دریچه دوربین ۲۵x۱۰۰ به مدت ۶ دقیقه ( به صورت ناپیوسته ) و ارتفاعات شیراز توسط سه نفر ( ظاهرا ) با تلسکوپ ۱۰ اینچ ( ده بار به صورت لحظهای ) هم ارائه شده است. اما هیچ گزارشی دال بر رؤیت هلال با چشم غیرمسلح ( عادی ) از هیچ نقطهای در ایران و مناطق اطراف به دست نیامده است.
إن شاء الله گزارش تفصیلی متعاقباً تقدیم خواهد شد.
1.3 میلیون سال بعد، ستارهای به فاصله 24 روز نوری خورشید میآید
تخمین زده می شود در کهکشان راه شیری 200 تا 400 میلیارد ستاره وجود داشته باشد که همگی با نظم موزون کیهانی به دور مرکز کهکشان ما میچرخند. هنگام چرخش، ستارگان موجود در قرص کهکشانی (جایی که خورشید ما واقع شده است) به طور دورهای حرکت میکنند و به یکدیگر نزدیکتر میشوند. گاهی این حرکت میتواند تاثیری شدید بر روی ستارهای داشته باشد که برخورد نزدیک را تجربه میکند. نظم آنها را مختل میکند و باعث خارج شدن سیارات از مدار میشود.
@uastro
اولین مریخ نورد مریخ چین ژورونگ در سیاره سرخ فرود آمد
چین با موفقیت اولین مریخ نورد خود را در مریخ فرود آورد و دومین کشوری شد که این کار را انجام داد. ماموریت تیانون-۱، نخستین تلاش بین سیارهای چین، جمعه ۲۴ اردیبهشت در حدود ۳:۴۱ بامداد به وقت تهران به سطح مریخ رسیده. هر چند مقامات فضای چینی هنوز زمان دقیق و محل دقیق فرود…
#تیان_ون_1 #چین #ژورونگ
https://uastro.ir/news/اولین-مریخ-نورد-مریخ-چین-ژورونگ-در-سیار/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
شناسایی هیدروکسیل در جو سیاره فراخورشیدی برای اولین بار
ستاره شناسان برای نخستین بار موفق به شناسایی هیدروکسیل (OH) در جو سیاره فراخورشیدی WASP-33b شدهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مولکول هیدروکسیل(OH) در زمین رایج است، اما ستارهشناسان هنوز میزان فراوانی آن را در سایر نقاط جهان هستی مشخص نکردهاند. اکنون ستارهشناسان برای اولین بار به طور قطع این مولکول را…
#WASP_33b #فراسیارات #هیدروکسیل
https://uastro.ir/news/شناسایی-هیدروکسیل-در-جو-سیاره-فراخورش/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اولین تصاویر مریخنشین تیاون-۱ چین از سطح مریخ منتشر شد
چین نخستین تصاویر ثبت شده با مریخنورد ژورونگ از روی مریخنشین تیانون-۱ از سطح مریخ را منتشر کرد. نمای جلو، چشمانداز پیش رو را هنگامی که مریخنورد روی سکوی فرود نشسته است، نشان میدهد و تصویری که از نمای پشت گرفته شده است، پنلهای خورشیدی ژورونگ را به نمایش میگذارد. به گزارش اورانوس و به…
#تیان_ون_1 #چین #ژورونگ #مریخ #مریخ_نورد
https://uastro.ir/news/اولین-تصاویر-مریخنشین-تیاون-1-چین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ممکن است نمک بخشی کلیدی از مواد آلی مریخ باشد
گروهی از محققان ناسا دریافتهاند که به احتمال زیاد بر روی مریخ نمک آلی یافت میشود. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این نمکها بقایای ترکیبات آلی هستند مانند ترکیباتی که پیش از این توسط مریخنورد کنجکاوی کشف شده بود. ترکیبات آلی و نمکهای مریخ ممکن است در اثر فرایندهای زمینشناسی تشکیل شده…
#مریخ #مواد_آلی #نمک
https://uastro.ir/news/نمک-روی-مریخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف ۲۰۰ تپاختر توسط بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان
دانشمندان چینی به وسیله بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان موسوم به تلسکوپ فست (FAST) بیش از ۲۰۰ تپاختر را شناسایی کردهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از تسنیم؛ رادیوتلسکوپ فست چین بیش از ۲۰۰ تپاختر را تشخیص داده و یافته است و دانشمندان با استفاده از تلسکوپ رادیویی کروی ۵۰۰ متری، ۲۰۱ تپاختر از جمله تپ…
#تپ_اختر #رادیوتلسکوپ #رادیوتلسکوپ_فست
https://uastro.ir/news/کشف-200-تپاختر-توسط-رادیوتلسکوپ-فست/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اختروش سرد چیست؟
در این گزارش به اینکه آیا اختروش های سرد (cold quasars) ناشی از مرگ کهکشانی هستند و اینکه آنها چه مکانیزمی دارند و چه ارتباطی با کهکشانها دارند، میپردازیم. اختروشها (Quasar) پدیده جذابی هستند. در سادهترین تعریف ممکن، آنها قرصهای برافزایشی درخشانی هستند که وقتی گرما و…
#اختروش #اختروش_سرد #سیاه_چاله_ابرسنگین
https://uastro.ir/news/اختروش-سرد-چیست؟/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
گردونه آسمان بسازید
گردونه آسمان ابزار دستی سادهای است که نقشهای از ستارههای آسمان در هر زمان دلخواه را نشان میدهد. با چرخاندن گردونه، چگونگی حرکت ستارهها در طی شب و صورتهای فلکی مختلف در اوقات مختلف سال قابل مشاهده است. در این صفحه، گردونه آسمان را به صورت کیت به شما ارائه میکنیم که میتوانید آن را…
#صورت_فلکی #گردونه_آسمان
https://uastro.ir/edu/astro-abc/گردونه-آسمان-بسازید/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro