نواختری در ذات الکرسی
ستارهای که در صورت فلکی ذات الکرسی در اواخر اسفند ۱۳۹۹ شروع به خودنمایی کرده بود، فوران کرد تا به حد مشاهده با چشم غیر مسلح برسد. تا فرصت دارید این نواختر را در صورت فلکی ذات الکرسی رصد کنید.
#نواختر #ذات_الکرسی
https://uastro.ir/news/%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%b4%d8%b4-%d9%86%d8%a7%da%af%d9%87%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%d8%b0%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%d9%84%da%a9%d8%b1%d8%b3%db%8c/
با عرض سلام و تحیت و آرزوی قبولی طاعات و عبادات عموم برادران و خواهران ایمانی در ماه مبارک رمضان و نیز عرض تبریک به مناسبت عید سعید فطر ، بدینوسیله گزارش اجمالی استهلال ماه شوال المکرم سال ۱۴۴۲ هجری قمری را به محضر مبارکتان تقدیم میدارم.
احتراماً به اطلاع شما سروران معزز میرسانم ؛ بر اساس گزارشات واصله تا این لحظه ، هلال ماه شوال المکرّم ۱۴۴۲ در غروب چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در بجنورد ( ارتفاعات صوفیان ) [ استان خراسان شمالی ] توسط یک نفر به مدت ۱۹ دقیقه از دریچه تلسکوپ ، قوچان ( ارتفاعات شمال غرب شهر ) و سبزوار ( قله شهدای گمنام ) [ استان خراسان رضوی ] ، بیرجند ( بوستان صیاد ) و خضری ( ایستگاه راهداری ) [ استان خراسان جنوبی ] و کشورهای عمان و بحرین با چشم مسلح رؤیت گردیده است. البته شایان ذکر است دو گزارش از اصفهان توسط سه نفر از دریچه دوربین ۲۵x۱۰۰ به مدت ۶ دقیقه ( به صورت ناپیوسته ) و ارتفاعات شیراز توسط سه نفر ( ظاهرا ) با تلسکوپ ۱۰ اینچ ( ده بار به صورت لحظهای ) هم ارائه شده است. اما هیچ گزارشی دال بر رؤیت هلال با چشم غیرمسلح ( عادی ) از هیچ نقطهای در ایران و مناطق اطراف به دست نیامده است.
إن شاء الله گزارش تفصیلی متعاقباً تقدیم خواهد شد.
1.3 میلیون سال بعد، ستارهای به فاصله 24 روز نوری خورشید میآید
تخمین زده می شود در کهکشان راه شیری 200 تا 400 میلیارد ستاره وجود داشته باشد که همگی با نظم موزون کیهانی به دور مرکز کهکشان ما میچرخند. هنگام چرخش، ستارگان موجود در قرص کهکشانی (جایی که خورشید ما واقع شده است) به طور دورهای حرکت میکنند و به یکدیگر نزدیکتر میشوند. گاهی این حرکت میتواند تاثیری شدید بر روی ستارهای داشته باشد که برخورد نزدیک را تجربه میکند. نظم آنها را مختل میکند و باعث خارج شدن سیارات از مدار میشود.
@uastro
اولین مریخ نورد مریخ چین ژورونگ در سیاره سرخ فرود آمد
چین با موفقیت اولین مریخ نورد خود را در مریخ فرود آورد و دومین کشوری شد که این کار را انجام داد. ماموریت تیانون-۱، نخستین تلاش بین سیارهای چین، جمعه ۲۴ اردیبهشت در حدود ۳:۴۱ بامداد به وقت تهران به سطح مریخ رسیده. هر چند مقامات فضای چینی هنوز زمان دقیق و محل دقیق فرود…
#تیان_ون_1 #چین #ژورونگ
https://uastro.ir/news/اولین-مریخ-نورد-مریخ-چین-ژورونگ-در-سیار/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
شناسایی هیدروکسیل در جو سیاره فراخورشیدی برای اولین بار
ستاره شناسان برای نخستین بار موفق به شناسایی هیدروکسیل (OH) در جو سیاره فراخورشیدی WASP-33b شدهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مولکول هیدروکسیل(OH) در زمین رایج است، اما ستارهشناسان هنوز میزان فراوانی آن را در سایر نقاط جهان هستی مشخص نکردهاند. اکنون ستارهشناسان برای اولین بار به طور قطع این مولکول را…
#WASP_33b #فراسیارات #هیدروکسیل
https://uastro.ir/news/شناسایی-هیدروکسیل-در-جو-سیاره-فراخورش/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اولین تصاویر مریخنشین تیاون-۱ چین از سطح مریخ منتشر شد
چین نخستین تصاویر ثبت شده با مریخنورد ژورونگ از روی مریخنشین تیانون-۱ از سطح مریخ را منتشر کرد. نمای جلو، چشمانداز پیش رو را هنگامی که مریخنورد روی سکوی فرود نشسته است، نشان میدهد و تصویری که از نمای پشت گرفته شده است، پنلهای خورشیدی ژورونگ را به نمایش میگذارد. به گزارش اورانوس و به…
#تیان_ون_1 #چین #ژورونگ #مریخ #مریخ_نورد
https://uastro.ir/news/اولین-تصاویر-مریخنشین-تیاون-1-چین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ممکن است نمک بخشی کلیدی از مواد آلی مریخ باشد
گروهی از محققان ناسا دریافتهاند که به احتمال زیاد بر روی مریخ نمک آلی یافت میشود. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این نمکها بقایای ترکیبات آلی هستند مانند ترکیباتی که پیش از این توسط مریخنورد کنجکاوی کشف شده بود. ترکیبات آلی و نمکهای مریخ ممکن است در اثر فرایندهای زمینشناسی تشکیل شده…
#مریخ #مواد_آلی #نمک
https://uastro.ir/news/نمک-روی-مریخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف ۲۰۰ تپاختر توسط بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان
دانشمندان چینی به وسیله بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان موسوم به تلسکوپ فست (FAST) بیش از ۲۰۰ تپاختر را شناسایی کردهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از تسنیم؛ رادیوتلسکوپ فست چین بیش از ۲۰۰ تپاختر را تشخیص داده و یافته است و دانشمندان با استفاده از تلسکوپ رادیویی کروی ۵۰۰ متری، ۲۰۱ تپاختر از جمله تپ…
#تپ_اختر #رادیوتلسکوپ #رادیوتلسکوپ_فست
https://uastro.ir/news/کشف-200-تپاختر-توسط-رادیوتلسکوپ-فست/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اختروش سرد چیست؟
در این گزارش به اینکه آیا اختروش های سرد (cold quasars) ناشی از مرگ کهکشانی هستند و اینکه آنها چه مکانیزمی دارند و چه ارتباطی با کهکشانها دارند، میپردازیم. اختروشها (Quasar) پدیده جذابی هستند. در سادهترین تعریف ممکن، آنها قرصهای برافزایشی درخشانی هستند که وقتی گرما و…
#اختروش #اختروش_سرد #سیاه_چاله_ابرسنگین
https://uastro.ir/news/اختروش-سرد-چیست؟/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
گردونه آسمان بسازید
گردونه آسمان ابزار دستی سادهای است که نقشهای از ستارههای آسمان در هر زمان دلخواه را نشان میدهد. با چرخاندن گردونه، چگونگی حرکت ستارهها در طی شب و صورتهای فلکی مختلف در اوقات مختلف سال قابل مشاهده است. در این صفحه، گردونه آسمان را به صورت کیت به شما ارائه میکنیم که میتوانید آن را…
#صورت_فلکی #گردونه_آسمان
https://uastro.ir/edu/astro-abc/گردونه-آسمان-بسازید/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
صورت های فلکی آسمان بهار
فرا رسیدن بهار در نیمکره شمالی به آرامی شرایط رصد را بهبود میبخشد. همچنین صورتهای فلکی که مدتی از نظر پنهان بودند را نیز آشکار میسازد. در این مقاله به بررسی صورت های فلکی آسمان بهار میپردازیم. به غیر از صورت فلکی دب اکبر (Ursa Major) که دور قطبی است، صورتهای فلکی شاخصی که در…
#اسد #جام #دب_اکبر #سرطان #سنبله #صورت_فلکی #صورتهای_فلکی_بهار #عوا #گردونه_آسمان #مار_آبی
https://uastro.ir/edu/صورت-های-فلکی-آسمان-بهار/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
پرتاب فضانوردها و اتصال به ایستگاه فضایی تیانهه چین
ایستگاه فضایی جدید چین به نام تیانهه در شرف دیدار اولین بازدیدکنندگان انسانی خود است. فضانوردان مأموریت شنژو-۱۲ ساعاتی پیش سوار بر روی موشک لانگمارچ اف۲ زمین را به مقصد ایستگاه فضایی در حال ساخت چین ترک کردند. به گزارش اورانوس، سه فضانورد به نامهای نی هایشنگ (Nie Haisheng)، لیو بومینگ(Liu Boming) و تانگ هونگبو…
#ایستگاه_فضایی_چین #تیانژو #تیانهه #چین #شنژو
https://uastro.ir/news/پرتاب-فضانوردها-و-اتصال-به-ایستگاه-فضا/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تلاش نافرجام برای تعمیر هابل
همانطور که میدانید، تلسکوپ فضایی هابل چند روزی است که دوباره به خواب رفته و تا زمانی که مشکل به وجود آمده برای آن تعمیر نشود، در حالت ایمن قرار خواهد داشت. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مدتی است که تلسکوپ فضایی هابل عوارض پیری را نشان میدهد، اما مشکل جدید، ناامیدکننده…
#تلسکوپ_فضایی_هابل #خرابی_هابل
https://uastro.ir/news/تعمیر-هابل/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ماموریتهای اکتشاف زهره با هدف پردهبرداری از اسرار این سیاره
دانشمندان حوزه فضا سعی دارند با اکتشاف در سیاره زهره، توسط ماموریتهای فضایی جدید به بررسی جو آن بپردازند و امکان سکونت را در آن ارزیابی کنند. تصویر راداری از سیاره زهره بدون جو به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، پس از سالها انتظار، ناوگانی از سفینه ماموریتهای فضایی به سوی سیاره زهره…
#ان_ویژن #حیات #حیات_در_زهره #داوینچی #زهره #وریتاس #ونرا
https://uastro.ir/دستهبندی-نشده/ماموریتهای-اکتشاف-زهره/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
سیاره کوچک عجیب ۲۰۱۴ UN271 به منظومه شمسی داخلی باز میگردد
ستارهشناسان به تازگی سیاره کوچک ۲۰۱۴ UN271 را کشف کردهاند که به سمت منظومه شمسی داخلی در حال حرکت است. مدار سیاره ۲۰۱۴ UN271 و موقعیت کنونی آن به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مرزهای منظومه شمسی ما مملو از اجرام شگفتانگیز از گذشته باستانی جهان است، اما به تازگی مشخص شده که…
#2014_UN271 #ابر_اورت
https://uastro.ir/news/سیاره-کوچک-2014-un271/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
#رصدخانه_ملی_ایران دقایقی پیش افتتاح شد. خبرهای تکمیلی به تدریج اعلام خواهد شد.
@uastro
رصدخانه ملی ایران یک گام به افتتاح نزدیک شد
با پایان مرحله ساخت و نصب محفظه و تلسکوپ رصدخانه ملی ایران، اکنون مرحله مهم بعدی، فاز راهاندازی آغاز میشود. در این مرحله سامانههای مربوطه در شرایط سایت طی برنامهای چند ماهه آزموده میشوند. در واقع این یکی از مراحلی است که منجر به عملیاتی شدن رصدخانه خواهد شد. بر اساس گزارش رسانهها، امروز دوشنبه…
#رصدخانه_ملی_ایران
https://uastro.ir/news/افتتاح-رصدخانه-ملی-ایران/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
نظریه سیاهچاله هاوکینگ پس از ۵۰ سال تایید شد
طبق نظریه سیاهچاله استیون هاوکینگ، ناحیه افق رویداد سیاهچاله هرگز نباید کاهش یابد. این نظریه مجموعهای از بینشهای بنیادی در مورد مکانیک سیاهچالهها را تقویت میکند. شبیهسازی رایانهای ادغام دو سیاهچاله که امواج گرانشی GW150914 را ایجاد کردند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این قانون سیاهچاله که توسط استیون هاوکینگ پیشبینی شده…
#GW150914 #امواج_گرانشی #تابش_هاوکینگ #سیاه_چاله #قضیه_هاوکینگ #نظریه_هاوکینگ
https://uastro.ir/news/نظریه-سیاهچاله-هاوکینگ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
دانشمندان میگویند مساله سرعت انبساط جهان را حل کردهاند
دانشمندان میگویند روشی جدید میتواند به حل مسائل مربوط به سرعت انبساط جهان کمک کند. غول سرخی در حال بیرون دادن پوستهای گازی به گزارش اورانوس و به نقل از آیای، جهان ما با چه سرعتی در حال انبساط است؟ برای پاسخ به این سوال، دانشمندان از دو روش مختلف استفاده کردند و دو پاسخ…
#انبساط_عالم #ثابت_هابل #قیفاووسی
https://uastro.ir/news/سرعت-انبساط-جهان/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ساعت اتمی جدید کاوشهای اعماق فضا را متحول میکند
ناسا موفق به ساخت و آزمایش ساعت اتمی جدید و کوچکی شده است که به اندازه ساعتهای اتمی روی زمین دقیق است و میتواند به تعیین مکان کاوشگرها و فضاپیماها در اعماق فضا در مدت زمان کمتر و به صورت دقیقتر کمک کند. به گزارش اورانوس و به نقل از آیای، ناسا در تیر ماه…
#ساعت_اتمی
https://uastro.ir/news/ساعت-اتمی-جدید/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
صورت فلکی هندی
صورت فلکی هندی (Indus) در نیمکره جنوبی آسمان قرار دارد. این صورت فلکی هیچ ستاره درخشانی ندارد. منظور از اسم هندی که برای این صورت فلکی انتخاب شده افراد بومی آسیا یا آمریکا در زمان ایجاد صورت فلکی است. این صورت فلکی توسط ستارهشناس هلندی، پترس پلانسیوس (Petrus Plancius) در قرن شانزدهم میلادی ایجاد شد…
#ستاره_پارسی #صورت_فلکی #هندی
https://uastro.ir/edu/صورت-فلکی-هندی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
صورت فلکی هشتک
صورت فلکی هشتک (ثُمن یا اکتان، Octans) در نیمکره جنوبی واقع شده است. این نام از اوکتانت، که وسیلهای برای ناوبری و جهتیابی است گرفته شده. این صورت فلکی توسط ستاره شناس فرانسوی نیکولاس لوئی دو لاسیل (Nicolas Louis de Lacaille) در قرن هجدهم معرفی شد. اکتان محل قطب جنوب سماوی است. این صورت فلکی…
#صورت_فلکی #هشتک
https://uastro.ir/edu/صورت-فلکی-هشتک/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف کوچکترین و پرجرمترین کوتوله سفید
ستاره شناسان به تازگی کوتوله سفید فوقالعاده چگالی کشف کردهاند که کوچکترین و پرجرمترین کوتوله سفیدی است که تابحال کشف شده. اندازه این کوتوله سفید حدود ماه و جرم آن مشابه خورشید است. تصویری خیالی از کوتوله سفید تازه کشف شده در کنار ماه که نشان میدهد اندازه آن حدوداً برابر با ماه است. جرم…
#ستاره_نوترونی #کوتوله_سفید
https://uastro.ir/news/کوچکترین-پرجرمترین-کوتوله-سفید/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف گروهی از سیارات سرگردان
چهار سیارهی سرگردان جدید در فضا کشف شدند. این سیارات به دور هیچ ستارهای نمیگردند و به همین دلیل سیارات سرگردان نامیده میشوند. به گزارش اورانوس و به نقل از فیز، این تحقیقات به رهبری ایان مکدونالد (Iain McDonald) از دانشگاه منچستر در بریتانیا انجام شد و در آن دادههای جمعآوری شده توسط تلسکوپ کپلر…
#تلسکوپ_فضایی_کپلر #سیارات_سرگردان #فراسیارات
https://uastro.ir/news/سیارات-سرگردان/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف ابر جدا افتاده بزرگتر از راه شیری در فضای بین کهکشانی
گروهی از محققان دانشگاه آلاباما در مطالعه اخیرشان موفق به کشف ابر جدا افتاده و بزرگتر از کهکشان راه شیری در منطقهای که هیچ کهکشانی وجود ندارد شدهاند. ابر جدا افتاده آبی رنگ و به شکل چتر است. رنگها برای نشان دادن طول موجهای مختلف است. آبی تابش مادن قرمز را نشان میدهد، گازهای داغ…
#ابر_جدا_افتاده
https://uastro.ir/news/ابر-بزرگتر-راه-شیری/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف بیش از ۱۰۰ سیاهچاله در خوشه کروی
پالومار ۵ (Palomar5) خوشه ستارهای کروی منحصر به فردی است و مطالعاتی که به تازگی منتشر شده نشان میدهد که ویژگیهای متمایز این خوشه ستارهای ناشی از وجود جمعیتی بزرگ از سیاهچاله در مرکز این خوشه ستارهای است. تصویری با رنگ غیر واقعی از خوشه کروی پالومار ۵ (حباب سفید) و دمهای کشندی (نارنجی رنگ)…
#Palomar_5 #خوشه_کروی #سیاه_چاله
https://uastro.ir/news/سیاهچاله-خوشه-کروی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
یافتههای جدید درباره تولد ستارهها در کهکشانهای اقماری
ستارهشناسان اسپانیایی دانستههای جدیدی در مورد تولد ستارهها در کهکشانهای اقماری بدست آوردهاند که روند تولد یا توقف تولد ستارهها در این کهکشانها را روشنتر میکند. شبیه سازی سه کهکشان گروه محلی (راه شیری، م۳۱ و م۳۳). سمت چپ توزیع ماده تاریک و سمت راست توزیع گاز را نشان میدهد. به گزارش اورانوس و به…
#تولد_ستاره #کهکشان_اقماری
https://uastro.ir/news/تولد-ستارهها-کهکشانهای-اقماری/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
وجود متان در انسلادوس میتواند نشانه وجود حیات میکروبی باشد
بر اساس مطالعات جدید، گاز متان موجود در انسلادوس، ششمین قمر زحل، میتواند نشان از وجود حیات میکروسکوپی در این قمر باشد. به گزارش اورانوس و به نقل از دیلیمیل، به گفتهی نویسندگان این مطالعه، دادههای جمعآوری شده توسط فضاپیمای کاسینی ناسا که مدتی است بازنشسته شده نشان از وجود گاز متان با منشا نامشخص…
#انسلادوس #حیات #زحل #فضاپیمای_کاسینی #متان
https://uastro.ir/news/متان-در-انسلادوس-نشانه-حیات/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro