کربن رصد شده در اطلس موثر در تعیین سن دنبالهدارها
اخترفیزیکدانان دانشگاه فدرال شرقی (FEFU) روسیه در مطالعه اخیرشان با همکاری محققان کره جنوبی و آمریکایی اظهار کردهاند کربن موجود در دنبالهدار اطلس میتواند به آنها در تشخیص سن دیگر دنبالهدارها کمک کند. به گزارش ایسنا و به نقل از فیز (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، اخترفیزیکدانان دانشگاه فدرال شرقی در مطالعه اخیرشان که در…
#دنباله_دار #دنباله_دار_اطلس #کربن
https://uastro.ir/news/کربن-اطلس-سن-دنبالهدار/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
سیاره 9 شاید سیاه چاله باشد
برآورد میشود سیاره 9 منظومه شمسی که سیارهای تایید نشده است، پیش از ۴.۶ میلیارد سال قبل توسط منظومه شمسی جذب شده است و شاید این جرم فضایی سیاه چاله باشد. به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، اکنون اخترشناسان دانشگاه هاروارد این احتمال را مطرح کردهاند که…
#سیاره_9 #سیاه_چاله #ماده_تاریک
https://uastro.ir/news/سیاره-9-سیاه-چاله/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
درخشش و خاموشی و دوباره روشن شدن سیاهچاله عجیب
رصد درخشش و خاموشی و دوباره روشن شدن سیاهچاله دوردستی اخترشناسان را با معمای پیچیدهای مواجه کرده. چپ: درخشش تاج سیاهچاله. راست: خاموش شدن تاج سیاهچاله مانند موضوع این تحقیق. به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، سیاهچالهها بر خلاف نامشان اغلب در آسمان بسیار درخشان دیده میشوند…
#سیاه_چاله #سیاه_چاله_ابرسنگین
https://uastro.ir/news/درخشش-خاموشی-سیاهچاله/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف دومین فوران پرتو گاما
اخترشناسان با استفاده از رصدخانههای کک و جمینی و برنامه NOIRLA فوران پرتو گاما کوتاهی را مشاهده رصد کردهاند که از نظر دوری در رتبه دوم قرار دارد. درخشش مشاهده شده پس از فوران پرتو گاما توسط تلسکوپ جمینی شمالی.فوران پرتو گاما به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست (اصلاح و ویرایش از…
#SGRB #فوران_پرتو_گاما
https://uastro.ir/news/کشف-دومین-فوران-پرتو-گاما/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
آشنایی با چشم و عیبهای بینایی برای رصدگران
چشم مهمترین عضو بدن برای هر ستارهشناس اهل رصد است و شناخت بیشتر آن موجب حفظ سلامت چشم برای مدتی طولانیتر خواهد شد. عیبهای چشم تاثیر فراوانی بر رصدهای بصری دارند. اینجا درباره راهکارهایی برای دیدن بهتر جهان، از راه آشنایی با عیبهای بینایی مطرح میکنیم. زمانی که با چشم غیر مسلح به ستارههای پرنور…
#چشم
https://uastro.ir/edu/عیبهای-چشم/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
آمار حملات هفت روز گذشته به سایت اورانوس!!
حالا ما فقط سایت خبری علمی، نجومی هستیم که یک نفر برحسب علاقه داره میگردونش!!
https://uastro.ir
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
@uastro
اختلاف منظر و ریز همگرایی گرانشی دریچهای جدید برای مطالعه کهکشان
در پژوهشی جدید گروهی بینالمللی متشکل از منجمان بیش از 50 موسسه تحقیقاتی و متشکل از چندین گروه تحقیقاتی همانند OGLE، MiNDSTEp، MOA، KMTNet و … با استفاده از اثر اختلاف منظر در ریز همگرایی گرانشی ، جرم و فاصله ستارههایی را در مرکز کهشان راه شیری محاسبه کردهاند. در این پژوهش استاد سهراب راهوار…
#اختلاف_منظر #ریزعدسی #ریزهمگرایی_گرانشی
https://uastro.ir/news/اختلاف-منظر-ریز-همگرایی-گرانشی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اندازهگیری قطر ستارههای دوردست
رصدهای با وضوح زاویهای بالا (High angular resolution observations) در طول موج مرئی اطلاعات ارزشمندی راجع به اخترفیزیک ستارهای در دسترس قرار میدهد. همچنین به محققان امکان اندازهگیری مستقیم پارامترهای بنیادی ستارهها از جمله قطر ستارهها و بررسی جو ستارهای، قرصهای پیرا-ستارهای، کشیدگی ستارگانی که به سرعت در حال چرخش هستند و تپشهای متغیرهای قیفاووسی…
#تداخل_سنجی #قطر_ستاره
https://uastro.ir/news/اندازهگیری-قطر-ستارهها/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اولین عکس از دو فراسیاره غولپیکر به دور ستارهای خورشیدگون
تلسکوپ بسیار بزرگ (Very Large Telescope) رصدخانه جنوبی اروپا به تازگی موفق به شکار اولین عکس مستقیم از دو فراسیاره غولپیکر شده است که به دور ستارهای شبیه به خورشید در حال گردش هستند. دو فراسیارهای که به دور ستاره خورشیدگون TYC 8998-760-1 میگردند با پیکان نشان داده شدهاند. دیگر نقاطی که در تصویر مشاهده…
#VLT #فراسیارات
https://uastro.ir/news/عکس-فراسیاره/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
جراحی آب مروارید برای ستارهشناسها
تصور کنید که آینه اولیه تلسکوپتان را کاملا آغشته به وازلین نموده و سپس آنرا خرد کردهاید. حال از پشت چشمی به رصد آسمان بپردازید، تصویری که میبینید محو و تکهتکه خواهد بود. آب مروارید چنین بلایی سر بیناییتان میآورد. اگر به اندازه کافی عمر کنید، متاسفانه دچار شدن به آب مروارید تقریباَ قطعی خواهد…
#آب_مروارید #چشم
https://uastro.ir/edu/جراحی-آب-مروارید-چشم/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
الامل ؛ اولین فضاپیمای مریخ امارات
امارات متحده عربی به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس خود فضاپیمای الامل (امید) را به سوی مریخ پرتاب کرد. این فضاپیما با همکاری ایالات متحده به ثمر رسید و توسط ژاپن به فضا پرتاب شد. الامل از سوی امارات اولین فضاپیمای عربی لقب گرفته. این فضاپیما ابعادی معادل 2.9 در 2.37 متر و 1350 کیلوگرم وزن…
#الامل #مریخ
https://uastro.ir/news/فضاپیمای-مریخ-امارات/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
چین در راه مریخ؛ تیانوان-1
اولین ماموریت کاملا بومی چین برای کاوش مریخ پنجشنبه 2 مرداد روانه سیاره سرخ شد، تیانوان-1 همراه خود مدارگرد و مریخنشین و مریخنورد به مریخ برده. به گزارش ایسنا و به نقل از سی ان بی سی(اصلاح، ویرایش و تکمیل اطلاعات از اورانوس)، چین پنجشنبه دوم مرداد 1399 ماموریت مهم مریخی به نام تیانون-1 (Tianwen-1)…
#تیان_وان_1 #مریخ #مریخ_نورد_چین
https://uastro.ir/news/چین-مریخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro