رصد قدیمیترین کهکشان مشابه با راه شیری
به گزارش اورانوس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در مقالهای که در مجله Nature به چاپ رسیده است ستاره شناسان از کشف کهکشان مشابه کهکشان راه شیری خبر دادند. به گفته محققان و بر اساس یافتهها، این کهکشان با نظریههایی که در این زمینه وجود دارد مبنی بر اینکه همه کهکشانها در اوایل…
#آلما #عدسی_گرانشی #کهکشان
https://uastro.ir/news/کهکشان-مشابه-راه-شیری/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اولین تصحیح مسیر مریخنورد پشتکار
ناسا میگوید به تازگی مسیر مریخنورد پشتکار را که به سمت سیاره سرخ در حرکت است، با روشن کردن پیشرانهای اعماق فضای این مریخنورد برای اولین بار، تصحیح کرده و چهار مانور این چنینی دیگر نیز قبل از فرود در ماه فوریه ۲۰۲۱ برای آن برنامهریزی شده است. تصویری خیالی از مریخ 2020 در سفر…
#پشتکار #مریخ #مریخ_2020 #مریخ_نورد
https://uastro.ir/news/اولین-تصحیح-مسیر-پشتکار/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
بزرگترین دهانه برخوردی منظومه شمسی در قمر مشتری گانیمد
محققان ژاپنی به تازگی کشف کردهاند احتمالا بزرگترین دهانه برخوردی در منظومه شمسی در قمر گانیمد سیاره مشتری قرار دارد. به گزارش اورانوس و به نقل از مهر، محققان دانشگاه کوبه، انستیتو ملی فناوری و کالج اوشیما در ژاپن با بررسی تصاویر مربوط به ماموریتهای قبلی از مشتری و قمرهای آن و همچنین با کمک…
#دهانه_برخوردی #گانیمد #مشتری
https://uastro.ir/news/بزرگترین-دهانه-برخوردی-گانیمد/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
شاید خورشید در اوایل زندگی همدم داشته
طبق نظریهای جدید احتمالا خورشید دارای همدم با جرم مشابه خورشید بوده است. وجود چنین ستارهای اطلاعات بیشتری درباره سیاره نهم منظومه شمسی فراهم میکند. به گزارش اورانوس و به نقل از مهر، طبق پژوهشی جدید به نظر میرسد خورشید همدمی در منظومه شمسی داشته است. براساس نظریه ای که در آستروفیزیکال ژورنال لترز منتشر…
#ابر_اورت #خورشید #همدم_خورشید
https://uastro.ir/news/خورشید-همدم/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف یکصد دنیای خنک در نزدیکی خورشید
شهروند-دانشمندها با کمک تلسکوپ کک در مائوناکیا هاوایی، تقریباً ۱۰۰ دنیای خنک را در نزدیکی خورشید کشف کردهاند. اینها خنکترین کوتوله قهوهای هستند که تابحال کشف شدهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این اجرام از سیارات بزرگتر اما از کوتولههای قهوهای سبکتر هستند. علاوه بر این، این اجرام در بین خنک ترین…
#شهروند_دانشمند #کوتوله_سفید #کوتوله_قهوه_ای
https://uastro.ir/news/کشف-کوتوله-قهوهای/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ماموریت سایک برای کاوش سیارک فلزی 16-سایک
به گزارش اورانوس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ناسا در حال کار بر روی فضاپیمایی است که برای کاوش سیارک 16-سایک یکی از بزرگترین سیارکهای کمربند سیارکی است. تصور میشود ترکیب سیارک 16-سایک تقریبا فلزی خالص است که بسیار گرانبها خواهد بود. به گفته آژانس فضایی، یکی از اهداف ناسا برای سفر به…
#16_سایک #سیارک
https://uastro.ir/news/16-سایک-سیارک-فلزی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
نزدیک ترین گذر سیارک از کنار زمین
اخترشناسان نزدیکترین گذر یک سیارک از نزدیک زمین را که تاکنون شناسایی شده، ثبت کردند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، ستارهشناسان سیارکی را شناسایی کردهاند که نزدیکترین گذر از کنار زمین را تاکنون داشته است. البته این سیارک پس از گذر از کنار زمین شناسایی شده است. این جرم آسمانی در تاریخ…
#2020_QG #سیارک
https://uastro.ir/news/سیارک-نزدیک-زمین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
سلام علیکم و رحمة الله. احتراماً به استحضار شریف مخاطبین گرامی، می رسانم: علی رغم استهلال صورت گرفته، تا لحظه تنظیم این مطلب، هیچ گزارشی دال بر رؤیت هلال با چشم عادی در جغرافیای ایران و مناطق اطراف به دست نیامده است و فقط یک نفر از رصدگران سخت کوش ( برادر ارجمند جناب آقای مهدی رحیمی ) اعلام فرموده اند که: موفّق شده اند برای لحظاتی کوتاه و در چند نوبت، هلال ماه محرّم الحرام سال 1442 را بر فراز قلّه آقداش در منطقه فریدن [غرب استان اصفهان ] با تلسکوپ 21 آپو اسکای واچر و به صورت ضعیف و کم فروغ رؤیت بفرمایند. ضمن أدای احترام به این برادر بزرگوار و تقدیر و تشکّر از تلاش های مجدّدانه ایشان و آرزوی سلامتی و توفیقات روزافزون برای آن جناب؛ در مورد رصد این برادر عزیز ، عرضه میدارم که: این رؤیت به لحاظ علمی کاری بس ارزشمند است و شایسته تقدیر، أمّا متأسّفانه از منظر شرعی اعتباری در اثبات اوّل ماه ندارد و هلال ماه محرّم با این گزارش ثابت نمی شود؛ و این جهت منافاتی ندارد با این که رصد انجام شده، برای شخص ایشان اثبات کننده و تکلیف آور باشد. تصویری که این برادر گرامی از هلال تهیه فرموده اند، تقدیم به محضر مبارک تان:
شهابسنگ فضایی قدیمی میتواند معمای عدم تقارن عجیب حیات را توضیح دهد
زندگی نامتقارن است و یک کپسول زمان از اولین روزهای شکل گیری منظومه شمسی ممکن است دلیل آن را توضیح دهد. محققان میگویند شهابسنگ فضایی قدیمی که در قطب جنوب پیدا شده است، به طرز حیرت انگیزی می تواند رمز و راز عدم تقارن عجیب زندگی را توضیح دهد. به گزارش اورانوس و به نقل…
#شهاب_سنگ #هدم_تقارن
https://uastro.ir/news/شهابسنگ-عدم-تقارن/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف مخزن آب نمک در عمق 40 کیلومتری زیر سطح سرس
ماموریت فجر (Dawn) ناسا با مطالعه بر روی کمربند سیارکی میان مریخ و مشتری در طی 11 سال شناخت ما از سیارک کوتولهی سرس را عمیقا تغییر داده است. تجزیه و تحلیل جدید دادههای جمعآوری شده در طی مراحل آخر این ماموریت پاسخهای قانع کنندهایی به سوالات دیرینه در مورد ترکیبات سرس داده است که…
#آب_نمک #سرس #فجر
https://uastro.ir/news/آب-نمک-سرس/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
And lift off ... 💩
And standby ...
چین فضاپیما آزمایشی قابل استفاده مجدد به مدار پرتاب کرد
چین طی عملیاتی سری، یک فضاپیما قابل استفاده مجدد را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، چین روز گذشته یک فضاپیما قابل استفاده مجدد را به مدار زمین ارسال کرد. جزئیات کمی از این پرتاب منتشر شده ولی چینیها در پایگاه خبری شینهوا نوشتند که این…
#چین_فضاپیمای_قابل_استفاده_مجدد
https://uastro.ir/news/چین-فضاپیما-قابل-استفاده-مجدد/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف 18 ستاره با فلزینگی بسیار کم در کهکشان کوتوله قوس
کهکشانهای کروی کوتوله اقماری (dSph) کهکشان راه شیری مکانهای بسیار خوبی برای جستجو و مطالعه ستاره های با فلزینگی کم هستند. بررسی دقیق چنین اجرامی میتواند برای بهبود درک ما از محیطهای کهکشانی اولیه بسیار مهم باشد. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، کهکشان کروی کوتوله قوس (Sgr dSph) عظیمترین کهکشان کروی کوتوله…
#کهکشان_کوتوله #فلزینگی
https://uastro.ir/news/فلزینگی-ستاره-کهکشان-کوتوله/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تفکر و ارتباط علمی – دوره جامع (MasterClass) نیل دگراس تایسون – قسمت اول
دوره آموزشی تفکر علمی و ارتباط علمی توسط مرکز آموزشی MasterClass و با دانش نیل دگراس تایسون ساخته شده. این دوره جامع با هدف آموزش روش تفکر علمی و بیان اهمیت تفکر علمی توسط نیل دگراس تایسون ایجاد شده و برای افراد علاقمند به علم و معلمان و مروجان علم بسیار مفید و حتی میتوان…
#تفکر_علمی #نیل_دگراس_تایسون
https://uastro.ir/video/اهمیت-تفکر-علمی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تفکر و ارتباط علمی – دوره جامع (MasterClass) نیل دگراس تایسون – قسمت دوم
مجموعه فیلمهای آموزشی تفکر علمی توسط نیل دگراس تایسون و موسسه MasterClass تهیه شده. این مجموعه آموزشی 13 قسمتی سعی در ایجاد روش صحیح تفکر علمی دارد. مشاهده دیگر قسمتهای دوره جامع تفکر و ارتباط علمی در قسمت دوم ابتدا درباره مرز علم و ابهامات قرار داشتن در آنجا صحبت میشود و سپس توضیحی درباره…
#تفکر_علمی #نیل_دگراس_تایسون
https://uastro.ir/video/تفکر-علمی-نیل-دگراس-تایسون/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تفکر و ارتباط علمی – دوره جامع (MasterClass) نیل دگراس تایسون – قسمت سوم
مجموعه فیلمهای آموزشی تفکر علمی توسط نیل دگراس تایسون و موسسه MasterClass تهیه شده. این مجموعه آموزشی 13 قسمتی سعی در ایجاد روش صحیح تفکر علمی دارد. مشاهده دیگر قسمتهای دوره جامع تفکر و ارتباط علمی در قسمت سوم درباره روش علمی و جستجو برای حقیقت صحبت میشود. به عنوان مثال در سه تجربه متفاوت،…
#نیل_دگراس_تایسون
https://uastro.ir/video/روش-علمی-نیل-دگراس-تایسون/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
زمین باید خشک میبود – کشف غیرمنتظره یک شهاب سنگ منشا آب زمین را فاش کرد
کشف غیرمنتظره یک شهاب سنگ راز سر به مهر منشا به وجود آمدن آب و اقیانوسهای عظیم روی زمین را برملا کرد. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مطالعه جدیدی نشان میدهد که مواد شهاب سنگها که به دلیل تشکیل در فضای خشک درونی منظومه شمسی، فاقد آب انگاشته میشدند، دارای هیدروژن کافی…
#شهاب_سنگ #آب #منشا_آب_زمین
https://uastro.ir/news/منشا-آب-زمین-از-شهاب-سنگ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
زمین موجب زنگ زدن ماه میشود
دانشمندان می گویند ماه در حال زنگ زدن است و کره زمین در این مسئله نقش اصلی را دارد زیرا نشانههایی از هماتیت که نوعی اکسید آهن است در ماه یافت شده. نقشه ماه با مشخص سازی مناطق دارای هماتیت به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، دانشمندان در حالی به این نتیجه رسیدهاند…
#ماه #چاندرایان_1 #زنگ_زدن_ماه
https://uastro.ir/news/زنگ-زدن-ماه/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تفکر و ارتباط علمی – دوره جامع (MasterClass) نیل دگراس تایسون – قسمت پنجم
مجموعه فیلمهای آموزشی تفکر علمی توسط نیل دگراس تایسون و موسسه MasterClass تهیه شده. این مجموعه آموزشی 13 قسمتی سعی در ایجاد روش صحیح تفکر علمی دارد. مشاهده دیگر قسمتهای دوره جامع تفکر و ارتباط علمی در قسمت پنجم این مجموعه درباره مفهوم سوگیری و انواع سوگیری و تاثیر منفی آن در زندگی به ویژه…
#نیل_دگراس_تایسون
https://uastro.ir/video/سوگیری-در-تفکر-علمی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تحقیقی جدید 45 فراسیاره مشابه زمین یافته است
ستاره شناسان دانشگاه صنعتی لولئو سوئد در مطالعه اخیرشان ۴۵ فراسیاره در حال چرخش به دور ستارگان دور دست را پیدا کردهاند که دارای ویژگیهای مشابه زمین از جمله جو مشابه و آب مایع هستند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، متخصصان دانشگاه فنی لولئو سوئد با مطالعه جو آنها راهی جدید…
#فراسیارات
https://uastro.ir/news/فراسیاره-مشابه-زمین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro