زمین موجب زنگ زدن ماه میشود
دانشمندان می گویند ماه در حال زنگ زدن است و کره زمین در این مسئله نقش اصلی را دارد زیرا نشانههایی از هماتیت که نوعی اکسید آهن است در ماه یافت شده. نقشه ماه با مشخص سازی مناطق دارای هماتیت به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، دانشمندان در حالی به این نتیجه رسیدهاند…
#ماه #چاندرایان_1 #زنگ_زدن_ماه
https://uastro.ir/news/زنگ-زدن-ماه/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تفکر و ارتباط علمی – دوره جامع (MasterClass) نیل دگراس تایسون – قسمت پنجم
مجموعه فیلمهای آموزشی تفکر علمی توسط نیل دگراس تایسون و موسسه MasterClass تهیه شده. این مجموعه آموزشی 13 قسمتی سعی در ایجاد روش صحیح تفکر علمی دارد. مشاهده دیگر قسمتهای دوره جامع تفکر و ارتباط علمی در قسمت پنجم این مجموعه درباره مفهوم سوگیری و انواع سوگیری و تاثیر منفی آن در زندگی به ویژه…
#نیل_دگراس_تایسون
https://uastro.ir/video/سوگیری-در-تفکر-علمی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تحقیقی جدید 45 فراسیاره مشابه زمین یافته است
ستاره شناسان دانشگاه صنعتی لولئو سوئد در مطالعه اخیرشان ۴۵ فراسیاره در حال چرخش به دور ستارگان دور دست را پیدا کردهاند که دارای ویژگیهای مشابه زمین از جمله جو مشابه و آب مایع هستند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، متخصصان دانشگاه فنی لولئو سوئد با مطالعه جو آنها راهی جدید…
#فراسیارات
https://uastro.ir/news/فراسیاره-مشابه-زمین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
فراسیارات غنی از کربن شاید از الماس ساخته شده باشند
از آنجایی که ماموریتهایی مانند تلسکوپ فضایی هابل، تس و کپلر به ارائه اطلاعات از ویژگیهای فراسیارات ادامه میدهند، دانشمندان به طور فزایندهای قادر به تجزیه و تحلیل این فراسیارات هستند تا دریابند آنها چگونه هستند، از چه چیزی ساخته شدهاند و آیا قابل سکونت در گذشته بودهاند یا اینکه میتوانند قابل سکونت باشند. در…
#کربن_فراسیارات
https://uastro.ir/news/فراسیارات-غنی-کربن/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تفکر و ارتباط علمی – دوره جامع (MasterClass) نیل دگراس تایسون – قسمت ششم
مجموعه فیلمهای آموزشی تفکر علمی توسط نیل دگراس تایسون و موسسه MasterClass تهیه شده. این مجموعه آموزشی 13 قسمتی سعی در ایجاد روش صحیح تفکر علمی دارد. مشاهده بقیه قسمتهای دوره جامع تفکر و ارتباط علمی در قسمت ششم درباره سوگیری فرهنگی و فرض کردن و تفاوتش با سوگیری صحبت میشود.
#نیل_دگراس_تایسون
https://uastro.ir/video/سوگیری-فرهنگی-و-تفکر-علمی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
شاید قمر های مشتری یکدیگر را گرم میکنند
با توجه به اینکه قمر های مشتری فاصله زیادی از خورشید دارند، اما داغتر از آنچه باید باشند، هستند و ستارهشناسان به این نتیجه رسیدهاند که این قمرها یکدیگر را طی فرآیندی گرم میکنند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، قمر های مشتری به نسبت فاصله خود از خورشید، داغتر از آنچه…
#مشتری
https://uastro.ir/news/قمر-مشتری-گرم/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف نشانه حیات احتمالی در زهره ؛ وجود فسفین در جو زهره
گروهی بینالمللی از پژوهشگران در بررسی مشترکی توانستند نشانههایی از فسفین که میتواند نشانگر وجود حیات در سیاره زهره باشد را کشف کنند. سیاره زهره با رنگآمیزی کاذب در طیف ماورا بنفش توسط کاوشگر ژاپنی آکاتسوکی به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، گروهی بینالمللی از ستارهشناسان، نشانهای شیمیایی در جو سیاره زهره یافتهاند…
#زهره_حیات_فسفین
https://uastro.ir/news/حیات-زهره-فسفین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
این هفته اورانوس را بدون تلسکوپ رصد کنید
رصدگران و علاقمندان آسمان شب میتوانند از این هفته سیاره هفتم منظومه شمسی، اورانوس را با چشم غیر مسلح رصد کنند. برای مشاهده تصویر بزرگتر، روی تصویر تقه بزنید. به گزارش اورانوس، این شبها اورانوس با قدر 5.7 برای چشمهای تیزبین در آسمان پاک و عاری از آلودگی نوری قابل رصد است. اگر دوربین دوچشمی…
#اورانوس #رصد
https://uastro.ir/astro-events/رصد-اورانوس/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
با کیتین میتوان در مریخ سکونتگاه ساخت
محققان میگویند در آینده کیتین میتواند ماده ایدهآلی برای ساخت سکونتگاه در مریخ باشد، چرا که تولید آن فقط به مقدار کمی انرژی نیاز دارد و همچنین تجهیزات تخصصی لازم ندارد. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مسابقه اعزام فضانوردان و سپس افراد دیگر به سیاره مریخ در حال برگزاری است و یافتن…
#مریخ_کیتین
https://uastro.ir/news/کیتین-مریخ-سکونتگاه/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اولین سیاهچاله تصویربرداری شده تکان میخورد
دانشمندان در خبری که برای جامعه علمی خبری بسیار بزرگ است، اعلام کردند سیاهچاله M87 که نخستین سیاهچالهی به تصویر کشیده شدهی تاریخ است، تکان میخورد . به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، هنگامی که دانشمندانِ برنامهی همکاری تلسکوپ افق رویداد (EHT) سال گذشته اولین تصویر از سیاهچاله را ارائه دادند، همگان آن…
#سیاه_چاله_سیاه_چاله_M87
https://uastro.ir/news/سیاهچاله-تکان-میخورد/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اولین اندازهگیری میزان تابش در ماه
قرار گرفتن در معرض تابش فضا یکی از خطرات مهم برای سلامتی فضانوردان محسوب میشود. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این تابش میتواند باعث آسیب به بدن و ایجاد بیماریهای تخریب کننده سیستم عصبی مرکزی یا سایر اندامها شود. از این رو محققان برای اولین بار اقدام به اندازهگیری تابش در سطح ماه کردهاند.…
#ماه_ماه_نشین_ماه_نشین_چانگئه_4
https://uastro.ir/news/اندازهگیری-تابش-ماه/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف دریاچههای جدید آب مایع زیر سطحی در مریخ
کاوشگر مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا تالابهای زیرسطحی بیشتری از آب مایع را در مریخ پیدا کرده است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مدارگرد مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا شواهدی از آب مایع بیشتری را در زیر کلاهک یخی مریخ در قطب جنوب این سیاره پیدا کرده است.…
#آب_مریخ_مارس_اکسپرس_قطب_مریخ
https://uastro.ir/news/آب-مایع-مریخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
احتمال انتقال حیات به زهره توسط شهابسنگها از زمین
دانشمندان معتقدند که ممکن است شهابسنگها پس از برخورد و گذر از جو زمین، حیات را به سیاره زهره برده باشند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، محققان در اوایل شهریور وجود ذرات فسفین را در جو زهره کشف کردند که وجود حیات را در آن نشان میدهد. اکنون دانشمندان در مطالعهای جدید…
#شهاب_سنگ #زمین #حیات #زهره
https://uastro.ir/news/حیات-زهره-شهابسنگها/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
قدیمیترین ناحیه زهره دارای ساختاری است که نشان از فعالیت آتشفشانی دارد
مطالعهای جدید که تاریخ زمین شناسی مبهم و معماگونه این سیاره را روشن میکند، نشان داده است که برخی از قدیمیترین ناهمواریهای زهره ، معروف به تسریا، دارای لایههایی هستند که به نظر میرسد با فعالیتهای آتشفشانی مرتبط هستند. مناطق به شدت ناهموار تغییر شکل یافته سیاره زهره یا تسِریا (Tesserae) از نظر زمین شناسی…
#زهره #تسریا
https://uastro.ir/news/زهره-آتشفشانی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
WASP-189b یکی از داغترین فراسیارات جهان است
دانشمندان اخیراً با استفاده از دادههای ماهواره توصیفگر سیارههای فراخورشیدی یا چئوپس (CHEOPS)، مطالعه دقیقی بر روی فراسیاره WASP-189b انجام دادهاند و متوجه شدهاند که یکی از داغترین فراسیارات جهان را یافتهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، فراسیاره WASP-189b فراسیارهای است که به دور ستاره HD 133112 که یکی از داغترین ستارههای…
#WASP_189b #فراسیارات
https://uastro.ir/news/wasp-189b-داغترین-فراسیارات/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
دانشمندان مقدار ماده موجود در جهان را حساب کردند
دانشمندان با استفاده از روشی دقیق و جدید، مقدار کل ماده موجود در جهان را تخمین زدهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، دانشمندان به تازگی با استفاده از روشی دقیقتر و جدید، مقدار کل ماده موجود در جهان را محاسبه کردهاند. آنها با محاسبه جرم صدها خوشه کهکشانی دریافتند که ماده، کمتر…
#انرژی_تاریک #پادماده #جرم_عالم #کیهانشناسی #ماده #ماده_تاریک
https://uastro.ir/news/ماده-موجود-جهان/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
🔸امکان کامنتگذاری در تلگرام فعال شد/ تلگرام خود را بروزرسانی کنید
🔹مخاطبان عزیز مجله نجوم و علم اورانوس، با بروزرسانی تلگرام خود میتوانند نظرات خود را نسبت به هر یک از پست های خبری کانال، با توجه به ویژگی جدید تلگرام (کامنت) برای ما ارسال کنند.
🔹ویژگی کامنت گذاری در حال حاضر فقط در نسخه تلگرام اصلی (دسکتاپ و گوشی) فعال است.
🆔 @uAstro
شاید مشتری موجب جو جهنمی امروزی زهره باشد
به نظر میرسد سیاره مشتری به دلیل جرم خود باعث ایجاد مشکلاتی سیارهای شده است. مشتری زمانی که بقیه منظومه شمسی حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شد، شکل گرفت و ممکن موجب وضعیت امروزی سیاره زهره باشد. تصویر راداری از سیاره زهره بدون جو به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، در زمان…
#جو_زهره #حیات_در_زهره #زهره #مشتری
https://uastro.ir/news/مشتری-موجب-جو-زهره/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
وبینارهای سازمان فضایی ایران برای هفته جهانی فضا
مراسم گرامیداشت هفته جهانی فضا همه ساله در روزهای ۴ تا ۱۰ اکتبر (۱۳ تا ۱۹ مهرماه) در میان کشورهای مختلف جهان با هدف ترویج و توسعه دانش فضایی و آشنا کردن مردم و جوانان از نقش فناوری فضایی در زندگی انسانها روی زمین، برگزار می شود. به گزارش اورانوس و به نقل از مهر،…
#هفته_جهانی_فضا
https://uastro.ir/news/هفته-فضا-1399/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
برخورد بوجود آورندهی ماه ممکن است تا 60 درصد جو زمین را از بین برده باشد
محققان دانشگاه دورهام انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند زمین ممکن است در برخورد عظیمی که ۴.۵ میلیارد سال پیش رخ داده و به سبب آن ماه تشکیل شده تا ۶۰ درصد جو خود را از دست داده باشد. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، مطالعهای جدید نشان داده که زمین ممکن است…
#ماه #منشا_ماه
https://uastro.ir/news/برخورد-منشا-ماه-جو-زمین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
شش کهکشان در دام یک سیاهچاله ابر سنگین
ستارهشناسان اخیرا موفق به کشف سیاهچاله ابر سنگین با شش کهکشان که کمتر از یک میلیارد سال پس از مهبانگ در شبکه گرانشی این سیاهچاله به دام افتادهاند، شدند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، کمتر از یک میلیارد سال پس از مِهبانگ، کهکشانهایی در شبکه/ساختار گرانشی سیاهچالهای ابر سنگین به دام افتادهاند…
#سیاه_چاله_ابرسنگین #کهکشان
https://uastro.ir/news/سیاهچاله-ابر-سنگین-کهکشان/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
سیروس برزو درگذشت
سیروس برزو ؛ روزنامهنگار با تجربه علوم فضایی و بنیانگذار مجله «مرزهای بیکران فضا» پس از روزها مبارزه با کرونا، صبح امروز یکشنبه، 13 مهر درگذشت. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این روزنامهنگار با سابقه در سال 1332 در شهر سرخس خراسان رضوی متولد شد و عمر خود را وقف روزنامهنگاری و…
#سیروس_برزو
https://uastro.ir/news/سیروس-برزو-درگذشت/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
تولید انرژی پاک نامحدود توسط مدار گرافن
سیستمی جدید، حرکت حرارتی گرافن را مستقیماً به جریان الکتریکی تبدیل میکند و با تولید انرژی پاک نامحدود ، با نظریه فاینمن در تناقض است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، گروهی از فیزیکدانان دانشگاه آرکانزاس موفق به ساخت مداری گرافنی شدهاند که میتواند انرژی پاک را بیحد و حصر تولید کند. این…
#گرافن #انرژی_پاک #انرژی_نامحدود
https://uastro.ir/news/انرژی-نامحدود-از-گرافن/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
ابرنواختر درخشانی در لبه کهکشان مارپیچی
آژانس فضایی اروپا اخیرا در صفحه کاربری خود در اینستاگرام ویدیویی کوتاه از ابرنواختر درخشانی در لبه کهکشان مارپیچی NGC 2525 را منتشر کرده است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، تلسکوپ فضایی هابل آژانس فضایی اروپا/ناسا نور کم ابرنواختری را در کهکشان مارپیچیNGC 2525 که ۷۰ میلیون سال نوری از ما فاصله…
#NGC_2525 #SN2018gv #ابرنواختر
https://uastro.ir/news/ابرنواختر-لبه-کهکشان/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
در قالب پروژه شهروند-دانشمند، در کشف فراسیارات به ناسا کمک کنید
اگر به سایت Planet Patrol ناسا در راستای کشف و رمزگشایی از فراسیارات بپیوندید، میتوانید خود را دانشمند افتخاری ناسا بنامید. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، از همین حالا میتوانید از طریق وبسایت Planet Patrol ؛ وبسایت جدید ناسا که به جستجوی سیارههای خارج از منظومه شمسی یا همان فراسیارات اختصاص داده…
#شهروند_دانشمند #فراسیارات
https://uastro.ir/news/کشف-فراسیارات/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro