اولین عکس تیانون-1 چین از مریخ
کاوشگر تیانون-1 چین که در حال حاضر در مدار مریخ میگردد عکس های جدیدی از این سیاره در طول اولین ماه حضورش در مدار مریخ ثبت کرده است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این فضاپیمای بدون سرنشین که در مدار مریخ قرار دارد در طول ماههای آینده یک مریخنورد را بر روی…
#تیان_ون_1 #مریخ #چین
https://uastro.ir/news/اولین-عکس-تیانون-1-چین-از-مریخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
طبق فرضیهای جدید، نوعی از همجوشی هستهای که در کوتولههای سفید اتفاق میافتد به انفجاری منجر میشود که شباهت زیادی به بمبهای اتمی روی زمین دارد.
@uastro
کوتولهٔ سفید گونهای از ستارهها است و در حقیقت باقیمانده هسته ستاره است که چگالی زیادی دارد. جرم آن با خورشید قابل مقایسه است اما حجم آن مشابه زمین است.
تحقیقات مربوط به این فرضیه به زودی منتشر میشود و نشان میدهد واکنشهایی شیمیایی نوع انفجارهای ستارهای تولید میکنند که ابرنواختر گروه ۱a نام دارند. به اعتقاد مؤلفان این پژوهش مجموعهای از انفجارهای هستهای کوچکتر به این موارد منجر میشوند.
طبق این پژوهش، مواد رادیواکتیو کریستالی به نام «دانه برف اورانیوم» ممکن است در کوتولههای سفید ظاهر شوند. اورانیوم هنگام زوال بی ثبات میشود و در نتیجه زنجیرهای از همجوشی های هستهای اتفاق میافتند که مشابه انفجار بمب اتمی هستند.
این بدان معنا است که بمبهای هستهای کوچک به ایجاد بمبهای هستهای بزرگتر در تمام جهان منجر میشوند.
یافتههای این تحقیق برخلاف باورهای فعلی هستند که ابرنواختر نوع ۱A در نتیجه نزدیکی کوتوله سفید با ستاره همراه آن به وجود میآید.
چارلز هوروویتز محقق ارشد پژوهش از دانشگاه ایندیانا آمریکا میگوید: مردم تصور میکنند کوتولههای سفید یک ستاره همراه دارند زیرا آنها نمیدانند یک ستاره بدون همراه چگونه منفجر میشود.
هرچند این تحقیق منطقی به نظر میرسد اما مؤلفان آن هشدار میدهند مطالب ارائه شده فقط فرضیه هستند و هنوز اثبات نشدهاند. آنها باید نشانههایی از دانه برف اورانیوم را بیابند که به ایجاد انفجارها منجر میشود.
اخترشناسان سیارهای با نام "Gliese 486" کشف کردهاند که شباهت بسیار زیادی با کره زمین دارد و فاصله آن از زمین 26 سال نوری فاصله دارد و به نظر میرسد این سیاره جو ابتدایی خود را حفظ کرده است و از منظومه شمسی نیز فاصله چندانی ندارد؛ در گذشته هزاران سیاره فراخورشیدی متشکل از گاز، یخ و سنگ کشف شدهاند اما تعداد کمی از این سیارهها با کره زمین و منظومه شمسی ما شباهت دارند.
این سیاره سنگلاخی است و جرم آن حدوداً سه برابر زمین است که آن را به نوعی به ابرزمین تبدیل میکند اما آنقدر گرم است که شرایط کاملاً متفاوتی از شرایطی که به آن عادت کردهایم، را رقم زده است؛ براساس یافتههای دانشمندان، این سیاره فراخورشیدی یک هسته متشکل از فلزات و ترکیباتی مشابه با سیارههای زمین و زهره در منظومه شمسی است و قوه جاذبه سطح این سیاره 70 درصد قویتر از جاذبه زمین است و این ابرزمین 30 درصد نیز بزرگتر از کره خاکی ما و هسته آن 2.8 برابر بزرگتر از کره زمین است.
سیاره "Gliese 486" در طی یک و نیم روز، فاصله 2.5 میلیون کیلومتری را به دور خورشید میچرخد و چرخش آن به دور محور خودش نیز همان زمان را خواهد برد؛ تعدادی از دانشمندان معتقدند با این اوصاف سیاره "Gliese 486" احتمالاً شبیه سیاره زهره است و یک سطح گرم و خشک با امواج گدازههای آتشین دارد.
این سیاره آنقدر به خورشید نزدیک است که یک سال آنجا فقط 1.5 روز طول میکشد! گرچه این ستاره خنکتر از خورشید است اما این سیاره فقط 2.3 میلیون کیلومتر دورتر میچرخد و به این معناست که یک طرف این سیاره همیشه رو به خورشید است و این باعث میشود درجه حرارت آن به دمای 700 کلوین باشد.
شهابسنگی که در روز ۲۸ فوریه آسمان انگلستان و شمال اروپا را روشن کرد نوع بسیار نادری از شهابسنگها بود.
قطعاتی از این شهاب سنگ که در مسیر ورودی خانهای در کاستولدز(Cotswolds) افتاده میتواند به حل سوالاتی در مورد تاریخچه منظومهی شمسی و حیات روی زمین کمک کند.
دانشمندان این قطعه شهابسنگ ۳۰۰ گرمی را در شهر کوچک گلاسترشر(Gloucestershire) پیدا کردند و میگویند که یک کندریت کربندار است این ماده اولین و دست نخوردهترین مادهی موجود در منظومهی شمسی است و دارای مواد آلی و آمینواسید است موادی که حیات را تشکیل میدهند.
موزه تاریخ طبیعی لندن اعلام کرده که این قطعه سنگ در شرایط خوبی قرار دارد و بلافاصله پس از برخورد شهابسنگ بازیابی شده و از نظر کیفیت و کمیت قابل مقایسه با نمونه سنگهایی است که از ماموریتهای فضایی به زمین آمدهاند.
ریچارد گرینوود(Richard Greenwood) محقق علوم سیارات در دانشگاه "اپن"(Open) که اولین دانشمندی است که این شهابسنگ را تشخیص داد در بیانیهای از سمت موزه گفت: وقتی آن را دیدم شوکه شدم و بلافاصله فهمیدم که این یک شهابسنگ نادر است و اتفاقی کاملا منحصر به فرد روی داده است.
موزه اعلام کرده که حدود ۶۵ هزار شهابسنگ شناخته شده در زمین وجود دارد که تنها ۱۲۰۶ مورد از آنها هنگام افتادن مشاهده شدهاند و از این تعداد تنها ۵۱ مورد کندریت کربندار هستند.
این آذرگوی توسط هزاران نفر در انگلستان و شمال اروپا دیده شد و تصاویر آن توسط دوربین خانهها و سایر دوربینها ضبط شد. شهاب سنگ اصلی پیش از آن که به جو زمین برخورد کند با سرعتی حدود ۱۴ کیلومتر در ثانیه در حال حرکت بود.
اورانوس ، پایگاه نجوم و علم
شهابسنگی که در روز ۲۸ فوریه آسمان انگلستان و شمال اروپا را روشن کرد نوع بسیار نادری از شهابسنگها
سرانجام بخشی از آن به شهر وینچکم(Winchcombe) برخورد کرد بخشهای دیگر نیز از مناطق محلی جمعآوری شدند.
تصاویر ثبت شده از این شهابسنگ توسط مردم و مجموعه دوربینهای مخصوص انگلستان کمک کرد تا مکان دقیق آن در منظومهی شمسی مشخص شود.
اشلی کینگ(Ashley King) از دپارتمان علوم زمین در موزه میگوید: تقریبا تمام شهابسنگهایی که به سمت ما میآیند میتوانند به ما در فهمیدن نحوهی شکلگیری زمین کمک کنند. این که جزو اولین نفراتی هستم که این شهابسنگ را دیده و مطالعه میکند آن هم بلافاصله پس از برخوردش به زمین، رویایی است که به واقعیت تبدیل شده است.
طبق گفتههای موزه: شهابسنگها از هر سنگی در زمین قدیمیتر هستند آنها برای هزاران سال در فضا سفر میکنند تا در نهایت توسط خورشید یا گاهی زمین به دام بیفتند. آنها هنگام ورود به جو و پیش از برخورد به زمین نوری ایجاد میکنند. این شهابسنگ مشابه نمونهای است که توسط ماموریت هایابوسا ۲(Hayabusa2) ژاپن به زمین آورده شده است که طبق گفتهای آژانس فضایی ژاپن قطعهای ۵.۴ گرمی از سیارک ریوگو(Ryugu) بود. قطعات دیگری از این شهابسنگ ممکن است به صورت سنگهای سیاه، سنگ ریزه و یا حتی غبار یافت شود.
بهترین زمان و مکان و تشگیل حیات در کهکشان راه شیری مشخص شد
به نظر میرسد تشکیل حیات و بقای آن در زمین از اقبال خوش ما بوده است. بر طبق بررسیهای جدید تاریخچهی کهکشان راه شیری، بهترین زمان و مکان برای تشکیل حیات اکنون و اینجا نیست بلکه شش میلیارد سال پیش در حاشیه کهکشان راه شیری بوده است. تصویری تخیلی از راه شیری به گزارش اورانوس…
#حیات #راه_شیری
https://uastro.ir/news/بهترین-مکان-و-زمان-تشکیل-حیات/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
شاید دنبالهدارها منشا کربن زمین باشند
پژوهشگران ناسا در حال بررسی دنبالهدارها هستند که احتمالا هنگام شکلگیری منظومه شمسی، منشا کربن زمین بودهاند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، تلسکوپ پرنده ناسا تنها چند ماه پس از تایید وجود آب در سطوح آفتابگیر ماه، به کشف بزرگ دیگری دست یافت. جدیدترین یافته تلسکوپ سوفیا، مربوط به بقایای دنبالهداری یخی…
#دنباله_دار #کربن #سوفیا
https://uastro.ir/news/دنبالهدارها-منشا-کربن-زمین/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
اعلام همکاری مشترک چین و روسیه برای ساخت پایگاه فضایی ماه
چین و روسیه تصمیم دارند با همکاری یکدیگر مجموعه ای از واحدهای تحقیقاتی آزمایشی مشترک روی سطح ماه یا در مدار به عنوان پایگاه فضایی ماه بسازند. به گزارش اورانوس و به نقل از خبرگزاری مهر، روسیه و چین تصمیم دارند با همکاری یکدیگر پایگاه فضایی مشترک روی ماه بسازند. این درحالی است که مسکو…
#چین #روسیه #روسکاسموس #ماه #لونا_25 #پایگاه_فضایی_ماه
https://uastro.ir/news/اعلام-همکاری-مشترک-چین-و-روسیه-برای-ساخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
سیاره غولپیکر و داغی حول ستاره نسر واقع کشف شد
محققان دانشگاه کلرادو در مطالعه اخیرشان در حالیکه به بررسی ستاره جوان نسر واقع یا آلفا-شلیاق میپرداختند، دریافتند که سیارهای غول پیکر و داغ در حال گردش به دور این ستاره است. ستاره نسر واقع که پنجمین ستاره درخشان آسمان شب است. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، نسر واقع به عنوان یکی…
#نسر_واقع #نپتون_داغ
https://uastro.ir/news/سیاره-غول-نسر-واقع/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
پشتکار شباهت نمونههای مریخ را با دریاچه سالدا مقایسه میکند
مریخنورد پشتکار مشغول کاوش و یافتن نشانههای احتمالی حیات در سطح مریخ است. این نمونهها با نمونههای اطراف دریاچه سالدا در ترکیه که شباهت زیادی به محل فرود پشتکار در مریخ در زمانهای دور دارد مقایسه میشود. رسوبات و ساحل گِلی اطراف دریاچه سالدا به گزارش اورانوس و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مریخنورد…
#مریخ #پشتکار #سالدا
https://uastro.ir/news/پشتکار-شباهت-نمونههای-مریخ/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
مریخ علاوه بر داشتن آب، گرم و مناسب زندگی هم بوده
نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که علاوه بر وجود آب در مریخ، آتشفشانها و شهابسنگها ممکن است مریخ را به اندازه کافی گرم کرده باشند تا مناسب زندگی و آغاز حیات باشد. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، دانشمندان از قبل میدانستند که مریخ به مدت چندین دهه دارای آب مایع در سطح…
#مریخ #آب #حیات #پشتکار #کنجکاوی
https://uastro.ir/news/مریخ-آب-گرم-زندگی/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
فنآوری جذب دی اکسید کربن از هوا و تبدیل آن به سنگ
استارتاپ مورد حمایت بیل گیتس، فناوری ایجاد کرده که دی اکسید کربن را از هوا مکیده، جذب و آن را به سنگ تبدیل میکند و در واقع به طبیعت کمک میکند که به خودش کمک کند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، این فناوری که مهندسان را قادر میسازد کربن را از هوا…
#دی_اکسید_کربن #جذب_کربن
https://uastro.ir/news/جذب-دی-اکسید-کربن/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro