گزارش استهلال و رویت هلال ماه شعبان المعظّم 1442 هجری قمری
احتراماً ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت أعیاد شعبانیه، گزارش استهلال و رویت هلال شعبان المعظم 1442 را به استحضار میرساند: در بعد از ظهر روز شنبه 23/12/1399 مطابق با 29/7/1442 (براساس تقویم رسمی کشور)، هوای شهر مقدّس قم وضعیّت نیمه ابری داشت. رصدگران هم با تجهیزات لازم در محلهای تعیین شده، حاضر گردیده…
#تقویم_قمری #رویت_هلال #ماه
https://uastro.ir/astro-events/گزارش-استهلال-و-رؤیت-هلال-شعبان-1442/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
وضعیت رویت هلال ماه رمضان المبارک سال 1442 هجری قمری
وضعیت رویت هلال ماه رمضان المبارک سال 1442 هجری قمری در غروب روز دوشنبه بیست و سوّم فروردین ماه 1400 هجری شمسی برابر با 29 شعبان المعظّم 1442 هجری قمری و مطابق با 12 ماه آوریل 2021 میلادی هلال در محدوده منحنی« الف » : به راحتی با چشم عادی و غیرمسلّح رویت می شود.…
#تقویم_قمری #رویت_هلال #ماه
https://uastro.ir/astro-events/وضعیت-رویت-هلال-ماه-رمضان-المبارک-سال-1442/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
امروز ۲۰ فروردین در ساعت ۱۲:۱۲ به وقت نابستانی ایران پرتابگر سایوز روسیه فضاپیمای «سایوز اماس-۱۸» را از سکوی پرتاب شم. ۳۱ مرکز فضایی بایکونور راهی ایستگاه فضایی بینالمللی کرد. بدین ترتیب در آستانه شصتمین سالگرد فضانوردی سرنشیندار، آلگ ناویتسکی، پیوتر دوبروف و مارک واندههای به عنوان فضانوردان ماموریت ۶۵ ایستگاه فضایی بینالمللی، با فضاپیمایی که به افتخار اواین فضانورد دنیا به نام او «یوری گاگارین» نامگذاری شده راهی محل ماموریت جدید خود شد. مدت در نظرگرفته شده برای این ماموریت مداری ۱۹۱ روز است. این اولین پرتاب سرنشیندار روسیه در ۲۰۲۱ و ششمین پرتاب از ابتدای سال جاری میلادی است.
@uastro
راز فعالیت شفق قطبی سیاره مشتری فاش شد
نمایش پدیده شفق قطبی همچنان موضوعی است که دانشمندان به بررسی آن علاقهمندند، خواه این نورهای درخشان بر روی زمین یا بر روی سیارهای مانند سیاره مشتری بتابند. این نورها سرنخهایی از ساختار میدان مغناطیسی سیاره و نحوه عملکرد آن در دست دارند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، محققان “دانشگاه آلاسکا در…
#شفق_قطبی #مشتری
https://uastro.ir/news/راز-فعالیت-شفق-قطبی-سیاره-مشتری-فاش-شد/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
کشف منطقهای جدید در کهکشان راه شیری
ستاره شناسان منطقهای جدید در کهکشان راه شیری یافتند که مملو از ستارههای آبی روشن است که در شرف انفجار هستند. به گزارش اورانوس و به نقل از ایسنا، محققان در حال تهیهی دقیقترین نقشه از بازوهای مارپیچی کهکشانی در همسایگی ما به وسیلهی تلسکوپ گایا (Gaia) آژانس فضایی اروپا بودند که این منطقه را…
#کهکشان #کهکشان_راه_شیری
https://uastro.ir/news/ستارگان-درخشان-راه-شیری/
اورانوس را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
@uastro
امروز سالگرد اولین پرواز انسان به فضا و «روز فضانوردی» است.
۲۳فروردین ۱۳۴۰ افسرخلبان-فضانورد شوروی یوری گاگارین سوار بر فضاپیمای واستوک-۱ اولین پرواز به قلمروی فضا را انجام داد. پرتاب موشک حامل فضاپیما از مرکز پرتاب بایکونور و در ساعت ۰۹:۳۷ به وقت استاندارد ایران انجام شد. فضاپیما در ارتفاعی فراتر از ۳۰۰ کیلومتر از سطح زمین یک بار به دور زمین چرخید و در ساعت ۱۲:۲۵ به وقت استاندارد ایران در محدوده روستای اِسمِلوفکا در استان ساراتوف روسیه فرود آمد.
به همین مناسبت و به یادبود انجام اولین پرواز فضایی توسط یوری گاگارین، ۲۳ فروردین را در روسیه به عنوان «روز فضانوردی» گرامی میدارند.
گفته میشود پیشنهاد گرامیداشت و جشن این روز را اولین بار گِرمان تیتوف فضانورد جایگزین گاگارین مطرح کرد.
@uastro
هدایت شده از KHAMENEI.IR
👈 ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری:
🌙 چهارشنبه اول ماه رمضان خواهد بود
🔻 براساس گزارش گروههای رصدی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در سراسر کشور هلال ماه رمضان در غروب روز دوشنبه رؤیت نشد. بنابراین ماه شعبان ۳۰ روزه بوده و چهارشنبه ۲۵فروردین۱۴۰۰ اولین روز از ماه مبارک رمضان خواهد بود.
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=47689
مرحله بازگشتپذیر پرتابگر «کریلو-اسو»
مهندسان روسیه در بند روش بازگشت و فرود عمودی نماندهاند و در حال کار بر روی نسخه جایگزین یا روش متفاوت فرود هستند (فرود افقی). به عنوان مثال، مرحله بالدار موشک حامل رده سبک «کریلو-اسو» تحت طراحی متخصصان دفتر طراحی آزمایشی به نام بارتینی*، میتواند (بسته به پوشش سطح محل فرود) به کمک چرخ یا اسکیها به شکل افقی فرود آید.
ارابه فرود مرحله بازگشتی پرتابگر «کریلو-اسو» همچنین میتواند از نوع ترکیبی باشد به این معنی که در صورت فرود بر سطح باند بتنی یا آسفالت از چرخها و در صورت فرود بر سطح خاکی از اسکیهای تعبیه شده استفاده کند.
با توجه به سابقه کار طراحان شوروی بر روی روش فرود افقی در بازیابی مراحل بازگشتی و قابل بازیافت در پروژه اِنِرگیا-بوران، به نظر میرسد روش فرود افقی از پذیرش و اقبال و در نتیجه موفقیت بیشتری نسبت به طرح پرتابگر عمودبازگشت «آمور» برخوردار شود.
@uastro