خبرهای داغی از مریخ رسیده : مریخ نورد کنجکاوی بر روی سنگهای مریخ اثراتی از مواد ارگانیک باستانی کشف کرده، علاوه بر این تغییراتی در سطح متان جو مریخ مشاهده کرده که با تغییر فصل تغییر میکند مانند اینکه چیزی درحال تنفس است.
این دو خبر در دو مقاله جداگانه دیروز در مجله ساینس منتشر شد. البته اینها هیچ کدام به معنی وجود حیات در مریخ نیست و هر دو را میتوان با تغییرات زمینشناختی مریخ توجیه کرد. اما در هر حال یافته های بسیار جذابی هستند.
فضاپیمای افقهای نو که حدود دو سال پیش از کنار پلوتو گذشت و همه را با تصاویر ارسالی خود شگفت زده کرد اکنون در کمربند کویپر در فاصله شش میلیارد کیلومتری زمین قرار دارد و خود را برای ملاقات با یکی از اجرام این کمربند در سال نو میلادی آماده میکند.
افقهای نو که از شب یلدای سال گذشته سیستمهای خود را برای صرفه جویی در انرژی خاموش کرده بود، دو روز پیش دوباره روشن شد تا برای این ملاقات آماده شود.
در چند روز اول از زمین دستوراتی برای راه انرازی رایانه سفینه ارسال خواهد کرد و حافظه آنرا به روز کرده و داده های مربوط به کمربند کویپر را استخراج خواهد کرد. این اقدامات مقدمانی دو ماه وقت خواهد گرفت و از حدود مرداد ماه شروع به رصد 2014MU69 خواهد کرد که در فاصله دو و نیم میلیارد کیلومتری مدار پلوتو قرار دارد.
ارسال هر پیام به سفینه در این فاصله عظیم بیش از ۱۱ ساعت زمان میبرد تا پیام ارسالی از زمین به سفینه برسد و همینقدر هم به طول خواهد انجامید تا پیامهای سفینه به زمین برسد. سرعت سفینه هم اکنون حدود ۵۰ هزار کیلومتر در ساعت است.
صورت فلکی جوزا و سیاره اورانوس را در آسمان بیابید :
mehrnews.com/news/4318024
mehrnews.com/news/4319965
هلال ماه شوال المکرم ۱۴۳۹ در غروب روز پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ در بسیاری از مناطق قاره آمریکا و غرب آفریقا به راحتی با چشم غیر مسلح رویت خواهد شد. برای اهالی شمال و شرق آفریقا، عربستان و اسپانیا نیز هلال با چشم غیر مسلح قابل رویت خواهد بود اما با کمی دقت و سختی بیشتر. جنوب ایران، عراق و بخشهایی از ترکیه اما در این روز برای رویت هلال به استفاده از ابزارهای نجومی نیازمند هستند هرچند که رویت با چشم غیر مسلح هم ناممکن نیست ولی بسیار دشوار خواهد بود.
روز پنجشنبه در لحظه غروب خورشید هلال ماه حدود ۵ درجه بالاتر از افق قرار خواهد داشت و حدود نیم ساعت پس از خورشید غروب خواهد کرد. اگر هم به اندازه هلال ماه علاقمند باشید در لحظه غروب خورشید فقط یک درصد از سطح ماه روشن شده است.
با تمام این اوصاف میتوان مشکل بودن رویت این هلال را حدس زد. بنابراین اگر ضابطه اشتراک در شب یا رویت هلال با ابزار مورد استدلال واقع باشد میتوان روز جمعه را اول ماه شوال و عید سعید فطر دانست که در تقویم رسمی ایران نیز به همین صورت درج شده. اما برای مقلدین مراجع معظمی که رویت هلال با چشم غیر مسلح را مبنا قرار میدهند روز شنبه ۲۶ خرداد را میتوان عید دانست. در نهایت همه چیز بسته به نتیجه تلاش رصدگران در غروب روز پنجشنبه خواهد داشت.
جدیدترین خبرهای نجومی و علمی ایران و جهان در وبسایت http://uranus.ir
✔ نشانی ما در دیگر پیامرسانها:
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/uranus.website
سروش:
http://sapp.ir/uastro
بیسفون:
http://bpn.im/uAstro
آی گپ:
https://iGap.net/uAstro
گپ:
https://gap.im/uAstro
بله:
ble.im/join/OThiYjNkM2
ایتا:
https://eitaa.com/uAstro