هدایت شده از حبیب یوسفی
سومین و آخرین قسمت از خطبه شعبانیه پیغمبر (ص) در مورد ماه رمضان و خبر از شهادت امیرالمومنین علیه السلام.
قالَ أمیرُ المُؤمِنینَ علیه السلام: فَقُمتُ و قُلتُ: یا رَسولَ اللّه ِ، ما أفضَلُ الأَعمالِ فی هذا الشَّهرِ؟
فَقالَ (ص) : «یا أبَا الحَسَنِ، أفضَلُ الأَعمالِ فی هذَا الشَّهرِ الوَرَعُ عَن مَحارِمِ اللّه ِ عز و جل » . ثُمَّ بَکى ،
فَقُلتُ: یا رَسولَ اللّه ِ، ما یُبکیکَ؟
فَقالَ :
«یا عَلِیُّ، أبکی لِما یُستَحَلُّ مِنکَ فی هذَا الشَّهرِ، کَأَنّی بِکَ وأنتَ تُصَلّی لِرَبِّکَ، وقَدِ انبَعَثَ أشقَى الأَوَّلینَ وَالآخِرینَ، شَقیقُ عاقِرِ ناقَةِ ثَمودَ ، فَضَرَبَکَ ضَربَةً عَلى فَرقِکَ (قَرنِکَ) فَخَضَّبَ مِنها لِحیَتَکَ».
قالَ أمیرُ المُؤمِنینَ علیه السلام: فَقُلتُ:
یا رَسولَ اللّه ِ وذلِکَ فی سَلامَةٍ مِن دینی؟
فَقالَ :
«فی سَلامَةٍ مِن دینِکَ». ثُمَّ قالَ صلى الله علیه و آله
: «یا عَلِیُّ، مَن قَتَلَکَ فَقَد قَتَلَنی، و مَن أبغَضَکَ فَقَد أبغَضَنی، ومَن سَبَّکَ فَقَد سَبَّنی؛ لِأَنَّکَ مِنّی کَنَفسی، وَروحُکَ مِن روحی، وَ طینَتُکَ مِن طینَتی.
إنَّ اللّه َ ـ تَبارَکَ وَتَعالى ـ خَلَقَنی و إیّاکَ، وَاصطَفانی وَ إیّاکَ، وَ اختارَنی لِلنُّبُوَّةِ وَاختارَکَ لِلإِمامَةِ ، وَ مَن أنکَرَ إمامَتَکَ فَقَد أنکَرَنی نُبُوَّتی.
یا عَلِیُّ ، أنتَ وَصِیِّی، و أبو وُلدی، و زَوجُ ابنَتی، وخَلیفَتی عَلى اُمَّتی فی حَیاتی و بَعدَ مَوتی ، أمرُکَ أمری ونَهیُکَ نَهیی.
اُقسِمُ بِالَّذی بَعَثَنی بِالنُّبُوَّةِ وجَعَلَنی خَیرَ البَرِیَّةِ ، إنَّکَ لَحُجَّةُ اللّه ِ عَلى خَلقِهِ ، وأمینُهُ عَلى سِرِّهِ ، وَخَلیفَتُهُ عَلى عِبادِهِ
من(علی .ع) برخاستم و گفتم: اى پیامبر خدا، برترینِ کارها در این ماه چیست؟ فرمود: «اى ابو الحسن برترینِ کارها در این ماه، پرهیز از حرام هاى الهى است.
سپس آن حضرت گریست!!
گفتم: اى پیامبر خدا،! سبب گریه شما چیست؟
فرمود: اى على! بر این مى گریم که حرمت تو را در این ماه مى شکنند. گویا مى بینم تو در حال نماز براى پروردگار خویش هستی که نگون بخت ترینِ اوّلین و آخرین، همو که شقی تر از پى کننده ناقه قوم ثمود است ، بر مى خیزد و بر فرق سرت ضربتى مى زند و محاسنت، از خون سرت،
رنگین مى شود.
گفتم: اى پیامبر خدا ! آیا در آن حالت، دینم سالم است؟
فرمود: دینت، سالم است.
اى على! هر کس تو را بکشد، مرا کشته است و هر کس تو را دشمن بدارد، مرا دشمن داشته است و هر کس تو را ناسزا گوید، مرا ناسزا گفته است؛ چرا که تو از من هستى، همچون جان من. روح تو، از روح من است و سرشت تو، از سرشت من.
خداى متعال، من و تو را آفرید و من و تو را برگزید و مرا براى پیامبرى، و تو را براى امامت، انتخاب کرد .
هر کس امامت تو را انکار کند، نبوّت مرا انکار کرده است .
اى على! تو وصىّ من، پدر فرزندان من، همسر دختر من و جانشین من بر امّتم هستى، در حال حیاتم و پس از مرگم.
فرمان تو، فرمان من است و نهى تو، نهى من است.
سوگند به خدایى که مرا به نبوّت برانگیخت و مرا بهترینِ آفریدگان قرار داد،
تو حجّت پروردگار بر خلق اویى و امین او بر رازش و جانشین او بر بندگانش.
۱۴۰۳/۱۲/۱۶ ملتمس دعای شما.
حبیب یوسفی
۱۹ اسفند
هدایت شده از حبیب یوسفی
خطابهای قرآن کریم به مومنین. 4
4 - يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصاصُ فِي الْقَتْلى الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَ الْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَ الْأُنْثى بِالْأُنْثى فَمَنْ عُفِيَ لَهُ مِنْ أَخِيهِ شَيْءٌ فَاتِّباعٌ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَداءٌ إِلَيْهِ بِإِحْسانٍ ذلِكَ تَخْفِيفٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ رَحْمَةٌ فَمَنِ اعْتَدى بَعْدَ ذلِكَ فَلَهُ عَذابٌ أَلِيمٌ (178) وَ لَكُمْ فِي الْقِصاصِ حَياةٌ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ. بقره آیه (179)
اى افرادى كه ايمان آوردهايد! حكم قصاص در مورد كشتگان بر شما نوشته شده است، آزاد در برابر آزاد، و برده در برابر برده، و زن در برابر زن، پس اگر كسى از ناحيه برادر (دينى) خود مورد عفو قرار گيرد (و حكم قصاص او تبديل به خونبها گردد) بايد از راه پسنديده پيروى كنند (و در طرز پرداخت ديه، حال پرداخت كننده را در نظر بگيرد) و قاتل نيز به نيكى ديه را به ولى مقتول بپردازد (و در آن مسامحه نكند) اين تخفيف و رحمتى است از ناحيه پروردگار شما و كسى كه بعد از آن تجاوز كند عذاب دردناكى خواهد داشت. و براى شما در قصاص حيات و زندگى است اى صاحبان خرد، تا شما تقوى پيشه كنيد.
توضیح:
قصاص در فقه اسلامی به معنای مجازاتی است که در آن مجرم به همان اندازهای که جرم مرتکب شده، مجازات میشود. این مفهوم بیشتر در موارد قتل عمد یا آسیبهای جسمی شدید به کار میرود. در قصاص، خانوادهی قربانی یا خود قربانی (در صورت زنده ماندن) حق دارند تقاضای مجازات برابر با جرم انجامشده را داشته باشند.
قرآن کریم گاهى از دستورات لازم الاجراء با جمله كتب عليكم:" بر شما نوشته شده" تعبير مىكند، اين تعبير اهميت و تاكيد مطلب را روشن مىكند، زيرا هميشه مسائلى را مىنويسند كه از هر نظر قطعيت پيدا كرده و مهم و جدى است.
لذا حكم اصلى را قصاص قرار داده، و براى تعديل آن حكم عفو را در كنار اين حكم ذكر فرموده است. به عبارت روشنتر اولياء مقتول حق دارند در برابر قاتل يكى از سه حكم را اجراء كنند:
1- قصاص كردن.
2- عفو كردن بدون گرفتن خونبها.
3- عفو كردن با گرفتن خونبها (البته در اينصورت موافقت قاتل نيز شرط است)
بطور کلی از نظراسلام: در برابر متجاوز، بايد ايستاد، تا تعدی و تجاوز ریشه کن شود لذا به هر كس حق مىدهد كه اگر به او تعدى شود، به همان مقدار مقابله كند، زیرا تسليم در برابر متجاوز مساوى است با تشویق او وگسترش تجاوز به جان و مال مردم و دست قاتلان را براى قتلهاى ديگر باز گذارن و به افراد بىگناه از اين رهگذر ظلم و ستم نمودن. ترحم بر پلینگ تیز دندان. ستمکاری بود بر گوسفندان، اما در بعضی از موارد مقاومت و قصاص مساوى است با حيات و زندگی آرام برای همه.
البته مساله عفو و گذشت، در مورد افراد شكست خورده يا نادم و پشيمان امری پسندیده است که در آیات قرآن به آن نیز تشویق شده است.
بنا بر این ولی مقتول در انتخاب یکی از سه گزینه ای که در اختیار او است خوب است حال قاتل و اوضاع جامعه را در نظر بگیرد.
در حديثى از امام صادق ع نقل شده است كه فرمود:" كسى كه عفو كند، خداوند به همان اندازه از گناهان او می بخشد. بله،
در عفو لذتیست که در انتقام نیست. پس چه خوب است که مومنین جایگاه عفو یا انتقام را با دقت شناسایی و درست تصمیم گیری کنند
۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ملتمس دعای شما حبیب یوسفی
۲۳ اسفند
هدایت شده از حبیب یوسفی
بسم الله الرحمن الرحیم
آیاتی از قرآن کریم شاهد بر برتری حضرت امیرالمومنین علیه السلام به غیر از خاتم النبیین، از همه انبیا و مرسلین (ع)
امیرالمومنین از آدم برتر است چون قرآن در مورد حضرت آدم میفرماید:
وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَكُلَا مِنْهَا رَغَدًا حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ
ﻭ ﮔﻔﺘﻴﻢ : ﺍﻱ ﺁﺩم ! ﺗﻮ ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺕ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﻬﺸﺖ ﺳﻜﻮﻧﺖ ﮔﻴﺮﻳﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺟﺎﻱ ﺁﻧﻜﻪ ﺧﻮﺍﺳﺘﻴﺪ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﻭ ﮔﻮﺍﺭﺍ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ، ﻭ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺩﺭﺧﺖ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻧﺸﻮﻳﺪ ﻛﻪ [ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺷﻮﻳﺪ ] ﺍﺯ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﺍﻥ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ. البقره(٣٥).
اما آدم و هوا با فریب شیطان، از آن شجره ممنون خوردند و از بهشت اخراج شدند ولی أمیر المومنین حتی در زمانی که حاکم جامعه بود و همه چیز برای آن حضرت فراهم بود و از خوردن بهترین غذاها هم ممنوع نشده بود بجز نان جو نخورد.
پدرم روضه رضوان به دو گندم بفروخت.
ناخلف باشم اگر من به جوی پس نخرم.
آما برتری آن حضرت بر نوح را در یادداشتی دیگر تقدیم می کنم. التماس دعا
۲۸ اسفند
هدایت شده از خبرگاه کاشان و آران وبیدگل
یادداشت رسیده / آیاتی از قرآن که به برتری امام علی(ع) بر همه انبیا به غیر از پیامبر اسلام تأکید داردhttps://hawzahnews.com/xdyQg
۳۰ اسفند
هدایت شده از حبیب یوسفی
بسم الله الرحمن الرحیم
آیاتی از قرآن کریم شاهد بر برتری حضرت امیرالمومنین علیه السلام به غیر از خاتم النبیین، از همه انبیا و مرسلین (ع).
قرآن کریم در مورد حضرت موسی (ع) میفرماید:
فَخَرَجَ مِنْهَا خَائِفًا يَتَرَقَّبُ قَالَ رَبِّ نَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
ﭘﺲ ﻣﻮﺳﻲ ﺗﺮﺳﺎﻥ ﻭ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ [ ﺣﻮﺍﺩﺙ ﺗﻠﺨﻲ ﺭﺍ ]ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻣﻰﻛﺸﻴﺪ ﺍﺯ ﺷﻬﺮ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺭﻓﺖ، [ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺣﺎﻝ ]ﮔﻔﺖ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﻣﺮﺍ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩم ﺳﺘﻤﻜﺎﺭ ﻧﺠﺎﺕ ﺑﺪﻩ . القصص(٢١)
هنگامی که حضرت موسی، ناخواسته یک قبطی کافر را کشته بود از ترس شهر مصر را ترک نموده و به جای نامعلومی فرار کرد تا به مدین رسید و داماد حضرت شعیب شد و سالها بعد وقتی خداوند او را نبوت بخشید و به خواست او برادرش هارون را هم پشتیبان او قرار داد باز هم گفتند:
قَالَا رَبَّنَا إِنَّنَا نَخَافُ أَن يَفْرُطَ عَلَيْنَا أَوْ أَن يَطْغَىٰ
ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﻣﺎ ﻣﻰ ﺗﺮﺳﻴﻢ ﻛﻪ [ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺩﻋﻮﺕ ﻛﺮﺩﻧﺶ ﺑﻪ ﺣﻖ ] ﺑﺎ ﺳﺨﺖ ﮔﻴﺮﻱ ﻭ ﺷﻜﻨﺠﻪ ﺑﺮ [ ﺿﺪ ] ﻣﺎ ﭘﻴﺸﻲ ﮔﻴﺮﺩ ﻳﺎ ﺑﺮ ﺳﺮﻛﺸﻲ ﺧﻮﺩ ﺑﻴﻔﺰﺍﻳﺪ. طه(٤٥)
اما امیرالمومنین علیه السلام با اینکه افراد زیادی از بزرگان مکه را در جنگهای بدر و احد و احزاب کشته بود هنگام ابلاغ سوره توبه از رفتن به شهر مکه و ابلاغ برایت از مشرکین کوچکترین ترسی به خود راه نداد و در فتح مکه تمام بت های کفار را از بام کعبه فرو ریخته و در هم شکست و از احدی ترس و واهمه نداشت.
پس أمیر المومنین کجا و موسی کلیم الله کجا ؟!!
و شاهد برتری آن حضرت بر عیسی روح الله اینکه قرآن کریم در مورد میلاد او می فرماید:
فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَىٰ جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَٰذَا وَكُنتُ نَسْيًا مَّنسِيًّا
ﺁﻥ ﮔﺎﻩ که ﺩﺭﺩ ﺯﺍﻳﻴﺪﻥ ، ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﺎﭼﺎﺭ ﺑﻪ ﺟﺎﻧﺐ ﺩﺭﺧﺖ ﺧﺮﻣﺎ ﻛﺸﺎﻧﻴﺪ; [ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺣﺎﻝ ]ﮔﻔﺖ: ﺍﻱ ﻛﺎﺵ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﻴﻤﺮﺩم ﻭ ﻳﻜﺴﺮﻩ ﺍﺯ ﺧﺎﻃﺮﻩ ﻫﺎ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩم. مریم (٢٣)
با اینکه مریم مادر عیسی خدمتگزاری بیتالمقدس را به عهده داشت اما هنگام تولد آن حضرت، به امر خدا از مسجد بیرون رفت. ولی در تولد أمیر المومنین علیه السلام به امر خدا دیوار کعبه شکافته شد و آن حضرت در درون کعبه که مقدس ترین مکان عالم است بدنیا آمد پس علی کجا و عیسی کجا ؟!!
وقتی پیامبران اولوالعزم در برابر آن حضرت، از فضایل کمتری برخوردارند تکلیف بقیه انبیاء روشن است.
و چه زیبا شهریار می فرماید:
علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را.
که به ماسوا فکندی همه سایه هما را.
دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین.
به علی شناختم من به خدا قسم خدا را.
نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت.
متحیرم چه نامم شه ملک لافتا را. ...
خداوندا!! به برکت امیر المومنین علیه السلام شر کفار زمان را از سر مسلمانان کوتاه ، و با ظهور امام زمان علیه السلام عدل و داد را در همه عالم حاکم بفرما. آمین یا رب العالمین.
۱۴۰۴/۱/۳
ملتمس دعای شما. حبیب یوسفی
۳ فروردین
هدایت شده از خبرگاه کاشان و آران وبیدگل
استاد حوزه علمیه:
شرکت در راهپیمایی روز قدس یک وظیفه اسلامی و انسانی استhttps://hawzahnews.com/xdzDy
۷ فروردین
هدایت شده از حبیب یوسفی
خطابهای قرآن کریم به مومنین. 5
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (183) أَيَّاماً مَعْدُوداتٍ فَمَنْ كانَ مِنْكُمْ مَرِيضاً أَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ أَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ بقره (184)
اى افرادى كه ايمان آوردهايد، روزه بر شما نوشته شد همان گونه كه بر كسانى كه قبل از شما بودند نوشته شده، تا پرهيزكار شويد.چند روز معدودى را (بايد روزه بداريد) و كسانى كه از شما بيمار يا مسافر باشند روزهاى ديگرى را (بجاى آن روزه بگيرند) و بر كسانى كه قدرت انجام آن را ندارند (همچون بيماران مزمن و پير مردان و پيره زنان) لازم است كفاره بدهند، مسكينى را اطعام كنند، و كسى كه كار خير را پذيرا شود براى او بهتر است، و روزه داشتن براى شما بهتر است اگر بدانيد.
نکته: جمله "كتب عليكم:" تاكيد مطلب را روشن مىكند، زيرا هميشه مسائلى را مىنويسند كه از هر نظر قطعيت پيدا كرده و مهم و جدى است. پس روزه از واجبات مهم اسلامی است که فواید فراوانی دارد از جمله موجب اعتماد به نفس و تقوای الهی می شود. رعایت مفطرات روزه موجب تقویت بعد معنوی وتسلط بر غرایز و شهوات و تمایلات مادی می شود وروحیه انضباط و اخلاص را بالا می برد از سوی دیگر روزه داری از نظر علمی موجب سلامت جسمانی و روانی است مثلا استراحت دستگاه گوارش و پاکسازی بدن ازسموم مختلف و کاهش قند و چربی خون و تقویت صبوری سلامت روانی از منافع آن است پیامبر اکرم (ص) نیز فرموده اند: "صوموا تصحوا" روزه یگیرید تا سالم بمانید. و امیر المومنین (ع) فرموده اند " الصوم جنه من آفات الدنیا" روزه داری سپری در برابر آفت های دنیوی است و در بعضی از روایات آمده است که سپری در برابر آتش جهنم است .
بنابراین روزه باعث اخلاص و ارتباط باخدا، تهذیب نفس، سلامت جسم و روح، کمک به دیگران و کمالات اخلاقی و معنوی می شود و به همین جهت واجب، و بر آن تاکید شده است. اگر خدا قبول کند روزه گرفته و امیدواریم خدا به کرمش قبول کند و ما را جزو روزه داران و مومن واقعی به حساب آورد. آمین یا رب العالمین.
1404/1/10 حبیب یوسفی
۹ فروردین
هدایت شده از حبیب یوسفی
روز طبیعت فرصتی برای عبرت.
قرآن کریم می فرماید:
وَاللَّهُ الَّذِي أَرْسَلَ الرِّيَاحَ فَتُثِيرُ سَحَابًا فَسُقْنَاهُ إِلَىٰ بَلَدٍ مَّيِّتٍ فَأَحْيَيْنَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا كَذَٰلِكَ النُّشُورُ
ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎﺩﻫﺎ ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ ﺗﺎ ﺍﺑﺮﻱ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻧﮕﻴﺰﻧﺪ، ﭘﺲ ﻣﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﻣﺮﺩﻩ ﺭﺍﻧﺪﻳﻢ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﮔﻲ ﺍﺵ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺁﻥ ﺯﻧﺪﻩ ﻛﺮﺩﻳﻢ ; ﺯﻧﺪﻩ ﺷﺪﻥ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﻫﻢ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺍﺳﺖ. فاطر آیه(٩)
و در سوره فصلت آیه ۳۹ می فرماید:
ﻭ ﺍﺯ [ ﺩﻳﮕﺮ ] ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻱ خدا ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺧﺸﻚ ﻭ ﺑﻲ ﮔﻴﺎﻩ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻲ، ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻧﺎﺯﻝ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ، ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﺑﻪ ﺟﻨﺒﺶ ﺩﺭ می ﺁﻳﺪ ﻭ می روید. پس بیﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺯﻣﻴﻦ ﻣﺮﺩﻩ را این چنین ﺯﻧﺪﻩ ﻛﺮﺩ، ﻳﻘﻴﻨﺎً ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺯﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ; ﺯﻳﺮﺍ ﺍﻭ ﺑﺮ ﻫﺮ ﻛﺎﺭﻱ ﺗﻮﺍﻧﺎﺳﺖ.
همچنین در سوره روم آیه 50 مىفرماید:" فَانْظُرْ إِلى آثارِ رَحْمَتِ اللَّهِ كَيْفَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنَّ ذلِكَ لَمُحْيِ الْمَوْتى وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ". به آثار رحمت الهى بنگر كه چگونه زمين را بعد از مردنش زنده مىكند مسلما آن كسى كه زمين مرده را با نزول باران زنده كرد، هم او، زنده كننده مردگان در رستاخيز است و او بر همه چيز توانا است.
و در آیه 5 سوره جاثیه می فرماید: (وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ وَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّماءِ مِنْ رِزْقٍ فَأَحْيا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها وَ تَصْرِيفِ الرِّياحِ آياتٌ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ). در آمد و شد شب و روز، و رزقى را كه خداوند بوسیله برف و باران از آسمان نازل كرده و به وسيله آن زمين را بعد از مرگش حيات بخشيده، و همچنين در وزش بادها، نشانههايى است براى جمعيتى كه تعقل و انديشه مىكنند"
درسوره روم آیه19 نیز می فرماید: (يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ يُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها وَ كَذلِكَ تُخْرَجُونَ).خداوندی که همواره موجودات زنده را از موجودات مرده ایجاد می کند و زندها را مى میراند، و زمين را بعد از مرگش حيات مىبخشد، همين گونه شما را روز قيامت مبعوث و از زمین خارج مىکند.
براى همه روشن است كه در فصل زمستان زمين به صورت مرده درمىآيد، نه گياهى از آن مىرويد، نه گلى مىخندد، و نه شكوفهاى مىشكفد، اما در فصل بهار با تعادل هوا و فرو ريختن قطرات حياتبخش باران جنبشى در زمين پيدا مىشود و همه جاسرسبز و زیبا می گردد.
يعنى" نمونه ای از صحنه قیامت که همه زندگان می میرند و بعد از مدتی تمام مردگان برای محاکمه نهائی زنده شده و از زمین بیرون می آیند هر ساله در برابر چشم شما تكرار مىشود، بنا بر اين روز طبیعت وقت دقت در زنده شدن زمین با روئیدن گیاهان و حرکت درختان و عبرت گرفتن در مورد حتمی بودن رستاخیز است.
پس چه خوب است که نام آن را « روز طبیعت و عبرت » بگذاریم و بجای بهم گره زدن گیاهان، عقل و دلمان را به خداوند قادر متعال گروه بزنیم.
بامید عاقبت به خیری همه شما عزیزان.
۱۴۰۴/۱/۱۳. حبیب یوسفی
۱۲ فروردین
هدایت شده از حبیب یوسفی
خطابهای قرآن کریم به مومنین. 6 🎤 🌸 🍃
یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِين بقره آیه 208.
✅ اى كسانى كه ايمان آوردهايد! همگى در صلح و آشتى در آييد! و از گامهاى شيطان، پيروى نكنيد، كه او دشمن آشكار شماست.! 💫
در شان نزول این آیه بعضى از مفسران نقل كردهاند كه" عبد اللَّه بن سلام" و يارانش كه يهودى بودند و اسلام آورده بودند از پيامبر اسلام اجازه مىخواستند كه تورات را در نماز بخوانند، و به پارهاى از دستورات آن عمل كنند، آيه فوق نازل شد و آنان را از پيروى خطوات الشيطان، نهى كرد.⚡️
از دعوت عمومى اين آيه، كه همه مؤمنان را بدون استثناء از هر زبان و نژاد و منطقه جغرافيايى و قشر اجتماعى که هستند، به صلح و صفا دعوت مىكند، استفاده مىشود كه در پرتو ايمان به خدا، تشكيل حكومت واحد جهانى كه صلح در سايه آن همه جا آشكار گردد امكانپذير است.ما امیدواریم که همه کشورهای اسلامی با محور قرار دادن قرآن امت اسلامی واحدی را تشکیل دهند و مقدمات فرج امام زمان (عج)را فراحم آورند. 🌱
اصولا در مقابل عوامل پراكندگى (زبان و نژاد و رنگ و ...) يك حلقه محكم اتصال در ميان قلوب همه اقشار بشر لازم است، و اين حلقه اتصال تنها ايمان به خداست كه ما فوق اين اختلافات است.🍃
ايمان به خدا، و تسليم در برابر فرمان او، می تواند نقطه وحدت جامعه انساني، و رمز ارتباط اقوام و ملتهای مختلف باشد که نمونه جالبى از آن را در مراسم حج مىتوان مشاهده كرد.👀
در مراسم حج دیده می شود چگونه انسانهايى با رنگهاى مختلف، از نژادهاى متفاوت و داراى زبان و قوميت و منطقه جغرافيايى ناهماهنگ، همگى برادر وار در كنار هم قرار گرفته و در آن مراسم بزرگ روحانى شركت دارند، و در نهايت صلح و صفا به هم مىنگرند.🎋
در قسمت دوم آیه مىافزايد" از گامهاى شيطان پيروى نكنيد كه او دشمن آشكار شما است" (وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ). قابل توجه اينكه اين تعبير، چهار بار در قرآن مجيد آمده، و در موارد مختلفى روى آن تكيه شده است.
بسيارى از انحرافات و وسوسههاى شيطانى به صورت تدريجى انجام مىگيرد، و هر مرحله در حقيقت گامى از گامهاى شيطان است.💥
" خطوات" جمع" خطوة" بر وزن" سفره" به معنى گام و قدم است در اينجا نيز اين حقيقت تكرار شده كه انحراف از صلح و عدالت و تسليم شدن در برابر انگيزههاى دشمنى و عداوت و جنگ و خونريزى از مراحل ساده و كوچك شروع مىشود، و به مراحل حاد و خطرناك، منتهى مىگردد،🔥 شيطان گام به گام در انسان نفوذ مىكند و بايد در همان گامهاى نخستين، در برابر او ايستاد تا به مراحل خطرناك نرسد.🪴
درجمله" إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ" مىگويد: 🎤در
دشمنى شيطان با شما چيزى مخفى و پوشيده نيست، او از آغاز آفرينش آدم براى دشمنى با او كمر بست و سوگند ياد كرده است كه اگر بتواند، همه را جز مخلصين كه از تيررس او به دورند گمراه كند. خود انسان هم اگر دقت کند وسوسه های گمراه کننده شیطان را در درون خود می فهمد.⚡️
بنابراین ما اگر مومن و معتقد به خدا و پیغمبر و اسلام و قرآن هستیم، با هر ملیت و خصوصیتی که داریم باید بر اساس قرآن با همدیگر برادر بوده و در صلح و صفا بایکدیگر زندگی کنیم و در برابر شیطان های پنهان و آشکار مسلمین، بویژه اسرائیل و آمریکا امت واحده باشیم.
۱۴۰۴/۱/۲۰. حبیب یوسفی
🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸
۲۱ فروردین
هدایت شده از حبیب یوسفی
خطابهای قرآن کریم به مومنین.7 🌿🌸🌿
✍ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لا بَيْعٌ فِيهِ وَ لا خُلَّةٌ وَ لا شَفاعَةٌ وَ الْكافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ بقره (254)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از آنچه به شما روزى دادهايم، انفاق كنيد! پيش از آنكه روزى فرا رسد كه در آن، نه خريد و فروش است (تا بتوانيد سعادت و نجات از كيفر را براى خود خريدارى كنيد)، و نه دوستى (و رفاقتهاى دنیائی سودى دارد)، و نه شفاعت، (زيرا شما کاری که شايسته شفاعت باشید انجام نداده اید.) و كافران، خود ستمگرند، (هم به خودشان ستم مىكنند، هم به ديگران). ⚡️
در اين آيه روى سخن را به مسلمانان و مومنین كرده و به يكى از وظائفى كه سبب وحدت جامعه و يكى از مهمترين اسباب نجات در قيامت است اشاره مىفرمايد. 🎤
جمله" مِمَّا رَزَقْناكُمْ" (از آنچه به شما روزى دادهايم) مفهوم وسيعى دارد كه هم انفاقهاى مالى واجب و مستحبّ را شامل مىشود و هم انفاقهاى معنوى مانند علم- قدرت- عقل- آبرو- و ... را که خوب است انسان به بندگان نیازمند خدا هر نوعی که می تواند کمک نماید. 💫
اساسا یکی از نیازهای زندگی اجتماعی بشر تعاون و همکاری و کمک به نیازمندان است. 🥀
در این رابطه قرآن کریم در آیات متعددی پیروان خود را به انفاق و بخشش به دیگران دعوت فرموده است. به عنوان نمونه در آیات اول سوره مبارکه بقره میفرماید: ✨
از نشانههای متقین که خدا آنها را هدایت فرموده و سرانجام هم رستگار هستند، این است، که ایمان به غیب دارند، نماز را به پا میدارند و از آن چه به آنان روزی دادهایم انفاق می کنند. 🌻
ونیز در همین سوره آیه ۲۶۱ می فرماید:🎤
مثل کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق میکنند، مانند بذری است که از آن هفت خوشه بروید و در هر خوشهای یکصد دانه باشد که مجموعاً از یک دانه هفتصد دانه برداشت می کند. 🌽
و در آیه ۲۶۲ میفرماید:🎤
کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق میکنند و به دنبال آن منت نمیگذارند و آزاری نمیرسانند پاداش آنها نزد پروردگارشان محفوظ است. ⭐️
و در آیه ۲۷۴ میفرماید:
آنها که اموال خود را در شب و روز پنهان یا آشکار انفاق میکنند پاداششان نزد پروردگارشان محفوظ است و از آینده خود ترس و غمی ندارند. 🪴
از طرفی اگر دقت کنیم انفاق و کمک به یکدیگر یک قانون عمومی در جهان آفرینش و مخصوصاً در سازمان بدن هر موجود زنده است مثلاً قلب انسان تنها برای خود کار نمیکند بلکه از آنچه دارد به تمام سلولهای بدن انفاق میکند و مغز و ریه و سایر دستگاههای بدن انسان نیز همه از نتیجه کار خود به دیگر اعضا انفاق میکنند و بنابراین زندگی دسته جمعی بدون انفاق موفق نخواهد بود. 🌵
سعدی هم میفرماید: بنی آدم اعضای یک پیکرند.
که در آفرینش ز یک گوهرند. ⚡️
به امید آنکه بتوانیم از نعمتهای خدادادی خود به نفع دیگر انسانهای نیازمند انفاق داشته باشیم تا هم در دنیا صاحب زندگی سالم و موفق بوده و هم در آخرت اجر و پاداش الهی را دریافت کنیم. انشاالله. ۱۴۰۴/۱/۲۲. حبیب یوسفی 🌸🌿
۲۲ فروردین
هدایت شده از حبیب یوسفی
خطابهای قرآن کریم به مومنین. 8🌱🌸🌱🌸
🎤- يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذى كَالَّذِي يُنْفِقُ مالَهُ رِئاءَ النَّاسِ وَ لا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ صَفْوانٍ عَلَيْهِ تُرابٌ فَأَصابَهُ وابِلٌ فَتَرَكَهُ صَلْداً لا يَقْدِرُونَ عَلى شَيْءٍ مِمَّا كَسَبُوا وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ 😁
✍اى كسانى كه ايمان آوردهايد! بخششهاى خود را با منت و آزار، باطل نسازيد! همانند كسى كه مال خود را براى نشان دادن به مردم، انفاق مىكند، و به خدا و روز رستاخيز، ايمان نمىآورد، (كار او) همچون قطعه سنگى است كه بر آن، (قشر نازكى از) خاك باشد، (و بذرهايى در آن افشانده شود،) و رگبار باران به آن برسد، (و همه خاكها و بذرها را بشويد،) و آن را صاف (و خالى از خاك و بذر) رها كند. آنها از كارى كه انجام دادهاند، چيزى به دست نمىآورند، و خداوند، جمعيت كافران را هدايت نمىكند. سوره مبارکه بقره آیه « 264 »☘
منت گذاشتن به معنی به رخ کشیدن- یادآوری و تکرار و یا چشم داشت و انتظار جبران از کسی است که خدمتی برای او انجام شده.⚡️
شخصی که مورد منت قرار می گیرد در درون خود به شدت ناراحت و اذیت می شود و گاهی از گرفتن آن کمکی که بدنبال آن منت کشی است سخت پشیمان می گردد. به همین جهت قرآن کریم به مومنین می فرماید: بخشش های خود را با منت نهادن و آزار باطل و بی ارزش نکنید از جهتی این منت گذاشتن مانند انفاق از روی خودنمائی و ریاکارانه است که آن هم موجب بی ثمر شدن انفاق می شود. 🌿
بعد هم خداوند در این آیه شریفه مثال زیبائی می آورد تا این معنا را تبیین و تاکید بفرماید. 🥀
از آثار بد منت نهادن رنجش و فشار روانی طرف مقابل و از بین رفتن دوستی و محبت بین دو طرف و قبول نشدن انفاق نزد خداوند است اما اگر انفاق خالصانه برای خدا باشد هم منت گذاشتن در آن نخواهد بود و هم مورد قبول خدا بوده و چندین برابر پاداش الهی در پی آن خواهد بود🌹 همانطوری که در آیه 261 بقره مثالی را می آورد و می فرماید: 🎤
مثال كسانى كه اموال خود را در راه خدا انفاق مىكنند، همانند بذرى است كه هفت خوشه از آن برويد، كه در هر خوشه ای، يكصد دانه باشد، و خداوند آن را براى هر كس بخواهد (و شايستگى داشته باشد)، دو يا چند برابر مىكند، و خدا قدرت و رحمت وسيع و بی پایان داشته و به همه چيز داناست. ☺️
بامید اینکه بتوانیم خالصانه و برای خدا به دیگران کمک کنیم و اگر برای کسی کاری کردیم با منت گذاشتن آن را باطل و بی ثمر نکنیم. 🤲
1404/2/2 حبیب یوسفی🌱🌸🌱🌸
۳ اردیبهشت