فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«اذعان رئیسجمهور به باورناپذیری وقوع خطای انسانی در سانحهی هواپیمای اوکراین»
حسن روحانی: هیچکس نمیتواند باور کند که یک هواپیمای مسافربری در کنار فرودگاه بینالمللی در روت پرواز هدف قرار بگیرد. اصلاً در مخیلهی آدم نمیآید.
من بهعنوان کسی این را میگویم که 7 سال مسئول پدافند هوایی در زمان جنگ بودهام... و در تاریخ ایران همچون اشتباهی رخ نداد.
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
هدایت شده از باشگاه خبرنگاران جوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 دستور رئیس دستگاه قضا به سازمان قضایی نیروهای مسلح مبنی بر تسریع در بررسی کارشناسی همه فرضیههای مطرح در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی
🆔 @YjcNewsChannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاکید مجدد رئیس دستگاه قضائی بر همکاری دانشگاه و کارشناسان حوزهی سایبری در خصوص سانحهی هواپیمای اوکراینی
«من چند ساعت بعد از اعلام ستاد کل نیروهای مسلح کشور، به سازمان قضایی نیروهای مسلح مأموریت دادم که این مسئله را دنبال کند و ابعاد این قضیه ابعاد گستردهای است، سؤالات جدی برای مردم مطرح است، فرضیههایی دارد مطرح میشود، این فرضیات همگی قابل بحث و بررسی است، موضوع کارشناسی است. نمونهی این حادثه هر جای دنیا اتفاق میافتد گاهی ماهها طول میکشد تا بررسی شود.
دوستان ما از همان ابتدا مشغول شدند با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و حتی با همکاری بعضی از دانشگاهها، چون بعضی از دانشگاهها به ما اعلام آمادگی کردند تا کارشناسانشان کمک کنند در این قضیه. ما حتماً استقبال میکنیم که کمک کنند، بهویژه کارشناسان حوزهی سایبری حتماً میتوانند در این قضیه حرف داشته باشند.
ما گروههای کارشناسی گفتیم تشکیل شود و همهی گروهها سخنانشان بررسی شود، بحث کنند و ثبت و ضبط هم شود. این مسئله یک مسألهی عادی نیست، یعنی قطعاً یک مسئلهای نیست که یک قاضی محترم به تنهایی بتواند به تمامی ابعاد آن رسیدگی کند. ابعاد کارشناسی این قضیه، ابعاد وسیعی است.» 26/10/1398
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
«نیروهای مسلح ابعاد مختلف سقوط هواپیمای اوکراینی اعم از هک، نفوذ و جنگ سایبری را بررسی میکند»
دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با خبرگزاری آنا گفت: «نیروهای مسلح در ابعاد مختلف اعم از هک، نفوذ و جنگ سایبری مشغول بررسی موضوع هواپیمای اوکراینی هستند و تحقیقات ادامه دارد.»
شنبه، 28 دی 1398
https://ana.ir/fa/news/17/466781
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
«بیانیه شماره 2 آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر تا ساعاتی دیگر انتشار مییابد»
بیانیه شماره 2 آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر تا ساعاتی دیگر انتشار مییابد. لازم به ذکر است که آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر، بیانیه شماره یک این آزمایشگاه را در تاریخ 23 دی 1398 منتشر نمود.
این بیانیه به بازتاب نتایج پژوهشها و مطالعات علمی در خصوص «علتیابی سانحهی دلخراش هواپیمای مسافربری اوکراینی» اختصاص داشت.
در بیانیه شماره یک آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر به دو پرسش اصلی، پاسخ داده شده است:
1. علت اصلی وقوع سانحهی هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین چیست؟
2. فاعل وقوع علت اصلی این سانحه چه کسی است؟
بر اساس منطق علمی دانش سایبرنتیک از یک سو و اطلاعات و اسناد متقن در اختیار از سوی دیگر محرز گردید که سانحهی رخ داده بهدلیل اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانهی پدافند موشکی ایران واقع شده و نقش خطای انسانی در آن منتفی است.
همچنین محرز گردید فاعل اصلی و آگاه در سانحهی مذکور، ایالات متحدهی آمریکا است که ضمن اطلاع از کاربری غیرنظامی هواپیمای اوکراینی، از طریق عملیات فریب فرماندهی و کنترل این جنایت بزرگ را مرتکب شده است.
پس از انتشار بیانیه شماره 1 آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر در چند روز اخیر، سؤالات و ابهامات بسیاری مطرح گردید که پژوهشگر ارشد این آزمایشگاه از طریق مصاحبه با رسانههای رسمی به آنها پاسخ داده است:
https://ana.ir/fa/news/113/466558
@ut_cyber
1398-10-29-statement2-cysp.pdf
107.5K
بیانیه شماره ۲ آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر
در خصوص سانحه دلخراش هواپیمای مسافربری اوکراینی
@ut_cyber
بیانیه شماره ۲ آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر
در خصوص سانحه دلخراش هواپیمای مسافربری اوکراینی
ملت شریف و بزرگ ایران عزیز؛
ضمن عرض تسلیت مجدد بابت سانحهی تأسفبار هواپیمای مسافربری اوکراینی؛ در راستای تبیین علت وقوع این سانحهی دلخراش که سابقاً در بیانیه شماره 1 آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر مورخ 22 دی 1398 اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانهی پدافند موشکی ایران عنوان شد، اکنون در این بیانیه جزئیات بیشتری بر مبنای دانش سایبرنتیک با رویکرد مرور امکانهای مختلف برای این حادثه ارائه میشود.
الف) تبیین و تحلیل هر پدیده از منظر علمی، از مفهوم اولیه در بالاترین سطح تا روشهای تحقق آن در پایینترین سطح، میتواند بهعنوان یک زنجیرهی پیوسته در سه سطح استراتژیکی ، تاکتیکی و تکنیکی انجام شود؛ بهگونهای که در سطح استراتژیکی به علتیابی، در سطح تاکتیکی به شیوههای مدیریت و سرانجام در سطح تکنیکی به روشهای خرد اجرایی آن پرداخته میشود. از آنجا که قدم اول در مبحث سانحهی هواپیمای اوکراینی، پیگیری آن بهمنظور علتیابی است، لذا ورود به سطوح تاکتیکی و تکنیکی ضرورت نداشته و علت اعلام شده، صرفاً از طریق بررسیهای استراتژیک بر مبنای دانش سایبرنتیک حاصل شده است. از این رو، در فرآیند استنتاج، در اختیار داشتن اطلاعات خُرد فنّی و تکنیکی ضرورت نداشت.
ب) منظور از فریب فرماندهی و کنترل (Command & Control Deception) با اختصار CCD، اعمال نوعی از عملیات سایبرنتیک است که توسط آن حداقل یکی از ارکان سایبر ـ یعنی رکن محاسبات (پردازش اطلاعات)، رکن ارتباطات (انتقال اطلاعات) یا رکن کنترل (تغذیهی اطلاعات) ـ در سیستم فرماندهی و کنترل بهگونهای دستخوش تغییر شود که سامانه دچار تشخیص غیر واقعی یا اقدام نادرست شود.از طریق CCD مهاجم میتواند آنچه مورد نظر خود است را به سامانه القا کند، حتی اگر در واقعیت وجود نداشته باشد. آنچه در مورد این سانحه احراز شده است، CCD است؛ اما اعلام اینکه کدام رکن درگیر بوده است، نیازمند دسترسی به اطلاعات میدانی از این سانحه میباشد.
پ) بر اساس مستندات حادثه، موشک کروز ابتدا توسط بخشی از شبکهی پدافند کشور شناسایی شده است اما چندی بعد حمله کروز منتفی اعلام میشود. بهکمک نظریه بازی، چندین سناریوی اصلی بر اساس دانش سایبرنتیک برای علت رخداد سانحه شکل میگیرد که اعلام نتیجهی قطعی بر اساس بررسی تمامی آنها انجام شده است. اگر تشخیص موشک کروز توسط واحد پدافند موشکی سیار انجام شده باشد، با توجه به اعلام انقطاع ارتباطات این واحد با شبکهی مرکزی، محرز میشود که همزمان دو نوع عملیات سایبرنتیک شامل CCD و «اخلال در ارتباطات» انجام شده است. اگر موشک بهواسطهی واحدهای شناسایی مناطق جنوبی کشور رصد شده و به شبکهی مرکزی اعلام شده باشد، عملیات CCD روی آنها انجام شده است تا در ظاهر موشک کروز توسط آنها تشخیص داده شود. در نهایت اگر اعلام کروز از طریق شبکهی مرکزی پدافند کشور صورت گرفته باشد، بدین معناست که عملیات CCD در بخش مرکزی شبکهی پدافند کشور اعمال شده است. در دو سناریوی آخر، عملیات «اخلال در ارتباطات» علیه واحد پدافند موشکی سیار برقرار است. با توجه به اینکه تمامی حالات فوق معلول عملیات CCD است، بیانیه شماره 1 این نتیجه را با «قطعیت» اعلام نمود.
لازم به ذکر است طرح فرضیههایی نظیر اقدامات سایبرنتیک روی هواپیمای مسافربری، تغییری در اینکه ورود موشک کروز اعلام شده، اما در اصل وجود نداشته است، ایجاد نمیکند. هرچند دسترسی به هواپیمای مسافربری از راه دور و در اختیار گرفتن کنترل آن نیز در حوزهی عملیاتهای سایبرنتیک است و بهسهم خود اعمال عملیاتهای CCD را قویتر میگرداند. در این راستا اسناد مهمی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها سند منتشر شده توسط سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) میباشد. مبتنی بر این سند که چند ساعت پیش از سانحهی هواپیمای مسافربری اوکراین صادر شده است، نسبت به ورود پروازها به «منطقهی تهران» هشدار اضطراری داده شده و علت آن نیز مشخصاً امکان خطای محاسباتی (mis-calculation) و خطای شناسایی (mis-identification) بیان شده است که هر دو مورد ذیل CCD قرار دارد. حال پرسش کلیدی این است که چرا این سازمان پیشبینی نموده است که احتمال دارد هواپیماهای عبوری از آسمان تهران در سیستمهای مربوطه به اشتباه شناسایی شوند؟! چه ارتباطی بین عملیات CCD آمریکا علیه سامانهی پدافندی تهران و این بیانیهی اضطراری که دقیقاً به همین موضوع اشاره نموده، وجود دارد؟
@ut_cyber
لذا با اتکا به توضیحات ارائه شده، مجدداً بر موضع آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر نسبت به اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانهی پدافند موشکی ایران و منتفی بودن نقش خطای انسانی با قطعیت تأکید میشود و در همین راستا از مراجع حقوقی ذیصلاح تقاضا میگردد بر نقش رژیم جنایتکار آمریکا در طعمه قرار دادن هواپیمای مسافربری اوکراینی و به شهادت رساندن عزیزان ما بهعنوان یک جنایت جنگی در این سانحه متمرکز شوند.
آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر
۲۹ دی ۱۳۹۸
@ut_cyber
🔹تمامی احتمالات سقوط بوئینگ ۷۳۷، موید عملیات CCD است/ چرا سازمان هوانوردی فدرال آمریکا درباره ورود پروازها به «منطقهی تهران» در روز حادثه هشدار داد؟
🔻چرا سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) پیشبینی نموده است که احتمال دارد هواپیماهای عبوری از آسمان تهران در سیستمهای مربوطه به اشتباه شناسایی شوند؟!
بیانیه شماره ۲ آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر در خصوص سقوط هواپیمای اوکراینی👇
🔗 ana.ir/i/467311
اینستا (http://instagram.com/ana__ir) | توئیتر (http://twitter.com/ana_ir1) | سروش (http://sapp.ir/ana_ir) | بله
(http://ble.im/ana_ir)🌐 @ana_ir
🔹نشست خبری "تشریح نقش عوامل سایبرنتیک در سانحه سقوط هواپیما"
باحضور:
🔻 کاظم فولادی، عضو هیئت علمی و سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر
🔻 محمدعلی شکوهیان راد، کارشناس ارشد و مسئول پرونده سانحه هواپیمای اوکراینی
⏰سهشنبه، اول بهمنماه، ساعت 10 صبح
📌مکان: خیابان حافظ، روبروی تالار قدیم بورس، ساختمان خبرگزاری #آنا
🌐 @ana_ir
شفافسازی:
در پی انتشار خبری با عنوان «خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی تایید شد» از سوی ایرنا (https://irna.ir/news/83640767)
لازم بهذکر است که تنها مرجع رسمی اعلام نتایج سانحه #هواپیما_اوکراین سازمان قضایی نیروهای مسلح است و خبر امروز در حکم نتیجهی قطعی نمیباشد.
@ut_cyber
1398-11-01--cysp-CCD.pdf
953.8K
مجموعه پلتهای «عملیات فریب فرماندهی و کنترل» که در ابتدای نشست خبری امروز ۱ بهمن ۱۳۹۸ ارائه شد.
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
ar525-20--Command & Control Countermeasures (C2CM).pdf
62.7K
سند «اقدامات متقابل فرماندهی و کنترل (C2CM) ایالات متحده» (Army Regulation 525–20) که در آن به عملیات فریب اشاره شده است.
لینک اصلی:
https://fas.org/irp/doddir/army/ar525-20.pdf
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
Left_of_Launch_web_0731.pdf
426.9K
سند «راهبرد اخلال در پرتاب» (شورای آتلانتیک)
Left of launch: Countering theater ballistic missiles
Issue Brief by Herbert C. Kemp
Mon, Jul 31, 2017
لینک اصلی:
https://www.atlanticcouncil.org/in-depth-research-reports/issue-brief/left-of-launch/
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
KICZ_A0002-20_Prohibition_NOTAM-Tehran.pdf
180.4K
سند مربوط به «سازمان هوانوردی فدرال آمریکا» (Federal Aviation Administration)
- نوتام ممنوعیت پروازی ایالات متحده آمریکا بر فراز تهران صادر شده در روز هشتم ژانویه 2020 ساعاتی پیش از سانحه
KICZ NOTAM A0002/20 – Security – United States of America Prohibition for Tehran Flight Information Region (FIR) (OIIX)
لینک اصلی:
https://www.faa.gov/AIR_TRAFFIC/PUBLICATIONS/US_RESTRICTIONS/media/KICZ_A0002-20_Prohibition_NOTAM-Tehran.pdf
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
سند خبر "The Washington Post" مبنی بر محدودیت اضطراری اعلام شده توسط FAA برای پرواز بر فراز خلیج فارس بهدلیل امکان بالقوه خطا در محاسبات (miscalculation) یا خطا در شناسایی (mis-identification) صادر شده در روز هشتم ژانویه 2020 ساعاتی پیش از سانحه
لینک اصلی:
https://www.washingtonpost.com/politics/faa-issues-emergency-restriction-for-persian-gulf-airspace-citing-potential-for-miscalculation-or-mis-identification/2020/01/07/44a2a440-31b7-11ea-971b-43bec3ff9860_story.html
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
متن کامل نشست خبری آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر با اصحاب رسانه در محل خبرگزاری آنا، با موضوع بررسی علت سانحهی هواپیمای اوکراینی مورخ 1 بهمن 1398؛
با حضور:
دکتر کاظم فولادی، سرپرست آزمایشگاه؛
مهندس محمدعلی شکوهیانراد، پژوهشگر ارشد و مسئول پروندهی سانحهی هواپیمای اوکراینی در آزمایشگاه؛
https://ana.ir/fa/news/8/467475
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber
#فوری و مهم!
«به نقل از خبرگزاری فارس، «شرکت آمریکایی #جنرال_الکتریک مجوز همکاری در تحقیقات سقوط #هواپیمای_اوکراینی را گرفت»
https://farsnews.com/news/13981102000380
پ.ن:
جنرال الکتریک یک شرکت صنعتی - نظامی آمریکایی است که آخرین تکنولوژیهای #جنگ_سایبرنتیک (CW) و الکترونیک (EW) ارتش آمریکا را طراحی و تولید میکند.
آیا میتوان گفت میان حضور جنرال الکتریک بهعنوان کارشناس در سانحهی هواپیمای اوکراین و عملیات CCD رژیم آمریکا که موجب سقوط این هواپیما شد، ارتباطی وجود ندارد؟!
http://cysp.ut.ac.ir
@ut_cyber