May 11
دختری عزیز، مادری پرطراوت، همسری همتراز امیرالمؤمنین و زنی اصیل در میدان سیاست، ویژگیهایی است که در هر زنی نمیتواند جمع شود؛ اما ما مفتخریم که بزرگِ زنان اسلام حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها همه ویژگیها را در عین بندگی خدا در خود جمع کرد که در اسلایدهای پیشرو به برخی از آنها پرداختهایم.
🔹۱- عبادت حضرت زهرا (س)
بندگی امابیها چنان بود که مردم مدینه زمانی که نیمهشب از کنار خانه او عبور میکردند، متوجه نوری میشدند. رسول خدا درباره علت آن فرمودند: «هنگامى كه فاطمه در محراب عبادت است، هزاران فرشته بر او درود میفرستند و او را سيده زنان عالم خطاب میکنند... او اهل سجدههای طولانى و قيام و ركوع طولانى بود و خداى را با تمام وجودش عبادت میکرد.»
🔹۲- تقوا و حیا حتی در برابر نابینا
بندگی برای او پیدا و نهان نداشت و هر چه امر خدا بود را در همه حالات مطیع بود چنانچه در مقابل یک فرد نابینا هم حجاب خود را حفظ میکرد و زمانی که علت را از او جویا شدند فرمود که خدا ناظر اعمال من است و من در برابر نامحرم خود را میپوشانم.
🔹۳- حجت خدا بر امام معصوم
حضرت زهرا به درجهای از عبودیت و بندگی خدا رسید که امام معصوم در حق او فرمود: «ما حجت خدا بر مردم هستیم و جده ما فاطمه زهرا حجت خدا برماست.» آری! زن در اسلام به چنین درجهای نزد خداوند نائل میشود و هیچ محدودیتی در این راه ندارد.
🔹۴- زندگی شخصی و خانوادگی حضرت زهرا (س)
دخترانههای وی آنچنان دلنشین بود که رسول خدا با دیدن او همواره شادمان میشد و دست و روی او را میبوسید. محبت دخترانه وی چنان سرشار بود که در گزارشهای متعددی زمانی که رسول خدا از مشقت هدایت رنج میبرد، فاطمه زهرا او را تسکین میداد.
🔹۵- محترمانهترین خطاب به پدر
زهرای مرضیه چنان حرمت پدر را حفظ میکرد که پس از نزول آیه ۶۳ سوره نور - که بهموجب آن، مسلمانان از صدازدن پیامبر(ص) به نام ایشان منع شدند- حضرت نیز پدرش را یارسولالله خطاب کرد. اما پیامبر(ص) به او گفت که او میتواند رسول خدا را «پدر» صدا کند که پروردگار از آن خشنودتر خواهد شد.
🔹۶- دردانه نبی و صاحب فدک
جایگاه حضرت نزد پدر چنان بود که رسول خدا پس از بهدستآوردن منطقه فدک و دستور خدا در آیه ۲۶ سوره اسرا که فرمود: «وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ»، این منطقه وسیع را به ایشان بخشید و حضرت زهرا نیز با توجه به گستردگی این منطقه برای اداره آن، وکیلی معین کردند و منافع فدک نیز به بسیاری از مسلمانان میرسید.
🔹۷- خانه پرطراوت فاطمی
خانه فاطمه چنان پرحرارت بود که باوجود همه مشغلههای او و علی(ع) او هیچگاه از تربیت فرزندان، بازی کردن با آنها و حتی خواندن اشعار تربیتی برای آنها غافل نبود و بهترین مخلوقات خدا در دامن وی در شرایطی تربیت شدند که علی (ع) در وصف همسرانه خود فرمود: «هیچگاه فاطمه از من نرنجید و او نیز هرگز مرا نرنجاند.»
🔹۸- فاطمه زهرا در میدان سیاست و جهاد
مادر امت هرگز آسوده گزین نبود و با حفظ تمام حریمها، تمامقد در راه پدر و همسر در مقام حقطلبی میایستاد؛ چنانچه زمانی که ابوجهل شکم گوسفند را بر سر رسول خدا خالی کرد، او باوجود سن کم خود به مسجدالحرام رفت و ضمن تمیزکردن پدر، ابوجهل را مورد شماتت قرارداد.
🔹۹- حمایت از حق جانشین پیامبر در سختترین روزها
پس از رحلت رسول خدا و بهوجودآمدن آن مصائب بزرگ بر امیرالمؤمنین(ع)، فاطمه زهرا در اوج غم و اندوه ازدستدادن پدر، به در خانه اصحاب میرفت و از آنها برای حق امام علی(ع) و یادآوری حادثه غدیر طلب شهادت میکرد تا ماجرای غدیر هیچوقت فراموش نشود و در نهایت نیز فدایی این راه شد.
12.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅نگهداری سگ و گربه با هزینه یک باغ وحش
✍️مهدی بهنامی
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
🔹️چندسالی بیشتر از تب داشتن حیوانات خانگی نامتعارف نمیگذرد. در گذشته زندگی مردم ما در روستا با حضور حیوانات هرکدام هم با دلیلی مشخص و معین عجین بودهاست.
🔹️ حالا اما به زندگی شهری برخی افراد توجه کنید! دقیقا دارد همین اتفاق میافتد منتهی برعکس گذشته، یعنی انسانها دارند وقت و هزینه و احساس خود را برای مراقبت از حیوانات خرج میکنند. تبی که با خرید پت و #غربزدگی برخی افراد و سلبریتیها شروع شد و حالا دامنگیر زندگی بسیاری از مردم ما شده است.
🔹️مردمی که بدون توجه به سلامتی خود و خانوادهشان ماهانه میلیونها تومان صرف نگهداری حیواناتی میکنند که قبلا برای نگهداری آن دلایلی وجود داشت من جمله نگهداری حیوانات از انسانها! این که فردی حیوان خانگیاش مار ۱۱ متری باشد یا مثلا توله گرگی در خانه انسان زندگی کند؛ شاید تصاویر لایکخوری در فضای #مجازی برایش دست و پا کند، اما حتما در باور عامه مردم او سلامت کاملی ندارد.
🔹️#محیط_زیست ایران با تب و تاب پتشاپها و نگهداری از انواع حیوانات در سالهای اخیر چنان دستخوش تغییر شده که جبران برخی از مسائل آن دهها سال طول میکشد. اگرچه در عیان، بازار فروش حیوانات محدود است اما مغازهداران فعلی با فروش غذای حیوانات، مواد و لوازم جانبی آن در کف خیابان بازار خود را نگهداشتهاند. در سوی دیگر نیز هنوز تجارت حیوانات به صورت زیرزمینی و عموما در بستر فضای مجازی ادامه دارد.
🔹️خرید و فروش این #حیوانات با یک جستوجوی ساده انجام گرفته و مبادله میشود. حیواناتی که خرید و فروش بسیاری از آنها در فضای مجازی از نظر قانون جرم است.
@vaavmag
12.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ناامیدی از مردم ما را به کجا میبرد؟
@vaavmag
17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶بازی با جان آدمها
✅️صدای شکستن استخوانها به گوش میرسد
✍نیما احمدی
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
🔹️هر پدیده اجتماعی در دنیا سالها طول میکشد تا در میان مردم جایگیر شده و طبعا رفع عادت به آن موضوعات نیز به زمانی مشابه یا با همان نسبت نیاز دارد. اما وابستگی به اینستاگرام در برخی اقشار از مردم با زمان بسیار کوتاهی انجام شد و حالا برای دفع خطر آن گویی زمان بسیار زیادی لازم است.
🔹️ یکی از محتواهای برآمده از اینستاگرام، اقدامات شبه درمانی #کایرو یا #کایروپرکتیک بود. در طول مدت کوتاهی هزاران نفر را آلوده خود کرد و حالا با عیانتر شدن مشکلات و آسیبهایی که با #جان مردم در ارتباط است، بسیاری از آن دست برنمیدارند.
🔹️ابتدا در رابطه با کایروپراکتیک باید بدانیم که یک نوع روش #درمانی جایگزین یا مکمل به شمار میرود و طبعا عوارض بیشتری از روشهای درمانی اصلی دارد. مهمتر از آن مسالهای که در مواجهه با بلاگرهای اینستاگرامی باید دانست این مطلب است که متخصص کایروپراکتیک، حتما دورههای آموزشی و آکادمیک خاصی را میگذارند.
🔹️این دورهها باید توسط برگزارکننده ذیصلاح یعنی دانشگاههای علوم پزشکی و ذیل #وزارت_بهداشت انجام گرفتهباشد. متخصص دورهدیده با سیستم عصبی در همه بخشهای بدن آشناست. از محافظتهای ستون فقرات و طناب نخاعی مطلع است. زیرا شاخههای عصبی و طناب نخاعی جزو آسیبپذیرترین بخشهای بدن به شمار میروند. اگر در ستون فقرات مشکلی به وجود بیاید و مفاصل آسیب ببیند، در سیستم عصبی اختلال به وجود میآید.
🔹️این اختلال به راحتی روی ستون فقرات، تعادل، حرکت و بخشهای مختلف تحرک انسان تاثیر میگذارد. بدیهیاست با هر آسیب ناگهانی توسط افراد غیرمتخصص و ناآشنا ضربات جبرانناپذیری به بدن وارد میشود. برای مثال این سر و گردن کشیدنهای معروف اینستا در صورت غیراصولی انجامشدن میتواند پس از دستکاری مهرههای گردن امکان نوع خاصی از سکته مغزی را بروز دهد.
🔹️برای درمان بیماریهای جسمی، تنها و تنها اولویت مراجعه به پزشکان متخصص دارای پروانه طبابت مورد تایید وزارت بهداشت باید باشد. با رجوع به قوانین خود اینستاگرام میتوان متوجه شد که پزشکان متخصص و مبرز کشورمان آنقدر سرشان شلوغ هست که نیازی به تبلیغات هیجانی و مضحکانه فضای مجازی ندارند، گول افراد بیسواد را نخوریم.
@vaavmag
18.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅موسیقی آفریقایی که سیاست غرب را برملاکرد و میلیونها بار دیده شد
🔹️#جاه_فاکولی (Jah Facoly)، هنرمندی که از صحنهی موسیقی اصیل آفریقای غربی ظهور کرده است، اصالتاً ساحل عاجی است و به خاطر موسیقی رگی خود شناخته شده است.
🔹️آهنگهای او اغلب به #بیعدالتی اجتماعی، استعمار و عدم تعادل جهانی میپردازد. موسیقی او با آمیختن ملودیهای سنتی آفریقایی با ریتمهای رگی تأثیر احساسی عمیقی ایجاد میکند. او در این آهنگ به چگونگی تقسیم جهان توسط دولتهای قدرتمند و تأثیر منفی این وضعیت بر مردم توجه میکند.
🔹️مردم #آفریقا قرنها است که زیر استعمار وحشیانهی اروپاییها هستند. ۳۵ درصد آفریقا نزدیک به سیصد سال تحت استعمار فرانسه قرار داشته است. در طول حدود پنج قرن #استعمار فرانسه بر آفریقا و به ویژه پس از جنگ استقلال این کشورها در مجموع بیش از دو میلیون آفریقایی کشته شدند!
@vaavmag
May 11
🔶هشدار
✅صدای پای نیتها میآید!
🔹این روزها یکی از آسیبهایی که ذهن جامعهشناسان، روانشناسان و حتی اقتصاددانها را به طور همزمان به خودش مشغول کرده، پدیده به نام «نیت» است که روز به روز هم تعداد آنها بیشتر میشود و معلوم نیست چه آیندهای در انتظار این افراد است.
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
🔺(نیت) NETT ها چه افرادی هستند
NEET که مخفف Not in Education, Employment, or Training است به افرادی گفته میشود که علاقه خاصی به هیچیک از حوزههای آموزش، شغل و مهارت خاصی ندارند اما میتوانند پول به دست بیاورند و حتی بیشتر از افراد شاغل درآمد داشته باشند اما نکته مهم اینجاست که نیتها در ردیف مشاغل غیرمولد قرار میگیرد که هیچ منفعت خاصی برای جامعه ندارد
🔺 منشا و علت به وجود آمدن نیتها
در مورد منشا و علت به وجود آمدن این قشر دلایل متفاوتی ذکر شده که طرد اجتماعی، ترک تحصیل، عدم امکان ادامه تحصیلات، عدم آموزش مهارتهای لازم در دوران تحصیل و بالاخره تغییر سبک زندگی و گسترش فضای وب و مشاغل غیر رسمی از جمله آنها هستند.
🔺 آسیبهای نیتها برای جامعه
شاید خود نیتهت از ناحیه خودشان خیلی احساس خطر نکنند اما بیشتر از چند سرنوشت و سرانجام در انتظار آنها نیست؛ بخشی از این افراد پس از مدتی دچار بیهودگی و افسردگیهای حاد میشوند، بخشی دیگر به گروههای تبهکار و بزهکار میپیوند و بخش خوششانس هم به کارهای غیرمولد و غیر رسمی روی میآورند.
🔺 ضرر اقتصادی نیتها برای جامعه
حجیم شدن این طبقه در عمل، میزان «سرباری» افراد جامعه را روز به روز بیشتر میکند و با نگاهی به تقسیم بندی قبلی شاهد آن خواهیم بود که این افراد یا سربار خانواده میشوند، یا هزینههای دولت را در بخش بهزیستی افزایش میدهند و یا با روی آوردن به بخش غیرمولد اقتصاد، به جای ثروتآفرینی و خلق ارزش، ساعتها وقت خود را صرف بازی و نوسانگیری میکنند!
🔺آمار نامناسب نیتها در ایران
متاسفانه در حال حاضر در کشور ما نزدیک به ۲۶درصد از جوانان ۱۵تا ۲۴ساله در این گروه قرار دارند که حدود ۹۲۸ هزار نفر از آنان را مردان و یکمیلیون و ۸۹۵هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
🔺 نگاهی به نیتهای ایرانی و راههای درآمدی آنها
نیتهای ایرانی چندان هم بیکار نیستند و حوزههای مانند تجارت رمزارز، حضور در بازیهای رایانهای، دلالی، تن فروشی و... را بر خودشان انتخاب کردهاند. همچنین بخشی از مشاغل کاذب موجود در کشور مانند سگگردانی برای ثروتمندان توسط نیتها و در ازای دریافت درآمدهای بالا و پایین انجام میشود.
🔺 دغدغه نیتها در ایران چیست؟
در مورد نیّتِ NEETها در ایران هنوز کار علمی دقیقی صورت نگرفته اما به گفته حمید مستخدمین حسینی -جامعه شناس- در این رابطه: «در حوزه مسائل اقتصادی و بازار کار، این نسل[نسل Z] به دلیل اینکه با دنیا در ارتباط هستند، حاضر نیست به راحتی وارد بازار کاری شوند که دارای حداقل دستمزد است. این افراد با خرید و فروش، ادمین کانالهای تلگرامی، فعالیت در فضای رمز ارز و... شرایط اقتصادی بهتری دارند»
🔺 در برابر نیتها چه باید کرد؟
برای کاهش جمعیت NEETها در کشور باید دو بخش مجزا در نظر گرفته شود؛ بخشی از جمعیت نیتها، با تغییرات سبک زندگی به این قشر پیوستهاند که باید برنامههای آموزشی خاص و مشاورههای تخصصی را برای این افراد در نظر گرفت اما برای بخشی که به دلایل اقتصادی و آموزشی، سربار و یا طرد شدهاند، باید از طریق برنامههایی چون: آشنایی بــا روشهای جستجوی شغل و انطباق شغلی، اطلاعرسانی به دانشآموزان نسبت به نقش آموزشهای مهارتی در تسهیل ورود به بازار کار، سیاستهای افزایش کیفیت آموزش و ارائه مهارتهای بازار محور و... را در نظر گرفت.
@vaavmag