🔹️آیا جایزه نوبل اقتصادی مردم را سر کار گذاشته است ؟
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3834/
▫️@vaavmag
🔻آیا جایزه نوبل اقتصادی مردم را سر کار گذاشته است؟
✍️میثم آخوندی
🔸مگر میشود پایت به مترو باز شده باشد و صدای بنفش دستفروشان به گوشت نخورده باشد؟ وقتی وارد این شهر زیرزمینی میشوی، دنیایی از تبلیغ و فروش محصول خودنمایی میکند؛ از آدامس گرفته تا لوازم آرایشی. فروشندگانی که همانند مغازهای سیار، در واگنهای مترو در حال جذب مشتریانی هستند تا جنس خود را به هر شکلی به فروش برسانند. در هیاهوی این داد و فریادها برای جذب مشتری و تبلیغ محصول توسط فروشندگان متروگرد گاهی هر مسافر به فکر خریدی یکباره میافتد، خریدی که از قبل تصمیمی برای آن نداشته، اما هیجان لحظهای، قیمت ارزان و زبان بازی فروشنده، کار خود را میکند و فرد را مجاب میکند که «میخرم، به امتحانش میارزه!»
🔹نظریهی معروفی در علم اقتصاد وجود دارد به نام «انتخاب عقلایی»، که به زبان ساده میگوید انسان قبل از اینکه چیزی را بخرد ابتدا به آن چیز فکر و حسابی آن را برانداز میکند. این نظریه سالها در دانشگاههای مختلف تدریس شده و بسیاری از رفتارهای اقتصادی جوامع را با آن تحلیل کردهاند. اما در سال ۲۰۱۷ ناگهان همهچیز برعکس شد و نوبل اقتصادی به نظریهای رسید که گفت مردم ممکن است در حال عبور از جلوی مغازهای ناگهان از جنسی خوششان بیاید و تصمیم بگیرند آن را بخرند بدون هیچ فکر قبلی!
🔸مصرف کالایی که بوسیلهی این سبک از رفتار فروشنده به ترغیب خرید کالا منجر میشود، مصرف غیرضروری میگویند. این شیوه از فروش کالایی که شما بدان نیازی ندارید، در ابعاد بسیار گستردهتر در رسانههای جهان به وفور دیده میشود. رسانهها در اینجا همان کاری را با شما میکنند که فروشندههای مترو با تبلیغات و زبان بازی، با افکار شما کردند.
🔹یکی از بزرگترین سردمداران این شیوهی تبلیغی که شما را به خرید وارد میکند، رسانههای آمریکایی هستند. آمریکا با اینکه کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده، اما بالغ بر ۷۰ درصد از تبلیغات کالایی یا خدماتی جهان را بر عهده گرفته است. وقتی شما نام و برند محصولی را به صورت مکرر در رسانههای مختلف ببینید، چشم و ذهن به صورت ناخودآگاه با چنین نامی ارتباط برقرار کرده و پس از مشاهدهی آن ترغیب به خرید کالای مدنظر میشود.
🔸شاید اولین خرید، حاصل تبلیغات باشد اما در برخی از کالاها به خصوص کالاهای لوکس نوعی نیاز کاذب بوجود میآورد. یعنی من بهعنوان یک شهروند ایرانی نیاز به خرید یک تلویزیونی ال ای دی با برندی مخصوص دارم که حتما عینک سه بعدی داشته باشد تا فیلمهای سه بعدی را به صورت سه بعدی به نظاره بنشینم! لوازمی که پس از خریدشان شاید تا چندین سال یکبار هم مورد استفاده قرار نگیرد.
🔹در اینجا دو اتفاق میافتد: اگر هزینهی خرید این کالاها را داشته باشیم کمکم به ورطهی تجملگرایی میافتیم و این کالاها را همانند رزومهای موفق برای خود در چشم دیگران فرو میکنیم تا شأن اجتماعی بالاتری به دست آوریم! اما اگر پول تهیه این نیاز کاذب را نداشته باشیم، در چاه دیگری که نامش احساس فقر است میافتیم و مدام خود را آدمی فقیر و ضعیف حس میکنیم و روز به روز ناامیدی در وجود ما محکمتر میشود.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻این ۲۰ ثانیه را در هیأتها پخش کنید!
✍️رضا عبداللهی
🔸خدا رحمت کند شهیدی را که صدای فریادش در گوشمان است
شمر زمانهات را بشناس
🔹این روزها تصویر این دختر سه ساله و حسرت آغوش پدرش هر چه نخواهی هم میبردت به گوشهی خرابه شام
🔸حماسه لبخند پدر و زنجیر پاهای استوارش با روضهی دخترکی که به زحمت قدش به زانوهای مردانی میرسد که پدرش را میبرند
🔹به دخترک و حیرتش فکر کردن جگر میخواهد
چرا پدر برایم خم نشد
چرا زانو نزد و در آغوشم نکشید
این روزها که در محرم و صفری هستیم که اسلام را زنده نگاه داشت، میچرخم بین سخنرانیها و مداحیها ببینم کسی حواسش به شمر زمانهاش هست؟
به قدس که مسئله اول مسلمین است؟
فرمود جهاد تبیین را فهم مسایل منطقه و تبیین معادلات آن برای مردم بدانید،
آنقدر برای تطهیر چهره شیطان تلاش کردهاند که بعضی جوانان هم وطنمان
تشخیص جوانان فلسطینی که برا خانهی شخصی خود میجنگند از تروریستهای وهابی سخت شده
از این منبرها استفاده کنیم
به داد حق و باطلی که تشخیصش برای عدهای سخت شده برسیم
🔹از دلهای آمادهی به لطف اشک بر اباعبدلله استفاده کنیم و تلاشهای چندین ساله شیطان برای اسراییل را خنثی کنیم
@vaavmag
🔹️۶ دلیلی که کوفه به عنوان مرکز قیام امام حسین ( ع ) انتخاب شد
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3835/
▫️@vaavmag
🔻۶ دلیلی که کوفه به عنوان مرکز قیام امام حسین(ع) انتخاب شد
حتما برای شما این سؤال پیش آمده که چرا با وجود اینکه کوفیان حضرت علی(ع) را به شهادت رساندند اما باز امام حسین(ع) این شهر را به عنوان پایگاه قیام انتخاب کردند؟ بخوانید:
۱. كوفه دارای اهمیت نظامی بود. این شهر در سال ۱۷ هجرى به نیت ساخت يك پادگان بزرگ نظامى شكل گرفت. همین اهمیت نظامی بود که گفته میشود بیش از شصت هزار نفر در مسجد کوفه قابلیت حضور داشتند. امام على(ع) هنگامى كه براى خاموش كردن فتنهی ناكثين از مدينه عازم عراق شد، دوازده هزار نيرو از كوفه به سپاه ايشان پيوستند. نامهی ایشان خطاب به اهل كوفه بیانگر همین اهمیت است: «از بندهی خدا، على اميرمؤمنان به كوفيان، گروه ياران شرافتمند و بلندپايگان عرب.»
۲. كوفه در قلب سرزمین اسلام قرار داشت یعنی اگر میخواستید به نقاط مختلف سرزمین و بلاد اسلامی نظارت کنید، به همهجا دسترسی یکسان و خوبی داشت. در دوران حکومت امام على(ع) بود که مقرّ خلافت از مدينه به كوفه منتقل شد كه بىترديد يكى از دلايل آن، دسترسى آسان از اين شهر به بلاد مختلف اسلامى خصوصا هنگام نياز به اعزام نيرو براى جنگ با معاويهی ملعون بود.
۳. كوفه مهمترين پايگاه فرهنگى جهان اسلام بود. سياست خليفهی دوم، پرورش مسلمانان تکبعدی در کوفه بود که با قرآن آشنا و با حدیث بیگانه بودند؛ امّا پس از به خلافت رسيدن امام على، سياستهاى فرهنگى ايشان از يك سو و حضور ياران بزرگ پيامبر از سوى ديگر، نقش مؤثّرى در رشد فرهنگى مردم كوفه داشت. هنگام قيام امام حسين مردم كوفه به طور نسبى از بالاترين سطوح فرهنگى در ميان جوامع اسلامى برخوردار بودند.
۴. نقش تعيينكنندهی كوفيان در فتوحات اسلامى و درگيرى آنها با حكومت ستمگر شام، بويژه در دوران حكومت امام على، ايجاب مىكرد تا طبعا رضايت ندهند كه شام، مركز خلافت و تصميمگيرى در جهان اسلام باشد. لذا در طول حكومت اُمَوى، كوفه كانون مبارزه و مخالفت با حكومت اُمَوى شام بود و در اين راه، بيشترين كشته، زندانى و تبعيدى را داد. اوضاع اینقدری برای معاويه تلخ بود که در وصيّت به فرزند ملعونش يزيد به این شکل از دست کوفیان حرص میخورد: دربارهی عراقىها به هوش باش كه هرگز تو را دوست نمىدارند و خيرخواه تو نيستند امّا تا جايى كه ممكن است و در توان توست، با آنها مدارا كن و اگر هر روزه خواهان بركنار كردن كارگزارى هستند اين كار را انجام بده كه بركنار كردن يك كارگزار آسانتر و سبُكتر از اين است كه صد هزار شمشير بر ضدّ تو بكِشند.
۵. کوفه محل زندگی بسیاری از دوستداران اهل بيت عليهمالسلام بود. طعم شیرین زندگی زیر بیرق حکومت علی خیلیها را سر به راه کرده بود. کوفه حدود پنج سال مركز حكومت عدل امام على بود و جمع بسيارى از ياران بزرگ پيامبر خدا، همراه با ايشان به اين شهر آمده بودند و از اين طريق احاديث فراوانى در فضائل اهل بيت در ميان مردم انتشار يافته بود به همين جهت پس از مرگ معاويه هنگامى كه جمع كوچكى از پيروان راستين اهل بيت فعاليت تبليغاتى خود را براى بيعت با امام حسين و مبارزه با حكومت اُمَوى آغاز كردند، در فضاى باز اجتماعى ناشى از ضعف فرماندار كوفه، در مدّت كوتاه و موقتی فضاى عمومى شهر در اختيار هواداران امام حسين قرار گرفت.
۶. جدای از همه نکاتی که گفتیم در سراسر جهان اسلام، جز اهل كوفه، هيچ كس از امام حسين براى قيام بر ضدّ حكومت يزيد دعوت نكرد. از اين رو، يكى از پاسخهاى امام به معترضان، استناد به دعوت نامههاى مردم كوفه بود. در چنين فضايى، اگر امام براى آغاز نهضت به نقطهی ديگرى عزيمت مىكرد و به دست كارگزاران حكومت، كشته مىشد، آيا او را به بىسياستى متّهم نمىكردند؟
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻ماجرای کشیدن تابلوی معروف عصر عاشورا به روایت استاد فرشچیان
🔸استاد محمود #فرشچیان، از ماجرای خلق تابلوی #عصر_عاشورا میگوید. آیا میدانستید این اثر دقیقا در روز عاشورا کشیده است؟
#محمودفرشچیان
#عصرعاشورا #عاشورا #محرم
@vaavmag
33.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️در این کشور بچه ها را قانونی میدزدند!
▫️https://vaavmag.ir/2023/08/3837/
▫️@vaavmag
🔻در این کشور بچهها را قانونی میدزدند!
🔸این روزها نام سوئد با اهانت به مقدسات مسلمانان گره خورده، اما خیلی پیشتر از اینکه این کشور به هتاکی به مقدسات معروف باشد به بچه دزدی معروف است!
🔹بسیاری از کودکان خانوادههای مهاجر و پناهنده خصوصا اگر مسلمان باشند، طعمهی این بچه دزدی به ظاهر قانونی دولت سوئد قرار میگیرند.
🔸دولت سوئد در راستای سیاستهای یکسانسازی فرهنگی که طی آن نباید هیچ فرهنگ دیگری جز فرهنگ سوئد در این کشور رشد کند، بسیاری از کودکان خانوادههای مهاجر و پناهنده را به اتهام بدرفتاری یا تنبیه توسط والدین به زور و به شکل دزدی از این خانوادهها جدا میکند.
🔹بسیاری از خانوادهها میگویند ادارهی امور اجتماعی این کشور، به بهانهی گزارش بدرفتاری خانواده با کودکان، تمام خانواده آنها را احضار کرده، کودکان را در یک اتاق و والدین را در اتاقی دیگر نگه داشتهاند اما پس از پایان بازجویی، خبری از کودکان نبوده! بله، در حینی که پدر و مادر مشغول جواب پس دادن بودند، فرزندان آنها به مکان دیگری انتقال داده شدهاند تا به زودی حضانت آنها در اختیار یک خانوادهی سوئدی قرار گیرد.
🔸کودک دزدی البته مسألهی جدید این کشور نیست. این رفتار ریشه در استعمار صدها سالهی کشورهای اروپایی دارد که هنوز در برخی کشورها نظیر سوئد ادامه دار است که طی آن کودکان خانوادههای مستعمره (در اینجا مهاجر و پناهنده) از خانوادههایشان جدا و به خدمت اربابان قرار میگیرند.
🔹آمارها میگوید هر ساله حدود ۲۰ هزار کودک در سوئد از سوی دولت ربوده میشوند بی آنکه والدین آنها بدانند کودکشان در کدام شهر و در اختیار کدام خانواده است!
🔸 ویدئویی که میبینید بخشهایی است از مستند دهل که به بررسی سازمان خدمات اجتماعی سوئد و به اجبار گرفتن بچهها و سوءاستفادههای این سازمان از کودکان و خانوادهها میپردازد.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
9.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️راز هایی که مرگ مریلین مونرو از هالیوود برملا کرد
▫️https://vaavmag.ir/2023/08/3838/
▫️@vaavmag
🔻رازهایی که مرگ مریلین مونرو از هالیوود برملا کرد
🔹آنها که اهل دیدن فیلمهای کلاسیک و قدیمیاند، حتما با «مریلین مونرو» آشنا هستند. بازیگری که در دههی ۵۰ و ۶۰ میلادی، نماد جاذبههای جنسی در فیلمهای هالیوودی بود. در همان سالها، عکسهای برهنهی وی، وسط مجلهی پلیبوی گذاشته شد و به روی جلد نخستین شمارهی آن رفت. چاپ عکسهای برهنهی او برایش بسیار اضطرابآور بود، چراکه عکسهای هیچ هنرپیشهای تا آن تاریخ در هالیوود بهطور برهنه گرفته نشده بود. این عکسها بعدها در هر کافهای در کشور دیده میشد.
🔸اما همان زمان که تهیهکنندگان هالیوود روی ذائقهی جنسی مخاطب کار میکردند و از به تصویر کشیدن تنانگی مونرو پولهای کلان به جیب میزدند، مرلین زنی تنها بود و بر اساس مستندات باقیمانده از زندگیاش، خرد و خسته از دنیای اطرافش. تا جاییکه او سه بار ازدواج کرد و هر سه بار سرنوشت آنها به #طلاق انجامید.
🔹سال گذشته، شرکت فیلمسازی آمریکایی نتفلیکس در مستندی به زندگی این شخصیت پرداخت. این مستند گرچه به سرگذشت مریلین مونرو پرداخته است، اما روایتی از آنچه بر سرنوشت دختران و #زنان عصر مدرن سایه افکنده است دارد. مریلین مونرو جلوهای از زنان قربانی نظام مردسالاری نوین است. زنانی که برای کسب جایگاه اجتماعی، ثروت، قدرت، احترام و حتی محبت و عشق وارد عرضهگری تنانه میشوند و در این میان تبدیل میشوند به ماشین اجرای دستورات غیراخلاقی و غیر انسانی مردان. شاید برای همین بود که او در جایی گفته بود: «من یک زن بازندهام. مردها، زیادی از من انتظار دارند؛ به خاطر تصویری که از من ساخته شده و خودم هم در ساخت آن کمک کردهام؛ من سمبلی از تنها چیزی هستم که مردان از آن استقبال میکنند.»
🔸مونرو گرچه رویای هنر را داشت اما نظام سرمایهداری، از او یک «برند» ساخته بود. یک دستگاه پولسازی، برای خودشان، نه برای او. مریلین در یکی از یادداشتهایش نوشته بود: «یک بازیگر زن، ماشین نیست اما بسیار این را به تو میپذیرانند که باید ماشین باشی، یک ماشین پولساز. با همهی اینها من میخواستم فوقالعاده باشم نه پولساز...» مونرو در رمانی که مربوط به زندگی شخصیاش نوشته شده نیز اشاره میکند که از من یک تصویر به نام «مریلین مونرو» ساخته شد که من نبودم، آن، چیزی بود که دیگران میخواستند...
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️ نتیجه عجیب آزمایش اجتماعی یک زن
❎ ۱۰۸ متلک جنسی در عرض ۱۰ ساعت
بخشهایی از مستند «پشت صحنه» به کارگردانی تورج کلانتری
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسی سکوت را فراری داد؟
اگر #هومر را شعر یونان بدانیم، #داستایوفسکی را احیاگر ادبیات روسی، و #موتزارت را خالق موسیقی در آلمان، حتما میتوان روبر_برسون را خالق سینمای فرانسه دانست. برسون، یکی از ستارههای فیلمسازی در جهان است که آثارش تأثیر زیادی در رشد هنر فیلمسازی در جهان داشت. برسون جملهای معروف دارد که میگوید: «سینمای ناطق، سکوت را به سینما هدیه کرد!»
بله! سکوت!
سکوت انگار همان گمشدهی انسانهای امروزی است. آخرین باری که با کسی ارتباط چشمی بر قرار کردهاید را به خاطر دارید؟ احتمالا نه! چون انگار ما یاد گرفتهایم دائما حرف بزنیم.
سؤالم اما این است که چه کسی سکوت را فراری داد؟! من فکر میکنم یکی از متهمان اصلی آن، همین فضای مجازی است. خاصیت زیست مجازی آن است که هی حرف بزنیم و اظهارنظر کنیم! آن هم در مورد همهچیز!
عجیب آنجاست که دنیا از نوعی سکوت به جنس جدیدی از سکوت رسیده است! در زیست مجازی اگرچه دهانها بسته است اما دستها کار زبان را میکنند و حرف میزنند، و چشمها کار گوش را میکنند و میشنوند!
سکوت! گمشدهی انسان عصر دنیای مجازی است. بیایید اما گاهی سکوت را تمرین کنیم و دربارهی هر چیزی اظهارنظر نکنیم. مطمئن باشید دنیا جای بهتری خواهد شد.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir