🔻«نیکان»، با اغماض پرامید و رو به جلو
✍️ مصطفی قاسمیان
🔹سریال «نیکان» که این روزها روی آنتن شبکهی ۳ سیما میرود، از آثار نسبتا باکیفیت تلویزیونی طی ۲، ۳ سال اخیر است. ماجرای دختر نوجوانی به نام «نیکان» که پس از فرار پدر و زندانی شدن مادرش در پی تقلب در تولید محصولات دارویی، ناگهان در گردابی از مشکلات میافتد.
🔸اثری که از قصهای پرکشش بهره میبرد و حول شاهپیرنگی با موضوع جامعهپذیری که هنوز در آثار تلویزیونی، تکراری و دستمالی نشده، چند خردهداستان مرتبط را روایت میکند. این داستانها عوارض طبیعی گره اصلی قصه به شمار میروند و ابعاد دراماتیک مختلف آن را به تصویر میکشند. از این رو قصهی «نیکان» حتیالامکان استاندارد و طبیعی است و دست خالقان نیز تاکنون در آن پیدا نبوده است. تمهیدات داستانی نویسندگان برای طرح تدریجی موانع مختلف پیش روی «نیکان» در مسیر رضایت گرفتن از شاکیان والدینش، جذاب و قابل توجه است و تعادلی را که آنها میان تیرهروزی و کامیابی شخصیت اصلی ایجاد کردهاند، احتمالا میتوان از علل اصلی موفقیت این اثر برشمرد.
🔹علاوه بر آن، فیلمنامهی سریال نیز برای شخصیتها تدارک مناسبی دارد و آنها را سفید نیافریده. این شخصیتهای خاکستری و بعضا سیاه، امکان خلق قصهای را برای سازندگان فراهم کرده که در حد و اندازههای یک سریال تلویزیونی ایرانی، غیرقابل پیشبینی باشد. هرچند اگر بعضی محدودیتهای رایج سیما وجود نداشت، مؤلفههای اولیهی بیشتری برای جذابتر شدن «نیکان» در قصهی آن هست که میتوانست مورد استفادهی سازندگان قرار گیرد و این سریال را به نمونهی کمیابی از یک داستان ایرانی بلوغ تبدیل کند.
🔸گروه بازیگران خوب «نیکان» به نسبت محصولات یکی دو سال اخیر سیما جلب توجه میکند و به قدر محصولی در ردهی الف فاخر مانند «آتش و باد» مناسب است؛ هرچند کارگردان در بازی گرفتن از آنها، توفیق ویژهای ندارد و به نظر میرسد بازیهای خوب سریال، بیشتر حاصل درک درست بازیگران است، نه هدایت فیلمساز. چراکه به خلاف نقشآفرینی درجهیک پژمان بازغی و شقایق فراهانی، بازی هنرپیشههایی مثل «نیکان» و برادر خردسال او، موفق نیست و جزو نقاط ضعف اثر به شمار میآید.
🔹از دیگر نکاتی که در «نیکان» به چشم میآید، موسیقی آن است که شباهت فراوانی به موسیقی «زخم کاری» دارد؛ گویی سازندگان تلاش کردهاند تا از رهگذر مشابهسازی آن با سریال پربینندهی محمدحسین مهدویان، طرفی ببندند، اما یادآوری آن برای مخاطب، به پاشنه آشیل «نیکان» تبدیل شده، چراکه ناخودآگاه در ذهن مخاطب، مقایسه بین دو اثر را رقم میزند.
🔸سریال «نیکان» ساختهی علی سراهنگ، در نهایت از کیفیت ساخت مناسبی برخوردار است و به نسبت محصولات رایج این مدیوم، اثری شستهرفته از آب درآمده که میتواند مخاطب را به خوبی با خود همراه کند. حال باید منتظر پایانبندی آن ماند و دید این محصول باکیفیت چگونه خاتمه خواهد یافت.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
🔹️ویکتوریا سکرت چگونه با تحقیر زنان پول به جیب می زند ؟
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3832/
▫️@vaavmag
🔻ویکتوریا سکرت چگونه با تحقیر زنان پول به جیب میزند؟
✍️فاطمه امی
🔹تیتر نیویورک تایمز «فرشتگان در جهنم: زن ستیزی در ویکتوریا سیکرت» است. سایت گاردین هم این تیتر را زده: «ویکتوریا سکرت یک فانتزی خطرناک به زنان میفروشد». انگار این روزها دیگر همه از پشت پرده ویکتوریا سکرت خبر دارند.
🔸ویکتوریا سکرت بزرگترین فروشگاه آمریکایی است که به صورت تخصصی لباس زیر زنانه و اقلام زیبایی و آرایشی میفروشد و سالهاست که با فشن شو یا همان نمایش مد و لباس شناخته میشود. صنعت درآمدزایی که بلای جان زنان در تمام دنیا شده است. نمایشی که این برند آمریکایی راه انداخت، بسیار فراگیر شد. دختران بسیار لاغر با پوست و اندامهایی به ظاهر بینقص در لباسهایی عجیب اما جذاب به لحاظ جنسی بر روی فرش قرمز و صحنهی نمایش، توجه مردم را به خود جلب میکنند.
🔹مشکلی که در پس این ماجرا وجود دارد به تغییر استانداردها و ایجاد تصویر جدید از زن زیبا برمیگردد. در واقع این فروشگاه مشغول فروش و ایجاد الگویی از جذابیت برای زنان شده است. الگویی که البته مردان بیشتر آن را میپسندند. این نمایش هرساله با نشان دادن دختران بسیار لاغر که تحت رژیمهای گرسنگی و تمرینات سخت بودهاند، با پوست سفید و بینقص، قدهای بلند و مواردی از این قبیل؛ استانداردهایی غیرقابل دستیابی برای زنان ایجاد کرده که آنها را تحت فشار قرار میدهد.
🔸در واقع از یک سو فشار جسمی و روانی بر روی خود دختران مدل که تبدیل به کالای جنسی متحرک شدهاند و خیل در صف دختران و زنان در سرتاسر جهان که در آرزوی مدل شدن، چشم به قوانین این برند دوختهاند و از سوی دیگر پیامی که برای باقی زنان و دختران دارد؛ باب اعتراض و اتهام به ویکتوریا سیکرت را باز کرد. رسانهها کمپین تحریم این نمایش فانتزی را به دلایلی مانند: هراس از چاقی، عدم تنوع نژادی، مسائل محیط زیستی و ایجاد یک الگوی غلط برای زنان منتشر کردند.
🔹سال ۲۰۱۷ برای ویکتوریا سیکرت کابوس بود. زنان و فعالان این حوزه کمکم فهمیده بودند چه کلاه بزرگی بر سرشان رفته است. اعتراض به نبودن مدلهایی با سایزهای مختلف و فانتزی بودن مدلها و لباسهایی که به نمایش گذاشته میشود، باعث شد محبوبیت این برند ۴۶ ساله کم شود. مسئلهای که به صاحبان این فروشگاه عظیم فشار آورد تا در سالهای اخیر تنوعی در نمایشهای خود ایجاد کنند اما اینبار همه میدانند که این اقدامات تنها تقلایی برای بازاریابی و افزایش فروش است.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
🔹️تب تند جراحی بینی:
از بینی عروسکی تا لب شتری
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3833/
▫️@vaavmag
🔻تب تند جراحی زیبایی:
از بینی عروسکی تا لب شتری
✍️سجاد بلوکات
🔸جو «زیبا شدن به هر قیمت» در آسیا روز به روز در حال گسترش است. ترکیه، ایران، عراق، حتی کره و چین. اوضاع قدری عجیب شده است که میل به مدیریت بدن و تغییرات ظاهری در کشورهای شرقی گوی رقابت را از غربیها ربوده. سوغات کتاب قانون ابن سینا و علوم خوارزمی و شیخ طوسی که روزگاری از شرق به غرب ترجمه میشد حالا دوباره در حال بازگشت به زادگاهش یعنی ایران است اما با یک تفاوت مهم؛ این بار ایران نه مقصد مهم جراحیهای بزرگ، بلکه مقصد سودآوری برای جراحیهای زیبایی شده است. از بینی عروسکی تا لب شتری تا سه نقطه! از پزشکان مهم و برند تا جراحان معمولی حتی با شرایط پرداخت قسطی!
🔹اوضاع اینقدر دارک و پیچیده شد که دیاکو عباسی، دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت ایران سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که بیشترین مراجعهی بیماران خارجی به ایران برای عمل زیبایی، پیوند اعضا، چشمپزشکی و درمان ناباروری بوده است. حالا شاهد از غیب رسیده و دانا، اینفلوئنسر تیکتاکی، داستان جراحی بینی خود در ایران را به اشتراک گذاشت و با خوشحالی گفت چیزی که در آمريکا باید ۵۵۰۰ دلار برای آن هزینه میکرد اینجا با ۶۰۰ دلار جمع شد.
🔸شاید در نگاه اول باید خوشحال باشیم که حتی از آمریکا برای جراحی بینی به ایران میآیند اما دقیقتر که نگاه کنیم این میل از تغییر ظاهر، پیامد عدم اعتماد به نفس و عدم مقبولیت بدن توسط هزاران ایرانی است. تب تغییر ظاهری با استفاده از آرايش غلیظ و سپردن صورت و بدن به تیغ جراحی، ارث شوم دههی هشتاد و نود میلادی غرب است که حالا چندین سالی هست در آنجا جای خود را به آرایش سبک و پذیرش تغییرات چهره در دورههای مختلف سنی داده است.
🔹اما این تب داغ هنوز در ایران فروکش نکرده و سال به سال پزشکان بیشتری به خاطر رونق بازار از تخصصهای مهم درمانی به نفع تخصصهای مرتبط با زیبایی تغییر رشته می دهند. شاید جالبتر باشد که بدانید طبق گفتهی رییس سازمان پزشکی اقبال برای رشتههایی مثل جراحی قلب به وضعیت قرمز در کشور رسیده و خواهانی میان پزشکان جوان وجود ندارد.
🔸بله این خوشحالکننده نیست که در کتاب رویکردی جامعهشناختی انتقادی به جراحی زیبایی آمده است: هر ساله بیش از ۳۶ هزار ایرانی جراحی زیبایی انجام میدهند و حداقل به لحاظ عمل زیبایی بینی، ایران دارای رتبهی نخست در سال ۲۰۱۰ بوده است.
🔹حالا شاید راحتتر میتوان از اثر میل به زیبایی افراطی در دورهی مدرن بهعنوان میراث یا حتی نه، جنایت غرب در شرق صحبت کرد. قیمت پایین جراحی و تخصص دکترهای ایرانی در عملهای زیبایی و سفر از کشورهای غربی به ایران بازی دو سر برد گردشگری سلامت در ایران نیست. شاید بیشتر شبیه این ضربالمثل است: قاتل همیشه به صحنهی جرم بر میگردد!
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
🔹️آیا جایزه نوبل اقتصادی مردم را سر کار گذاشته است ؟
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3834/
▫️@vaavmag
🔻آیا جایزه نوبل اقتصادی مردم را سر کار گذاشته است؟
✍️میثم آخوندی
🔸مگر میشود پایت به مترو باز شده باشد و صدای بنفش دستفروشان به گوشت نخورده باشد؟ وقتی وارد این شهر زیرزمینی میشوی، دنیایی از تبلیغ و فروش محصول خودنمایی میکند؛ از آدامس گرفته تا لوازم آرایشی. فروشندگانی که همانند مغازهای سیار، در واگنهای مترو در حال جذب مشتریانی هستند تا جنس خود را به هر شکلی به فروش برسانند. در هیاهوی این داد و فریادها برای جذب مشتری و تبلیغ محصول توسط فروشندگان متروگرد گاهی هر مسافر به فکر خریدی یکباره میافتد، خریدی که از قبل تصمیمی برای آن نداشته، اما هیجان لحظهای، قیمت ارزان و زبان بازی فروشنده، کار خود را میکند و فرد را مجاب میکند که «میخرم، به امتحانش میارزه!»
🔹نظریهی معروفی در علم اقتصاد وجود دارد به نام «انتخاب عقلایی»، که به زبان ساده میگوید انسان قبل از اینکه چیزی را بخرد ابتدا به آن چیز فکر و حسابی آن را برانداز میکند. این نظریه سالها در دانشگاههای مختلف تدریس شده و بسیاری از رفتارهای اقتصادی جوامع را با آن تحلیل کردهاند. اما در سال ۲۰۱۷ ناگهان همهچیز برعکس شد و نوبل اقتصادی به نظریهای رسید که گفت مردم ممکن است در حال عبور از جلوی مغازهای ناگهان از جنسی خوششان بیاید و تصمیم بگیرند آن را بخرند بدون هیچ فکر قبلی!
🔸مصرف کالایی که بوسیلهی این سبک از رفتار فروشنده به ترغیب خرید کالا منجر میشود، مصرف غیرضروری میگویند. این شیوه از فروش کالایی که شما بدان نیازی ندارید، در ابعاد بسیار گستردهتر در رسانههای جهان به وفور دیده میشود. رسانهها در اینجا همان کاری را با شما میکنند که فروشندههای مترو با تبلیغات و زبان بازی، با افکار شما کردند.
🔹یکی از بزرگترین سردمداران این شیوهی تبلیغی که شما را به خرید وارد میکند، رسانههای آمریکایی هستند. آمریکا با اینکه کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده، اما بالغ بر ۷۰ درصد از تبلیغات کالایی یا خدماتی جهان را بر عهده گرفته است. وقتی شما نام و برند محصولی را به صورت مکرر در رسانههای مختلف ببینید، چشم و ذهن به صورت ناخودآگاه با چنین نامی ارتباط برقرار کرده و پس از مشاهدهی آن ترغیب به خرید کالای مدنظر میشود.
🔸شاید اولین خرید، حاصل تبلیغات باشد اما در برخی از کالاها به خصوص کالاهای لوکس نوعی نیاز کاذب بوجود میآورد. یعنی من بهعنوان یک شهروند ایرانی نیاز به خرید یک تلویزیونی ال ای دی با برندی مخصوص دارم که حتما عینک سه بعدی داشته باشد تا فیلمهای سه بعدی را به صورت سه بعدی به نظاره بنشینم! لوازمی که پس از خریدشان شاید تا چندین سال یکبار هم مورد استفاده قرار نگیرد.
🔹در اینجا دو اتفاق میافتد: اگر هزینهی خرید این کالاها را داشته باشیم کمکم به ورطهی تجملگرایی میافتیم و این کالاها را همانند رزومهای موفق برای خود در چشم دیگران فرو میکنیم تا شأن اجتماعی بالاتری به دست آوریم! اما اگر پول تهیه این نیاز کاذب را نداشته باشیم، در چاه دیگری که نامش احساس فقر است میافتیم و مدام خود را آدمی فقیر و ضعیف حس میکنیم و روز به روز ناامیدی در وجود ما محکمتر میشود.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻این ۲۰ ثانیه را در هیأتها پخش کنید!
✍️رضا عبداللهی
🔸خدا رحمت کند شهیدی را که صدای فریادش در گوشمان است
شمر زمانهات را بشناس
🔹این روزها تصویر این دختر سه ساله و حسرت آغوش پدرش هر چه نخواهی هم میبردت به گوشهی خرابه شام
🔸حماسه لبخند پدر و زنجیر پاهای استوارش با روضهی دخترکی که به زحمت قدش به زانوهای مردانی میرسد که پدرش را میبرند
🔹به دخترک و حیرتش فکر کردن جگر میخواهد
چرا پدر برایم خم نشد
چرا زانو نزد و در آغوشم نکشید
این روزها که در محرم و صفری هستیم که اسلام را زنده نگاه داشت، میچرخم بین سخنرانیها و مداحیها ببینم کسی حواسش به شمر زمانهاش هست؟
به قدس که مسئله اول مسلمین است؟
فرمود جهاد تبیین را فهم مسایل منطقه و تبیین معادلات آن برای مردم بدانید،
آنقدر برای تطهیر چهره شیطان تلاش کردهاند که بعضی جوانان هم وطنمان
تشخیص جوانان فلسطینی که برا خانهی شخصی خود میجنگند از تروریستهای وهابی سخت شده
از این منبرها استفاده کنیم
به داد حق و باطلی که تشخیصش برای عدهای سخت شده برسیم
🔹از دلهای آمادهی به لطف اشک بر اباعبدلله استفاده کنیم و تلاشهای چندین ساله شیطان برای اسراییل را خنثی کنیم
@vaavmag
🔹️۶ دلیلی که کوفه به عنوان مرکز قیام امام حسین ( ع ) انتخاب شد
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3835/
▫️@vaavmag
🔻۶ دلیلی که کوفه به عنوان مرکز قیام امام حسین(ع) انتخاب شد
حتما برای شما این سؤال پیش آمده که چرا با وجود اینکه کوفیان حضرت علی(ع) را به شهادت رساندند اما باز امام حسین(ع) این شهر را به عنوان پایگاه قیام انتخاب کردند؟ بخوانید:
۱. كوفه دارای اهمیت نظامی بود. این شهر در سال ۱۷ هجرى به نیت ساخت يك پادگان بزرگ نظامى شكل گرفت. همین اهمیت نظامی بود که گفته میشود بیش از شصت هزار نفر در مسجد کوفه قابلیت حضور داشتند. امام على(ع) هنگامى كه براى خاموش كردن فتنهی ناكثين از مدينه عازم عراق شد، دوازده هزار نيرو از كوفه به سپاه ايشان پيوستند. نامهی ایشان خطاب به اهل كوفه بیانگر همین اهمیت است: «از بندهی خدا، على اميرمؤمنان به كوفيان، گروه ياران شرافتمند و بلندپايگان عرب.»
۲. كوفه در قلب سرزمین اسلام قرار داشت یعنی اگر میخواستید به نقاط مختلف سرزمین و بلاد اسلامی نظارت کنید، به همهجا دسترسی یکسان و خوبی داشت. در دوران حکومت امام على(ع) بود که مقرّ خلافت از مدينه به كوفه منتقل شد كه بىترديد يكى از دلايل آن، دسترسى آسان از اين شهر به بلاد مختلف اسلامى خصوصا هنگام نياز به اعزام نيرو براى جنگ با معاويهی ملعون بود.
۳. كوفه مهمترين پايگاه فرهنگى جهان اسلام بود. سياست خليفهی دوم، پرورش مسلمانان تکبعدی در کوفه بود که با قرآن آشنا و با حدیث بیگانه بودند؛ امّا پس از به خلافت رسيدن امام على، سياستهاى فرهنگى ايشان از يك سو و حضور ياران بزرگ پيامبر از سوى ديگر، نقش مؤثّرى در رشد فرهنگى مردم كوفه داشت. هنگام قيام امام حسين مردم كوفه به طور نسبى از بالاترين سطوح فرهنگى در ميان جوامع اسلامى برخوردار بودند.
۴. نقش تعيينكنندهی كوفيان در فتوحات اسلامى و درگيرى آنها با حكومت ستمگر شام، بويژه در دوران حكومت امام على، ايجاب مىكرد تا طبعا رضايت ندهند كه شام، مركز خلافت و تصميمگيرى در جهان اسلام باشد. لذا در طول حكومت اُمَوى، كوفه كانون مبارزه و مخالفت با حكومت اُمَوى شام بود و در اين راه، بيشترين كشته، زندانى و تبعيدى را داد. اوضاع اینقدری برای معاويه تلخ بود که در وصيّت به فرزند ملعونش يزيد به این شکل از دست کوفیان حرص میخورد: دربارهی عراقىها به هوش باش كه هرگز تو را دوست نمىدارند و خيرخواه تو نيستند امّا تا جايى كه ممكن است و در توان توست، با آنها مدارا كن و اگر هر روزه خواهان بركنار كردن كارگزارى هستند اين كار را انجام بده كه بركنار كردن يك كارگزار آسانتر و سبُكتر از اين است كه صد هزار شمشير بر ضدّ تو بكِشند.
۵. کوفه محل زندگی بسیاری از دوستداران اهل بيت عليهمالسلام بود. طعم شیرین زندگی زیر بیرق حکومت علی خیلیها را سر به راه کرده بود. کوفه حدود پنج سال مركز حكومت عدل امام على بود و جمع بسيارى از ياران بزرگ پيامبر خدا، همراه با ايشان به اين شهر آمده بودند و از اين طريق احاديث فراوانى در فضائل اهل بيت در ميان مردم انتشار يافته بود به همين جهت پس از مرگ معاويه هنگامى كه جمع كوچكى از پيروان راستين اهل بيت فعاليت تبليغاتى خود را براى بيعت با امام حسين و مبارزه با حكومت اُمَوى آغاز كردند، در فضاى باز اجتماعى ناشى از ضعف فرماندار كوفه، در مدّت كوتاه و موقتی فضاى عمومى شهر در اختيار هواداران امام حسين قرار گرفت.
۶. جدای از همه نکاتی که گفتیم در سراسر جهان اسلام، جز اهل كوفه، هيچ كس از امام حسين براى قيام بر ضدّ حكومت يزيد دعوت نكرد. از اين رو، يكى از پاسخهاى امام به معترضان، استناد به دعوت نامههاى مردم كوفه بود. در چنين فضايى، اگر امام براى آغاز نهضت به نقطهی ديگرى عزيمت مىكرد و به دست كارگزاران حكومت، كشته مىشد، آيا او را به بىسياستى متّهم نمىكردند؟
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻ماجرای کشیدن تابلوی معروف عصر عاشورا به روایت استاد فرشچیان
🔸استاد محمود #فرشچیان، از ماجرای خلق تابلوی #عصر_عاشورا میگوید. آیا میدانستید این اثر دقیقا در روز عاشورا کشیده است؟
#محمودفرشچیان
#عصرعاشورا #عاشورا #محرم
@vaavmag
33.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️در این کشور بچه ها را قانونی میدزدند!
▫️https://vaavmag.ir/2023/08/3837/
▫️@vaavmag
🔻در این کشور بچهها را قانونی میدزدند!
🔸این روزها نام سوئد با اهانت به مقدسات مسلمانان گره خورده، اما خیلی پیشتر از اینکه این کشور به هتاکی به مقدسات معروف باشد به بچه دزدی معروف است!
🔹بسیاری از کودکان خانوادههای مهاجر و پناهنده خصوصا اگر مسلمان باشند، طعمهی این بچه دزدی به ظاهر قانونی دولت سوئد قرار میگیرند.
🔸دولت سوئد در راستای سیاستهای یکسانسازی فرهنگی که طی آن نباید هیچ فرهنگ دیگری جز فرهنگ سوئد در این کشور رشد کند، بسیاری از کودکان خانوادههای مهاجر و پناهنده را به اتهام بدرفتاری یا تنبیه توسط والدین به زور و به شکل دزدی از این خانوادهها جدا میکند.
🔹بسیاری از خانوادهها میگویند ادارهی امور اجتماعی این کشور، به بهانهی گزارش بدرفتاری خانواده با کودکان، تمام خانواده آنها را احضار کرده، کودکان را در یک اتاق و والدین را در اتاقی دیگر نگه داشتهاند اما پس از پایان بازجویی، خبری از کودکان نبوده! بله، در حینی که پدر و مادر مشغول جواب پس دادن بودند، فرزندان آنها به مکان دیگری انتقال داده شدهاند تا به زودی حضانت آنها در اختیار یک خانوادهی سوئدی قرار گیرد.
🔸کودک دزدی البته مسألهی جدید این کشور نیست. این رفتار ریشه در استعمار صدها سالهی کشورهای اروپایی دارد که هنوز در برخی کشورها نظیر سوئد ادامه دار است که طی آن کودکان خانوادههای مستعمره (در اینجا مهاجر و پناهنده) از خانوادههایشان جدا و به خدمت اربابان قرار میگیرند.
🔹آمارها میگوید هر ساله حدود ۲۰ هزار کودک در سوئد از سوی دولت ربوده میشوند بی آنکه والدین آنها بدانند کودکشان در کدام شهر و در اختیار کدام خانواده است!
🔸 ویدئویی که میبینید بخشهایی است از مستند دهل که به بررسی سازمان خدمات اجتماعی سوئد و به اجبار گرفتن بچهها و سوءاستفادههای این سازمان از کودکان و خانوادهها میپردازد.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹️راز هایی که مرگ مریلین مونرو از هالیوود برملا کرد
▫️https://vaavmag.ir/2023/08/3838/
▫️@vaavmag
🔻رازهایی که مرگ مریلین مونرو از هالیوود برملا کرد
🔹آنها که اهل دیدن فیلمهای کلاسیک و قدیمیاند، حتما با «مریلین مونرو» آشنا هستند. بازیگری که در دههی ۵۰ و ۶۰ میلادی، نماد جاذبههای جنسی در فیلمهای هالیوودی بود. در همان سالها، عکسهای برهنهی وی، وسط مجلهی پلیبوی گذاشته شد و به روی جلد نخستین شمارهی آن رفت. چاپ عکسهای برهنهی او برایش بسیار اضطرابآور بود، چراکه عکسهای هیچ هنرپیشهای تا آن تاریخ در هالیوود بهطور برهنه گرفته نشده بود. این عکسها بعدها در هر کافهای در کشور دیده میشد.
🔸اما همان زمان که تهیهکنندگان هالیوود روی ذائقهی جنسی مخاطب کار میکردند و از به تصویر کشیدن تنانگی مونرو پولهای کلان به جیب میزدند، مرلین زنی تنها بود و بر اساس مستندات باقیمانده از زندگیاش، خرد و خسته از دنیای اطرافش. تا جاییکه او سه بار ازدواج کرد و هر سه بار سرنوشت آنها به #طلاق انجامید.
🔹سال گذشته، شرکت فیلمسازی آمریکایی نتفلیکس در مستندی به زندگی این شخصیت پرداخت. این مستند گرچه به سرگذشت مریلین مونرو پرداخته است، اما روایتی از آنچه بر سرنوشت دختران و #زنان عصر مدرن سایه افکنده است دارد. مریلین مونرو جلوهای از زنان قربانی نظام مردسالاری نوین است. زنانی که برای کسب جایگاه اجتماعی، ثروت، قدرت، احترام و حتی محبت و عشق وارد عرضهگری تنانه میشوند و در این میان تبدیل میشوند به ماشین اجرای دستورات غیراخلاقی و غیر انسانی مردان. شاید برای همین بود که او در جایی گفته بود: «من یک زن بازندهام. مردها، زیادی از من انتظار دارند؛ به خاطر تصویری که از من ساخته شده و خودم هم در ساخت آن کمک کردهام؛ من سمبلی از تنها چیزی هستم که مردان از آن استقبال میکنند.»
🔸مونرو گرچه رویای هنر را داشت اما نظام سرمایهداری، از او یک «برند» ساخته بود. یک دستگاه پولسازی، برای خودشان، نه برای او. مریلین در یکی از یادداشتهایش نوشته بود: «یک بازیگر زن، ماشین نیست اما بسیار این را به تو میپذیرانند که باید ماشین باشی، یک ماشین پولساز. با همهی اینها من میخواستم فوقالعاده باشم نه پولساز...» مونرو در رمانی که مربوط به زندگی شخصیاش نوشته شده نیز اشاره میکند که از من یک تصویر به نام «مریلین مونرو» ساخته شد که من نبودم، آن، چیزی بود که دیگران میخواستند...
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️ نتیجه عجیب آزمایش اجتماعی یک زن
❎ ۱۰۸ متلک جنسی در عرض ۱۰ ساعت
بخشهایی از مستند «پشت صحنه» به کارگردانی تورج کلانتری
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسی سکوت را فراری داد؟
اگر #هومر را شعر یونان بدانیم، #داستایوفسکی را احیاگر ادبیات روسی، و #موتزارت را خالق موسیقی در آلمان، حتما میتوان روبر_برسون را خالق سینمای فرانسه دانست. برسون، یکی از ستارههای فیلمسازی در جهان است که آثارش تأثیر زیادی در رشد هنر فیلمسازی در جهان داشت. برسون جملهای معروف دارد که میگوید: «سینمای ناطق، سکوت را به سینما هدیه کرد!»
بله! سکوت!
سکوت انگار همان گمشدهی انسانهای امروزی است. آخرین باری که با کسی ارتباط چشمی بر قرار کردهاید را به خاطر دارید؟ احتمالا نه! چون انگار ما یاد گرفتهایم دائما حرف بزنیم.
سؤالم اما این است که چه کسی سکوت را فراری داد؟! من فکر میکنم یکی از متهمان اصلی آن، همین فضای مجازی است. خاصیت زیست مجازی آن است که هی حرف بزنیم و اظهارنظر کنیم! آن هم در مورد همهچیز!
عجیب آنجاست که دنیا از نوعی سکوت به جنس جدیدی از سکوت رسیده است! در زیست مجازی اگرچه دهانها بسته است اما دستها کار زبان را میکنند و حرف میزنند، و چشمها کار گوش را میکنند و میشنوند!
سکوت! گمشدهی انسان عصر دنیای مجازی است. بیایید اما گاهی سکوت را تمرین کنیم و دربارهی هر چیزی اظهارنظر نکنیم. مطمئن باشید دنیا جای بهتری خواهد شد.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 سکانس دیدنی نجات دختری از زنده به گور شدن
🌱سلام بر پیامبر مهربانیها، به تعداد دخترانی که از گور رهانید
📩 @vaavmag | مجله مجازی واو
🔗 https://vaavmag.ir
🥇 درستکار، سلبریتی کار درست وطن
🖌 سیده راضیه حسینی
🔸«یادتون باشه، جنگیدن کسبوکار ماست. شغل اجدادیِ ماست. از آریوبرزن تا عباس دوران. از رئیسعلی دلواری و میرزاکوچکخان تا مصطفی صدرزاده. از جنگآوران دلیر مازندرانی تا تفنگداران زاگرس. ما ایرانیم؛ ایران. مبارزه در خون ماست. ما از چیزی نمیترسیم... ما ایرانیم؛ یه نژاد قدرتمند؛ اگر سنگ بباره، اگر آسمون زیر و رو بشه ما کنار همیم، شونه به شونهٔ هم. نمیذاریم پرچم بیفته.نمیذاریم خم به ابروی این خاک بیاد.»
🔹اینها جملههایی است که #پژمان_درستکار سرمربی تیم ملی #کشتی آزاد در آخرین جلسه تمرین قبل از جام جهانی خطاب به بچههای تیم ملی کشتی آزاد میگوید؛ ولی در صفحه اینستاگرامش هم که منتشر میکند انگار میخواهد به گوش تکتک مردم این سرزمین برسد. مردمیکه شاید سختیهای رسیدنِ ایران به قله، خستهشان کرده باشد و آدممعروفهای بیصرفه، سیاهی و ناامیدی را به جانشان انداخته باشند.
🔸جملههای درستکار، فقط غرور و وطندوستی را توی رگهای مخاطبش جاری نمیکند؛ سرتاسر وجود آدم را سرشار از امید میکند، اکسیری که برای هر جامعهای مثل آب حیات است. برای اینکه مقابل مشکلات ریز و درشت، خسته نشویم و کم نیاوریم؛ نه فقط برای سختیهای جمعیِ این سالهای ایرانمان؛ حتی در همین زندگیهای شخصی روزمره و مشکلات ریز و درشتش. برای اینکه یادمان بماند جنگیدن برای بهخاکمالیدنِ پشتِ سختیها، برای ایرانیجماعت، عقبهای دارد به بلندی یک تاریخ.
🔹سرمربی تیم ملی کشتی آزاد مثل بقیه ورزشهای غیرفوتبالی، بهرهٔ زیادی از بودجهٔ کشور ندارد. در سطح دنیا برای ایران، مدال و افتخار آورده؛ اما نه قراردادهای میلیاردی دارد، نه ماشین و خانههای آنچنانی در بالاشهر پایتخت.
🔸مثل مردم معمولی زندگی میکند و مثل مردم معمولی با مشکلات ریز و درشت این روزهای کشور، دست و پنجه نرم میکند؛ اما سیاه نمیبیند و سیاهنمایی نمیکند، کشورش را سرزمین نفرینشده نمیخواند. ناامیدی را به جان مردم کشورش نمیاندازد و انگیزه را توی وجودشان نمیکُشد.
درستکار سیاستزده نیست و به سازِ مزدبگیرهای خارجنشین نمیرقصد و از ترولهای مجازی نمیترسد. با اینکه برای بلندکردن پرچم ایران در بالاترین سطح ورزش دنیا، حقش خیلی بیشتر از اینهاست، اما طلبکار زمین و زمان نیست و به زمین و زمان ناسزا نمیگوید.
🔹پژمان درستکار یک سلبریتی تراز نه فقط برای ایران، برای هر جامعه و مردمی است که بخواهند پشتشان را به مسیرِ آمدهشان تکیه بدهند و خستگیناپذیر بهسمت قلهها به پیش بروند.
📩 @vaavmag | مجله مجازی واو
🔗 https://vaavmag.ir
درسی که حسن یزدانی به مسئولان داد
🔸یکی از محافظان آن سردار پرافتخار ایرانی که نامش در زمین و آسمان شهره است و در این چاردیواری اینستاگرام جرم، تعریف میکرد که روزی با حاجی داشتیم جایی میرفتیم که در راه، حاجی برای کاری پیاده شد و گفت چند دقیقه منتظر بمانید. موقع برگشت، وقتی داشت سوار ماشین میشد، یکهو صدایی آمد که: سردار... سردار...، حاجی برگشت و دید که پیرمردی است کراواتی. پیرمرد وقتی او را دید بغلش کرد و بعد از یکی دو دقیقه خوش و بش کردن، به سمت ما آمد. وقتی سوار ماشین شد، بهش گفتم: حاجی من یه سؤال دارم. نگاهی کرد و گفت: بپرس. گفتم: راز این عزتت چیه؟ چطور اینقدر مردم دوستت دارند؟ با گوشهی چشم نگاهی کرد و مثل همیشه که وقتی ازش تعریف میکردند، انکار میکرد گفت: کدوم عزت؟! این حرفا چیه... بعد هم دیگر چیزی نگفت. دقایقی بعد، بدون آنکه اشارهای به خودش کند، شروع کرد دربارهی عوامل عزتمند شدن در نزد مردم صحبت کردن و چند مورد را ذکر کرد، از جمله آنکه گفت مردم فرق بین مسئولی که برای رضای خدا و مردم کار میکند با مسئولی که برای کسب قدرت و ثروت کار میکند را تشخیص میدهند، اگر میخواهی پیش مردم باعزت باشی، جزو دستهی اول باش نه دوم.
🔹 دیشب که موج حمایتهای مردم از حسن یزدانی را دیدم، تعجب کردم. حسن یزدانی در ظاهر، با ناداوری شکست خورد و کشتی را به حریف واگذار کرد، اما در همین چند ساعت که از ماجرا گذشته، مردم ایران، هر نوعی که بلد بودند از او حمایت کردند. چرا؟ چرا مردم کسی که شکست خورده را تشویق کردند؟ تناقض عجیبی است! حمایت از شخص شکستخورده!
🔸اینجا بود که یاد آن جملهی حاجی افتادم. مردم دیشب همه به چشم دیدند که یزدانی برای بُردن آمده بود و نهایت تلاش خودش را به کار برد و اگر آن ناداوری نمیشد، حتما پیروز کارزار بود. همین تلاش کردن و کم نگذاشتن در کار برای مردم کافی بود، گرچه در ظاهر با موفقیت همراه نشد. شبیه این اتفاق را ما البته زیاد دیدهایم، مثلا در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ نیز چنین شد. که گرچه ظاهرا ما شکست خوردیم اما مردم به خیابانها ریختند و خوشحال بودند و از تیم ملی حمایت کردند.
🔹 القصه، مردم ایران، مردم عجیب و البته نجیبی هستند. مردمی که از هوش اجتماعی و سیاسی بالایی برخوردارند. مردمی که خوب تشخیص میدهند کدام مسئول برای خدا کار میکند و کدام یک برای خود. مردمی که میفهمند کدام مسئول نهایت تلاش خودش را برای حل مشکلات آنها به کار برده و کدام مسئول با تنبلی و بیخیالی، مسألهها را گره به امر واهی زده و به فردا حوالت داده است.
📩 @vaavmag | مجله مجازی واو
🔗 https://vaavmag.ir
چهار پرده از ماجرای:
ما و آدرینها و کریستین رونالدو و وطنفروشها
پردهی اول: کریستین رونالدو
چه بخواهیم چه نخواهیم، ما در زمانهای زندگی میکنیم که «عصر سلبریتیها» است. سلبریتیها به سبب جریان مالی امپراتوریهای رسانهای، تبدیل به قهرمانهای واقعی یا دروغین زمانهی ما شدهاند. انسان امروزی نیز هر کاری میکند تا خودش را بیشتر شبیه این افراد کند. چه بسا انسانهایی که رؤیاهایشان، کریستین رونالدو و لیونل مسی یا سایر سلبریتیهای ورزشی و هنری شدن باشد. پس زیاد دور از انتظار نیست اگر این افراد به جایی سفر کنند، با استقبال پرشور جماعتی همراه شوند.
پردهی دوم: آدرین
اولین تصویر از آدرین، حوالی ظهر دیروز بیرون آمد. آنجا که در حال گریه کردن بود و گله از اینکه دوست دارد رونالدو را ببیند و اجازه نمیدهند. خبر دوم هم ساعاتی بعد منتشر شد که خانوادهی آدرین برای اینکه پسرشان به آرزویش برسد، اتاقی در همان هتل مجلل محل اقامت رونالدو اجاره کردهاند به قیمت شبی 40 میلون تومان. قاب سوم هم انتهای دیشب منتشر شد و حکایت از آن داشت که آدرین به آرزوی خودش رسیده و توانسته است با این ستارهی فوتبال دیدار کند. اینکه به چه ترتیبی جور شد مهم نیست، اینکه خانوادهی آدرین هم چه کسانی و از چه طبقهی اقتصادی هستند نیز فرع ماجرا است، اصل ماجرا همان میل انسان امروز به سلبریتیها است، احتمالا کمتر بچهای در قد و قامت آدرین هست که چنین آرزویی یا آرزوهایی مشابه این نداشته باشد.
پردهی سوم: وطنفروشها
وطنفروش هم که کارش معلوم است. او از هر فرصتی استفاده میکند برای چوب حراج زدن به وطن و هموطن. برای وطنفروش فرقی نمیکند که ماجرای حضور میلیونی مردم در مراسم باشکوه غدیر و اربعین باشد یا استقبال از رونالدو. فرقی ندارد که تیم ملی فوتبال باشد یا تیم ملی کشتی. مهم آن است که از هر فرصتی استفاده کند برای نیش زدن به پیکر وطن،. وطنفروش چونان عقرب است و از عقرب جز این انتظاری نیست.
پردهی چهارم: ما
و اما «ما». ما باید در میان دنیای امروز و انسان امروزی، تکلیف خودمان را قبل از هر چیزی با خودمان مشخص کنیم. اینکه ما «دنبال» چگونه دنیا و چگونه «انسانی» هستیم؟ اگر تیپ ایدهآل ما همین دنیا و انسان امروزی است، که مسیرش همانی است که همه دارند میروند. اما اگر همچنان پایبند به آرمان انقلاب اسلامی هستیم که «فلک را سخت بشکافیم و طرحی نو دراندازیم» -که هستیم – باید بدانیم که مسیرمان از این مسیر جدا است. ما باید طرح و برنامهی خودمان را داشته باشیم. و این البته شدنی است و تجربهی مقاطع مختلف در این چهل سال همین را نشان داده است. اما به شرطها و شروطها.
📩 @vaavmag | مجله مجازی واو
🔗 https://vaavmag.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای مستأجری علامه حسنزاده آملی
🏠 شهریور ماه مستأجرهاست. این را هر کسی که یکبار راهش به این سمت و سو افتاده می داند. حتی اگر علامه حسن زاده آملی هم باشی تلخی برخورد سختگیرانه صاحبخانه ها تو را می رنجاند. چه خوب است با هم راه بیاییم تا خدا با ما راه بیاید. در رقابت تورمی، هر سنگی که جلوی کسی بیاندازیم لاجرم بومرنگ می شود به سمت خود ما، صاحبخانه اگر با مستأجر راه نیاید در جای دیگری مستأجر در شغلش با خریدار راه نمی آید، تاکسی دار با مسافر و....
📽 بخشهایی از مستند چونان سرو را تماشا میکنید.
📩 @vaavmag | مجله مجازی واو
🔗 https://vaavmag.ir