در خصوص خیانت در امانت تنها به اعلام چند نکته اکتفا می نمایم
در مبحث خیانت در امانت حتما می بایست مدرک یا مالی که مالیت داشته باشد به شخصی سپرده شده باشد و قصد طرفین بر برگرداندن مال باشد
بنابر این اگز شما وسیله ای را که مالیت نداشته باشد مثل یک عکس شخصی ، به کسی تحویل دهید و ایشان آن عکس را گم کنند ، خیانت در امانت محسوب نمیشود .
نکته دیگر اینکه باید حتما عنصر سپردن انجام پذیرفته باشد مثلا اگر شخصی سوئیچ خودرو شما را از روی میز برداشته باشد امین محسوب نمی شود و اگر خودرو آسیب ببیند نمیتوانید به عنوان خیانت در امانت از وی شکایت کنید.
البته یک نوع سپردن نیز ، سپردن قانونی است مثلا کسی که دادگاه مال را به صورت موقت به کسی بسپارد و آن شخص در مال موصوف خیانت کند ، خیانت در امانت محسوب شده ولی متاسفانه دادگاه ها در این خصوص خلاف نص قانونی ، حکم به خیانت در امانت نمیدهند.
نکته بسیار مهم این است که مال مورد نظر نمیبایست مصرفی باشد مثلا شما خودکار گرانبهایی به شخصی میدهید و قرار بر این است که وی در جایی از خودکار استفاده نماید یا پولی به شخصی میدهید که بدهی خود را با آن پرداخت نماید یا چکی به شخصی میدهید که به طلبکار خود بدهد در اینجا دیگر نمیتوانید در قرارداد ذکر کنید که "باید مال موصوف مثلا بعد یک ماه عودت داده شود و اگر عودت داده نشود خیانت در امانت محسوب میگردد " در این حالت از نظر قانونی ، مال موصوف امانت نبوده و شما نمیتوانید به عنوان خیانت در امانت از شخص شکایت نمایید.
#وکیل
#وکیل_پایه_یک_دادگستری
#وکیل_آنلاین
#وکالت
#دادگاه
#حقوق
#دادگستری
#قرارداد
#قانون
#نفقه
#مهریه
وکیل آنلاین
در برخی موارد می بینیم که اشخاص اعضای بدن زوج را به عنوان مهریه تعیین می نمایند
با توجه به اینکه مطابق قانون مهریه باید مالیت داشته باشد یعنی در عرف جامعه قابل خرید و فروش باشد و اعضای بدن انسان به صورت عرف مالیت نداشته و خرید و فروش نمی شود لذا قرار دادن اعضای بدن به عنوان مهریه ، از لحاظ قانون قابل قبول نبوده و در صورتی که این موضوع در ازدواج موقت یا همان صیغه صورت گیرد ازدواج موقت یا صیغه باطل می باشد.
در صورتی که در ازدواج دائم چنین موضوعی صورت گیرد مهریه باطل بوده و مهرالمثل تعیین می گردد ، تعیین مهرالمثل به این شکل است که میانگین مهریه دختران فامیل زوجه را مشخص می نمایند و آن مهریه زوجه می گردد.
وکیل آنلاین
در حقوق ما استدلالی داریم به اسم اصل ظاهر ، اصل ظاهر این رو میگه که اگر افراد زیادی در جامعه یک عمل حقوقی را انجام دهند یا یک عمل عرفی را انجام دهند بنابر این است که آن عمل درست و مطابق رویه انسانها میباشد
اگر زوجه ده سال با زوج زندگی کرده باشد حتی کل این ده سال در زیر یک سقف و در منزل متعلق به زوجه سکنی گزیده باشند ، باز هم زوجه نمی تواند مطالبه نفقه ۱۰سال گذشته خود را بنماید.
علت :
استدلال این موضوع این است که هیچ مردی جهت پرداخت نفقه از همسر خود رسید دریافت نمی نماید و از طرفی اصل ظاهر این را میگوید که با توجه به اینکه حدود ۱۰ سال زوج با زوجه زیر یک سقف زندگی نمودهاند و زوجه هیچ شکایتی تاکنون در خصوص مطالبه نفقه نداشته پس از ظاهر بر این است که زوج نفقه زوجه را پرداخت نموده است لذا دادخواست مطالبه نفقه به نتیجه نخواهد رسید.
حال اگر زوج و زوجه در منزل متعلق به زوجه زندگی می نمودند شاید بتوان قائل به این شد که زوجه بتواند اجرت المثل ایام تصرف ( همان اجاره بها ) را از زوج دریافت نماید.
دختر بعد از سن ۱۸ سال از لحاظ قانون رشیده محسوب شده و هیچ کس نمیتواند مانع دخل و تصرف وی در اموال و دارایی های خود داشته باشد و میتواند هرگونه دخل و تصرفی در در دارایی های خود اعم از املاک و اموال منقول بکند مگر در حالت جنون و سِفَه یعنی اگر وی مجنون باشد یا سفیه مطابق قانون اختیار دخل و تصرف در دارایی های خود را ندارد.
یعنی می تواند هر دارایی که دارد بفروشد ، بذل کند ، صلح کند و هر کاری که یک شخص عادی میتواند انجام دهد وی نیز قادر به انجام آن است حتی از بین بردن داراییهای خود که البته به شرطی که خلاف قوانین نباشد و هیچ فرقی بین دختر و پسر بعد از سن ۱۸ سال وجود ندارد ، تنها مورد محدود شده دختران بعد از سن ۱۸ سال ازدواج دختر باکره می باشد که باید با اجازه ولی قهری وی یعنی پدر یا جد پدری صورت گیرد که قبلاً در این خصوص پرداخته شده بود.
ترمیم پرده بکارت (هایمنوپلاستی) به نوعی فریب دادن زوج و جرم میباشد ، در صورتی که زوجه خود را دختر معرفی نماید ولی در صورتی که دختر نبوده و با ترمیم پرده بکارت زوج را فریب داده باشد مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ مجرم بوده و به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم میگردد ، البته این در مواردی است که اعلام نماید که دختر است و در صورتی که در مجلس خواستگاری یا مراسم عقد سکوت کند دو نظر وجود دارد برخی باز هم جرم دانسته چون در هرصورت با عمل ترمیم پرده بکارت موضوع فریب اتفاق افتاده و ربطی به تایید یا سکوت زوجه نداشته و ندارد و برخی قائل به اصلی در حقوق گردیده اند ( اصل تفسیر مضیق به نفع متهم ) و آن را جرم ندانسته اند که البته به نظر می رسد از لحاظ حقوقی ، نظر دسته اول درست می باشد.
(( کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 - متن منقح
ماده 647 - چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تمکن مالی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آنها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از سه ماه تا یک سال محکوم می گردد.
قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399/02/23 ))
وکیل آنلاین
در خصوص رانندگی بدون گواهینامه باید به چند نکته توجه داشت
۱- صرف رانندگی بدون گواهینامه جرم بوده و برای آن مجازات تعیین گردیده است و اگر کسی بدون گواهینامه رانندگی نماید مرتکب جرم شده به دادگاه ارجاع و قطعاً حکم کیفری برای ایشان صادر می گردد.
۲- در صورتی که شخصی بدون گواهینامه رانندگی نماید و با خودرو یا عابر پیاده تصادف کند و موجب صدمه به عابر پیاده یا سرنشینان خودرو گردد به غیر از ارتکاب جرم رانندگی بدون گواهینامه مرتکب جرم ضرب و جرح غیر عمدی یا در صورت فوت اشخاص مرتکب جرم قتل غیر عمد گردیده است توجه داشته باشید که در صورت رانندگی بدون گواهینامه ماهیت قتل تغییر نمی کند و باز هم قتل غیر عمد محسوب میشود.
۳- مالک خودرو در صورتی که علم و اطلاع داشته باشد که شخص موصوف گواهینامه ندارد و با این حال سوئیچ خودرو را به شخص مورد نظر جهت رانندگی بدهد مرتکب جرم معاونت در رانندگی بدون گواهینامه گردیده است و اگر تصادفی صورت بگیرد مالک خودرو مرتکب جرم معاونت در ضرب و جرح غیر عمدی یا قتل غیر عمدی نمی گردد چرا که معاونت صرفاً در در امور عمدی قابل تحقق می باشد.
وکیل آنلاین
یک کمی خودستایی 😁😁😁
بالاخره در سال ۱۴۰۰ از طرف سیستم قضایی و دادگستری یکی از ۱۵ وکیلی بودم در استان گیلان که انتخاب شدم تا از ایشان از نظر علمی و اخلاقی تقدیر شود و صرفا برای ۱۵ نفر از وکلای استان گیلان چنین افتخاری حاصل شد ولی به دلیل سرعت بیش از حد دادگستری لوح تقدیر تازه به دستم رسید.
وکیل آنلاین
در صورتی که دختر خواستگار خوبی داشته باشد ولی پدر بدون دلیل منطقی ، اجازه ازدواج و اذن ازدواج ندهد ، دختر چه باید بکند ؟
در صورتی که دختری خواستگار خوبی داشته باشد ولی پدر اذن ازدواج به وی ندهد ، میتواند از طریق دادگاه و با ارسال دادخواست از دادگاه بخواهد به جای پدر اجازه ازدواج به وی با مرد مورد نظرش را بدهد
در دادخواست ارسالی باید کلیه شرایط طرفین را در رابطه با ازدواج از جمله مهریه ، شغل زوج و .... را ذکر نماید.
دادگاه پس از احضار پدر دختر و شنیدن دلایل وی ، اگر دلایل وی را ناکافی دانست و شرایط طرفین را نیز منطقی و قابل قبول تشخیص داد ، به جای پدر ، اذن به ازدواج دختر میدهد.
وکیل آنلاین
با سلام خدمت همراهان عزیز
در این پست به صورت مختصر به موضوع تهدید می پردازیم
هر واژه تهدید آمیزی که از زبان شخصی بیرون بیاید دلیلی بر ارتکاب جرم تهدید نیست و در این خصوص شرایطی وجود دارد که باید رعایت گردد
۱- تهدید می تواند نسبت به جان ، مال ، حیثیت یا ناموس باشد.
۲- ممکن است نسبت به خود شخص تهدید شونده باشد یا نسبت به اقوام و بستگان وی.
۳- نیازی نیست که تهدید کننده انجام عملی و یا عدم انجام عملی را از تهدید شونده بخواهد همین که از واژه های تهدید آمیز استفاده نماید با جمع بودن شرایط دیگر جرم تهدید محقق شده است.
حال زمانی که شرایط بالا وجود داشت ، این را باید توجه داشت که صرف استفاده از کلمات تهدید آمیز چه به صورت شفاهی و چه به صورت کتبی کفایت می نماید و نیازی نیست که شخص ، تهدید خود را عملی نماید اما نکته بسیار مهم که اکثر اشخاص به آن توجه نمی نمایند این است که :
اولاً : شخص تهدید شونده می بایست از این تهدید ترسیده باشد و خوف این را داشته باشد که شخص تهدید کننده تهدید خود را عملی نماید به عنوان مثال اگر یک دختر نحیف ۱۸ساله شخصی که به عنوان اراذل و اوباش محسوب می گردد را تهدید نماید که با دستانم تو را خفه می کنم قطعاً این موضوع تهدید محسوب نمی شود چرا که شخص تهدید شونده قطعاً از این تهدید نخواهد ترسید.
ثانیاً: امکان عملی شدن تهدید از ناحیه تهدید کننده وجود داشته باشد یعنی اگر تهدیدکننده توانایی انجام عملی که تهدید کرده است را نداشته باشد ، جرم تهدید صورت نمی گیرد به عنوان مثال اگر شخصی که معلولیت جسمی دارد ، شخص دیگری را که سلامت جسمی دارد تهدید نماید که تو را با دستانم خفه می نمایم ، با توجه به اینکه امکان انجام چنین عملی وجود ندارد این موضوع نیز تهدید محسوب نمی شود.
اونهایی که برنامه هورسا رو نصب کردن و ازش استفاده میکنن ، ساعت ۱۰ شب امشب ، لایو داریم و قراره کلیه شروط ضمن عقد ازدواج رو بررسی کنیم
میتونن تشریف بیارند
آی دی هورسا جهت لایو
@vakilonline.1
برای تغییر سن اشخاص دو حالت وجود دارد
۱- اگر تفاوت سن به هر دلیلی بیش از ۵ سال باشد یعنی شخص ادعا کند که تفاوت سن واقعی وی با سن مندرج در شناسنامه بیش از ۵ سال می باشد می بایست به اداره ثبت احوال محل مراجعه و موضوع در کمیسیون مطرح و رای مربوطه صادر می گردد.
۲- اگر تفاوت سن به هر دلیلی کمتر از ۵ سال باشد شخص می بایست از طریق ارائه دادخواست به دادگاه صالحه دادخواست خود را ارائه نموده دادگاه موضوع را رسیدگی و در این خصوص حکم صادر می نماید.
نکته بسیار مهم :
تغییر سن حتماً باید واقعی بوده و در غیر این صورت حکم به چنین چیزی صادر نخواهد شد به عنوان مثال شخص ادعا می نماید برادر یا خواهری داشته که سه سال قبل از تولد وی ( مثلا در سال ۷۰ ) متولد و سپس فوت نموده است و پدر و مادر ایشان برای متقاضی ( که متولد ۱۳۷۳ بوده ) شناسنامه نگرفته و شناسنامه شخص متوفی را برای ایشان استفاده نموده اند.
حال اگر این ادعا دروغ باشد دادگاه درخواست ارائه مدرک سال اول ابتدایی وی را نموده ، حال اگر تاریخ ثبت نام اول ابتدایی متقاضی ۱۳۷۷ باشد ، قطعا دادخواست وی قبول نمیشود چرا که در صورتی که ادعای متقاضی درست بوده و ایشان متولد ۱۳۷۳ باشد یعنی در ۴ سالگی به کلاس اول رفته که این قطعا غیر ممکن می باشد.
لذا دادگاه یا مرجع رسیدگی به همین راحتی میتواند به کذب بودن ادعای متقاضی پی ببرد .
وکیل آنلاین
چنان چه ولی قهری با عمد و تبانی و سوء نیت، معامله ای را به ضرر مولی علیه انجام داده باشد هرچند طرف معامله از سوء نیت ولی قهری مطلع نباشد، معامله انجام شده قابل ابطال در دادگاه است .