شخصیتی کاریزماتیک که رهبری خود را از ایشان جا مانده خواند
سالروز شهادت شهید عباس بابایی
اسوه ی تقوا, تخصص, مردمداری, مدیریت
مقام معظم رهبری: این شهید عزیز یک انقلابی حقیقی و صادق بود و من به حال او حسرت می خورم و احساس می کنم در این میدان عظیم و پرحماسه از او عقب مانده ام.
✅شهدایی را برای نگارش انتخاب کنید که کاریزما داشته باشند
شهید بابایی الگوی بی نظیری برای ماست...
✅📚کتاب لبیک در آسمان با بیش از 50خاطره و تصویری که تاکنون ندیده اید.
کم حجم و قیمت بسیار مناسب
تخفیف ویژه برای تعداد بیش از 10جلد
این کتاب را از دست ندهید حتما بخوانید خیلی ارزشمند و موثر هست.
💠قابل تهیه از مرکز کتاب وارثین با قابلیت ارسال به تمام نقاط کشور با ارسال پیام به:
@BookMan (👈 کلیک کنید)
⬅️به کانال متفاوت معرفی و تهیه کتاب وارثین در پیامرسان های ایتا ،سروش و بله بپیوندید:
@varesinbook
سرلشکر سلامی: طرح ساماندهی و توسعه منابع آب و خاک غرب کشور، هدیه رهبر معظم انقلاب است
فرمانده کل سپاه:
🔹امروز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و جهاد در میدان سازندگی را امتداد دفاع مقدس می دانیم.
🔹احساس در جنگ بودن به ما انرژی برای حرکت های بزرگ و سرنوشت ساز می دهد.
🔹ما نگران جنگ نظامی نیستیم چون اقتدار و آمادگی داریم و دشمن هم ناتوان از اراده تهاجم و جنگ نظامی است.
🔹پروژه توسعه منابع آب و خاک غرب کشور هدیه رهبر عزیز انقلاب اسلامی به مردم منطقه است.
🔹اجرای کامل آن پیشرفت های پایدار و تحول در حوزه کشاورزی و اشتغال در این منطقه را رقم میزند.
fna.ir/dbd6k5
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بارش باران رحمت الهی در مسجد الحرام
🔹شب گذشته باران رحمت الهی در شهر مکه باریدن گرفت و حال و هوای خاصی به مسجد الحرام بخشید.
fna.ir/dbd6h7
@Farsna
💬پاسخ جالب تهیهکننده سریال گاندو به توئیت محسن هاشمی رفسنجانی!
🔺مجتبی امینی در پاسخ به این توییت محسن هاشمی نوشت: جناب آقای محسن هاشمی رفسنجانی!
ساخت سریالی در مورد محرومیت در سیستان و بلوچستان،۸سال مدیریت مرحوم هاشمی رفسنجانی و ۶ سال عملکرد دولت اصلاحات را زیر سوال می برد. لطف صدا و سیما و آبرو داریش بیش از اندازه هست!
🔺یادتان نیست مرحوم پدر از چرخ توسعه می گفت و محرومینی که زیر این چرخ له می شوند؟! یادتان نیست مرحوم پدر در نماز جمعه از مانور تجمل می گفت؟! حالا شما یاد محرومین افتادید یا نگران سوژه های گاندوی بعد هستید؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماجرای عجیب آقازاده و داماد دوتابعیتی در یک فدراسیون
🔴 آیا ایران از سهم مالکیت و حق بهرهبرداری خود از دریای خزر کوتاه آمده است؟
🔻یک سری معلومالحال با هشتگهای: #برای_کاسپین_بپاخیز و #درياى_كاسپين و #CaspianSeaSellOut شروع کردهاند به اتهامزنی علیه ج.ا.ایران!
آن هم با استناد به دو معاهده ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ که میدانم آن را هرگز نخواندهاند.
🔻اتهامی که وارد میکنند این است که"دولتمردان ایرانی از حقوق ملت ایران و مالکیت ۵۰ درصدی ایران بر دریای خزر عقبنشینی کردهاند و قرار است سهم ایران به ۲۰ تا ۱۱ درصد کاهش یابد".
🔹و این، کذب محض است! چرا؟ اگر بخواهیم بر واقعیت و به دور از احساسات و حب و بغضهای سیاسی موضوع را بررسی کنیم باید به دو نکته توجه کنیم: اگر دریاچه خزر یک دریاچه دایرهایشکل بود و ایران و شوروی در دو طرف این دایره به طور مساوی ساحل داشتند، طبق منطق و مقررات بینالمللی، مالکیت هر کدام بر این دریا ۵۰% بود و هر گونه تغییری در جغرافیای سیاسی شوروی نمیتوانست به این مالکیت ۵۰ درصدی ایران خللی وارد کند. اما واقعیت بر اساس اقلیم و جغرافیایی که در مقابل چشمان ماست چیز دیگری است:
🔺دریاچه خزر ۶۵۰۰ کیلومتر ساحل دارد که از این میزان سواحل ۵۸۴۳ کیلومتر متعلق به شوروی سابق بود و تنها ۶۷۵ کیلومتر آن برای ایران است. حال چگونه و براساس کدام منطق عقلی و قاعده میتوان ادعا کرد که: کشوری که ۹ برابر کشور دیگر ساحل دارد باید به طوری مساوی سهم بهرهبرداری از سواحل دریاچه خزر را داشته باشد؟!
🔹اکنون که شوروی از هم پاشیده و در آن سوی دریاچه خزر به جای یک کشور ۴ کشور: روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان هست، سهم ایران هم چنان همان ۶۵۷ کیلومتر ساحل همیشگیاش است و میزان مالکیت ایران بر دریا نیز بر اساس همین میزان ساحل باقی مانده، ولی بخاطر فروپاشی شوروی باز طبق مفاد معاهده ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ چهار کشور فعلی که جایگزین شوروی سابق شدهاند بر اساس داشتن سواحل ۵۸۴۳ کیلومتری خود حق بهرهبرداری از سواحل دریاچه خزر دارند.
🔺نقشه دریای خزر را ببینید! حالا یک خودکار بردارید و خط مرزی دریای خزر را بین ایران و این ۴ کشور ساحلی ترسیم کنید، طوری که ۵۰% حق بهرهبرداری از سواحل به ایران برسد؛ میبینید که حتی روی نقشه هم نمیتوان این تقسیم را انجام داد، چه برسد به مقررات بینالمللی حاکم بر حقوق دریاها.
🔹علاوه بر تقسیم دریا بر اساس میزان نوار ساحلی هر کشور، فرمولهای دیگری نیز در حقوق بینالملل وجود دارد که بر اساس هیچ کدام از آنها سهم ایران از ۱۱ الی ۲۰% فراتر نمیرود. این سهم حداکثر ۲۰ درصدی ایران (بر مبنای تقسیم مالکیت دریاچه خزر بر ۵ قسمت به طور مساوی) هم در صورتی پذیرفته میشود که قزاقستان با دارا بودن ۱۹۰۰ کیلومتر از سواحل دریاچه خزر رضایت دهد که از حق خود بگذرد و با ایرانی که تنها ۶۷۵ کیلومتر ساحل دارد حقالسهم یکسانی داشته باشد.
🔺بد نیست بدانیم که کمترین میزان برخورداری جغرافیایی از سواحل دریاچه خزر متاسفانه متعلق به ایران است:
قزاقستان ۱۹۰۰ کیلومتر
ترکمنستان ۱۷۶۸ کیلومتر
روسیه ۱۳۵۵ کیلومتر
آذربایجان ۸۲۰ کیلومتر
ایران ۶۷۵ کیلومتر....
🔻اما شبهه دومی که میکنند این است که "بله درست. ایران طبق نقشه کمترین سهم ساحل را در دریاچه خزر دارد، ولی ایران و شوروی در سالهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ معاهداتی داشتهاند که طبق آنها مالکیت خزر به دو قسمت ۵۰ درصدی تقسیم شده است. چرا جمهوری اسلامی از حق ۵٠% مردم ایران کنار کشیده؟
🔹جواب این شبهه یا راستیآزمایی این ادعای واهی اصلا کار سختی نیست؛ چون میتوان به متن این ٢ معاهده مراجعه کرد:
در هیچ بندی از این ٢ معاهده کوچکترین اشارهای به مالکیت ۵۰ درصدی ایران و شوروی سابق اشاره نشده است! یعنی در معاهده ۱۹۲۱حق کشتیرانی ایران در دریاچه خزر به رسمیت شناخته شده است؛ چون قبل معاهده ۱۹۲۱ ایران طبق مفاد معاهده ترکمانچای از حق کشتیرانی در دریاچه خزر ممنوع شده بود که دولت جدید شوروی در آن دوران با معاهده ۱۹۲۱ این حق را به ایران برگرداند. مفاد دیگر این معاهده و معاهده ۱۹۴۰ درباره بهرهبرداری از شیلات، عوارض بندری، نحوه حمل و نقل مسافر و بار و نظایر اینها سخن میگوید.
🔻بنابراین کسانی که به این دو معاهده استناد میکنند یا آن را نخواندند یا میدانند، ولی با این شایعات میخواهند سیمای مقتدرانه نظام جمهوری اسلامی ایران را در منظر مردم ایران ذلیل جلوه بدهند.
💢 ای کاش طبق ادعاها، شاهان بیعرضه و خائن ایران عرضه داشتند و در این معاهدات آن چه که اینها شایعه کردند را قید میکردند! یا ای کاش جغرافیای خزر و مقررات بینالمللی اجازه میداد که نه فقط نصف خزر که کل آن برای ایران باشد! ولی واقعیتها با "ای کاشها" عوض نمیشود.
✍🏻 #مرتضی_جلیلی
🔴چرا بیبیسی در اتاق خواب ایرانیان هم دخالت میکند؟
🔺ایران بواسطه سیاستهای وارداتی و تقلیدی و اشتباه کنترل جمعیت در دهه هفتاد در یکی دو دهه آینده کشوری پیر خواهد بود. و نسبت بازنشستگان سربار تامین اجتماعیش به نسل جوان و مولد کارش روزبروز بیشتر. و این کهولت نسلی مانعی جدی برای توسعه ایران و خطری امنیتی خواهد بود.
🔸رهبر ایران از منظری استراتژیک و بلند مدت و با مشورت با گروههای تحقیقی و کارشناسی، چند سالی است نسبت به لزوم تغییر سیاستهای جمعیتی هشدار میدهد. اما این هشدارها به صورت عامدانه توسط رسانههای دولتهای بیگانه تحریف و به کاریکاتور تبدیل شدهاند.
🔸برای مثال امروز سایت رهبری به نقل از او گفته: «در دنیا کشورهایی که جمعیّتهای زیادی دارند، به برکت آن به خیلی امکانات دست یافتهاند؛ چین یک نمونه، هند یک نمونه… افزایش فرزند باید به صورت یک فرهنگ دربیاید. در بعضی از کشورهای غربی ــ مثلاً آمریکا ــ خانوادهای [هست که حتی] پانزده تا بچّه دارند، بیست تا بچّه دارند و از این قبیل، تشویق [هم] میشوند و هیچ کس مذمّتشان نمیکند.»
🔺بیبیسی این خبر را به این شکل منتشر کرده: «آیت الله علی خامنه ای در دیدار با گروهی از زوج های جوان با بیان این مطلب که در آمریکا «هر خانواده» پانزده تا بیست بچه دارد، خواهان افزایش جمعیت ایران شده است.»
🔹آیتالله خامنهای با اشاره به «بعضی» خانوادههای پرجمعیت نشان داده داشتن فرهنگ فرزندآوری در غرب هم هنوز وجود دارد. حرفی که دقیق است و کارمندان بیبیسی هم این را خوب میدانند. در همین بریتانیا، کشور کارمندان بیبیسی، رهبران سیاسی خود دارای فرزند زیاد هستند و این را با افتخار به رسانهها نشان میدهند تا فرزندآوری را به فرهنگ تبدل کنند. تونی بلر و دیوید کمرون چهار فرزند داشتند و بوریس جانسون نخست وزیر جدید هم چهار فرزند دارد.
🔺اما بیبیسی روز روشن سخن رهبر ایران را تحریف کرده و با نقل دروغ اینکه «هر خانواده» پانزده تا بیست فرزند دارد گزارهای اشتباه و غیرممکن را به رهبر ایران نسبت داده تا او را کم اطلاع از غرب یا ناصادق نشان دهد.
🔹در چند سال گذشته بیبیسی همیشه به نگاه رهبر ایران در زمینه سیاستهای جمعیتی یکطرفه حمله کرده. با دعوت از تحلیلگران لیبرالی که فرزندآوری را در تضاد با آزادی زنان و ارزشهای فردگرایی مدرن دانستهاند. این بار اما به جای نقد سیاستها، بیبیسی خجالت را کنار گذاشته و رسما پروپاگاندا کرده. آنهم به شیوه آمدنیوز.
💢باید پرسید چرا این موضوع اینقدر مهم است که بیبیسی حاضر شده حتی به قیمت از دست دادن اعتبارش جلویش بایستد؟ و دولت بریتانیا که خودش فرزندآوری بیشتر را برای مردمش تبلیغ میکند چه منفعتی در دخالت در سیاستهای جمعیتی کشوری دارد که پنج هزار و پانصد کیلومتر آنطرف تر است؟
✍🏻 #علی_علیزاده
🔴 ۱۵ مرداد ۶۸ را بخاطر بسپارید
🔸۱۵ مرداد روز مهمی در تاریخ ایران است. روز مهمی که البته به واسطهی عدم اطلاع رسانیهای درست، کمتر مورد توجه قرار گرفته است و همین امر موجب فضاسازیهای کذایی ضدانقلاب در مورد نحوهی رهبر شدن آیت الله خامنهای شد. ۱۵ مرداد سالروز انتخاب حضرت آیت الله خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی به شکل «دائم» است. فیلم انتخاب جانشین برای امام خمینی (ره) در عصر روز ۱۵ خرداد سال ۶۸ بارها و بارها از صداوسیما پخش شده است. مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در جلسه حساس آن روز که همراه با غم درگذشت امام امت است، سرانجام با این جملهی مرحوم هاشمی رفسنجانی پشت تریبون مجلس خبرگان به پایان میرسد: «آقایانی که با رهبری جناب آقای خامنهای- تا رفراندوم البته، این موقته، دائمی نیست- تا اون موقع موافق هستند، قیام بفرمایند.» و اکثریت قریب به اتفاق اعضای خبرگان قیام میکنند و آیت الله خامنهای رهبر ایران میشوند؛ البته موقتاً!
🔺ماجرای این موقتی بودن رهبری البته خیلی ساده است. ۴ اردیبهشت ۶۸ حضرت امام خمینی (ره) نامهای به رئیس جمهور، آیت الله خامنهای مینویسند و دستور بازنگری برخی اصول قانون اساسی درباره ۸ موضوع از جمله «رهبری» را صادر میکند. یکی از مواردی که با نظر امام خمینی در دستور کار شورای بازنگری قانون اساسی قرار گرفت، حذف شرط مرجعیت از شرایط رهبری بود. شورای بازنگری قانون اساسی کار خود را آغاز میکند. اما ۴۰ روز پس از آن نامه، امام رحلت میکنند و در حالی که قانون اساسی و قوانین مربوط به رهبری در میانه مسیر تغییر بود، کشور نیاز به انتخاب رهبر پیدا کرد. حال مجلس خبرگان میتواند حداقل تا زمان تصویب قانون جدید، موقتاً فردی را براب رهبری انتخاب کند. بدیهی است از آنجایی که جایگاه رهبری در ایران حساس بوده و شأنیت بالایی دارد و از سویی از آنجا که پیش بینیها نشان از رأی آوری تغییرات قانون اساسی در همه پرسی دارد، خبرگان برای رهبری موقت هم سراغ کسی بروند که در صورت انتخاب دائم، او را انتخاب خواهند کرد. اینگونه میشود که اعضای مجلس خبرگان رهبری، همانی را که شایستهی جانشینی امام خمینی (ره) و بر عهده گرفتن رهبری میدانند، انتخاب میکنند؛ اما چون در میانهی راه تغییرات مهم در قانون اساسی هستند و از سویی با درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی، مجبور به انتخاب رهبر، فی الحال انتخاب او به شکل موقت انجام میگیرد.
🔸۶ مرداد ۶۸ مردم در رفراندوم به تغییرات قانون اساسی رأی مثبت میدهند. مطابق بخشی از این تغییرات شورای رهبری حذف شده و اختیارات رهبر افزایش مییابد و شرط مرجعیت نیز از شرایط رهبر حذف میشود. ده روز پس از رأی ۹۷ درصدی مردم به این تغییرات قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری مجدداً تشکیل جلسه میدهد تا این بار برای رهبری آیت الله خامنهای که تاکنون رهبر موقت بودهاند، مجدداً و به شکل دائم رأی گیری انجام شود. روز ۱۵ مرداد ۶۸ این رأی گیری مجدد انجام شده و حتی نسبت به رأی گیری ۱۴ خرداد، ایشان تعداد آرای بالاتری کسب میکنند.
🔹روز ۱۶ مرداد ۶۸، روزنامههای کشور در صفحه اول خود خبر از رأی گیری مجدد برای رهبری حضرت آیت الله خامنهای و انتخاب دائم ایشان میدهند. روزنامه جمهوری اسلامی در شماره روز ۱۶ مرداد سال ۱۳۶۸ از دیدار خبرگان با رهبرانقلاب خبر میدهد و مینویسد: «مجلس خبرگان در جلسهی فوق العاده دیروز خود ضمن بررسی اصول جدید قانون اساسی با اکثریت قاطع و قریب به اتفاق آراء ادامه رهبری آیت الله خامنه ای را تصویب کرد.» تأکید این روزنامه بر "ادامه" رهبری آیت الله خامنهای جالب توجه است. روزنامه اطلاعات، دیگر رسانهای بود که به این موضوع پرداخت.
💢نکته اما آن است که در طول سه دههی گذشته از سال پر ماجرای ۶۸ کمتر رسانههای ایران و خصوصاً رسانه ملی (صداوسیما) به تبیین این دوبار رأی گیری و چرایی موقت بودن بار اول پرداختهاند. سیاسیونِ اغلب محافظه کار ایران هم ترجیح دادهاند در مورد آن صحبتی نکنند و به دلیل عدم شناخت آنان از فضای رسانه و بی اعتنایی به مدیریت افکار عمومی، تصور نمیکردند این سکوت ممکن است در دهههای آینده شبهه آفرین باشد. حتی آن جملهی معروف آیت الله هاشمی هم که تأکید میکند انتخاب ۱۴ خرداد موقتی است، در رسانهها با حسن نیت! سانسور شد. در حالی که روند انتخاب حضرت آیت الله خامنهای در هر دو تاریخ ۱۴ خرداد و ۱۵ مرداد قانونی بوده و شبههای به آن وارد نیست.
✍🏻 #کبری_آسوپار
🔴 واقعیت #کنوانسیون_دریای_خزر
🔻 این روزها دوباره در فضای مجازی اظهارات غیرتخصصی در خصوص کنوانسیون خزر شنیده و دیده میشود و در این هیاهو کسی گوشش بدهکار این حقیقت نیست که کمترین میزان ساحل در خزر متعلق به ایران است: قزاقستان ۱۹۰۰، ترکمنستان ۱۷۶۸، روسیه ۱۳۵۵، آذربایجان ۸۲۰ و ایران ۶۵۷ کیلومتر.
🔹 برخی ها معاهدههای خیالی رو میکنند و سهم ۵۰ درصدی را علم میکنند. در حالی که در هیچ سند تاریخی اشارهای به این سهم برای ایران نشده است. باید توجه داشت که کنوانسیون دریای خزر از نقاط #ضعف و #قوت برخوردار است و مواجهه با آن با نگاه صفر و صدی صحیح نیست.
🔻 #نکات_مثبت_کنوانسیون:
1️⃣ به رسمیت شناخته شدن خزر به عنوان «دریاچه» که براساس آن همه مسائل حقوقی دریای خزر تنها با «اتفاق نظرپنج کشورساحلی» اجرایی می گردد،
2️⃣ عدم امکان حضور قدرتهای بیگانه در خزر،
3️⃣ ممنوعیت استقرار پایگاه نظامی قدرتهای بیگانه در قلمرو کشورهای ساحلی،
4️⃣ انعکاس موارد مندرج در قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ در زمینه کشتیرانی و ماهیگیری در سند اخیر،
5️⃣ همکاری و تعهد در موضوعاتی نظیر سامانه بوم زیستی دریای خزر،تحقیقات علمی دریایی و..
6️⃣ تعبیه خطوط لوله زیر دریایی،
7️⃣ مبارزه با تروریسم، قاچاق اسلحه، صید غیر مجازو.....
🔻 #نکات_منفی :
1️⃣ در کنوانسیون چهارچوب هایی در تعریف خط مبدا گنجانده شده که موجب محدودیت مذاکره کنندگان ایرانی در مذاکرات آتی می شود و اختصاص آبهای داخلی کشور را با چالش مواجه می سازد.
2️⃣ امکان عبور کشتی های بیگانه تحت لوای پرچم کشورهای ساحلی،
3️⃣ عدم اشاره صریح به قرادادهای ۱۹۲۱و ۱۹۴۰ در سند اخیر،
4️⃣ عدم اشاره صریح به اصول و قواعد حقوق بین الملل در حل و فصل اختلافات و...
✍🏻 #دکتر_محمدی_الموتی نویسنده کتاب رژیم حقوقی دریای خزر در #زمانه نوشت