♻️ یاران خائن و صلح تحمیلی
قصه امام حسن و قضیه صلح، این هم #صلح_تحمیلی بود؛ برای اینکه امام حسن، دوستان خودش، یعنی آن اشخاص #خائنی که دور او جمع شده بودند، او را جوری کردند که نتوانست خلافش بکند، صلح کرد؛ صلح تحمیلی بود.
آن صلح تحمیلی که در عصر امام حسن واقع شد، آن #حکمیت تحمیلی که در زمان #امیرالمؤمنین واقع شد و هر دویش به دست اشخاص حیله گر درست شد، این ما را هدایت می کند به اینکه نه زیر بار صلح تحمیلی برویم و نه زیر بار حکمیت تحمیلی.
#امام_خمینی
📗 صحیفه امام، ج20، صص 118 و 119
♻️ وقتی که #سردار_بزرگ_امام_حسن (ع) هم #خیانت کرد و به دشمن #پناهنده شد !
🌷 رهبرمعظم انقلاب امام #خامنه_ای :
«امام حسن مجتبی علیهالصّلاة والسّلام، سردار بزرگ جنگش «عبیدالله بن عباس» بود که میدانید چه کار کرد. شبانه رفت با «معاویه» که آن طرف بود، #مذاکره کرد. #پول گرفت ، لشکرگاه خودش را #ترک کرد و به دشمن #پناهنده شد!
امروز اگر یک سرباز شما به دشمن پناهنده میشود، چگونه دربارهاش قضاوت میکنید؟ شب خوابیدند ، صبح بلند شدند دیدند فرماندهی کلّ نیروهای امام حسن علیهالصّلاة والسّلام، از خیمه بیرون نمیآید. یک ساعت، دو ساعت... بعد رفتند داخل خیمه، دیدند نیست!
دقّت کردند ، دیدند آن طرف خیمه، شکافته است. بعد، قضیه روشن شد. در رأس کار چه کسی بود؟ امام حسن مجتبی علیهالصّلاة والسّلام.
این چه #توقّع_بیجایی است که اگر یک رئیس، یک مرؤوس، یک قاضی، یا مسؤول بخش خاصی از کشور، از تشکیلات حکومت اسلامی، پایش را کج بگذارد، آن آقایی که با او مواجه میشود ، فوراً شروع میکند به #اصل نظام اسلامی، #اصل جمهوری اسلامی، #اصل حکومت اسلامی #اهانت_کردن ! » ۱۳۷۲/۰۵/۰۵
♻️ #امام_حسن علیهالسلام به صلح با معاویه تن در داد، تا بنیهاشم و شیعیان را از یک #قتلعام_حتمی نجات دهد.
ابن عساکر نقل میکند :
مالک بن ضمره به نزد آن حضرت آمده و عرضه داشت: سلام بر تو باد ای کسی که روی مؤمنین را سیاه کردهای!
امام فرمود : مالک اینچنین سخن مگو ! آن هنگام که من مشاهده میکردم که مردم -همه- این جبهه را رها کرده و جز اندک کسانی از اهل این راه، باقی نمانده است، ترسیدم که جمع شما را از زمین ریشهکن کنند.
میخواستم با ماندن شما برای دین (که بهدست بنیامیّه نابود میشود) سوگواریکنندهای بماند.
و در نقلی که موّرخ شیعی #ابن_شهر_آشوب میآورد، امام فرمود:
من تنها برای #حفظ_خون_مردم (که در اثر جنگ بر زمین ریخته میشود) و به خاطر ترس از #جان_دوستان_مخلص و #اهلبیت و #خاندانم ، #صلح کردهام.
📗 گزیده ای از کتاب #معلم_درس_محبت
🌷 امام سید علی #خامنهای :
👌 در باب #صلح #امام_حسن (علیهالسّلام)، این مسأله را بارها گفتهایم و در کتابها نوشتهاند که هر کس _حتّی خود امیرالمؤمنین(علیهالسلام)_ هم اگر به جای #امام_حسن_مجتبی (علیهالسلام) بود و در آن شرایط قرار میگرفت، ممکن نبود کاری بکند، غیر از آن کاری که امام حسن کرد.
هیچکس نمیتواند بگوید که امام حسن، فلان گوشهی کارش سؤالبرانگیز است. نه، کار آن بزرگوار، #صددرصد بر #استدلال_منطقىِ غیر قابل تخلف منطبق بود.
۶۹/۱/۲۲
امام حسن صلح رو پذیرفت چون خواص و یارانش به او خیانت کردند
همان خواص و ایضا نفوذی ها در حال نوشانیدن جام زهر دیگری به رهبری اند
🔴 چگونه میشود از حرف حق ، علیه جبهۀ حق استفاده کرد؟
اگر از صلح امامحسن(ع) بگوییم اما از #خیانت_یارانش نگوییم، خیانت کردهایم
آنقدر که با حرف صحیح میشود علیه حق قیام کرد، با حرف غلط نمیشود.
آنقدر که انسان با اطلاعات صحیح و ظاهراً سالم، میتواند ظلم کند، با حرف دروغ و غلط، نمیتواند ظلم کند، بهویژه در جامعۀ دینی، از #متن_دین بیشتر میشود #علیه_دین سوءاستفاده کرد.
امیرالمؤمنین(ع) دربارۀ حرف صحیحی که علیه جبهۀ حق از آن استفاده میشود، فرمود: «کَلِمَةُ حَقٍّ يُرَادُ بِهَا الْبَاطِلُ» اما چگونه میشود از حرف حق، علیه جبهۀ حق استفاده کرد؟
یک ترفند این است که بعضی از حرفهای صحیح را بیان کنند بدون ذکر حرفهای صحیح دیگری که باید در کنارش بگویند.
مثلاً میگویند: «پیامبر(ص) اهل تحمل و مدارا و عفو بود.» یا «امیرالمؤمنین(ع) به حرف مردم گوش کرد و کوتاه آمد» یا «امامحسن(ع) صلح کرد و سخن مردم را شنید»
به چنین کسی باید گفت: این حرفها درست است اما ناقص است، همهاش را بگو! وقتی نصفش را نمیگویی، معلوم میشود یک قصد و غرضی پشت سرش هست.
بله ، پیامبر(ص) در مقابل منافقین جامعه، مدارا میکرد، اما چارهای نداشت جز اینکه در مقابل آنها کوتاه بیاید، چون مردم زمان ایشان، سطح فهم و ظرفیت لازم را نداشتند که ایشان بتواند با برخی از منافقین برخورد محکمتری کند.
چرا پیامبر(ص) و علی(ع) و امامحسن(ع) در برخی موارد کوتاه آمدند؟
بهخاطر وجود #منافقینی که موجب #انحراف افکار عمومی بودند، و بهخاطر وجود #مؤمنین_ضعیفی که موجب #تحمیل اقدام ناصحیح به ایشان شدند.
میگویند «ببینید امامحسن(ع) صلح کرد!» خُب بقیهاش را هم بگویید که یارانش خیانت کردند و ایشان را تنها گذاشتند و همین خیانتها بود که حضرت را وادار به صلح کرد.
کسی که از صلح #امام_حسن (ع) حرف بزند اما از #خیانت یاران امامحسن(ع) حرف نزند، خائن است؛
#همهاش_را_بگو !
⚠️ گفتنِ یک قسمتی از حق و نگفتن بقیۀ حق ، بدتر از گفتن سخن باطل است.
کسی مخالف صلح نیست ، اما #صلح_حقیقی نه #صلح_تحمیلی !
صلح تحمیلی هم مثل جنگ تحمیلی بد است. صلح تحمیلی ناپایدار است و به دنبالش #قتل_عام_جبهه_حق است؛ همانطور که در #کربلا شاهد بودیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩 حرم رضوی - ۹۹.۷.۲۴
#صلح_امام_حسن
#تحریف_تاریخ
✍ نشر دهیم
✨﷽✨
♻️ معجزه استغفار
شخصی خدمتِ #امام_رضا (علیه السلام) آمد و از «خشکسالی» شکایت کرد. حضرت در بیان راهِ چاره فرمودند: « #استغفار_کن ».
شخص دیگری به پیشگاه حضرت آمد و از «فقر و ناداری» شکایت کرد. حضرتش فرمودند: «استغفار کن» .
فرد سومی به محضرش شرفیاب شد و از حضرت خواست تا دعایی فرماید که خداوند پسری به او عطا فرماید. حضرت ، به او فرمودند: «استغفار کن».
حاضران باتعجّب پرسیدند : سه نفر با سه خواسته متفاوت، خدمتِ شما آمدند و شما همه را به «استغفار» توصیه فرمودید؟!
فرمود: من این توصیه را از خود نگفتم. همانا در این توصیه از کلامِ خداوند الهام گرفتم و آن گاه این آیات سوره نوح را تلاوت فرمودند:
«اِستَغفروا ربَّکم اِنَّه کانَ غَفّاراً یرسِلِ السَّماءَ علیکُم مِدراراً ویمدِدکُم بِاَموال وبنین وَیجعَل لَکُم جَنّاتٍ ویجعَل لکم اَنهاراً؛
🎀 از پروردگار خود #آمرزش بخواهید که او بسیار آمرزنده است؛ تا #باران های مفید و پر برکت را از آسمان بر شما پیوسته دارد و شما را با #مال بسیار و #فرزندان متعدّد یاری رساند و #باغ های خرّم و #نهرهای جاری به شما عطا فرماید.
📗 مجمع البیان، ذیل تفسیر سوره نوح
💖 اللهم صل علی امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب علیه السلام 💖
@Valayat61
♻️⚠️ مژده حلول ماه ربیع
آیا سخن زیر از پیامبر(ص) است؟
هر کس مژده ی ماه ربیع الاول را بدهد، من بشارت بهشت را به او می دهم.
در منابع روایی نیافتیم. گویا جمله ی فوق در اصل به صورت زیر بوده است که تغییر یافته:
هرکس خروج ماه صفر را به من بشارت دهد، به بهشت می رود.
هرچند درست این حدیث به صورت زیر است:
مَنْ بَشَّرَنی بِخُرُوجِ آذارَ فَلَهُ الْجَنَّه؛[۱]
هر کس مرا به خروج [ماه] آذار بشارت دهد، به بهشت می رود.
و این حدیث توضیح خاص خود را دارد.
⚠️ بشارت به خروج ماه صفر
آنچه در روایت آمده خروج ماه آذار ـ از ماه های رومی ـ است.
پیامبر اکرم(ص) فرمود:
مَنْ بَشَّرَنی بِخُرُوجِ آذارَ فَلَهُ الْجَنَّه؛
هر کس مرا به خروج [ماه] آذار بشارت دهد، به بهشت می رود.
ملاحظه ی سبب صدور حدیث، نشان می دهد که حضرت با این جمله می خواسته #ابوذر را به عنوان #فردی_بهشتی به مردم معرفی کند؛ زیرا پس از این جمله، ابوذر بود که این خبر را به حضرت داد.
⬇️ شیخ صدوق سبب صدور حدیث را از ابن عباس نقل کرده است:
روزی پیامبر در مسجد قبا با اصحاب خود نشسته بود. به آنان فرمود: نخستین فردی که اکنون بر شما وارد می شود، از بهشتیان است.
برخی افراد چون این سخن را شنیدند، بیرون رفتند تا شتابان باز گردند و به سبب این خبر، از بهشتیان شوند. پیامبر این را فهمید و به آنان که مانده بودند فرمود: اکنون چند نفر بر شما در می آیند که هر یک از دیگری سبقت می جوید. از میان آنان، هر کس به من بشارت دهد که ماه آذار تمام می شود، اهل بهشت است.
آن گروه بازگشته وارد شدند. #ابوذر نیز با آنان بود. پیامبر به آنان فرمود: ما در کدام ماه رومی هستیم؟ ابوذر گفت: ای پیامبر خدا، آذار تمام شد.
پیامبر فرمود: ای ابوذر، این را می دانستم، اما دوست داشتم که امت من بدانند #تو_بهشتی_هستی ، و چسان بهشتی نباشی، در حالی که تو را پس از من، از حرمم (مدینه) می رانند، چون به اهل بیت من محبت داری.
پس تنها زندگی می کنی و تنها می میری و گروهی سعادت تجهیز و کفن و دفن تو را می یابند. آنان همراهان من در بهشت جاودان اند؛ بهشتی که به پرهیزگاران وعده داده شده است.
[۱]. معانی الأخبار، ص ۲۰۴، ح ۱؛ علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۷۵.
[۲]. درسنامه فهم حدیث، ص ۱۱۶.
💖 اللهم صل علی امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب علیه السلام 💖
@Valayat61