«وَ لَا تَنابِزُ بِالْأَلْقَابِ»و مردم را با نام هاى زشت نمى خواند.
محمّد عبده نیز در شرح این عبارت از خطبه همّام «درکتاب قاموس قرآن ج ٧ ص ١٠ و ١١»آن را صدا كردن با لقب بد گفته و متّقى مردم را با لقب زشت نمی خواند.
فحش و ناسزا و تمسخربه مؤمنین یکی از مصادیق لقب زشت دادن محسوب می شود.
اهل تقوا منزّه از آن هستند که حــتی به بهانهٔ شوخی در مقام تمسخروارد و دیگران را با القاب زشت و ناپسند صدا بزنند.
برخی بر این باورند که فحش و دشنام نسبت به مومنان جایز نیست و گناه شمرده شده و خداوند وعده عذاب به دشنامدهنده را داده است؛ اما دشنام نسبت به دشمنان جایز است و حتی به غلط، سیره و سنت معصومین علیه السللم را دشنام و فحش به دشمنان میدانند.
در رد این تصور
«درتفسیر نورالثقلین، ج۱، ص ۷۵۷، ح ۲۳۸»
امام صادق علیه السلام در تبیین علل و چرایی نهی خداوند از دشنام به دشمنان فرمودند:
در حقیقت، با آنکه کافران و مشرکان، شایسته احترام نیستند، ولی نباید کاری کرد که موجبات مقابله به مثل آنان را فراهم کرد و دشمنان به مقدسات حقانی مومنان و مسلمانان اهانت کنند. اصولا انسان وقتی با شخص بیخرد و جاهلی مواجه میشو، باید از وی دوری گزیند و زمینه برای برخوردهای ناروا و اهانتآمیز را فراهم نیاورد.
همچنین خداوند به صراحت در آیات متعددی دستورداده مسلمانان باید از دشنام و فحش به دیگران چه دوست و چه دشمن اجتناب کنند.
آیه ۱٠۸سوره انعام
سب و دشنام به دشمنان و مقدسات دشمنان و حتی بتان را نهی و جایز ندانسته
وَلَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ ۗ كَذَٰلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِمْ مَرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
و شما مؤمنان به آنچه مشرکان غیر از خدا میخوانند دشنام ندهید تا مبادا آنها از روی ظلم و جهالت خدا را دشنام دهند. این چنین ما عمل هر قومی را در نظرشان زینت دادهایم، سپس بازگشت آنها به سوی پروردگارشان است و خدا آنان را به کردارشان آگاه میگرداند.
آیات ۷۲_۶۳ سوره فرقان
آیه ۶۳سوره فرقان
وَعِبَادُ الرَّحْمَٰنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
و بندگان خداى رحمان كسانى هستند كه در روى زمين به فروتنى راه مىروند.هنگامی که بیخردان و سفیهان آنان را مخاطب قرار میدهند، میگویند سلام و با بیاعتنایی و بزرگواری از کنار آنان میگذرند.
آیه ۷۲ سوره فرقان
وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا
آنان کسانی هستند که به ناحق شهادت ندهند و هرگاه به عمل لغوی از مردم غافل برخوردکنند بزرگوارانه از آن درگذرند.
همچنین رهبرگرانقدر انقلاب میفرمایند
کسانی که نادانسته، از روی غفلت، گاهی از روی تعصب های کور و بی جای اعتقادی، به یکدیگر توهین می کنند، نمی فهمند چه می کنند. بهترین وسیله برای دشمن به عنوان ابزار همین ها هستند
درفضای مجازی یکدیگر را نفی می کنندکه چه چیزی بیان شود. این همان چیزی است که دشمن می خواهد. اینجا هم باید هوشیاری باشد.
🔴 نشست بصیرتی حضوری
📄 موضوع : تجلیل ازمقام معلم وهفته عقیدتی سیاسی
🎤 سخنران :
جناب حجة الاسلام والمسلمین سعیدصلح میرزایی
📅 زمان :
سه شنبه ۱۱اردیبهشت۱۴۰۳
🕕 16الی18
مکان حضوری : ناحیه مقاومت امام حسین(ع)معاونت عقیدتی سیاسی نمایندگی ولی فقیه
✅برای دریافت خبر های مهم و فوری لحظه به لحظه به کانال بپیوندید 👇
✅ بصیرت ورامین
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/basirat_varamin
🇮🇷 https://rubika.ir/baseerat_varamin
🇮🇷 https://rubika.ir/baseerat_tehran
#نسرا
#ورامین
#بصیرت_ورامین
#پوستر
#ورامین
#اردیبهشت۱۴۰۳
بسم الله الرحمن الرحیم
"دوره تربیت مربی سواد فضای مجازی و سواد رسانه ای"
نکات: ۱) هم آموزش ببینیم هم آموزش بدیم(هم جواب سوال بدونیم هم سوالات بقیه رو جواب بدیم)
۲) چیزی که به بقیه یاد میدی، باور داشته باش و سعی کن خودتم انجام بدی
۳) نرم افزار ایرانی نظیر ایتا، گپ، روبیکا و امثالهم جایگزین نرم افزار خارجی نظیر تلگرام، واتساپ و اینستاگرام بشه(مشکلات همه جا هست ولی رفع و تقویت میشه به مرور)
ویسگون پلاس و گپ = واتساپ
هورسا و روبینو = اینستاگرام
پارسی جو و یوز= گوگل
النون، چاپار، میهن میل= جیمیل
تقریبا دربرابر هر نرم افزار خارجی، یک یا ده نرم افزار ایرانی داریم بعضا با کاربرد و امکانات بهتر
برای مثال "بله" هم پیام رسانه هم پرداخت کامل الکترونیکی و ...
حامی نرم افزار بله: بانک ملی
حامی نرم افزار سروش: صدا و سیما
حامی نرم افزار ایتا: شرکت خصوصی و مردم
حامی نرم افزار گپ: شرکت خصوصی توسعه سامان و مردم (با کمک از ایرانسل)
حامی نرم افزار روبیکا: توسکا (بیشترین سهام برای همراه اول و البته ایرانسل و بقیه هم نقش دارند)
حامی نرم افزار هورسا: شرکت خصوصی
حامی نرم افزار ویسگون: شرکت خصوصی تراشه سبز
اما حامی نرم افزارهای خارجی
حامی تلگرام: صهیونیست های روس تبار
حامی واتساپ و اینستاگرام و فیسبوک: مارک زاکربرگ که تاثیر گذارترین صهیونیست جهان هست
حامی گوگل: سرگئی برین و چند نفر دیگر که صهیونیست های به نامی هستند.
سیستم iros سیستم عامل اندرویید ایرانی ست که کاملا امن هست که هیچ نرم افزار ایرانی و خارجی بالقوه روی اون نصب نیست و اگر هم نصب بود، امکان حذف هست.( برخلاف سیستم عامل اندرویید و... که به محض خرید گوشی، کلی نرم افزار روش نصبه که نمیدونی به چه کاری میاد اصلا!)
"یعنی اگر شما اجازه دادید، اطلاعات از گوشی تون خارج میشه بدون اجازه شما خیر"
مثلا روی گوشی های پارس ۱ و پارس ۲ از شرکت جی ال ایکس، این سیستم عامل نصب میشه
فضای مجازی فضای بسیار گسترده ای ست
تاریخچه فضای مجازی و اینترنت:
کامپیوتر، نام یک عنوان شغلی بوده به معنای محاسبه گر. بعد از پایان جنگ جهانی دوم، خانم هایی بودن که در ارتش آمریکا کار میکردند که به ایشان کامپیوتر گفته میشد که شغلشون جاسوسی و اطلاعاتی_ عملیاتی بوده که پردازش اطلاعاتی انجام میدادند. گاهی وقت ها شنود خوبی انجام نمیشد یا اطلاعات غلط ارسال میشد. دستگاهی ساختند و به این خانم ها دادند که این خانم ها از طریق این دستگاه ها بهتر گرا بگیرند و بهتر شنود کنند. بعد از مدتی، دیدند این دستگاه داره کار این خانم ها را انجام میده پس اسم دستگاه شد کامپیوتر
بعد از مدتی شنود و... دقیق بود اما سرعت اطلاعات پایین بود و اطلاعات منسوخ و بیات میشد. پس مثل همین دستگاه ها در جاهای مختلف ارتش آمریکا گذاشته شد که با کابل به هم وصل بودند. که تا این شنود کرد، اون هم شلیک کنه. نت ورک از همین جا شروع شد.
بعد از جنگ جهانی ۲، نیاز به ارتباط کابل های زیر دریایی با ارتش بود چون نیروی دریایی شون در سراسر جهان پراکندگی داشت و نیاز به ارتباط با مرکز بود.
ناوگان از طریق این کابل های زیر دریایی با مرکز ارتباط داشتند و این جوری اینترنت از جغرافیای آمریکا خارج شد
آمریکایی ها اینترنت رو اختراع نکردند. آلمان نازی قبلا از این سیستم ها استفاده میکرد منتها چون آمریکایی ها پیروز جنگ جهانی ۲ بودند، این تکنولوژی رو به اسم خودشون ثبت کردند. بعدا سیلیکون ولی مرکز آی تی میشه، تالار بورس نزدک راه اندازی میشه برای سهام فناوری اطلاعات و شرکت های گوکل و مایکروسافت و آیفون و آمازون و... میان تا امروز.
بعد از جنگ جهانی ۲ و سال ها بعد از گذشت این پروژه ی تاپ سکرت(فوق سری) ارتش آمریکا، آمریکایی ها کامپیوتر ها و شبکه رو در سفارت خانه هاشون هم راه میندازند.
سفارت خانه ها از طریق امواج به نزدیک ترین دریایی که ناوهای آمریکا در اون حضور داشتند، متصل شده و اطلاعات میفرستادند و اون ناوها از طریق کابل های زیر دریایی اطلاعات را به مرکز جنگ آمریکا و پنتاگون که پنج ضلع داره_نیروی دریایی، نیروی زمینی، نیروی هوایی، هوا فضا (ناسا)، نیروی سایبر_ارسال میکنه.
تسخیر و اشغال لانه جاسوسی آمریکا در اوایل انقلاب، باعث شد ناخواسته این پروژه ی سرّی( که همون پروژه ی شبکه یا اینترنت) افشا بشه.
بعد از هشت سال دفاع مقدس، در سال ۱۳۶۸_۱۳۶۷ آمریکایی ها اعلام کردند ما میخوایم این پروژه رو در اختیار دانشگاه ها قرار بدیم. در ایران، مرکزی به نام مرکز فیزیک نظری تاسیس شد. آقایی به نام آقای شهشهانی مأمور میشه که بره اینترنت رو وارد ایران بکنه. گفتگوها انجام میشه و مرکز فیزیک نظری به اینترنت متصل میشه. یعنی اولین نقطه ای از ایران که به اینترنت متصل شد، که محلش روبه روی کاخ نیاوران هست، همین مرکزه.
از سال ۶۸_۶۷ تا حدود سال ۷۱ بهش بیت نت میگفتند؛ هرکس اینترنت میخواست،باید به اون مرکز میرفت. از سال ۷۳_۷۱ هم اسمش عوض شد و از بیت نت به اینترنت تبدیل شد و دانشگاه ها به این شبکه متصل شدند.
دانشگاه شریف، اولین دانشگاه بود. بعد دانشگاه گیلان و دانشگاه اصفهان و... و تا پایان سال ۷۳ تمام دانشگاه ها به این شبکه متصل شدند و اینترنت به صورت شبکه ای و به عنوان یک ابزار علمی در جمهوری اسلامی ایران پخش شد و توسعه ی اینترنت شروع شد.
تحولات اینترنت:
اینترنت، به صورت یک ابزار علمی وارد ایران شد و برای تقویت بنیه علمی، از اینترنت استفاده میکردند. اساسا اولش دانشگاه ها به اینترنت متصل بودند. بعدها به خانه ی اساتید و هیئت های علمی دانشگاه ها رفت و بعد دانشجوها و بعدش آروم آروم از سال ۷۶ به بعد، اینترنت توسعه پیدا کرد و تقریبا فراگیر شد.
اولا اینترنت ابزار جاسوسی و شنود اطلاعات بوده در ارتش آمریکا؛ اینترنت هرگز از ارتش آمریکا جدا نشد. همین الآن ان اس ای،" آژانش امنیت ملی آمریکا "مرکز تبادل ترافیک جهان محسوب میشه و بیشترین اطلاعات مردم دنیا در اون جا ذخیره و پردازش میشه.
اول ابزار اطلاعاتی بود بعد شد ابزار اطلاعاتی نظامی بعد شد ابزار جاسوسی بین المللی بعد در پروژه ی پنج چشم مشخص میشه که به جز سفارت آمریکا، سفارت های چهار کشور دیگه هم به این شبکه متصل بودند یعنی فقط لانه جاسوسی در ایران خودمون هم نبوده. در سراسر دنیا پنج کشور سفارتشون رو در اختیار آمریکا قرار داده بودند که از طریق اون سفارت ها، جاسوسی بکنه. بعد میگن این ابزار دیپلماتیک هم هست و برای ارتباط بین سفارت خانه ها هم هست و به این اسم خیلی از برنامه ها رو اجرایی کردند. بعد گفتند ابزاری علمی هست.
اما همین الآن (طبق آخرین آمار)، ۹۹.۳٪ از اینترنت کشور ما برای چند چیزه.
اول: که ۸۵٪ هست فقط دانلود فیلم
دوم: جک خوندن و تفریح کردن
و سوم: برای کارهای اطلاع گیری و امثالهم
هفت دهم درصد از اینترنت معمولا صرف کارهای مفید میشه
گوشی ما شما رو بهتر از خودتون میشناسه. مگه گوشی میفهمه؟ بله!
«وب یک»
شاید خیلی ها ندونند اینترنت با ایمیل شروع شد. استفاده اینترنت، ارسال ایمیل به سایرین بود. بعد آروم آروم شکل اینترنت عوض شد و دیگه محتوا هم میگذاشتند. مثلا یک نفر یک صفحه ای درست میکرد مطالبی میگذاشت و بقیه اون مطالب رو میدیدند و فقط میتونستند ببینند و امکان ارسال نظر و... نبود.
سیستم عامل وجود نداشت اوایل. یعنی اندرویید و ویندوز و... نبود. یک صفحه مشکی که با نوشته های سفید پر شده بود و با مانیتور کوچک متن رو میخوندند.
سیستم عامل ها و نرم افزارها به مرور آمدند و هر کدوم کارکردی پیدا کردند و تقویت شد این موضوع.
حدود سال ۷۶،مفهوم وب دو عرضه شد
«وب دو»
یعنی اینترنت تعاملی؛ شبکه های اجتماعی و... یعنی وبلاگ میزدی میومدند در وبلاگ، نظر میگذاشتند یا مثلا در چت روم میرفتی پیام میگذاشتی و چت هات رو میدیدند و تعاملی شد این قضیه
«وب سه»
همون وب دو هست که شما میگیرید (بدون اینکه به مردم بدید) ارزیابی میکنید و اشکالاتش رو میگیرید و تقویتش میکنید یه چیز قوی تر و بهتر به مردم میدید که مشکلات وب دو رو هم نداشته باشه. وب سه رو شما ساختید و آمریکایی ها هم مجبورند از وب سه شما استفاده کنند.
این عین جمله حضرت آقا و اولین دستور ایشون در حوزه فضای مجازی ست: "مواجهه فعال و مبتکرانه در فضای مجازی"
وقتی شما بهترش رو به مردم بدید، حتی اون ها هم مجبورند از چیزی که شما تولید کردید استفاده کنند چون مردمشون ازشون طلب میکنند.
در وب دو (اینترنت تعاملی) وقتی قوی تر شد، وب سه یا وب اسمارت(هوشمند) شکل گرفت.
از سال ۶۸ اینترنت وارد ایران شد
سال ۷۸ وب دو شکل گرفت
و سال ۸۸ وارد وب سه شدیم
«وب سه»
وب هوشمند و اسمارت
ما دو مدل گوشی داریم. گوشی دکمه ای(phone) و گوشی لمسی( smart phone) یعنی گوشی هوشمند
چرا به این گوشی میگن هوشمند؟ چون این گوشی هوش داره. هوش مصنوعی داره. به واسطه ی این هوش مصنوعی که داره بهش میگن گوشی هوشمند. یعنی این گوشی میتونه خودش رو نسبت به شما تغییر بده ازتون سوال بپرسه و ...
فقط گوشی ها هوشمند نیستند بلکه نرم افزارهای روی گوشی هم هوشمند هستند. مثلا اسمارت فون، اسمارت تیوی، اپلیکیشن های هوشمند و...
مثلا تلگرام، اینستاگرام و...
که تا هفته ی اول، حدود چهارصد و پنجاه سوال از شما میپرسه تا هویت و شخصیت شما رو بشناسه و محیط گوشی مطلوب شما میشه و تا گوشی رو روشن میکنید میبینید عه هرچی میخوام توش هست و اصلا لازم نیست جستجو بکنم. گوشی هوشمند، میاد یه شمای مجازی درست میکنه و با اون شمای مجازی، شما رو کنترل میکنه ...
بعضی از اطلاعات رو مستقیم از خودتون میگیره بعضی ها رو از دوستانتون بعضی ها رو از دسترسی هایی که بهش دادید و بعضی رو از رفتارتون
مثلا یه نرم افزاری رو گوشی تون نصب میکنید مثل اینستاگرام
این نرم افزار از طریق سیستم عاملی مثل اندوریید کار میکنند یا ای او اس. این نرم افزار همون اول یه سری دسترسی هایی میخواد و شما تایید رو میزنید. وقتی نصب شد و شما برای اولین بار. وارد نرم افزار شدید، یه صفحه میاد که میگه لطفا پروفایل خود را بسازید. پروفایل یک کلمه انگلیسیه یعنی پوشه یعنی پرونده شخصی. میگه پرونده خودتو بساز. اسم و عکس و ایمیل و... رو میزنی. راست یا دروغ. بالاخره یه سری اطلاعات رو میدی بهش
بعد میگه شماره موبایلت رو بگو(یعنی اطلاعاتی که دیگه نمیتونی بهش دروغ بگی مثل همین شماره موبایل)
بعد یه دکمه داره که روی اون دایره کلیک میکنی و ثبت نام میشی
"پروفایل لینک " برات نمایش داده میشه یعنی در این نرم افزار هوشمند، پرونده ی شخصی تو ساخته شد. از این به بعد هر کاری که در این نرم افزار انجام میدی، در پرونده تو ذخیره میشه.
اول دسترسی دادی. یه سری اطلاعات از دسترسی هات میگیره
خودش میره تو گالری و تو دفترچه تلفن و... میبینه با کیا بیشتر تماس داشتی شماره برمیداره و...
دوم از خودت اطلاعات میگیره ازت سوال میپرسه تو هم جواب میدی بعد میگی ممکنه یه نفر اطلاعات دروغ بگه مثلا شماره رو هم شماره خودش انتخاب نمیکنه یا عکس خودشو انتخاب نمیکنه
هوش مصنوعی این جا میره سراغ قسمت سه ماجرا
سوم بعضی اطلاعات رو از دوستانتون میگیره. دوستانتون این شماره رو به اسم شما در گوشی شون ثبت میکنند و این نرم افزار وقتی میبینه مثلا ده نفر این شماره رو به اسم شما در گوشی شون ثبت کردند، میفهمه این شماره مال شماست. پس یه سری اطلاعات رو از دوستان شما میپرسه و دوستان شما در مورد شما اطلاعات صحیحی درمورد شما میدن. مثلا یه مربع میندازه روی عکس میگه اینو معرفی بکنید و ...
چهارم، یه سری اطلاعات رو از رفتارتون میگیره
یعنی اگر در سه مورد بالا حواست جمع بود و بتونی دروغ بگی، توی این مورد معمولا نمیتونی دروغ بگی. مثلا چطوری؟ مثلا میبینه این آدم درمورد چیزای غیر اخلاقی عکس العملش چیه. وسط مطلبی که داری میخونی یا میبینی و... گوشیت یه عکس غیر اخلاقی میاره. بعضی ها تا این هنوز دانلود و لود نشده، حذفش میکنند. بعضیا اینو تا توی کانال یا گروه میبینن، لفت میدن میان بیرون بعضیا دانلود میکنن بعضیا باز میکنن تصویرو بعضیا میفرستند تصویرو بعضیا ذخیره اش میکنن و...
اینا هرکدوم داره یه چیزی به نرم افزار میگه. یعنی مثلا اونی که حذفش میکنه یعنی خود نرم افزار میفهمه این دافعه براش داره دیگه نشون نمیده البته به مرور همون نرم افزار مخاطب رو میرسونه توی مسیری که اون عکس ها رو خودش طلب کنه و آروم آروم میره جلو و مدیریتش میکنه ولی همون اول نه. نشونش نمیده چون براش دافعه داره و احتمال اینکه حتی نرم افزارو حذفش کنه هم هست
با رفتارت میفهمه این آدم، آدمی راستگو هست، دروغگو هست و...
قواعدقرآنی زیست درفضای مجازی
ما در فضای مّـجـازی؛ مُـجاز به انجام هـــرکاری نیستیم!!
از آنجاییکه همه در فضای مجازی، دنیای دیجیتال و رسانه زیست داریم برای انتخاب صحیح در مواقعی که بین دو راهی درست وغلط قرارمیگیریم لازمه بدونیم نگاه خدابه آن معقوله چیست
در قرآن آیاتی هست که میتوان برای تقویت قوای فردی وتشکیلاتی در مواجهه با مسائل وخطرهای احتمالی به عنوان احکام و دستورالعمل الهی جهت زیست سالم و هدفمند، دوری از تنش و سقوط در پرتگاههای اخلاقی و رد شدن از مهلکه های خطر ؛ استخراج و مورداستفاده قرار داد...
۱_در آیه ۲۴سوره عبس فلینظرالانسان الی طعامه
تذکر خدا درمورد توجه به محتوا، پاکیزگی وجزئیات غذای جسمی کودک وخانواده برای پیشگیری ازانتقال بیماری وتبعات منفی به خانواده را میبینیم؛ ولی طبق روایت زیر که امام حسن مجتبی علیه السلام میفرمایند
عَجِبْتُ لِمَنْ يُفَكِّرُ في مَأكُولِهِ كَيْفَ لايُفَكِّرُ في مَعْقُولِهِ، فَيَجْنِبُ بَطْنَهُ ما يُؤْذيهِ، وَيُوَدِّعُ صَدْرَهُ ما يُرْديهِ؛
تعجّب می كنم از كسی كه در فكر خوراك و تغذيه جسم و بدن هست ولی درباره تغذيه معنوی روحی خود نمی انديشد، پس از غذاهای فاسد شده و خراب دوری می كند. و عقل و قلب و روح خود را كاری ندارد ـ هر چه و هر مطلب و برنامه ای به هر شكل و نوعی باشد استفاده مي كند.«بحارالأنوار، ج ۱، ص ۲۱۸، ح ۴۳»
متوجه میشویم که این تذکر صرفا برای غذای جسمی نیست، و توجه به غذای روح هم لازم وموردتوجه است..
۲_ روش منطقی و نیکو
باتوجه به قواعد قرآن طبق آیه ۱۲۵ سوره نحل، اولین موضوع درزیست مجازی استفاده از روش منطقی و نیکو دربرخوردهای مجازی است
آنجاکه میفرماید
ادْعُ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَدِلْهُم بِالَّتِى هِىَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ
اى پیامبر مردم رابا حکمت و گفتار استوار و منطقى و پند نیکو، به راه پروردگارت بخوان و با مخالفان به شیوه اى که نیکوتر است جدال و گفتگو کن، همانا پروردگارت به کسى که از راه او منحرف شده آگاه تر است و همچنین او هدایت یافتگان را بهتر مى شناسد.
داشتن حکمت وعقل وبیان نیکو دوری از احساسات وغیرمنطقی بودن در عمل، عکس العمل، انتشار و حرکت در این فضا را به ما سفارش کرده
زیرا ما باتوجه به خلقیات واهدف سازنده میدان و درزمینی بازی میکنیم که مملو از محتوای ناپاک وفاسدو دروغ وافترا با هدف فریب افکارعمومی است
اما ما با توجه به ایدئولوژی اسلامی و اصول تربیت تمدن کهن اصیل ایرانی_اسلامی اجازه انجام و پیروی از هیچکدام آنها رانداریم.
طبق دستورالعمل آیه۷٠سوره احزاب که می فرماید:
یا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَديداً
اى کسانیكه ايمان آوردهايد! تقواى الهى پيشه كنيد و سخن حق بگوييد..
مأمور هستیم ضمن رعایت تقوا ودرست گویی شخصی، سخن و محتوای خودراهــم باگناه آلوده نکنیم..
ماطبق آیه ۱٠۵نحل که میفرماید
إِنَّما يَفْتَرِي الْكَذِبَ الَّذينَ لا يُؤْمِنُونَ بِآياتِ اللهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْكاذِبُونَ
تنها کسانى دروغ می بندند که به آیات خدا ایمان ندارند؛ دروغگویان واقعى آنها هستند.
ممنوعیت های زیست مجازی داریم زیرا قرآن به ما امرکرده دروغ نگفتن و سخن درست گفتن را...
حتی هنگام مقابله و رویارویی با تخریب دشمن و استفاده از حربهٔ محتوای آلوده به دروغ و افترا توسط او....
۳_پرهیز از خواندن دیگران با القاب زشت
طبق آیه ۱۱ سوره حجرات یکی از ممنوعیت های زیست مجازی ، بکاربردن القاب زشت وناپسندبرای دیگران است..
وَلاتَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ بِئْسَ الْاِسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمانِ وَ مَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولئِکَ هُمُ الظّالِمُونَ
با القاب زشت و ناپسند يكديگر را ياد نكنيد، بسيار بد است كه بركسى پس از ايمان نام كفرآميز بگذاريد؛ و آنها كه توبه نكنند، ستمكارند
«نبز» در لغت یعنی لقب دادن،این کلمه در القاب قبیح و زشت شایع است.
نَبَزَهُ بِکَذا: لَقَّبَهُ بِهِ
مسلمانان نباید به هیچ وجه یکدیگر را با القاب زشت صدابزنند زیر تک تک آنها نزد خدا دارای احترام، مقام ومنزلت هستند.
ذیل این آیه شریفه در تفسیر نمونه ج ٢٢ ص ١٧٧.١٧٩ آمده است:
«در اين جا مخاطب مؤمنانند، اعمّ از مردان و زنان، قرآن به همه هشدار مى دهد كه از اين عمل زشت بپرهيزند، چرا كه سرچشمه استهزاء و سخريه همان حس خود برتربينى و كبر و غرور است كه عامل بسيارى از جنگ هاى خونين در طول تاريخ بوده. و اين"خود برتربينى" بيشتر از ارزش هاى ظاهرى و مادى سرچشمه مى گيرد.
«وَ لَا تَنابِزُ بِالْأَلْقَابِ»و مردم را با نام هاى زشت نمى خواند.
محمّد عبده نیز در شرح این عبارت از خطبه همّام «درکتاب قاموس قرآن ج ٧ ص ١٠ و ١١»آن را صدا كردن با لقب بد گفته و متّقى مردم را با لقب زشت نمی خواند.
فحش و ناسزا و تمسخربه مؤمنین یکی از مصادیق لقب زشت دادن محسوب می شود.
اهل تقوا منزّه از آن هستند که حــتی به بهانهٔ شوخی در مقام تمسخروارد و دیگران را با القاب زشت و ناپسند صدا بزنند.
برخی بر این باورند که فحش و دشنام نسبت به مومنان جایز نیست و گناه شمرده شده و خداوند وعده عذاب به دشنامدهنده را داده است؛ اما دشنام نسبت به دشمنان جایز است و حتی به غلط، سیره و سنت معصومین علیه السللم را دشنام و فحش به دشمنان میدانند.
در رد این تصور
«درتفسیر نورالثقلین، ج۱، ص ۷۵۷، ح ۲۳۸»
امام صادق علیه السلام در تبیین علل و چرایی نهی خداوند از دشنام به دشمنان فرمودند:
در حقیقت، با آنکه کافران و مشرکان، شایسته احترام نیستند، ولی نباید کاری کرد که موجبات مقابله به مثل آنان را فراهم کرد و دشمنان به مقدسات حقانی مومنان و مسلمانان اهانت کنند. اصولا انسان وقتی با شخص بیخرد و جاهلی مواجه میشو، باید از وی دوری گزیند و زمینه برای برخوردهای ناروا و اهانتآمیز را فراهم نیاورد.
همچنین خداوند به صراحت در آیات متعددی دستورداده مسلمانان باید از دشنام و فحش به دیگران چه دوست و چه دشمن اجتناب کنند.
آیه ۱٠۸سوره انعام
سب و دشنام به دشمنان و مقدسات دشمنان و حتی بتان را نهی و جایز ندانسته
وَلَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ ۗ كَذَٰلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِمْ مَرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
و شما مؤمنان به آنچه مشرکان غیر از خدا میخوانند دشنام ندهید تا مبادا آنها از روی ظلم و جهالت خدا را دشنام دهند. این چنین ما عمل هر قومی را در نظرشان زینت دادهایم، سپس بازگشت آنها به سوی پروردگارشان است و خدا آنان را به کردارشان آگاه میگرداند.
آیات ۷۲_۶۳ سوره فرقان
آیه ۶۳سوره فرقان
وَعِبَادُ الرَّحْمَٰنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا
و بندگان خداى رحمان كسانى هستند كه در روى زمين به فروتنى راه مىروند.هنگامی که بیخردان و سفیهان آنان را مخاطب قرار میدهند، میگویند سلام و با بیاعتنایی و بزرگواری از کنار آنان میگذرند.
آیه ۷۲ سوره فرقان
وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا
آنان کسانی هستند که به ناحق شهادت ندهند و هرگاه به عمل لغوی از مردم غافل برخوردکنند بزرگوارانه از آن درگذرند.
همچنین رهبرگرانقدر انقلاب میفرمایند
کسانی که نادانسته، از روی غفلت، گاهی از روی تعصب های کور و بی جای اعتقادی، به یکدیگر توهین می کنند، نمی فهمند چه می کنند. بهترین وسیله برای دشمن به عنوان ابزار همین ها هستند
درفضای مجازی یکدیگر را نفی می کنندکه چه چیزی بیان شود. این همان چیزی است که دشمن می خواهد. اینجا هم باید هوشیاری باشد.
🔸نذر ۱۲۰۰۰۰۰ هزار صلوات برای شهدای استان تهران
🔸برای ثبت تعداد صلوات به ادرس زیر مراجعه نمایید
https://12000tehran.ir/?p=10044
🌹راست قامتان جاودانه تاریخ🌹
لینک کانال ↙️
@shohada_ostantehran
🔸کنگره ملی سرداران و ۱۲۰۰۰شهید استان تهران
لطفأ صلوات ثبت کنیدو اسکرین به آی دی ارسال کنید
@A_tajek