🔰 بزرگمرد میدانهای سخت
🔹 تسبیحبهدستگرفتن و در گوشهای نشستن و فقط کتابنوشتن و تنها دنبال خواب و مکاشفهبودن، نه دردی از انسان دوا میکند و نه جامعه انسانی و اسلامی، بلکه سستی و خمودگی، ارمغان این نوع تفکّر و زیستن است.
🤲رضوان الهی بر مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره که از همان دوران نوجوانی تا آخرین روزهای حیات با برکت خویش، انزوا و گوشهنشینی را بر خود حرام نموده بود و هر جا از دین و مذهب و امام زمان ارواح العالمین له الفداء، ندای "هل من ناصر ینصرنا" به گوش دل میشنید با جان و آبرو و مال "لبّیک" میگفت و سر از پا نمیشناخت.
🔻چه خاطراتی که از نوجوانی و جوانیشان و دفاع علمی و فرهنگی از معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام و مقابله با انحرافات تعریف میفرمودند و چه آنهمه دفاع از دین و اهل بیت علیهم السلام از جوانی تا مرجعیتشان و چه آنچه که در دوران مرجعیت قریب به سی ساله آن بزرگمرد الهی دیدیم، همه نشانگر اندیشه ناب قرآنی ولایی و مصداق شریفه "ان تقوموا لله مثنی و فرادی" بود.
◽️آری، آن فقیه عالیمقام تا آخرین روزهای حیات طیّبه خود نیز در هر میدانی که لازم بود وارد میشدند و بدون بیم و خوف از غیر خداوند، ادای وظیفه نسبت به اوامر الهی و فرامین نبوی و دستورات اهل بیت علیهم السلام میکردند.
🔷 روزی یکی از آقایان فضلا بر ایشان وارد شد و از اینکه چند مسئولیت مهم از امامت جمعه و ریاست و مدیریت نهادهای فرهنگی و استادی و ... را کنار گذاشته؛ از اوضاع خسته شده و تصمیم بر گوشهای اختیار کردن و کتابنوشتن گرفته، بر خود میبالید و توقع "بهبه و چهچه گفتن" از آقا داشت، با این پاسخ ایشان مواجه شد که "گمان کردهای کار خوبی کردهای؟! الان وقت خدمت و دفاع از دین است. گوشهنشستن چه معنا دارد!"
✔️ ورود در میدانهای سخت برای دفاع از دین و مقابله با انحرافات، از ویژگیهای شخصیتی آن مرجع ولایی بود که شرح نمونههای آن خود کتابی قطور خواهد شد.
🔽 پس از استقرار نظام اسلامی نیز این ویژگی ادامه یافت؛ در حدّ توان در تدوین قانون اساسی و تطابقش با اسلام نقش ایفا کرد و سپس در شورای نگهبان، جلوی انحرافات بسیاری را گرفت که شرح آن فرصتی طولانی میطلبد و سپس در دوران مرجعیت، جانانه از دین و مردم دفاع کرد و هر میدانی که سختیها و دشواریهایش بیشتر بود، حضور ایشان پررنگتر میشد؛ لله درّه و علی الله اجره.
✴️ و این، درس است برای همه ما که هر چه انحرافات، بیشتر و کار دشوارتر میشود، قویتر وارد شویم و از راحتطلبی و آسایشخواهی پرهیز نماییم و رضای الهی و خوشنودی حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را بر خواستههای خود مقدّم داریم.
📚 منبع: «محضر آفتاب» نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
لَا تَجْهَلْ نَفْسَكَ فَإِنَّ الْجَاهِلَ مَعْرِفَةَ نَفْسِهِ جَاهِلٌ بِكُلِّ شَيْءٍ
از نفس خود بی خبر نباش، زیرا کسی که از معرفت و شناخت خود بی خبر است، از همه چیز بی خبر خواهد بود.
غررالحکم / حدیث ۴۶۶۵
@varesoon_najaf
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام ) قَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى جَعَلَ مَلَائِكَةً مُوَكَّلِينَ بِقَبْرِ الْحُسَيْنِ (علیه السلام) فَإِذَا هَمَّ الرَّجُلُ بِزِيَارَتِهِ وَ اغْتَسَلَ نَادَى مُحَمَّدٌ (صلی الله علیه و آله) يَا وَفْدَ اللَّهِ أَبْشِرُوا بِمُرَافَقَتِي فِي الْجَنَّةِ
از حضرت امام جعفر صادق (عليه السّلام) نقل شده که فرمودند:
خداوند تبارك و تعالى فرشتگانى را موكّل قبر مطهّر حضرت امام حسين (عليه السّلام) قرار داده است.
هر گاه شخصى قصد زيارت آن جناب را نموده و غسل مىنمايد حضرت محمّد (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) وى را ندا كرده و مىفرمايد:
اى مسافرين خدا بشارت باد شما را به اينكه در بهشت همراه من هستيد.
کامل الزیارات / باب پنجاه و دوم
@varesoon_karbala
💠 آیت الله شبیری زنجانی مدظله:
🔸مرحوم آقای خوئی فرمودند:
ما در نجف اشرف در خانه ۲۰ الی ۳۰ متری زندگی می کردیم.
- همسرم #روضه می گرفت و مزاحم مطالعه من بود. من به ایشان گفتم: روضه خوانی در منزل مزاحم مطالعه من است!
👈🏼 روضه تعطیل شد، ولی چشم من مبتلا به دردی شدید شد که هرچه مراجعه کردم، خوب نشد و دکترها از معالجه آن مایوس شدند.
- متوسل شدیم، در عالم خواب به من گفته شد:
⭕️ بنا بود شما کور شوید، ولی حالا که متوسل شدید با #تربت استشفاء کنید.
با تربت استشفاء کردم و چشمم خوب شد.
📚 کتاب جرعه ای از دریا .
♦️آیت الله وحید خراسانی:
کوچک ترین کلمه که شعائر حسینی را سست کند ، کمر خاتم النبیین را میشکند
این روزها از تربت سیدالشهداء علیه السلام فراموش نکنید
حضرت پیامبر اکرم محمد صلی الله علیه واله :
همانا اجابت دعا نزد قبر حسین علیه السلام است و شفا در تربت اوست .
📗 بحار الأنوار ، ج ۳۶ ، ص ۲۵۸ .
@varesoon
حضرت آیتالله بهجت:
نماز بهمنزلۀ کعبه، و تکبیرةالاحرام [همچون] پشت سر انداختن همه چیز غیر خدا و داخل شدن در حرم الهی است؛
و قیام بهمنزلۀ صحبت دو دوست و رکوع خم شدن عبد در مقابل آقاست و سجده نهایت خضوع و خاک شدن و عدم شدن در مقابل اوست.
وقتی که عبد در آخر نماز از پیشگاه مقدّس الهی باز میگردد اولین چیزی را که سوغات میآورد سلام از ناحیه اوست.
.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص١٣٧
@varesoon
🔰 حکومت اسلامی، امانت الهی
8️⃣2️⃣ بیست و هشتم مردادماه، سالروز تشکیل اولین جلسه مجلس خبرگان قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ شمسی است. در آن زمان، از حوزه انتخابیه استان مرکزی، دو نفر از مجتهدان و دانشمندان یعنی مرحوم آیت الله العظمی حاج آقا مرتضی حائری و آیت الله العظمی حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی با رأی مردم به مجلس خبرگان قانون اساسی راه پیدا کردند؛ البته داستان تلاش تندروها برای اینکه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی وارد این مجلس مهم نشوند و آنها خودشان بتوانند مقاصدشان را پیاده کنند، طولانی و خارج از حوصله این نوشتار است.
🖋️وقتی از دانشمندانِ به نام دعوت شده بود تا هر کدام پیشنویس پیشنهادی خود راجع به قانون اساسی را ارائه دهند، آیت الله العظمی صافی گلپایگانی که هم از نظر فقهی در مرتبه اجتهاد بودند، و هم از نظر تسلّط بر مکاتب حقوقی، و قوانین اساسی دیگر کشورها، تبحّر خاصی داشتند نیز، پیشنویسی آماده نموده و در تاریخ دهم تیرماه ۱۳۵۸ ارائه دادند که متن آن موجود است.
🔹معظم له برای حقیر نقل میفرمودند که پس از تشکیل مجلس تدوین قانون اساسی، در اوّلین نطق خود در این مجلس، آیات شریفه «وَ لَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُوا وَ جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَ مَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا كَذَلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمِينَ ثُمَّ جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ مِنْ بَعْدِهِمْ لِنَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ؛ و قطعاً نسلهاى پيش از شما را هنگامى كه ستم كردند به هلاكت رسانديم، و پيامبرانشان دلايل آشكار برايشان آوردند، و بر آن نبودند كه ايمان بياورند. اينگونه مردم ستمکار را عقاب مىکنيم. آنگاه شما را پس از آنان در زمين جانشين قرار داديم تا بنگريم چگونه رفتار مىكنيد؟» (سوره یونس، آیات ۱۴-۱۳)
را تلاوت فرموده، و بیان کرده بودند که نظام مقدّس اسلامی، مصداقی برای این آیه میباشد که بعد از حکومت ظالمانه پهلوی و هلاکت آنها، خداوند متعال، به ملّت و مسئولان، نعمت حکومت اسلامی را بخشیده تا ببیند آنها چگونه عمل خواهند کرد، و آیا نسبت به اسلام عزیز، و مکتب اهل البیت علیهم السلام ادای وظیفه خواهند نمود یا نه؟ و آیا قدر این نعمت الهی را خواهند دانست؟ و چگونه با این امانت الهی رفتار خواهند کرد؟
🔽 ایشان در جلسات مختلف این مجلس، بیانات و مواضع مهمی دارند که حقیر در کتاب «جامع دیانت و سیاست» گردآوردهام. از جمله در یکی از نطقهای پیش از دستور، بیان داشتند که
«آنچه وظيفه ما است اينکه معيارهاي اسلام را، در همه جاي اين قانون، و همه اصولش، منعکس سازيم، و حتّي لفظ اسلام را در هر کجا مناسب با معرض توهّم يا سوء استفاده در آينده بود، قيد کنيم، و به اصطلاحات اسلامي صريحاً اعتماد کنيم، و از اينکه افراد ناآشنا با اسلام آن را نميدانند، باک نداشته باشيم.»
و نیز مانند همیشه تکیه بر حمایت از ضعفا داشته و در جایی میفرمایند:
«در اسلام، اصل توجّه به مستضعفان و ضعفا، يک اصل اساسي و بنيادي است، حتّی در نماز جماعت، امام جماعت رعايت ضعيفترين مأمومين را مينمايد. در کاروان، دستور است که ضعيف، امير کاروان است، يعني کاروان، سير و حرکتش را با سير ضعيف تطبيق ميدهد، نه اينکه ديگران بروند، و ضعيف، عقب بماند ... چنانکه يکي از اصول برنامههاي اسلام، مبارزه با استبداد است و اسلام، مبارزه با استبداد را، با نفي شرک پيريزي کرده است، و آن را از محيط خانواده نيز نفي کرده است، و با استبداد فرد در خانواده تا حدّي مبارزه کرده است که رسول اکرم صلّيالله عليه و آله فرمود: «المؤمن ياکل بإشتهاء أهله، و الکافر يأکل بإشتهاء نفسه».
📚 منبع: کتاب «محضرِ آفتاب» نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
مَنْ سَاءَ أَدَبُهُ شَانَ حَسَبُهُ
هرکه ادبش زشت شود، شرافت او آسیب میبیند.
غررالحکم / حدیث ۵۱۲۳
@varesoon_najaf
.
◾️بسم الله الرحمن الرحیم◾️
☑️برشی از المیزان:
▪️مالکیت خداوند همان مِلک حقیقی است که نسبت به عالم باطل شدنی نیست؛ پر واضح است که مِلک حقیقی جدا از تدبیر تصور نمیشود که هستی،حیات و تمامی آثار آن از اوست پس تدبیر همه عالم از او خواهد بود چون ”رب “به معنای«مالک مدبّر» است.
*الحمد لله ربّ العالمین*
@varesoon
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ لِرَجُلٍ يَا فُلَانُ مَا يَمْنَعُكَ إِذَا عَرَضَتْ لَكَ حَاجَةٌ أَنْ تَأْتِيَ قَبْرَ الْحُسَيْنِ (سلام الله علیه) فَتُصَلِّيَ عِنْدَهُ أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ ثُمَّ تَسْأَلَ حَاجَتَكَ فَإِنَّ الصَّلَاةَ الْفَرِيضَةَ عِنْدَهُ تَعْدِلُ حِجَّةً وَ النَّافِلَةَ تَعْدِلُ عُمْرَةً
حضرت امام باقر (علیه السلام) به شخصی فرمودند :
فلانى چه تو را باز مىدارد از اينكه وقتى حاجتى دارى به سر قبر مبارك حضرت حسين (عليه السّلام) بروى و چهار ركعت نماز بجا آورده سپس حاجت خود را از خدا بخواهى؟
نماز فريضه در كنار قبر آن حضرت معادل حج و نافله مساوى با عمره مىباشد.
کامل الزیارات / باب هشتاد و سوم
@varesoon_karbala
.
⚜ راه رسیدن به خدا چیست؟
.
شیخ حسین انصاریان میفرمود:
زمانی که من در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل بودم بعضی از روزها علامه طباطبائی را میدیدم که به درس یا به حرم مطهر مشرف میشوند.
.
روزی از روزها دیدم که شخصی در کنار پیاده رو به ایشان رسید و از معظم له سوالاتی میکند. کنجکاو شدم و من هم ایستادم و به سوال و جواب های این مرد از علامه گوش کردم.
.
یکی از سوالات آن شخص این بود که آقا میشود بفرمایید از چه راهی به این مقام و مرتبه رسیده اید تا ما هم اگر بتوانیم و توفیق داشته باشیم از شما درس گرفته و آن مسیرها را طی کنیم ؟!
.
علامه طباطبائی بدون در نظر گرفتن وضعیت و موقعیت و شخصیت و جا و محل، بسیار آرام و بی آلایش در همان کنار خیابان و در کنار پیاده رو به ایشان رو کردند و فرمودند:
.
راه های زیادی بوده و هست ولی از میان این راه ها آنچه برایم بسیار قابل اهمیت است و بیشتر به آن ها اهتمام می ورزم و افتخار میکنم و مطمئنم از همه بهتر و برایم مشهود و مفهوم است دو راه است :
.
یکی : نماز شب با اخلاص و مداوم ،
و دیگری : گریه بر حضرت امام حسین (علیه السلام)
.
📚 داستان آسمان ، ص ۱۵۴ .
.
@varesoon
👌 حضرت امیرالمومنین علی (ع)
❗️ شرایط توبه و استغفار
🖇 شخصی در حضور امام امیرالمؤمنین (ع) بدون توجه لازم گفت: استغفرالله.
امام فرمود:
مادرت بر تو بگريد، می دانی معنای استغفار چيست؟
〽️ استغفار درجه والا مقامان است،
و دارای شش معنا است :
◇ اول: پشيمانی از آن چه گذشت .
◇ دوم: تصميم به عدم بازگشت .
◇ سوم: پرداختن حقوق مردم چنانكه خدا را پاک ديدار كنی كه چيزی بر عهده تو نباشد .
◇ چهارم: تمام واجب های ضايع ساخته را به جا آوری .
◇ پنجم: گوشتی كه از حرام بر اندامت روييده، با اندوه فراوان آب كنی، چنانكه پوست به استخوان چسبيده و گوشت تازه برويد .
◇ ششم: رنج طاعت را به تن بچشانی چنانكه شيرينی گناه را به او چشانده بودی، پس آنگاه بگویی، استغفر الله !
📚 نهج البلاغة ، حکمت ۴۱۷ .
➣✨ @varesoon
◾️ بزرگترین ذکر خدا، ذکر در نماز است!
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹 برای تحصیل حضور قلب در نماز، عمداً و اختیاراً روی [دلِ] خود را بر نگرداند.
🔹 بالأخره یک آن، متوجّه میشود که برای خدا نماز میخواند. آن را اختیاراً از دست ندهد! این، خیلی آسان است.
🔹 برهان این مطلب را کسی میداند که عمل کند و نتیجه بگیرد. شیطان هم قبول ندارد که کسی بدون اختیار، عبادتش کند.
🔹 بزرگترین ذکر خدا، ذکر در نماز است. «وَلَذِکرُ اللَّهِ أَکبَرُ» [عنکبوت: آیۀ ۴۵].
📚 زمزم عرفان ، ص ٣٧٧ .
✅ @varesoon
نماز جماعت آخوند ملاّ عباس تربتی
حضرت حجت الاسلام والمسلمین مرحوم حاج شیخ « حسینعلی راشد » در شرح حال پدرش عالم ربانی حاج آخوند « ملاّ عبّاس تربتی » می نویسد :
یک شبِ بسیار سرد زمستانی از کاریزک به تربت می رفتیم، مردی به نام « شیخ حبیب » که از دوستان و مریدان پدرم بود همراه ما بود. یک ساعت به اذان صبح مانده بود، پدرم هم چنانکه پیاده می رفت نماز شبش را خواند و شیخ حبیب نیز با او همراهی می کرد. چون به حاجی آباد رسیدیم صبح دمید و در آن هوای سرد و باد تندی که می وزید روی آن زمین یخ زده که بدن انسان را خشک می کرد، مرحوم حاج آخوند جلو ایستاد، رو به قبله، نخست اذان و اقامه گفت و شیخ حبیب به او اقتدا کرد و او نماز صبح را با همان طمأنینه و خضوع و توجهی خواند که همیشه می خواند، در حالی که از چشمان من از شدّت سرما اشک می ریخت و دانه های اشک روی گونه هایم یخ می بست (و من در آن زمان حدود ۹ یا ۱۰ سال داشتم).
📗 فضیلت های فراموش شده ، ص ۱۳۷ .
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
الْمُسْتَرِيحُ مِنَ النَّاسِ الْقَانِعُ
کسی از مردم آسوده است، که قانع باشد.
غررالحکم / حدیث ۹۰۷۲
@varesoon_najaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عزاداری باید اینچنین باشد
بیانات حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی
@varesoon