شمیم عرش، نام کلّیِ مجموعه کتابهایی است که سالها قبل به همّت سیّد محمّدباقر خرّازی منتشر شده و اکنون کمیاب است.
این مجموعه کتاب ۹ جلد است با عناوین:
توسّل یافتگان، فقیهان دینی، هشداریافتگان، تشرّفیافتگان، روحانیان، معرفتیافتگان، زائران و صالحان، سوگمندان ولایی و هر مجلّد گویای موضوع حکایات گردآوریشده در آن است.
به خاطر رویکرد این مجموعه به خاطرات شفاهی بزرگان و برخی مطالب مهمّی که در بر دارد، آن را از کتاب های دیگر متمایز می نماید و تمام مطالب از بزرگان، علما و اولیای الهی نقل و با آیات، روایات و اشعار مستندسازی شده است.
بخاطر اینکه کتاب در سال ۱۳۷۸ چاپ شده است و مانند امروز دسترسی به اینترنت و ... مجموعه نرم افزار و سایت های تخصصی نبوده است شاید برخی حکایات ناقص و معارض داشته باشد که در مقایسه با حجم حکایات و اتفاقات نقل شده حجم بسیار کمی را به خود اختصاص داده است البته همانطور گه گفته شد حکایات سینه به سینه و شفاهی از بزرگان و اهل معنا شنیده شده است و حتی واسطه ها نیز نام برده شده اند و منظور از تدوین کتاب ارائه سبک زندگی مومنانه بوده است.
برای تهیه کتاب به آی دی زیر پیام دهید
@Ghorbanhasan786
🔰 پند پدرانه برای دانشآموزان و دانشجویان عزیز
🔹 عزیزانم! نشانيافتن و نشانداشتن از خدا، همان دارا بودن اخلاق كريمه الهی است كه مهمترين و سرآمد آنها علم و قدرت است. اين دو صفت با هم ملازمت و مصاحبت ضروريه وتنگاتنگ دارند و افتراق و جدايی آنها از يكديگر ممكن نيست.
🔸 در روايات آمده است كه «تَخَلَّقُوا بِاَخْلاقِ اللهِ»؛[۱] يعني به اخلاق خدا، خود را آراسته نماييد و خود را به صفات خداوند بياراييد. در بين صفات خداوند متعال، صفت علم، اشرف صفات و اسم «العالم» اعظم اسمای صفاتيه است. بيشتر اسما و صفات جماليه و جلاليه، به اين اسم و اسم «القادر» و صفت قدرت بر میگردد. بنابراين تزيّن به زينت و زيور علم، از اخلاق ديگر، بالاتر و ارزندهتر است.
🔻هر كجا دانايی باشد، توانايی هست و هر كجا توانایی باشد، دانایی هست. پس در ميان آنچه بشر میخواهد و میجويد و مطالب و خواستههايی كه دارد، خواسته و مطلوبی از علم بالاتر نيست كه هر چه طالب آن، به مطلوب میرسد، باز طلبش بيشتر و آن را بيشتر و بهتر میخواهد.
✅ بايد فرصت علمآموزی را غنيمت شمرد، درس خواند تا آگاهی و معرفت پيدا كرد. درس خواند تا خود و جامعه و اسلام را عزيز و سربلند نمود. درس خواند تا خود و ديگران را از ظلمت جهالت نجات داد.
🔻درس بخوانید تا دانشمند شوید؛ بايد به همه بفهمانید كه شما دانشآموزان و دانشجويان عزیز ما از ديگران در استعداد و نيل به مدارج عاليه كمال و معارج ساميه ابتكار و اختراع كمتر نيستید، بلكه قویتر و رشيدترید.
📚 منبع: کتاب «۱۱۰ پند دلنشین (از توصیهها و اندرزهای مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره»)/محسن اکبری شاهرودی
پینوشتها:
۱. علامه مجلسي؛ بحار الأنوار، ج ۶۱، ص ۱۲۹.
@varesoon
13.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صلی الله علیک یا اباعبدالله
شب جمعه است هوایت نکنم میمیرم😭
روضهخوانی حجه الاسلام تکیهای مقابل مقبره آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در حرم مطهر حضرت سیدالشهداء (صلوات الله علیه)
@varesoon
🌟
🍃از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که :
در روز قیامت جبرئیل در حالی که افسار مرکب مجلل فاطمه (سلام الله علیها ) را در دست دارد با صدای رسا به اهل محشر اعلام می کند که :«غضّوا أبصارکم حتّی تجوز فاطمة بنت محمّدٍ؛ ای اهل محشر چشمان خود را فرو بندید تا فاطمه دختر محمد (صلی الله علیه و آله) عبور کند.
🍃 تمام پیامبران، رسولان، صدیقان و شهیدان که در آنجا حضور دارند چشمان خود را فرو می بندند تا فاطمه سلام الله علیها از میان جمعیت عبور کرده و مقابل عرش خداوند توقف می کند. به درگاه خداوند عرضه می دارد: بارالها! ای مولای من، بین من و کسانی که به من ستم کردند و فرزندانم را کشتند خودت داوری کن!
🍃از سوی خداوند بزرگ ندا می رسد:
یا حبیبتي و ابنة حبیبي سليني تعطي و اشفعي تشفّعي ، فوعزتي و جلالي لاجازن ظلم ظالمٍ.
🍃ای حبیبه من و دختر حبیب من! هر چه دوست داری از من بخواه تا به تو عطا کنم و برای هر کسی می خواهی شفاعت کن که پذیرفته خواهد شد به عزت و جلالم قسم که ستم ستمگر را نادیده نخواهم گرفت.
🍃در این لحظه حضرت زهرا(سلام الله علیها) به خداوند عرضه می دارد: الهي و سیّدي ذرّیتي و شیعتي و شیعة ذريتي و محبّي و محبي ذرّیتي .
🍃 ای آقا و مولای من! فرزندان و شیعیانم و پیروان فرزندانم و دوستدارانم و دوستداران ذریّه ام را نجات بده و به فریادشان برس.
🍃از سوی خدا ندا می رسد: أین ذرّیة فاطمة و شیعتها و محبّوها و محبّو ذرّیتها ؟!
🍃 ذریّه و شیعیان و دوستداران فاطمه و دوستداران فرزندان فاطمه(سلام الله علیها) کجایند؟
🍃آنان همگی حاضر می شوند و در حالی که فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در پیشاپیش آنان در حرکت است و فرشتگان رحمت گرداگرد آنان حلقه زده اند به سوی بهشت روانه می شوند.
📚 امالى الصدوق ص 25 ،
و بحارالانوار ج 43 ص 219,220 .
⚘اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعلِها وَ بنیها وَالسِّرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ⚘
#انسیة_الحوراء
#يا_فاطمة
🆔 @varesoon
جواهرالکلام فی شرح شرایع الاسلام
علامه بزرگ و فقیه سترگ آیت الله العظمی شیخ محمدحسن نجفی بن شیخ باقر(ح 1202-1266ق)
مرحوم محدث نوری درباره آن می نویسد: «در تاریخ اسلام کتابی فراگیر به مانند آن درحلال و حرام نگاشته نشده است »
مرحوم شیخ عبدالحسین شیخ العراقین تهرانی چنین نقل می کند:
«اگر مورخ زمان صاحب جواهر می خواست تاریخ یکی از امور عجیب روزگار را بنویسد، امری عجیبتر و شگفت آورتر از تالیف این کتاب در زمان خویش نمی یافت ».
@varesoon
💠 مناظرات مرحوم آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین عاملی "قدّس سرّه" صاحب کتاب المراجعات (م1377ق)]
از بیانات آیت الله شبیری زنجانی "مدّ ظله":🔻
🔸 مرحوم حاج آقای والد میفرمود: وقتی مرحوم آقای حاج شیخ عبدالکریم حائری تازه وفات کرده بود و هنوز چهلم وفات ایشان فرا نرسیده بود، مرحوم آقای شرف الدین وارد قم شد و ما از ایشان دیدن کردیم. آقای شرف الدین آدم با ذوقی بود، مخصوصا در مسائل کلامی ظرافتهای مخصوصی داشت.
🔸 مرحوم شرف الدین با شیخ سلیم بشری – شیخ الأزهر – درباره شیعه بحث داشته و به سؤالات او درباره تشیع پاسخ داده بود. این نوشتهها در ماجرای جنگ بین فرانسویها و مسلمانان در لبنان از بین رفت و خسارات مهمّی به ایشان وارد شد، ولی مرحوم شرف الدین مضمون آن سؤال و جوابها را مجدّداً نوشت، هرچند عین الفاظ شیخ الأزهر و عین پاسخهای خود او نبود.
کتاب المراجعات مضمون آن سؤال و جوابها است. آقای شرف الدین دارای حافظهای قوی بود.
📚 جرعه ای از دریا ، ج 3 ، ص 477 .
@varesoon
🌟
💠 شخصی در عالم مکاشفه به حضرت ابالفضل (علیه السلام) عرض می کند: آقا جان من حاجتی دارم، به چه کسی متوسل بشوم تا حاجتم روا گردد؟ حضرت در جواب می فرمایند:
👈 به مادرم ام البنین علیها السلام⚘
◾و لقد اعطاکِ من الکِراماتِ الباهراتِ حتّی اَصبَحتِ بطاعتکِ لِسَیِّدِ الاوصیاءِ و بِحُبِّکِ لِسَیِّدهِ النساء الزهراء علیها السلام و فدائِکِ باولادکِ الاَربَعهِ لِسَیِّدِ الشُّهداء علیه السلام◾
🍂 همانا که خداوند بواسطه اطاعت تو از امیرمومنان و همچنین محبت و عشق تو به فاطمه زهرا و نیز فداکردن چهار فرزندت در رکاب اباعبدالله الحسین ؛ به تو کراماتی باهره و عظیم عنایت نمود .🍂
📖 بخشی از زيارتنامه حضرت ام البنين سلام الله عليها
🆔 @varesoon
🔰 باید عهد ببندیم!
🔸[برای این که] از رحمت وجود مقدس ولىعصر و از تابش انوار ایشان...بهره ببریم [باید] عهد ببندیم....كه آنچه بتوانیم در راه تحقق اهداف او، تلاش كنیم.
🔹اول باید سعى كنیم خودمان را پاك كنیم از گناهان، از آلودگىها، از ظلمها، از مرزشكنىها، دوم سعى كنیم در محیط خانوادهمان این نور الهى را كه همان احكام خداست، زنده كنیم و بعد تا آنجا كه بتوانیم در اجتماع [احکام الهی را احیا کنیم.]
۱۳۸۲/۰۷/۱۹
📱 @varesoon
Jelve Ansar Eb.pdf
36.49M
متن کتاب جلوه انصار
یادنامه خادم آستان مقدس اهل بیت عصمت و طهارت صلواتاللهعلیهماجمعین
حاج آقا تقی انصاریان
@varesoon
-توسل حضرت آدم به پنج تن صلوات الله علیهم
●عَنِ ابْنِ مَسْعودٍ قَالَ:
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) لِعَلِي بْنِ أَبِي طَالِبٍ (علیهما السلام) لَمَّا خَلَقَ اللَّهُ عَزَّ ذِکْرُهُ آدَمَ وَ نَفَخَ فِیهِ مِنْ رُوحِهِ وَ أَسْجَدَ لَهُ مَلَائِکَتَهُ وَ أَسْکَنَهُ جَنَّتَهُ وَ زَوَّجَهُ حَوَّاءَ أَمَتَهُ ، فَرَفَعَ طَرفَهُ نَحوَ الْعَرْشِ فَإِذَا هُوَ بِخَمْسَةِ سُطُورٍ مَکْتُوبَاتٍ .
قَالَ آدَمُ : یَا رَبِّ مَنْ هَؤُلَاءِ ؟!
قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ لَهُ :
هَؤُلَاءِ الَّذِینَ إِذَا تَشَفَّعَ بِهِمْ إِلَیَّ خَلْقِي شَفَّعْتُهُمْ . فَقَالَ آدَمُ : یَا رَبِّ بِقَدرِهِمْ عِنْدَکَ مَا اسْمُهُمْ ؟!
قَالَ : أَمَّا الْأَوَّلُ فَأَنَا الْمَحمُودُ وَ هُوَ مُحَمَّدٌ ،
وَ الثَّانِي فَأَنَا الْعَالِی الْأَعلَی وَ هَذَا عَلِیٌّ ،
وَ الثَّالِثُ فَأَنَا الْفَاطِرُ وَ هَذِهِ فَاطِمَةُ ،
وَ الرَّابِعُ فَأَنَا الْمُحْسِنُ وَ هَذَا حَسَنٌ ،
وَ الْخَامِسُ فَأَنَا ذُو الْإِحْسَانِ وَ هَذَا حُسَیْنٌ ،
کُلٌّ یَحمَدُ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ.
ترجمه
●کتاب معاني الأخبار :
حضرت رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) به علی بن ابی طالب (صلوات الله علیه) فرمود:
وقتی خداوند والا مرتبه آدم را آفرید و از روح خود در او دمید و فرشتگان را سوی او به سجده درآورد و او را در بهشت خود جای داد و کنیزش حوا را به ازدواج او در آورد، او سوی عرش نگریست و دید بر عرش نام پنج تن نگاشته شده.
حضرت آدم عرض کرد: پروردگارا اینان کیستند؟
خداوند عز وجل به او فرمود: اینان کسانی هستند که چون خلق من آنان را سوی من شفیع گردانَند، شفاعتشان را می پذیرم. آدم عرض کرد: پروردگارا تو را به منزلت ایشان نزد خودت سوگند نامشان چیست؟ فرمود: اما اولی: من «محمودم» و او محمد است، و دومی: من «عالی» و «اعلی» هستم و این علی است، و سومی: من «فاطر» هستم و این فاطمه است، و چهارمی: پس من «محسن» هستم و این حسن است، و پنجمی: من «ذو الاحسان» هستم و او حسین است که همگی خداوند عز وجل را ستایش می کنند.
📗 بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار عليهم السلام ، جلد 15 ، صفحه 14 ، حدیث 18.
@varesoon
💠 قابلیت
🔹 آدم دلسوخته یك مخاطب دلسوخته می خواهد. نه هر كسی دلسوخته است و نه هر مخاطبی حرف ها را به عنوان دلپذیر می پذیرد.
▫️ پسری از پدری سوال كرد كه چرا ما و دیگران پای سخنان فلان شخص در شهر می رویم سخنرانی آنها عادی است، امّا پای سخنرانی فلان شخص كه می رویم ما را متحوّل می كند؟
گفت پسرم جریان هایی كه در جامعه اتفاق می افتد در مجلس مردانه مویه و اشك كم است؛ امّا در مجلس زنانه عاطفه زیاد است، این مادر داغ دیده همین كه دهان باز كرد سیل اشك جاری می شود، سرّش این است كه این داغ دیده هست و حرف داغ دیده اثر دارد!
گفت اگر می بینی در وعاظ شهر حرف آن آقا اثر دارد، برای اینكه او داغ دیده است، او حرف را از تمام گوهر ذاتش میگوید.
فرمود «يَا بُنَيَّ ! لَيْسَتِ النَّائِحَةُ الثَّكْلَى مِثْلَ النَّائِحَةِ الْمُسْتَأَجَرَةِ».
📚 دیدار جمعی از هنرمندان با حضرت استاد
تاریخ: 1390/12/18
🆔 @varesoon
◾️آیت الله مجتهدی تهرانی◾️
▪️کسی که هر روز حساب کار خودش را نکند که من امروز چه کار کرده ام، کار خوب انجام داده ام یا کار بد، اگر کار خوب انجام داده، الحمدلله بگوید و اگر کار بد انجام داده استغفار کند، اگر کسی این کار را نکند، حضرت امام کاظم(علیه السلام ) می فرماید: "این فرد از ما نیست"
▪️باید همانطور که بازاری ها شب به شب حساب کار خودشان را می کنند که امروز چقدر واردات جنسی، صادرات جنسی، واردات نقدی و صادرات نقدی داشتند و چرتکه می اندازند، ما هم باید دفتری داشته باشیم و از صبح تا غروب هر کاری کردیم، شب به شب در آن بنویسیم. خدای نکرده به نامحرم نگاه کردیم بنویسیم، غیبت کردیم بنویسیم، آواز حرام گوش کردیم بنویسیم. بعد اگر دیدیم کار بد انجام داده ایم استغفار کنیم و اگر کارهای خوب انجام داده ایم خدا را شکر کنیم.
@varesoon
بسم الله الرحمن الرحیم
قلم فرسایی در وصف مردی که به حسن سلوک و تقوا شهره عام و خاص بود، برای آنکه رنگ و بویی از این صفات حسنه در خود نمیبیند، کاری سترگ و بسیار سخت است.
آنچه بیش از همه در نظر حقیر از آن عزیز سفر کرده به یاد مانده است، روح بزرگ، مناعت طبع و حسن سلوک ایشان است.
آنان که راقم این سطور را میشناسند، میدانند به خاطر ضعف و قصور در تربیت قوای نفسانیاش از بیان خاطرات همنشینی با بزرگان همیشه بر حذر بوده است. اما آنچه سبب میشود تا این مطالب را به رشته تحریر دربیاورد، حق واجبی ست که از آن عزیز بر گردن خویش احساس میکند.
شاید بیان خاطره اولین دیدار من با مرحوم حاج آقا تقی انصاریان خالی از لطف نبوده باشد.
آوازه نام ایشان و آثار متعدد ایشان با موضوع علمای شیعه خیلی قبلتر از دیدارشان، آشنا با قوه سامعهام بود.
در اولین دیدار، چهره صمیمی و مهربان که با گرمی در برخورد آمیخته شده بود، سبب آن شد که قلب حقیر برای همیشه در گوشه دفتر انتشارات انصاریان باقی بماند.
در همان اولین دیدار پس از حداقل آشنایی حضوری، مجموعه کامل تصاویری که در تمام این سالها با مشقت بسیار و با صرف هزینههای بسیار جمعآوری کرده بود به طور امانی در اختیار من گذاشت تا یک نسخه از آن را برای خودم محفوظ دارم.
شاید از مجموع آن چند ده هزار تصویر، چند ده عکس برای من جدید بود، اما، آنچه که من آموختم مهمتر از آن تصاویر بود.
ایشان با آن روح بزرگ به این کمترین با زبان عمل آموزش داد که انسانیت و اخلاق اسلامی بر هر آنچه به غیر از آن هست اولویت دارد.
تلاش سالیان پایانی عمر بابرکتشان که توفیق آشنایی با ایشان را بخت خوب قسمتم کرد، وصف ناشدنی است.
شور و شعفشان در چاپ کتابهای تراجم علما بدون چشم داشت مادی، صادقانه و با اخلاصی مثالزدنی، که به اذعان خودش انتشارات را تا مرز برشکستگی کامل کشاند، بیمانند بود.
هر زمانی که مشغله زیاد سبب عدم حضور و دیدار و سلب توفیق از سفر به شهر مقدس قم میشد منش بزرگوارانهاش من را شرمنده خود میکرد و با تلفن به این کمترین جویای احوال میشد.
قلم در وصف خوبیهایشان عاجز و دایره کلمات محدود است.
بیش از همه، امید به آن دارم که آشنایی، دیدار و درک این همه صفات نیک، حداقل اثر را بر نگارنده این متن داشته باشد.
خوبی و مهربانی اگر می خواست ردایی شود بر قامت حاج تقی انصاریان برازنده بود.
در پایان این چند خط نوشته جملهای که در روز تشییع خدمت آقازاده مکرمشان گفتم را تکرار میکنم که:
ان شا الله تا آن روز که حافظه یاری میکند نام و خاطره آن مرد آسمانی را فراموش نخواهم کرد.
والسلام
خادم شما در مجموعه وارثون
@varesoon
﷽
مرحوم حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی:
برای انسان مُوت، رفع حُجب و شهود، حیات است؛ تا به حیات جاودانه برسد.
در قوالب معرفتی، حُجب را مطرح میکرده و شهود را در مقابل آن مطرح میکنند. رفع حُجب، موت است و شهود، حیات است. وقتی انسان میخواهد از نظر معنوی سیر تکاملی پیدا کند، باید رفع حجابها شود. یک حجاب که رفع شد، بعد از آن، یک مرتبه از شهود میآید. موت و بعد از آن حیات است. همینطور حجاب بعدی میرود و شهود بعدی میآید، تا انسان بالا بیاید و به آن حیات جاودانه؛ یعنی حیات ابدی میرسد:
«وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ»1️⃣
کسانی هستند که به زندگیِ ابدی رسیدند. دیگر اینجا موت، راه ندارد و تکامل تمام شده است. همیشه مُلک، در مقابل ملکوت است. موت و حیات برای دنیاست. یک سیر تکاملی است که موت، مقدّم بر حیات است؛ مرگ مقدّم بر زندگی است. مرگهایی که زندگی را در پی دارد، به یک معنا رفع حجب است که به شهود میرسد.
1️⃣ سورۀ مبارکۀ آلعمران، آیۀ ۱۶۹
@varesoon
✅ آثار دهگانه قرائت سوره یس :
✍ پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) به امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمودند :
💠 ای علی! «یس» را بخوان که در آن ده اثر
است هر که آن را قرائت کند:
۱) اگر گرسنه باشد سیرگردد
۲) اگر تشنه باشد، سیراب گردد
۳) اگر عریان باشد، پوشانیده گردد
۴) اگر عزب باشد، ازدواج کند
۵) اگر ترسان باشد، امنیت یابد
۶) اگر مریض باشد، عافیت یابد
۷) اگر زندانی باشد، نجات یابد
۸) اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود
۹) نزد میت خوانده نمی شود مگر اینکه خدا
بر او آسان گیرد
۱۰) اگر گمشده داشته باشد، گمشده اش را پیدا کند
📚 ﺍﻟﻤﺼﺒﺎﺡ ﮐﻔﻌﻤﯽ ، ﺹ۱۸۲
@varesoon