قال امیرالمومنین (علیهالسلام):
قَدْ أَصْبَحْنَا فِي زَمَانٍ عَنُودٍ وَ دَهْرٍ كَنُودٍ يُعَدُّ فِيهِ الْمُحْسِنُ مُسِيئاً وَ يَزْدَادُ الظَّالِمُ فِيهِ عُتُوّاً
در نکوهش زمانه فرمود:
در روزگار کینه ورزی و زمان ناسپاسی به سر میبریم، نیکوکار گناهکار شمرده میشود و ستمکار بی اندازه تکبر میورزد.
تصنیف غرر/ حدیث ۲۱۴۵
@varesoon_najaf
📎 وقایع ٢٣ فروردین
🗓 سال ۱۳۴٢
📌 امامخمینی در پاسخ به پیام تسلیت آیتالله حکیم در مورد حادثه حمله به مدرسه فیضیه با درخواست وی برای مهاجرت دستهجمعی روحانیون به نجف مخالفت کرد.
📎 وقایع ٢۱ رمضان
🗓 سال ۱۰٢٨
📌 درگذشت آیتالله سید ماجد بن هاشم بحرانی، فقیه، محدّث و شاعر شیعی.
🗓 سال ۱۱۰۴
📌 درگذشت شیخ حرعاملی، فقیه و محدث امامیه نویسنده کتاب وسائل الشیعه.
#تقویم_علما
@Taghvim_Olama
@varesoon
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 آخرین جملات امیرالمومنین علی (علیه السلام) به اصبغ بن نباته قبل از شهادت
🎤 استاد مسعود عالی
@varesoon
در جریان درمان کسالت قلب پدرم در لندن، که در ماه مبارک رمضان سال 1369ه.ش بود در بیمارستان به ایشان خبر می دهند قرار است خوانندهای که از ایران به لندن آمده، شب ۲۱ رمضان کنسرتی در تالار آلبرت هال برای ایرانیها برگزار کند، و چهار هزار بلیط هم فروخته شده است.
پدرم از شنیدن این خبر خیلی ناراحت میشود، به کاردار سفارت ایران که خدمتشان بود میگوید این پیغام مرا به آن خواننده برسان به او بگو فاضل سلام رساند وگفت: تو یا مسلمانی یاغیر مسلمان؛ اگرمسلمان هم نباشی همه غیرمسلمانها نیز به حضرت علی(ع) احترام می گذارند. برای چه درشب شهادت آن حضرت کنسرت گذاشته ای؟ در صورتیکه کنسرت را برپا کنی، اگر تحت این عمل زنده نمانم که آن دنیا یقه تو را میگیرم، اما اگر باشم و به تهران برگردم بلایی به سرت میآورم که نتوانی هرگز به ایران برگردی.
آن شخص می رود و پیغام آقا را می رساند. آن بنده خدا از جیبش برگه ای در می آورد و می گوید این زیارت عاشوراست که من مرتب می خوانم؛ به ایشان سلام برسانید و بگویید این برنامه را به تاریخ میلادی تنظیم کرده بودند و من در بین راه متوجه شدم که مصادف با ۲۱ رمضان است، خدمتشان بفرمایید نگران نباشند من این مجلس را طوری اجرا میکنم که حضرت علی(ع) از دست من راضی باشند.
سپس آن فرد خدمت اقا رسید وجواب اورا گفت و افزود ما خودمان رفتیم در آن مجلس، چنان با هنرمندی اشعاری درمورد حضرت علی(ع) خواندند که مجلس از اول تا آخر همه اش اشک بر حضرت بود، آن هم در مراسمی که همه جور افرادی درآن شرکت کرده بودند.
پدرم خیلی خوشحال شد و فرمود: اگر از این سفر هیچ نتیجه ای جز این نگیریم ما را بس است.
نکته جالب این است پس از آنکه قلب ایشان را عمل کردند هنگام به هوش آمدن چشمشان را که باز کردند فرمود السلام علیک یا علی بن ابیطالب یا امیرالمؤمنین و دوباره بیهوش شدند، معلوم شد دفاع از حرمت امیرالمومنین (ع) مورد نظر قرار گرفت و اینطور روی ایشان تأثیر گذاشت دوباره که بهوش آمدند آب طلب کردند وگفتند تشنه اند؛ من گفتم پزشکان فعلا اجازه نمی دهند. آقا با یک لبخند فرمودند از آب هم مضایقه کردند کوفیان و دوباره بیهوش شدند.
@varesoon
⚫ رستگاری، همان شهادت اوست
➖ شهید سید محمد باقر صدر رحمه الله علیه
♦️ بخشی از آخرین جلسه درس تفسیرآیت الله العظمی شهید صدر _ سال ۱۳۹۹ هجری قمری
▪️ اگر علی علیه السلام برای دنیایش کار کرده بود حتماً میگفت : به خدا سوگند که من بدبختترین بشرم؛ زیرا من در برابر عمری سراسر جهاد و فداکاری و عشق خدا چیزی بهدست نیاوردم؛ اما او چنین نگفت، بلکه فرمود : «به خدای کعبه سوگند، رستگار شدم». والله این رستگاری همان شهادت اوست؛ زیرا او برای دنیایش کار نمیکرد، برای پروردگارش کار میکرد و الآن [لحظه شهادت برای او]لحظه دیدار با خداست. این لحظهای است که علی علیه السلام با خداوند متعال دیدار میکند و خدا هم حساب او را تمام و کمال میدهد. پاداشش را عطا میکند و اجر و عوض آن همه سختیها و مصائبی که تحمل کرد را میپردازد. 💔
@varesoon
🌙روضهی روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان🌙
🏴إنّا للَّه وَ إنّا إليهِ راجِعونَ يا لَها مِن مُصيبهٍ ما اَفجَعَها وَ أَنكاها لِقُلوبِ المُؤمنِينَ وَ المُسلِمِين🏴
🕋چندخط روضه دم افطار
یکی از اصحاب به عیادت امیرالمومنین علیه السلام آمد .
حضرت فرمودند: به خدا قسم ، من به زودی از شما جدا خواهم شد.
گریه کرد و حضرت ام کلثوم هم از پشت پرده گریه کرد.
حضرت فرمودند: دخترم آرام باش! به خدا قسم ، اگر آنچه من می بینم تو می دیدی گریه نمیکردی.
من انبیا و اوصیا را می بینم که منتظر من هستند.
این برادرم پیامبر و این فاطمه و خدیجه و حمزه و جعفر (سلام الله علیهم )هستند؛ و پیامبر(صلی الله علیه و آله) می فرماید:
«یا علی ،بشارت باد که مکان پیش رویت بهتر از محل کنونی تو است»
📚احقاق الحق :ج۱۸،ص۲۰۰
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
حالا علی بسوی تو پرواز میکند
عقده ز استخوانِ گلو باز میکند
گویا هنوز منتظرِ من نشسته ای
من با سرِ شکسته، تو پهلو شکسته ای
تازه حسن مصیبتش آغاز میشود
کم کم صدای غربتش آغاز میشود
دارد حسین، زمزمهٔ کربلا به لب
زینب صبور، در همه غمهاست روز و شب
#رحم_الله_من_نادیٰ_یاعلی
#لبیک_یا_داعی_الله
#عطش
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@varesoon
🔹رمز درک لیلةالقدر در توجه به امام زمان علیهالسلام
بنابر روایات اهلبیت علیهمالسلام، شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان مهمترین و سرنوشتساز ترین شب سال و بالاترین احتمال لیلةالقدر را دارد.
اما رمز فهم و درک لیلةالقدر در چیست؟ شب، شب چه کسی است؟ همهکاره کیست و ملائک بر چه کسی فرود میآیند؟ در روایت هست که «تنزّل الملائکة والرّوح فیها علی إمام الزّمان…» یعنی ملائکه و روحالقدس که ملک مقرّب پروردگار است در شب قدر بر امام زمان نازل میشوند برای تقدیر بندگان.
شما در ادعیهی مخصوص شب بیستوسوم توجه کنید، دعای مهم این شب عزیز که فرمودند در هرحالی از آن غافل مشو و مدام بخوان، دعا برای آن حضرت است. همان دعای مشهور «اللهم کنّ لولیّک…»
بنابراین توجه، توسل و دعا برای حجت و خلیفهی خدا حضرت صاحب الأمر عجلاللهتعالیفرجه رمز درک لیلةالقدر است.
خوشا به حال آن که این شب مهم را قدر بداند و متوجه به آن حضرت شود حال با زیارت آلیس باشد یا نماز استغاثه به آن حضرت یا که به طور معمول با آن حضرت صحبت و درد دل کند و برای ظهورشان دعا کند، بسیار بسیار هم دعا کند.
@varesoon
✅خاطره استاد جاودان از علامه عسکری:
تقریبا ۲۳ سال پیش حاج آقا عسکری با شنیدن بعضی خبرهای ناراحت کننده در شهر مشهد مقدس به عارضه سکته مبتلا شده بودند و در اتاق ccu بیمارستان بستری بودند
با وجود آنکه اجازه ملاقات به کسی نمیدانند با اصرار و خواهش برای ملاقات یک دقیقه ای اجازه گرفتم و داخل اتاق رفتم . پس از سلام حال ایشان عوض شد و بغض در گلویشان جمع شد و من با خودم فکر میکردم که اصلا چرا آمدم که موجبات ناراحتی ایشان فراهم شود
پس از مدتی خودشان را کنترل کردند به من فرمودند: قول میدهی راه مرا ادامه بدهی؟!
و من نیز با وجود اینکه می دانستم برای ادامه راه یک انسان عاشق و بزرگ باید به اندازه او عاشق بود و درد داشت اما مجبور شدم بگویم: بله، چشم
یک ماه پس از بهبودی حالشان برای ملاقات به بیمارستان آمدم. پساز سلام و احوال پرسی حاج آقا فرمود: آن روز که تو آمدی بدترین و سخت ترین روز عمر من بود، چون فکر می کردم دارم میروم و دست من خالی است و بعد یک دفعه چیزی یادم افتاد که من امیرالمؤمنین و اهل بیت پیامبر را دوست دارم و هر کس به کسی علاقه مند باشد روز قیامت با او محشور میشود
و آن روز تبدیل به شیرین ترین روز زندگی من شد
32.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ویژگیهای مومن واقعی
👌 سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام رفیعی
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علی جان تو مانند سوره توحیدی!
🔺️بیانات آیتالله مصباح یزدی قدس
@varesoon
🖊تعبیر لطیف کلب در اشعار بزرگان
✅ مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله تعالی علیه در پاسخ کسانی که به تعبیر کلب و سگ در اشعار عربی و فارسی اعتراض میکردند میفرمودند: هیچ کس نمىگوید مؤمن سگ است، و این عبارات که من سگ درگاه خدا یا سگ در خانه پیغمبر یا امام هستم، معنایش این نیست که من سگ هستم.
🔸این الفاظ معناى لطیف و دل پسندى دارد که خود به خود در ذهن شنونده وارد مى شود و لذا کسى جز شما به گوینده آن اعتراض نمى کند که چرا خود را سگ خواندى و چرا دروغ گفتى!؟
غرض این است که همانگونه که سگ، در خانه صاحبش را رها نمى کند و اگر او را براند و دور کند به جاى دیگر روى نمى آورد و وفا و حقشناسى دارد و پاس احترام ولىّ نعمت خود را نگاه مى دارد و از صاحبش و خانه اش دفاع مى کند و عنایت کم و لقمه نان صاحبش را بر سفره هاى چرب دیگران بر مى گزیند، من هم بر سر کوى شما مقیم شده و در خانه شما را رها نمى کنم، و به پاسبانى منزل محبوب و مراد خود افتخار مى کنم.
🔽 این تعبیر بسیار عرف پسند و شیرین و عاطفى و مهیّج است و در اشعار شعرا و اهل ذوق عرب و عجم، بسیار است که در درگاه خدا، یا پیغمبر یا امام، حقیرانه خود را سگ مى شمارند؛ مانند این اشعار:
🌹لقمه نانى به این سگ کن عطا
کم نگردد از عطایت اى خدا
یا
شاها چو تو را سگى بباید
گر من شوم آن سگ تو شاید
هستم سگکى ز حبس جسته
بر شاخ گل هوات بسته
از مدح تو با قلاده زر
زنجیر وفا به حلقم اندر
خود را به قبول رایگانت
بستم به طویله سگانت
افکن نظرى بر این سگ خویش
سنگم مزن و مرانم از پیش
و یا
من سگ اصحاب کهفم بر در پاکان مقیم
نیم نانى مىرسد تا نیم جانى در تن است
و این ضعیف هم در منظومه مناجات امیرالمومنین على علیه السلام خطاب به آن حضرت عرض کرده ام:
بسته سنبل گیسوى توام
فخرم این بس که سگ کوى توام
🔹نابغه علم و ادب و افتخار جامعه شیعه و اسلام، شیخ بهاء الدین عاملى قدس سره براى کسى مثل شاه عباس کبیر از بین تمام القاب شاهانه این لقب را برگزیده و در آغاز کتاب” جامع عباسى” چنین مى فرماید:
«چون توجّه خاطر ملکوت ناظر اشرف اقدس، کلب آستان على بن ابى طالب علیه السلام شاه عباس الحسینى الموسوى …»
🔻به نظر ما این جمله «کلب آستان على بن ابى طالب علیه السلام» براى معرفى شاه عباس کبیر از تمام القابِ نفرت انگیز و پر از مبالغهاى که براى شاهان صفوى و سلاطین دیگر گفته شده، دلپذیرتر و ارزندهتر و جذابتر است و لطفى که در این جمله به کار رفته در هیچ یک از عناوینى که در ابتداى کتابها براى پادشاهان نوشته شده، وجود ندارد.
✔️مع ذلک، ما نمى گوییم گویندگان همه اینگونه الفاظ را در هر مجلس و منبر، یا در هر شعر و قصیده تکرار کنند و از طریق بلاغت و تکلم به مقتضاى حال بیرون روند.
📚 منبع: محضر آفتاب، نکوداشت مرجع عالیقدر آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/ بهکوشش: محسن اکبری شاهرودی
@varesoon