#شب_جمعه
شب جمعه حرمت بوی محرم دارد
شب جمعه حرمت روضه دمادم دارد
•
شب جمعه شده و مادری آمد ز بهشت
گوشه ای از حرمت فاطمه ماتم دارد
•
مادرت روضه گرفته است برایت آقا
زیر لب زمزمه ی وای حسینم دارد
•
گریه مادرتان عرش خدا را لرزاند
روضه ی آه بُنیَّ چقدر غم دارد
•
حجره های حرمت پر شده از ذکر حسین
هر که آید به حرم نام تو را دم دارد
•
عطر سیب حرمت از سر شب تا به سحر
برده غم از دل هرکس که به دل غم دارد
•
فطرس امشب چقدر بر تو سلام آورده
فطرس انگار خبر از همه عالم دارد
•
شاعر: مصطفی قربانعلی
***
پناه حرم ...
کجا داری میری بگو برادرم
بدرقه ی راه تو اشک چشم ترم
آهسته تر برو داداش ببین مضطرم
پناه حرم ....
بیا ببین نا محرما دور و برم
خاکی شده دوباره چادر مادرم
♥️ اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج ♥️
@varesoon
.
بوسه بر دستان پدر
هر که می خوای باش
رئیس باش ..
وزیر باش ..
سفیر باش ..
استاد دانشگاه باش ...
وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُ وَبِٱلْوَٰلِدَيْنِ إِحْسَٰنًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ ٱلْكِبَرَ أَحَدُهُمَآ أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّۢ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا
@varesoon
*(نیمروز عاشورا)؛ دیوانی که انیس آیت الله بود*
هلال ماه محرّم ز نو هویدا شد
بیا که رایت سلطان عشق بر پا شد
به دشت ماریه از همّت بلند حسین
کتاب همّت و ایمان و صبر معنا شد
🔰 ماه محرّم که فرا میرسید، فقیه ولایی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله تعالی علیه، لباس عزای مولا و ارباب خودش را بر تن میکرد و دو ماه محرّم و صفر را سیاهپوش عزای عزیز زهرای اطهر سلام الله علیها بود و ایشان که همواره به مصداق (المُومِنُ بُشرُه فی وَجهِه) تبسّم بر لب داشتند، در این ایّام به دستور عملی (کانَ اَبی اِذا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لا یُری ضاحِکاً وَ کانَتِ الْکآبه تَغْلِبُ عَلَیْهِ) در حزن و اندوه وصفناشدنی، حال و هوای دیگری داشتند.
▫️ گرچه توجّه ایشان به مطالعه آثار عاشورایی مانند مقاتل و تواریخ و ... و نوشتنشان در تحلیل نهضت جاودان کربلا و ردّ شبهات منحرفان در همه عمر با برکتشان بر همه روشن است، لیکن عنایتشان به چند کتاب مخصوص بیش از سایر آثار بود که ذکر آنها فرصتی طولانی میطلبد.
✔️ بهمناسبت و از میان آثار ادبی و اشعاری که مورد علاقه خاص ایشان قرار داشت، و سال آخر حیات طیّبهشان، شده بود انیس و مونس لحظات اشک و آه ایشان بر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، *دیوان شریف (نیمروز عاشورا)* را میتوانم نام ببرم.
این مجموعه شعری ارزشمند، سرودههای روحافزا و والای شاعر ارجمند مرحوم محمّد بیریای گیلانی است.
🔻آن شاعر عزیز، در ایام جوانیِ مرحوم آقا رضوان الله تعالی علیه که گلپایگان بودند، خدمت والد معظّم ایشان رسیده بود و آشنایی ایشان با طبع و ذوق ولایی مرحوم بیریای گیلانی، از همان دیار و زمان بود.
📖این دیوان جانسوز، حاصل چهار سال مطالعه عمیق و دقیق شاعر گرانقدر درباره نهضت جاودان عاشوراست و انسان را بیاختیار، راهی وادی پر سوز و گداز کربلا میکند و با کولهباری از معرفت، توفیق زیارت قلبی حضرت سید الشهداء و اصحاب با وفای آن حضرت علیهم السلام را نصیب انسان میسازد.
▪️گرچه مرحوم آقا، اشعار این دیوان را همواره میخواندند لیکن در این سال آخر که قُرب وصال حضرت سیدالشهدا علیه السلام از سیمای درخشان و اشکهای سوزانشان معلوم بود، میتوانم بگویم هیچ روزی نمیگذشت که این کتاب در مقابل ایشان نباشد و غالب ایّام سال آخر، اشعار را میخواندند و تحسین میکردند و اشک میریختند.
💬 روزی هم به حقیر دستور فرمودند با آقایان عتبه مقدّسه حسینیه تماس بگیرم و از همانجا از این دیوان، بسیار تجلیل کردند و توصیه به طبع و نشر آن نمودند که بحمدالله این مجموعه گرانبها به همّت مسئولان محترم موسسه وارث الانبیاء علیهمالسلام عتبه مقدّسه، جهت طبع و نشر آماده شده است؛ گرچه جای آن فقیه ولایی برای رویت طبع جدید این اثر گرانسنگ خالی است، امّا اکنون که در حرم ملائکپاسبان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام آرمیدهاند، از ثواب طبع و نشر آن در خوان کرم حضرت امام حسین علیهالسلام بهرهمند خواهند بود و به یقین، کام تشنگان صهبای ولایت، از مطالعه این کتاب گرانسنگ، سیراب خواهد شد. اعلی الله مقامه الشریف و حشره مع الامام الحسین علیه السلام و اصحابه.
📚 منبع: کتاب (محضر آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@varesoon
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) مَنْ أَتَى قَبْرَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (سلام الله علیه ) فَقَدْ وَصَلَ رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) وَ وَصَلَنَا وَ حَرُمَتْ غِيبَتُهُ وَ حَرُمَ لَحْمُهُ عَلَى النَّارِ وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ بِكُلِّ دِرْهَمٍ أَنْفَقَهُ عَشَرَةَ أَلْفِ مَدِينَةٍ لَهُ فِي كِتَابٍ مَحْفُوظٍ
حضرت امام صادق (عليه السّلام) فرمودند:
كسى كه به زيارت قبر حضرت اباعبداللّه الحسين (عليه السّلام) رود محققا به رسول خدا و به ما اهل بيت احسان نموده و غيبتش جايز نبوده و گوشتش بر آتش حرام است و در مقابل هر يك درهمى كه انفاق كرده خداوند متعال انفاق اهالى و سكنه ده هزار شهرهائى كه در كتابش مضبوط و معلوم است را به او اعطاء مىفرمايد.
کامل الزیارات / باب چهل و ششم
@varesoon
اجازه اجتهاد از
آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی
به
آیت الله شیخ رضا قیومی
@varesoon_mazandaran
.
حکایتی از عنایت حضرت سیّدالشّهداء به دو جوان
.
مرحوم میرزا اسماعیل اربابی، آن پیرغلام آستان حسینی میگفت:
روزی دو جوان که لباسهای مناسبی با شأن روضه نداشتند، به منزل ما آمدند و مقداری خندیدند و بعد هم رفتند. من خیلی ناراحت شدم که چرا عوض گریستن خندیدند و رفتند.
فردای آن روز، آن دو جوان آمدند و دیدم سر و وضع آنها کاملاً با دیروز متفاوت بود. خیلی هم گریه کردند. وقتی خواستند مجلس را ترک کنند، آن دو را صدا زدم و دستشان را گرفتم و گفتم: بنشینید. نشستند. گفتم: دیروز شما را با آن شکل و شمایل دیدم و امروز شما را به گونهای دیگر دیدم !!
شروع کردند به گریه کردن و قصّهٔ خود را چنین بیان کردند؛ گفتند:
شنیده بودیم منزل شما ناهار میدهند. آمدیم و دیدیم عدّهای شدیداً گریه میکنند و به سر و سینه میزنند. و آنها را مسخره کردیم و خندیدیم. و چون مجلس طول کشید برخاستیم و از اتاق بیرون آمدیم. در راهرو، سهتا استکان و نعلبکی روی زمین بر سر راه بود. دو تا را من برداشتم و یکی را دوستم برداشت و روی کابینت آشپزخانه نهادیم و رفتیم.
هردوی ما دیشب خوابی دیدیم مثل هم ! در عالم رؤیا دیدیم وارد منزل شما شدهایم و امام حسین - علیه السّلام - و حضرت ابوالفضل - علیه السّلام - دو طرف درب ایستادهاند. امام حسین - علیه السّلام - فرمود: عبّاس جان! نام مستمعین روضهٔ میرزا را نوشتی؟ فرمود: بله! حضرت فرمودند: نام این دو جوان را ننوشتی؟! عرض کرد: نه ! چون آمدند و خندیدند و مسخره کردند.
حضرت امام حسین (ع) فرمود: امّا برادر ! سه عدد استکان و نعلبکیِ مجلس روضهٔ ما را حفظ کردند ! نام آنها را هم بنویس ! از خواب بیدار شدیم و منقلب شدیم و به مجلس روضهٔ شما آمدیم.
شکر خدا که در پناه حسینیم
عالم از این خوبتر پناه ندارد».
.
📚 (سیّد حسین هاشمینژاد؛ عرشیان خاکنشین، ص۲۳ - ۲۴) .
.
#امام_حسین (علیهالسلام)
#میرزای_دولابی
#حجت_الاسلام_هاشمی_نژاد
#روضه
@varesoon
از آداب محرم
قال مولانا الإمام الرضا علیه السلام :
کَانَ أَبِي إِذَا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لَا یُرَى ضَاحِکاً ،
وَ کَانَتِ الْکَآبَةُ تَغْلِبُ عَلَیْهِ حَتَّى تَمْضِي عَشَرَةُ أَیَّامٍ ،
فَإِذَا کَانَ یَوْمُ الْعَاشِرِ کَانَ ذَلِکَ الْیَوْمُ یَوْمَ مُصِیبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُکَائِهِ ،
وَ یَقُولُ : هُوَ الْیَوْمُ الَّذِي قُتِلَ فِیهِ الْحُسَیْنُ .
ترجمه
امام رضا علیه السلام فرمودند:
پدرم هنگامی که ماه محرم فرا می رسید خندان دیده نمی شد و غم بر ایشان غالب می شد تا اینکه ده روز سپری می شد و هنگامی که روز دهم می شد آن روز روز مصیبت و گریه اش می بود و می فرمود: این روزی است که در آن امام حسین علیه السلام را کشتند.
📚 وسائل الشیعة ، ج ۱۴ ، ص ۵۰۵ .
♥️ اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج ♥️
@varesoon
16.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹یاد ایام
نزدیک ماه محرم و ایام عزاداری حضرت سید الشهدا (علیهالسلام)
شعری را که مرحوم آقا خیلی علاقه داشتند و بسیار زیبا می خواندند و می فرمودند معانی بلندی دارد:
🔻بر نیزه رفت چون سر سلطان تاجدار
همچون مسیح رفت مسیحآفرین به دار
از نوک نیزه آیه وحدت طلوع کرد
تابید از سنان سنان نور کردگار
سلطان عشق طبل وفا کوفت در وجود
از وی ترانه لمن الملک آشکار
آید هنوز پاسخ الملک للحسین
یعنی بجز تو نیست در این مُلک شهریار
@varesoon
سیدعلی حسینی بهشتی مازندرانی (١٣٢۴-١۴٢۴ق)
فرزند سید حسن
سید علی در بابل متولد شد و تحصیلات خود را نزد پدر و اساتید بابل اغاز کرد سپس عازم تهران شد و از محضر میرزا مهدی آشتیانی و شیخ محمد علی لواسانی بهره برد سپس عازم قم گردید و از محضر شیخ عبدالکریم حائری یزدی، شیخ مهدی امامی و شیخ محمد علی شاه آبادی استفاده کرد و از قم رهسپار نجف شد ایشان در نجف از محضرمیرزای نائینی، آقا ضیاء عراقی،سید ابوالحسن اصفهانی،شیخ محمد کاظم شیرازی،کمپانی و سید هادی شیرازی بهره برد و موفق به کسب اجازه اجتهاد گردید.
ایشان پس از آن به تدریس در نجف پرداخت ویکی از بزرگان حوزه نجف بشمار میرود.
سیدعلی اثار بسیاری تألیف نمود که حاشیه بر عروة الوثقی و رساله صلاة مسافراز انجمله اند.
ایشان در ١٠٠ سالگی در نجف درگذشت و درشارع الرسول مدفن یافت.
@varesoon_mazandaran
سیدعلی حسینی بهشتی مازندرانی (١٣٢۴-١۴٢۴ق)
فرزند سید حسن
سید علی در بابل متولد شد و تحصیلات خود را نزد پدر و اساتید بابل اغاز کرد سپس عازم تهران شد و از محضر میرزا مهدی آشتیانی و شیخ محمد علی لواسانی بهره برد سپس عازم قم گردید و از محضر شیخ عبدالکریم حائری یزدی، شیخ مهدی امامی و شیخ محمد علی شاه آبادی استفاده کرد و از قم رهسپار نجف شد ایشان در نجف از محضرمیرزای نائینی، آقا ضیاء عراقی،سید ابوالحسن اصفهانی،شیخ محمد کاظم شیرازی،شیخ محمد حسین غروی اصفهانی و سید عبدالهادی شیرازی بهره برد و موفق به کسب اجازه اجتهاد گردید.
ایشان پس از آن به تدریس در نجف پرداخت ویکی از بزرگان حوزه نجف بشمار میرود.
سیدعلی اثار بسیاری تألیف نمود که حاشیه بر عروة الوثقی و رساله صلاة مسافراز انجمله اند.
ایشان در ١٠٠ سالگی در نجف درگذشت و درشارع الرسول مدفن یافت.
@varesoon_mazandaran
17.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنرانی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی در حسینیه جماران
@varesoon
22.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شمر تعزیه
داستانی بسیار زیبا از تعزیهدار حضرت سیدالشهدا سلاماللهعلیه
به نقل از استاد بندانی نیشابوری
@varesoon
.
🏴 در مجالس روضۀ اباعبدالله علیهالسلام پای سماور مینشست و چای میداد!
.
آیت الله بهجت قدسسره سالهایی که مجلس را در منزل برگزار میکرد، بسیاری از کارها را خودش انجام میداد و هنگام روضه، کنار در مینشست و به کسانی که وارد میشدند، احترام میگذاشت و جلوی پای کسانی که وارد مجلس میشدند، میایستاد؛ چون به مجلس امام حسین علیهالسلام مشرف میشدند، عزیز بودند.
بر جزئیات کارها نیز نظارت میکرد؛ حتی بر چایدادن و خوشآمدگویی به عزاداران. این پیگیری و توجه و تواضع را از استادان بزرگ خود آموخته بود.
میفرمود:
«بزرگ ما، مرحوم غروی کمپانی که از لحاظ علمی در سطح بالایی بود، در مجالس روضۀ اباعبدالله علیهالسلام پای سماور مینشست و چای میداد.»
.
📚 رحمت واسعه، ص ٢٢ ( مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیه السلام)
.
#آقا #آیت_الله_بهجت #بهجت_عرفا #محمدتقی_بهجت #شیخ_محمد_تقی_بهجت #شیخ_بهجت #عرفان #آیت_الحق_قاضی #علامه_طباطبایی #بهجت #سیر_و_سلوک #سایت_وارثون #علما
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
انْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ فَإِنَّهَا تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ
فرصت های نیک را غنیمت بشمارید، زیرا فرصتها همانند گذشتن ابرها میگذرد.
غررالحکم / حدیث ۱۰۸۱۰
@varesoon_najaf
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام ) : إِنَّ الْبُكَاءَ وَ الْجَزَعَ مَكْرُوهٌ لِلْعَبْدِ فِي كُلِّ مَا جَزِعَ مَا خَلَا الْبُكَاءَ وَ الْجَزَعَ عَلَى الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّع فَإِنَّهُ فِيهِ مَأْجُورٌ
حضرت امام صادق (عليه السّلام) فرمودند :
براى بنده جزع نمودن و گريستن در تمام امور مكروه و ناپسند است مگر گريستن و جزع كردن بر حسين بن علىّ (عليهما السّلام)
زيرا شخص در اين گريستن مأجور و مستحق ثواب مىباشد.
کامل الزیارات / باب سی و دوم
@varesoon_karbala
تصویری تاریخی از حضرات آیات
سیدمحمد حسین علوی بروجردی
سید هادی خسروشاهی
سید رضی شیرازی
سیدمحمد صادق لواسانی
شیخ مرتضی امامی ساروی
@varesoon_mazandaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حی علی العزاء فی ماتم الحسین (سلاماللهعلیه)
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رحمت الله به عشاق اباعبدالله علیهالسلام
مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
@varesoon
حضرت امام حسین (علیه السلام) :
🔴 امر به معروف و نهی از منکر اینهاست :
۱- دعوت مردم به اسلام و علاقه مند کردن آنان به احکام اسلام ،
۲- پس گرفتن حقوق غصب شده محرومان و بازگرداندن به خود آنان ،
۳- مخالفت و ستیز با ظالمان (سیاسی و اقتصادی و ...) ،
۴- تقسیم اموال عمومی میان مردم ،
۵- گرفتن وجوهات شرعی و رساندن آنها به دست صاحبان اصلی این اموال
(و اینهاست که همه در جهت رفاه و سلامتی و سربلندی و شاد دلی جامعه حرکت میکند ، نه ایجاد مزاحمت برای مردم) .
📖 الحیات ، جلد ۶ ، ص ۲۰ .
تحفالعقول ، ص ۱۷۱ .
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نصب پرچم عزای حضرت سیدالشهدا سلاماللهعلیه در حرم مطهر کاظمین
@varesoon
نامه ای از
آیت الله سید محمدحسین طباطبایی علوی بروجردی
به
آیت الله شیخ مرتضی امامی
@varesoon_mazandaran
اجازه اجتهاد از
آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی
به
آیت الله سید حسین بنافتی
@varesoon_mazandaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شخصی به امام صادق علیه السلام عرض می کند:
قربانت گردم، میّتی که از دنیا می رود باز ماندگان او برایش بعد از مرگش مجلس عزا برپا می کند
ولی شما و شیعیانتان روز اول ماه محرم که می رسد مجالس عزا و عزاداری برای سید الشهداء علیه السلام برپا میکنید؟
امام صادق علیه السّلام در جواب فرمودند:
وقتی هلال ماه محرم می رسد، ملائکه پیراهن پاره پاره و غرق به خون سید الشهداء علیه السلام را در آسمان منتشر و ظاهر می کنند، پس ما و شیعیانمان آن را با چشم دل میبینیم و اشکمان جاری می شود.
قال للصادق(علیه السلام)؛
سیدی جعلت فداک! ان المیت یجلسون بالنیاحه بعد موته او قتله، و اراکم تجلسون انتم وشیعتکم من اول شهر بالمأتم و العزا للحسین (علیه السلام).
فقال: ما هذا… إذا هل هلال محرم نشرت الملائکه ثوب الحسین و هو مخرق من ضرب السیوف و ملطخ بالدماء فنراه نحن و شیعتنا بالبصیره و لا بالبصر فإذا تنفجر دموعنا..
نقاشی حسن روح الامین
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبرک جستن حضرت آیت الله فاضل لنکرانی به بیرق حسینی
@varesoon