💎مجموعه صفحات وارثون در فضای مجازی💎
🔴 سایت وارثون
varesoon.ir
🔴 صفحه وارثون در آپارات
aparat.com/varesoon
🔴 صفحات وارثون در پیامرسان تلگرام:
صفحه اصلی وارثون
@Varesoon
وارثون به زبان عربی
@varesoon_ar
نجف
@varesoon_najaf
کربلا
@varesoon_karbala
عکس اختصاصی وارثون
@varesoon_photo
کتابخانه وارثون
@varesoon_Library
فتوگرامهای وارثون
@varesoon_phototitr
🔴 صفحات وارثون در اینستاگرام:
صفحه اصلی وارثون
instagram.com/varesoon.ir
صفحه نجف اشرف
instagram.com/varesoon.najaf
صفحه کربلا
instagram.com/varesoon.karbala
صفحه حضرت آیتالله بهجت
instagram.com/varesoon.bahjat
صفحه حضرت آیتالله خامنهای
instagram.com/rahbar_photo
صفحه اختصاصی فیلمهای وارثون
instagram.com/olama_film
صفحه اختصاصی علمای مازندران
instagram.com/varesoon_mazandaran
🔴 صفحه وارثون در پیامرسان ایتا:
eitaa.com/varesoon
🔴 صفحه وارثون در پیامرسان روبیکا:
rubika.ir/varesoon_ir
🔴 صفحه وارثون در توییتر:
twitter.com/varesoon_ir
🔴 صفحه وارثون در فیسبوک:
facebook.com/profile.php?id=100069929826096
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی کتاب نیایش در عرفات
به قلم مرحوم حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
قَلِيلٌ يَدُومُ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مُنْقَطِعٍ
اندکِ پایدار، بهتر از زیادی است که گاه باشد و گاه نباشد.
غررالحکم / حدیث ۱۱۰۸۲
@varesoon_najaf
✨﷽✨
🌸 اعمال مهم در در روز عرفه 🌸
✍در روز عرفه اعمالی وارد شده است که سه چهار تا از آن خیلی مهم است. ازجمله : غسل و روزه و دعا و زیارت امام حسین (علیه السلام)
مومینین بزرگوار دو چیز خیلی مهم رو باید مدنظر شون داشته باشند .
❶ دعاء
❷ زیارت امام حسین علیه السلام
نکته ی اول که دعاست ، روز عرفه روز دعا و نیایش هست. که مرحوم ملکی تبریزی عارف بزرگوار در کتاب المراقبات می فرماید:
با این که روزه ی امروز در روایت دارد کفارهّ ی روزه ی 90 ساله است. اما گفتن روزه اگر باعث ضعف کسی می شود که نمی تواند دعا بخواند، روزه را نگیرد بلکه دعا بخواند. چون آن دعا مهم تراست.
جوانی که سابقه ی خوبی هم نداشت و مکّه نصیبش شده بود وقتی که وارد مسجد الحرام شد و دید سیل مردم را که دور خانه ی خدا می چرخند ؛ بغض گلویش را گرفت و با خدا خواست حرف بزند گفت: خدایا! وقتی نخود و لوبیا رو می خریم ؛ اونها رو با آشغال و درهم می خریم تو هم ما رو با این حاجی های خوب در هم قبول کن. یکی از بهترین دعا های امروز؛ دعای اباعبدالله الحسین است ، که در صحرای عرفات امام حسین به همراه یادانشان در آنجا بودند ؛یاران می گویند: امام حسین : اشک می ریختند از اول تا آخر دعا با اینکه خیلی طولانی هست.
بنا بر این دعای امام حسین علیه السلام ؛ یک دوره ی توحید است ، اگر کسی این دعا رو در روز عرفه بخواند وبه ترجمه ی آن توجه بکند ؛یک دوره ی خدا شناسی را گذرانده است . یکی از چیزهایی که امروز هست ؛ دعا در حق دیگران است. یکی از شاگردان امام کاظم (علیه السلام) بود که روایت آن در اصول کافی هم هست ؛ می گویند در روز عرفه خیلی گریه می کرد و مزاحمش نشدیم، تا در پایان مراسم دنبالش رفتیم و گفتیم حال خوبی داشتید ؛گفت : ابراهیم من امروز برای خودم دعا نکردم. گفتم: چطور! گفت: مولایم امام کاظم (علیه السلام ) فرمودند: هرکس برای برادر دینی اش دعا کند؛ صد هزار مثل او به خودش برمی گردد. پس بنا بر این برای یکدیگر دعا کنیم که به جای یکی، صد هزار گیرتون بیاد .
و دومی زیارت امام حسین (علیه السلام) است که امام صادق (علیه السلام) فرمودند: خداوند ابتدا به زائرین امام حسین نگاه می کند بعد به صحرای عرفات. چرا؟ به دلیل اینکه: اگر مکّه ای هست وصفا، زمزم ، منا و... هست به برکت کربلاست . اگر چه ما در مکّه و کربلا نیستیم که بتوانیم زیارت کنیم، ولی همین زیارت از راه دور هم خیلی ارزش دارد؛ که در همه ی مناسبت ها (عزا و عید قدیر و قربان و شب قدر و...) اول بر امام حسین (ع) تاکید ویژه شده است .
@varesoon
عن الحسین بن علیّ عن علیّ علیهما السلام: أشَدُّ الأَعمالِ ثَلاثَةٌ: إعطاءُ الحَقِّ مِن نَفسِکَ، و ذِکرُ اللّهِ عَلی کُلِّ حالٍ، و مُواساةُ الأَخِ فِی المالِ.
از امام حسین، از امیرالمومنین علی (علیهما السلام):
سخت ترینِ کارها سه چیز است:
دادن حق از جانب خودت
به یاد داشتن خدا در هر حال
و سهیم کردن برادر[دینی]در دارایی.
حلیة الأولیاء: ج ۱ ص ۸۵
@varesoon_karbala
.
آیت الله شهید سید محمدباقر صدر:
ما معتقدیم که ما از هارون الرشید برتریم، از هارون الرشید ورع و تقوایمان بیشتر است .
عجب! مگر دنیای هارون الرشید به ما عرضه شد و ما نپذیرفتیم که میگوییم ورع ما از او بیشتر است؟
فرزندانم، عزیزانم، ای فرزندان علی آیا دنیای هارون الرشید به ما عرضه شد؟
نه، به ما یک دنیای کوچک و ناچیز و محدود عرضه شده است؛ دنیایی که خیلی زود پراکنده میشود و از دست میرود ، دنیایی که وسعت دنیای هارون الرشید را ندارد .
هارون الرشید به ابرها میگفت: هر جا ببارید خراجتان را برای من میآورند. در راه چنین دنیایی موسی بن جعفر را زندانی کرد . آیا ما خودمان را امتحان کردهایم؟ آیا این دنیا دست ما آمده است و موسی بن جعفر را زندانی نکردهایم؟ آیا خودمان را آزمودهایم؟ آیا تا به حال چنین سؤالی را برای خودمان طرح کردهایم؟
هر یک از ما این سؤال را از خودش بپرسد: بینه و بین الله این دنیا، دنیای هارون الرشید که او را مجبور کرد به خاطر آن موسی بن جعفر را به زندان بیاندازد، پیش روی ما گذاشته شده است که خیال کنیم ما از هارون الرشید با تقواتریم؟
.
#آیت_الله_صدر
#سید_محمد_باقر_صدر
@varesoon
حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام
در ۱۱ ذی القعده نامه ای به حضرت امام حسین (علیه السلام) نوشت و تعداد زیاد بیعت کنندگان را تأیید کرد و امام را به کوفه دعوت کرد.
هنگام ورود مسلم به کوفه، حاکم این شهر نعمان بن بشیر بود که منابع تاریخی او را فردی نرم خو و صلح طلب معرفی کرده اند. هنگامی که خبر بیعت مردم با مسلم بن عقیل در کوفه پیچید، نعمان بن بشیر، مردم را جمع کرد و آنان را به دوری از تفرقه توصیه کرد اما گفت: تا کسی با من پیکار نکند، با او نخواهم جنگید.
طرفداران و عاملان یزید، از جمله عمر بن سعد بن ابی وقاص و محمد بن اشعث کندی نامه ای به یزید نوشتند و به او گزارش دادند که اگر کوفه را می خواهی، شتاب کن که حاکم فعلی کوفه، نعمان بن بشیر، ضعیف است یا خود را به ناتوانی زده است. به همین جهت یزید، عبیدالله بن زیاد را که در آن هنگام حاکم بصره بود، به حکومت کوفه نیز منصوب کرد.
عبیدالله بن زیاد و نیز پدرش زیاد بن ابیه سابقه خشنی نزد مردم داشتند. خلفای پیشین غالبا برای سرکوب برخی شورش ها از این خاندان استفاده می کردند. پیش از این عبیدالله شورش خوارج را در بصره به نحو بسیار خشونت بار و شگفت آوری سرکوب کرده بود. با ورود او به کوفه به نظر می رسد که اوضاع به ناگه علیه مسلم بن عقیل برگشت و بسیاری از مردم کوفه که قصد قیام علیه حکومت یزید را داشتند، از ترس جان، پراکنده شدند.
@varesoon
۹ ذو الحجه ۱۳۶۵ قمری
سالروز رحلت مرجع عالیقدر شیعه آیت الله
سید ابوالحسن اصفهانی قدس سره الشریف
... پس از وفات حضرات آیات : میرزا محمدحسین نائینی و حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی در ۱۳۵۵ق ، مرجعیت تقلید شیعیان در بخش عمده جهان تشیع در شخص آیت الله اصفهانی منحصر شد.
ایشان ، تمام استفتائات و نامههایش را خودش جواب میداد، و درخواست اطرافیان برای استخدام نویسنده را رد کرد. ایشان توجیه رد این درخواست را حفظ آبرو و فاش نشدن نام کسانی که در برخی نامهها به او ناسزا میگفتند میدانست.
آیت الله سید حسین طباطبائی بروجردی، در پاسخ به تعدادی از تجار تبریز ـ که در زمان حیات آیت الله اصفهانی ـ از وی درخواست رساله کرده بودند، نوشت :
«رساله دادن برای من آسان است، ولی شق عصای (دو دستگی) مسلمین است. فعلاً پرچم اسلام در دست آیت الله اصفهانی است. ایشان، مرجع عموم هستند».
@varesoon
✨ حضرت #امام_رضا (علیه السلام) میفرمایند :
مَن تَبَسَّمَ فی وَجهِ أخیهِ المُؤمِنِ ، کَتَبَ اللّه ُ لَهُ حَسَنَةً ، و مَن کَتَبَ اللّه ُ لَهُ حَسَنَةً لَم یُعَذِّبهُ .
🌠 هرکه به روى برادر مؤمن خود لبخند بزند، خداوند برایش ثوابى خواهد نوشت ، و هرکه خداوند برایش ثوابى بنویسد، او را عذاب نخواهد داد.
📔 (مصادقة الإخوان: ۱۵۷ / ۱ ).
#احادیث_امام_رضا_علیه_السلام
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
💥 @varesoon
سیدمحمدامین عمادی پهندری
(١٣٠٢-١٣۵٧ق)
فرزند سیدعلیاکبر
ایشان در قریه پهندر متولد شد و به مکتب رفت در نوجوانی نزد دایی خود آقا شیخ محمد امام جمعه امد و تحصیلات حوزوی را نزد ایشان و شیخ یوسف در مدرسه رضاخان ساری آغاز نمود پس از درگذشت آقا شیخ محمد در سال ١٣٢٣ق عازم تهران شد و در مدرسه سپهسالار ساکن شد و از محضر علمای آنروز تهران بویژه ابوالحسن جلوه بهره برد و درسال ١٣٣۴ق عازم نجف شد و از محضر سید محمد فیروزآبادی و شیخ الشریعه اصفهانی بهره برد اما پس از دوسال دچار بیماری شد وبه ناچار به ساری بازگشت و پس از بهبودی نزد سید حسین بنافتی تحصیل خود را پی گرفت در سال ١٣٣٩ق برای بار دوم عازم نجف شد و از محضرمیرزای نایینی، سید ابوالحسن اصفهانی و آقا ضیاء عراقی و دیگر اساتید انروز نجف بهره برد و صاحب اجازاتی از اساتید خویش گردید اجازه اجتهاد ایشان از سید ابوالحسن به خط سید و حاوی ستایشهای بی همتاییست.
ایشان در سال ١٣۴٨ق به ساری بازگشت و مجلس درس و جماعت برپا کرد و در اندک مدت اقبال فراوان یافت.
سید محمد امین در ۵٣ سالگی به طور ناگهانی در ساری درگذشت و در امامزاده عباس مدفن یافت.
@vareson_mazandaran
27.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چاشنی روز عرفه!
روایت گریه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پیرامون حضرت مسلم بن عقیل صلوات الله علیه و شبیه ترین مردم به رسول خدا خدا صلی الله علیه و آله و سلم در بیان استاد سید عبدالله فاطمی نیا رضوان الله علیه.
استاد فاطمی نیا ره:
نمک و چاشنی روز عرفه، توسل به حضرت مسلم بن عقیل (ع) است. من متأسفم از اینکه این موضوع کمتر یادآوری میشود. روز نهم ذی الحجه اولین شهید راه کربلا به شهادت رسیده است، و اساساً توسل به حضرت مسلم، روح عبادات در روز عرفه است.
به روح باصفای استاد سید عبدالله فاطمی نیا رضوان الله علیه و پدر بزرگوارشان، صلواتی هدیه بفرمائید.
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
إِنِّي مُسْتَوْفٍ رِزْقِي وَ مُجَاهِدٌ نَفْسِي وَ مُنْتَهٍ إِلَی قِسْمِي
من طالب روزی خویشم و با نفس خود در پیکارم و به هر تقدیر به سویِ نصیب خود میروم.
غررالحکم / حدیث ۲۰۷۲
@varesoon_najaf
ضریح حضرت مسلم ابن عقیل علیه السلام با طراحی و نظارت فنی و هنری دکتر پرویز اسکندرپورخرمی که در زمان حیاتشان اجرا و نصب گردیده است.
برخی ویژگی های طراحی ضریح حضرت مسلم از زبان طراح آن ، دکتر اسکندرپورخرمی : ستونها از گل محمدی که انتصابش به آقا رسول الله «صلی الله علیه و آله» میباشد شروع شده اند. گل نسترن وجود دارد که شباهت و قرانتی به گل محمدی دارد. گل یاس پهلو شکسته دارد ، شقایق دارد ، پروانه آتش گرفته ، و ....
تمامی نقوش و گل های به کار رفته در ضریح دارای معانی و مفاهیم مرتبط با آن بزرگوار و روضه های مرتبط با آن عزیزان هست که گوشه ای از آن را در این مستند میتوان مشاهده کرد.
محل نصب : «مسجد کوفه»
تاریخ بهره برداری : ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
توضیحات : این ضریح مطهر با طراحی دکتر پرویز اسکندرپور خرمی ، مدیریت پروژه آقای مجتبی مروی و مرحوم مجید نخعی ، قلمزنی و ساخت سید مصطفی احمدی ، کتابت خط استاد محمد کاشانی ، منبت کار محمدعلی نوری ، میناکار آقای بدرالسماء و خاتم کار محمدحسن صلاح فر در ابعاد ۵/۱۰ × ۴و ارتفاع ۴/۶۵ از پاسنگ تا شرفه ساخته شده است.
@varesoon
عن الإمام الحسین علیه السلام:
اُوصِيكُم بِتَقوَى اللّه ِ فَإنَّ اللّه َ قَد ضَمِنَ لِمَنِ اتَّقاهُ أن يُحَوِّلَهُ عَمّا يَكرَهُ إلى مايُحِبُّ ويَرزُقَهُ مِن حَيثُ لايَحتَسِبُ؛
امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
شما را به تقواى الهى سفارش مى كنم ؛ زيرا خدا ضمانت داده كسى را كه تقواى الهى پيشه سازد، از آنچه ناخوش مى دارد، به آنچه خوش مى دارد انتقال دهد، و از جايى كه گمان نمى برد، روزى اش دهد .
تحف العقول: ص ۲۳۹
@varesoon_karbala
.
مرحوم آیت الله اراکی درباره شخصیت میرزا تقی خان امیرکبیر فرمود:
شبی خواب امیرکبیر را دیدم، جایگاهی متفاوت و رفیع داشت
پرسیدم چون شهیدی و مظلوم کشته شدی این مرتبت نصیبت گردید؟
با لبخند گفت: خیر
سؤال کردم چون چندین فرقه ضاله را نابود کردی؟
گفت: نه
با تعجب پرسیدم: پس راز این مقام چیست؟
جواب داد: هدیه مولایم حسین است!
گفتم: چطور؟
با اشک گفت: آنگاه که رگ دو دستم را در حمام فین کاشان زدند؛ چون خون از بدنم میرفت تشنگی بر من غلبه کرد سر چرخاندم تا بگویم قدری آبم دهید؛ ناگهان به خود گفتم میرزا تقی خان! 2 تا رگ بریدند این همه تشنگی! پس چه کشید پسر فاطمه؟ او که از سر تا به پایش زخم شمشیر و نیزه و تیر بود! از عطش حسین حیا کردم، لب به آب خواستن باز نکردم و اشک در دیدگانم جمع شد.
آن لحظه که صورتم بر خاک گذاشتند امام حسین آمد و گفت: به یاد تشنگی ما ادب کردی و اشک ریختی؛ آب ننوشیدی این هدیه ما در برزخ، باشد تا در قیامت جبران کنیم.
.
#سیدالشهدا (سلاماللهعلیه)
#آیت_الله_اراکی
#میرزا_تقی_خان_امیرکبیر
@varesoon
✨
🌼 عید قُربان یا عید الأضحی
✍ روز دهم ذیحجه که از عیدهای بزرگ مسلمانان به شمار میرود. بنابر روایات، در این روز خدای متعال به حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام فرمان داد تا فرزندش حضرت اسماعیل علیه السلام را قربانی کند. او اسماعیل را به قربانگاه برد، ولی حضرت جبرئیل علیه السلام همراه با «قوچی» نازل شد و ابراهیم الخلیل آن را به جای اسماعیل قربانی کرد.
سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین منا به یاد آن رخداد است. مسلمانانی که برای حج، به زیارت خانه خدا میروند، طبق شروطی وظیفه دارند در منا قربانی کنند.
عبادت در شب و روز عید قربان بسیار سفارش شده و احیای شب عید قربان به دعا، نماز و نیایش فضلیت فراوانی دارد. در روز عید قربان اعمالی مانند غسل، نماز عید قربان، قربانی کردن، زیارت حضرت امام حسین (ع) و خواندن دعای ندبه، مستحب است. بر اساس منابع دینی، روزه گرفتن در عید قربان مانند عید فطر حرام است.
🌼 عید قربان مبارک 🌼
@varesoon
#ذبح_عظيم
حضرت فضل بن شاذان گويد:
از حضرت امام رضا (عليه السّلام) چنين شنيدم:
آن زمان كه خداوند تبارك و تعالى به حضرت ابراهيم (عليه السّلام) امر فرمود: تا بجاى فرزندش اسماعيل، گوسفندى را كه خداوند فرستاده بود ذبح نمايد،
حضرت ابراهيم (عليه السّلام) در دل آرزو كرد: اى كاش فرزندش اسماعيل (عليه السّلام) را به دست خود ذبح مىكرد و دستور ذبح گوسفند بجاى ذبح فرزندش به او داده نشده بود، تا به اين وسيله احساس پدرى را كه عزيزترين فرزندش را به دست خود ذبح مى كند، داشته باشد و در نتيجه شايسته بالاترین درجات ثواب در صبر بر مصائب شود!
خداوند عزّ و جلّ نيز به او وحى فرمود:
اى ابراهيم! محبوبترين خلق من، نزد تو كيست؟
حضرت ابراهيم (علیه السلام) گفت: خدايا! مخلوقى خلق نكردهاى كه از حبيبت محمّد (صلى اللَّه عليه و آله) نزد من محبوبتر باشد.
خداوند به او وحى فرمود:
اى ابراهيم! آيا او را بيشتر دوست دارى يا خودت را؟
عرض کرد: او را بيشتر دوست دارم.
خداوند فرمود: آيا فرزند او را بيشتر دوست دارى، يا فرزند خودت را؟
عرض كرد: فرزند او را.
خداوند فرمود: آيا بريده شدن سر فرزند او از روى ظلم و ستم، به دست دشمنانش دل تو را بيشتر به درد مى آورد، يا بريدن سر فرزندت به دست خودت بخاطر اطاعت از فرمان من؟
عرض کرد: بريده شدن سر فرزند او به دست دشمنانش، دل مرا بيشتر به درد مى آورد.
خداوند فرمود: گروهى كه خود را از امّت حضرت محمّد (صلى اللَّه عليه و آله) مىدانند، فرزندش حسين (علیه السلام) را از روی ظلم و ستم، مانند گوسفند ذبح خواهند كرد، و با اين كار مستوجب خشم و غضب من خواهند گردید.
حضرت ابراهيم (عليه السّلام) بر اين مصیبت ناله و اندوه و جزع نمود، دلش به درد آمد و شروع به گريه كرد.
خداوند عزّ وجلّ هم به او چنين وحى فرمود:
*اى ابراهيم! به خاطر اين گریه و اندوه و جزع و فزعت بر امام حسين (علیه السلام) و شهادت او، ناراحتى و اندوهت بر اسماعيل را - در صورتى كه اگر او را ذبح مى كردى - پذيرفتم، و بالاترين درجات ثواب، در صبر بر مصیبتها را به تو خواهم داد.
و اين همان مطلبى است كه آيه *«وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ».
(و ما اسماعیل را در برابر قربانی بزرگی -از ذبح شدن- رهانیدیم) بدان اشاره دارد.
📗 بحار الأنوار ، مجلد ۱۲ ، صفحه ۱۲۴ .
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
سَهَرُ الْعُيُونِ بِذِكْرِ اللَّهِ فُرْصَةُ السُّعَدَاءِ وَ نُزْهَةُ الْأَوْلِيَاءِ
شب زنده داری و اشتغال به ذكر خدا، فرصت نیکبختان و تفرّجگاه اولیای خداست.
غررالحکم / حدیث ۷۳۸۴
@varesoon_najaf
شیخ مرتضی امامی ساروی (١٣٢١-١۴٢١ق)
فرزند شیخ محمد
شیخ مرتضی روز ١٣ رجب در محله چناربن ساری متولد شد درپی از دست دادن پدر در ٩ سالگی با مادر و دایی خود شیخ حسن رحمانی عازم نجف شد و تحصیلات خود را آغاز کرد ایشان از درس بسیاری از اساتید آنزمان بهره برد که تعدادی از این بزرگان که به ایشان اجازه داده اند عبارتند از میرزای نائینی، شیخ محمدکاظم شیرازی، اقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی وشیخ عبدالکریم حائری یزدی پس از کسب اجازه از اساتید خود تدریس خود را در مدرسه هندی اغاز نمود در پی فوت مادر بنا به وصیت ایشان در ۴٠ سالگی به ساری بازگشت و در منصب امام جمعه جلسه درس برپا نمود.
ویژگی بارز ایشان سفره داری و گره گشایی از روحانیون و مردم بوده و روضه روز پنجشنبه و افطار ماه رمضان از سنن نیک ایشان بود.
شیخ مرتضی متولی مدرسه سلیمان خان بودند و شاگردان فاضلی چون شیخ محمد خلیلی ،شیخ رضا حسین زاده و شیخ محمدرضا علیپور... تربیت یافته ایشان می باشند.
مهندس محمود پسر ایشان در سال۶٠ش در تنگه چزابه به شهادت رسیدند.
ایشان در ١٣ رجب وفات نمود و در آرامگاه ساری مدفون شد.
@varesoon_mazandaran
#پنج_گنج
✍ حضرت امام باقر (علیهالسلام) خطاب به جابر بن یزید جعفی میفرمایند :
👌 ای جابر ! تو را به پنج چیز وصیت میکنم :
⇦ اگر مورد ستم قرار گرفتی ، ستم نکن .
⇦ اگر به تو خیانت کردند ، تو خیانت نکن .
⇦ اگر تو را تکذیب کردند ، خشم نگیر .
⇦ اگر تو را ستایش کردند ، دلخوش نشو .
⇦ و اگر تو را سرزنش کردند ، دلگیر مشو .
بلکه درباره آنچه گفتند ، فکر کن !
👌 اگر دیدی آنچه میگویند راست است ، خود را اصلاح کن . و اگر دیدی درست نیست ، پس بدان که خود را مدیون تو کردند و برای جبران این دین ، از ثوابهای او به تو میدهند و از گناهان تو کم کرده ، در نامه اعمال او قرار میدهند .
📚 بحار الأنوار ، ج ۷۵ ، ص ۱۶۲ .
☀️ @varesoon