عن الحسین بن علیّ عن علیّ بن أبی طالب علیهما السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: بادِروا إلی رِیاضِ الجَنَّةِ. قالوا: و ما رِیاضُ الجَنَّةِ؟ قالَ: حَلَقُ الذِّکرِ.
از امام حسین، از امام امیرالمومنین علی (علیهما السلام):
پیامبر خدا فرمودند:
«بشتابید به سوی باغهای بهشت»
گفتند: باغهای بهشت چیست؟
فرمود: «حلقههای ذکر».
الأمالی للصدوق: ص ۴۴۴ ح ۵۹۲ و بحار الأنوار: ج ۹۳ ص ۱۵۶ ح ۲۰
@varesoon_karbala
فرزند مرحوم علامه امینی، مرحوم حجتالاسلام محمدهادی امینی میگوید: در آخرین روزهای عمر پدرم از ایشان سؤال کردند که شما چه آرزویی به دل دارید؟
ایشان در جواب فرمودند:
من فقط یک آرزو در دنیا دارم، و آن این که خداوند به من یک عمر طولانی بدهد و من در این آخر عمر از همه کنار گرفته، در گوشه بیابانی چادر بزنم و آن جا ساکن شوم و تا آخر عمرم بر مظلومیت علی (علیه السلام) گریه کنم.
.
🌹 جهت سلامتی و تعجیل در فرج مولانا حضرت بقیةاللهالاعظم روحیوارواحالعالمینلترابمقدمهالفداء صلواتی قرائت بفرمایید 🌹
.
#علامه_امینی
#شب_نوزدهم_ماه_رمضان
#ماه_رمضان
#امیرالمومنین
#حضرت_علی (علیه السلام)
@varesoon
#شب_قدر
⭕️ (آثار و پاداش احیاء در شبهای قدر)
1️⃣ برطرف شدن عذاب:
🔹عنِ النَّبِيِّ الأعظم صلّی الله علیه وآله أَنَّهُ قَالَ: مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْقَدْرِ حُوِّلَ عَنْهُ الْعَذَابُ إلَى السَّنَةِ الْقَابِلَةِ.
🔸 حضرت رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: هرکس در شب قدر احیا بگیرد، تا سال بعد عذاب از او برداشته میشود(۱).
2️⃣ آمرزش گناهان:
🔹عنِ الْحَسَنِ بْنِ الْعَبَّاسِ بْنِ الْجَرِيشِ الرَّازِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا علیه السلام عَنْ آبَائِهِ عَنِ الْبَاقِرِ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ علیهم السلام قَالَ:
مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْقَدْرِ غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَوْ كَانَتْ ذُنُوبُهُ عَدَدَ نُجُومِ السَّمَاءِ وَ مَثَاقِيلِ الْجِبَالِ وَ مَكَايِيلِ الْبِحَارِ.
🔸 حضرت جوادالائمه علیه السلام از پدران گرامیشان از حضرت باقر علیه السلام نقل میکنند که فرمودند: هرکس شب قدر را احیا بگیرد، گناهانش آمرزیده میشود، هرچند تعداد آنها به تعداد ستارگان آسمان، به وزن کوهها و به مقدار پیمانههای آب از دریا باشد(۲).
🔹قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله:
مَنْ قَامَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَاناً وَ احْتِسَاباً غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ.
🔸 حضرت رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: هركس از روى ايمان و براى رضاى خدا شب قدر را شب زنده دارى و عبادت كند، خداوند خطاهاى گذشتهاش را مىآمرزد(۳).
🔹عنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهأَنَّهُ قَالَ: مَنْ وَافَقَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فَقَامَهَا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّر.
🔸حضرت امام باقر علیه السلام فرمودند: هرکس شب قدر را درک کرد و در آن شب (به عبادت) برخیزد، خداوند گناهان گذشته و آیندهاش را میآمرزد(۴).
🔹قالَ الإمام مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ علیه السلام:
مَنِ اغْتَسَلَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ أَحْيَاهَا إِلَى طُلُوعِ الْفَجْرِ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ.
🔸حضرت امام کاظم علیه السلام فرمودند: هركس شب قدر غسل كند و تا طلوع سپيده، شب زنده دارى كند، از گناهان خود بيرون مىرود(۵).
3️⃣ قرب الهی:
🔹عنِ النَّبِيِّ الأعظم صلّی الله علیه وآله قَالَ: قَالَ مُوسَى: إلَهِي أُرِيدُ قُرْبَكَ، قَالَ: قُرْبِي لِمَنِ اسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ.
🔸 حضرت رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: موسی به خداوند عرض کرد: خدای من، قرب تو را میخواهم، فرمود: قرب من برای کسی است که شب قدر بیدار باشد(۶).
📜 منابع
۱- بحارالأنوار، ج۹۸، ص۱۴۵ .
۲- بحارالأنوار، ج۹۸، ص۱۶۸ .
۳- روضة الواعظين، ج۲، ص۳۴۹ .
۴- بحارالأنوار، ج۹۷، ص۹ .
۵- روضة الواعظين، ج۲، ص۳۴۸ .
۶- بحارالأنوار، ج۹۸، ص۱۴۵ .
@varesoon
.
ساده زیستی طلّاب در قدیم
حجت الاسلام والمسلمین شیخ عباس اخوان
یک ماجرایی هم از دورهی طلبگی قبل از ما بگویم. الآن دورهی طلبگی سلطنت است.
یکی از علمای نجف اشرف به منزل ما آمد، خیلی واقعاً صمیمی بودیم. گرسنه بود.
گفت: در منزل نانی هست؟ من میدانستم این میگوید: نان هست، منظور او نان است؛ نه اینکه نان بگوید و بعد از داخل آن چلو کباب دربیاید. آمدم دیدم در یخچال نان وجود دارد، بعد دیدم پنیر هم است. پنیر هم کنار آن گذاشتم، دیدم بله مغز گردو هم است. این را گذاشتم، دیدم سبزی هم است. وقتی این را جلوی او گذاشتم.
گفت: عجب! سلطنتی شد.
گفتم چطور؟
گفت: ما وقتی نجف بودیم، نوعاً غذای ما نان بود. دیگر به غیر از نان نبود. اگر یک موقعی پنیر هم کنار آن میآمد، میگفتیم: اعیانی شد. اگر سبزی هم کنار میآمد، میگفتیم: سلطنتی شد.
گفت: ما وقتی به ایران آمدیم، ما قم را دیدم -تازه قم دورهی ما را میگفت- ما گفتیم: اینجا بساط درس نیست، اینجا بساط سلطنت است. آنها اینطور درس میخواندند.
@varesoon
.
#دعای روز ١٩ ماه مبارک رمضان
اللهمّ وفّر فیهِ حَظّي من بَرَکاتِهِ ،
و سَهّلْ سَبیلي الی خَیراتِهِ ،
و لا تَحرِمني قَبولَ حَسَناتِهِ ،
یا هادیاً الی الحَقّ المُبین .
ترجمه
خدایا زیاد بگردان در آن بهره مرا از برکاتش وآسان کن راه مرا به سوی خیرهایش ومحروم نکن ما را از پذیرفتن نیکیهایش ای راهنمای به سوی حـق آشکار .
💫 @varesoon
قال امیرالمومنین علیه السلام:
صَنَائِعُ الْمَعْرُوفِ تُدِرُّ النَّعْمَاءَ وَ تَدْفَعُ الْبَلَاءَ
احسان و نیکوکاری، موجب ریزش نعمت و دفع کننده بلاست.
غررالحکم / حدیث ۸۸۲۶
@varesoon_najaf
#چهارده_توصیه
📗علامه حسنزاده آملی (ره) در کتاب "لقاء الله" چهارده توصیه به علاقهمندان سلوک توحیدی بیان میکند :
1.قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن
"هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند".
2. دائم الوضو بودن
"اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن".
3. قلت طعام:
"اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است".
4 قلت کلام
"رسول خدا (ص) فرمود: "جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد".
5 .محاسبه نفس
امام کاظم(ع): "کسى که هر روز به محاسبة نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند".
6. مراقبه
"بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطة او خارج شود.
7. رعایت ادب در محضر خداوند
"امام جواد(ع) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید".
8.عزلت
"معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلایى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنیا و شیطان هوا و هوس منقطع میگردد.
9. تهجد
دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است:
وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، 79). و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند(ذاریات، 15-19)
10. تفکر
الَّذینَ یَذْكُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَكَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، 191)
11. دائم الذکر بودن
هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی.
12. ریاضت علمی و عملی
"ریاضت، در دو راه علم و عمل، و تنها بر طبق نهج شریعت محمدى. از غیر این راه جز بعد و دورى حاصل ناید".
13. همت عالی
"همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی و الا هوای خود را عبادت کردهای".
14. توبه از کارهای بد و خوب
"استادم آیتالله الهی طباطبائی فرمود: "توبة حقیقى آن است که از خیر و شرت انابه کنى". من اندکى اندیشیدم و سپس گفتم: اما توبه از شر، حاجتى به بیان ندارد، و لیکن توبه از خیر چیست؟. فرمود: آنچه که ما، آن را خیر میپنداریم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقیقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهیم، در خواهیم یافت که همگى ناقص و غیر کاملند پس بر شخص بینا، واجب است که از این اعمال ناقص نیز توبه کند و قصد نماید که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جای آورد.
🍏 صلوات بر محمد وآل محمد
🌷أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج🌤
@varesoon