پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 امضاء #تفاهم_نامه همکاری بین جامعه الزهرا و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی 🆔 @vasael_ir
🔸 #تفاهم_نامه همکاری بین جامعه الزهرا و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امضاء شد
🔹با عنایت به اهمیت بررسی علمی مشکلات و رفع نیازهای موجود از طریق بهره گیری از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی، این تفاهم نامه بین حوزه علمیه جامعه الزهرا قم به نمایندگی حجه الاسلام و المسلمین سید محمود مدنی که در این تفاهم نامه جامعه نامیده می شود از یک طرف، و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نمایندگی حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لکزایی که در این تفاهم نامه پژوهشگاه نامیده می شود، از طرف دیگر منعقد می گردد.
ماده۱) موضوع همکاری
همکاری دو مجموعه در زمینه های علمی، پژوهشی و آموزشی.
ماده ۲) محورهای همکاری
🔹معرفی نیازها و اولویت های آموزشی و پژوهشی به یکدیگر در موضوعات مرتبط با فعالیت دو طرف و همکاری در اجرای مشترک آنها؛
🔹 اجرای مشترک طرح های تحقیقاتی، تألیف یا ترجمه کتب (درسی و غیر درسی) و مشارکت در تأمین محتوای مجلات و نشریات علمی -تخصصی دو طرف؛
🔹 ارائه مشاوره های علمی- پژوهشی در زمینه های مرتبط؛
🔹 حمایت و پشتیبانی از پایان نامه های مقاطع سطح ۳ یا کارشناسی ارشد و سطح ۴ یا دکتری در زمینه های مرتبط با فعالیت طرفین؛ ..
🔹برگزاری همایش ها، نشست های علمی، دوره های آموزشی و نیز کارگاه های تخصصی مرتبط؛.
🔹تقویت کرسی های نقد و نظریه پردازی و مناظره در موضوعات مرتبط با اتخاذ راهکارها و سیاست های تشویقی؛
🔹 برقراری ارتباط با مؤسسات و مجامع مرتبط داخلی و بین المللی و نیز دانشگاه های داخل و خارج از کشور در زمینه های مرتبط؛
🔹 همکاری در زمینه نشر مشترک کتاب، نشریات، ویژه نامه های علمی و همکاری در زمینه انتشار دیجیتال آثار؛..
🔹 بررسی، ارائه نظر، اجرای طرح ها و برنامه های علمی و مطالعاتی مورد درخواست طرفین؛
🔹 ایجاد زمینه دستیابی دو مجموعه به کتاب ها، مقالات و اسناد علمی مورد نیاز (منابع کتابخانه ای و امکان بازدید از کتابخانه های طرفین؛
🔹سایر زمینه هایی که از نظر طرفین تفاهم نامه می تواند در ارتقاء سطح علمی - پژوهشی طرفين مؤثر باشد
ماده۳) اجرای تفاهم نامه
🔹به منظور اجرای بهینه تعهدات و محورهای اشاره شده در این تفاهم نامه، کمیته مشترکی از نمایندگان جامعه و پژوهشگاه تشکیل می گردد که در خصوص اجرایی نمودن هر یک از موارد تصمیم گیری نموده تا پس از موافقت نهائی طرفین تفاهم نامه به مرحله اجرا درآید. نمایندگان یاد شده
پس از انعقاد تفاهم نامه به طرفین معرفی می شوند.
🔹مبادله تفاهم نامه هیچ گونه تعهد مالی برای طرفین ایجاد نمی کند و برای تحقق هر یک از فعالیت های مندرج در ماده ۲ پس از توافق طرفین در قالب قرارداد جداگانه ای قابل اجرا خواهد بود.
🔹 تأمین و پرداخت هزینه اجرایی هر فعالیت علمی بر عهده درخواست کننده بوده و در مورد فعالیت های مشترک، بر اساس میزان همکاری طرفین خواهد بود و تمام در قرارداد منظور خواهد شد.
ماده۴) مدت تفاهم نامه
🔹اعتبار این تفاهم نامه دو سال تعیین می شود که با موافقت طرفین تمدید خواهد شد.
🆔 @vasael_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم| شبکههای مجازی، می تواند سلاحی باشد برای استقلال کشور
🔸آیت الله مجاهد سید یاسین، امام جمعه بغداد
🆔 @vasael_ir
🔸چرا حوزه علمیه، رکن اصلی حکومت است؟
➕ پاسخ آیت الله شب زنده دار
🆔 @vasael_ir
🔸منافع خصوصی دولتها #کارآمدی_نظام را تحت الشعاع قرار میدهد
در نشست «کارآمدی نظام مبتنی بر ولایت فقیه» مطرح شد؛بخش اول
🔹چهارمین نشست از دوره دانش افزایی اساتید علوم عقلی و فقه و اصول و مبلغان دینی حوزه علمیه خراسان در آستانه چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با عنوان «کارآمدی نظام مبتنی بر ولایت فقیه» در محل مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد.
🔹دکتر مسعود #معینی_پور: آرمانهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف مبانی ویژهای دارد و در عین حال هر حکومتی برآمده از هر آرمانی اعم از اینکه در ادبیات مشهور جهان این آرمان اسلامی باشد و بر حاکمیت خدا تأکید داشته باشد.
🔹برای امر حکومت از ولایت تا ولایت فقیه در دوران غیبت و یا حکومت، حکومت انسان با مدل لیبرالیستی و یا سوسیالیستی و مارکسیستی و کمونیستی باشد، هر کدام از این مدلها با یکسری بحرانهایی مواجه هستند.
🌐 vasael.ir/0003I3
🆔 @vasael_ir
🔸امام على عليه السلام :
🔹 الْإِنْصَافُ يَرْفَعُ الْخِلَافَ وَ يُوجِبُ الِائْتِلَاف
🔹انصاف، اختلافات را از بين مى برد و موجب الفت و همبستگى مى شود.
🔹تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص394 ، ح9116
🆔 @vasael_ir
🔸کرسی ترویجی، عرضه و نقد ایده علمی عنوان"روششناسی اخلاق کاربردی: معرفی و نقد قیاسگرایی (نظریهگرایی اخلاقی)" برگزار می شود
🔹کرسی ترویجی، عرضه و نقد ایده علمی عنوان"روششناسی اخلاق کاربردی: معرفی و نقد قیاسگرایی (نظریهگرایی اخلاقی) توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت در روز یکشنبه 1397/11/14 در ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج) برگزار می گردد.
🔹حضور در جلسه شامل کسانی می شود که تا تاریخ 1397/11/13 ساعت 12 ثبت نام کرده باشند.
🔹جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نشانی www.isca.ac.ir مراجعه نمایید.
🆔 @vasael_ir
🔸 #نشست_علمی، با عنوان "#سبک_زندگی در تفسیر اجتماعی: مبانی استخراج نظریات سبک زندگی از تفسیر اجتهادی جامع" توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در تاریخ 1397/11/14 (یکشنبه)، ساعت 10 الی 12 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به آدرس: قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برگزار می گردد.
🔹جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نشانی www.isca.ac.ir مراجعه نمایید.
🆔 @vasael_ir
اثبات ولایت فقیه.mp3
2.5M
🔈 #صوت| تبیین و اثبات ولایت فقیه توسط #علامه_طباطبائی، قبل از این که نامی از نهضت #امام (ره) و انقلاب اسلامی مطرح شده باشد
🔸 آیت الله #مصباح_یزدی
🆔 @vasael_ir
🔸انقلاب اسلامی بستر رشد و توسعه معرفت دینی را پدید آورد
🔹نشست «توسعه معرفت دینی و منطق فهم دین در پرتو انقلاب اسلامی» توسط گروه سیاست و با همکاری گروه منطق فهم دین پژوهشگاه، در راستای همایش «نقش انقلاب اسلامی در تأسیس و توسعه علوم انسانی» برگزار شد.
🔹# حجت_الاسلام_حمیدرضا_شاکرین: انقلاب اسلامی معلول بخشی از توسعه در حوزه معرفت دینی است، معرفت دینی و اندیشه حضرت امام(ره) و علامه طباطبایی و شهی صدر و… یک انقلاب در حوزه اندیشه اسلامی و معرفت دینی شکل دادند که نظریه ولایت فقیه و بحثهای اجتماعی اسلام زمینهساز پدیداری انقلاب اسلامی شد همینطور انقلاب اسلامی بستر رشد و توسعه معرفت دینی را پدید آورد که قطعا اگر انقلاب نبود چنین رشد و توسعه را شاهد نبودیم.
🔹اشکالی که دگراندیشان و معارضان مطرح میکنند این است که انقلاب اسلامی و حکومت شکل یافته که از دامن این انقلاب است مخالف و معارض اندیشههای مخالف خود است، با پدید آوردن یک فضای محافظهکاری اجازه طرح و بحث اندیشههای مخالف خود را نمیدهد و به سرکوب دگراندیشان خواهد پرداخت که اتفاقا انقلاب اسلامی تجربه عملی خوبی بود و در عمل خلاف این ادعا را ثابت کرد.
🌐 yon.ir/BBJjZ
🆔 @vasael_ir
🔸 فقه جنسیت
🔹حجت الاسلام والمسلمین #بستان، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
🔹 در جلسه گذشته بیان گردید که چهار دسته روایت در زمینه ازدواج دختر وجود دارد که دسته اول بر استقلال دختر در انتخاب همسر تصریح داشت.
🔹 دسته دوم روایات که از جمله آن میتوان به صحیحه منصور بن حازم اشاره کرد بیان میکند که دختر باید راضی به ازدواج باشد و به علت عبارت(لاتنکح الا بامرها) این چنین برداشت میشود که رضایت دختر، شرط صحت ازدواج است.
🔹 اما دسته سوم روایات اذن پدر را شرط صحت عقد بیان کرده است. روایت صحیحه ابن مریم و ابن ابی یعفور تصریح کردهاند که اذن پدر شرط صحت عقد است.
🔹 دسته چهارم روایات به پدر در زمینه ازدواج دختر استقلال کامل میدهد و تصریح میکند پدر برای ازدواج دختر نیازی به نظرخواهی از دختر خود ندارد حتی صحیحه حلبی از امام صادق(ع) بیان میکند حتی اگر دختر کراهت داشته باشد پدر در شوهر دادن او مجاز است.
🆔 @vasael_ir
🔸 تبیین موضوع فقه نظام با استناد به ادلّه شرعی
🔹سی و پنجمین جلسه از کرسیهای آزاداندیشی ترویجی پژوهشگاه فقه نظام با موضوع تبیین موضوع فقه نظام، یکشنبه هفتم بهمنماه 1397 در تالار اجتماعات پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد.
🔹حجتالسلام نصیرالله حسن لو: علمای اصول بر این باورند که موضوع حکم، متعلّقِ متعلق حکم است چون متعلق حکم همواره فعل مکلّف است و آنچه فعل مکلّف به آن تعقلّق میگیرد موضوع حکم است.
🔹موضوع در حکم یا فاعل یا مفعول یا آلت یا زمان و یا مکان فعل است و بحث ما در اینجا هیچیک از این پنج مورد نیست بلکه بحث ما موضوع دانش فقه نظام به عنوان یک علم مستقل هست و لذا این خلط باید مورد توجه قرار بگیرد که اتفاق نیفتد.
🔹موضوع فقه نظام، مکلّف کلان اجتماعی است و همه مسائل آن حول این موضوع طرح میشود اما برای اینکه مکلّف کلان روشن شود ما باید قبلاً مکلّف خرد را روشن کنیم.
🌐 vasael.ir/0003IA
🆔 @vasael_ir
🔸امام حسين عليه السلام :
🔹مَن أَحجَمَ عَنِ الرَّىِ وَعَيِيَت بِهِ الحِيَلُ كانَ الرِّفقَ مِفتاحُهُ؛
🔹هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
📚بحارالأنوار، ج75، ص128
🆔 @vasael_ir
🔸همایش «انقلاب اسلامی و تحول فقه» برگزار میشود
حجتالاسلام و المسلمین عادل محسنی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) و دبیر مجمع مدیران مدارس حوزههای علمیه استان تهران :
🔹توجه به فقه سیاسی، ایجاد فصلبندی مستقل برای آن و شناساندن زوایای ناشناخته آن یکی از تحولاتی است که بهواسطه جریان انقلاب شکل گرفت.
🔹توسعه فقههای مضاف: فقه عمران و شهرسازی، فقه تربیت، فقه غذا و... یکی دیگر از این اثرگذاریهاست، این در حالی است که پیش از انقلاب توجه چندانی به این مسائل نمیشد اما پس از پیروزی انقلاب این موضوعات بیشتر مورد بحث و گفتمان قرار گرفت.
🔹شکلگیری فلسفه فقه و اصول، روششناسی فقه، رشد فقه مُقارن، دستاوردهای دیگر انقلاب در عرصه حوزههای علمیه است. غرب پیوسته بهدنبال آنتیانقلابی برای از بین بردن فقه سیاسی شیعه بوده که در این راستا وهابیت تلاشهای بسیاری کرد و حتی گروهکی با عنوان داعش شکل گرفته شد.
🔹همایش انقلاب اسلامی و تحول فقه بهعنوان سرآغازی برای برگزاری سلسلههمایشهای مختلف حوزه در این زمینه روز پنجشنبه یازدهم بهمن از ساعت 7:45 صبح الی 11:45 با سخنرانی آیتالله علیاکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مسجد حوزه علمیه امام حسین(ع) کار خود را آغاز میکند.
🔹این همایش در ۴ موضوع مهم: ۱- نگاهی به ابعاد و انواع تحولات فقه ۲ـ تأسیس و توسعه فلسفه اصول فقه ۳ـ تأسیس و توسعه فقه الاقتصاد و ۴ـ تحول روششناسی فقه با حضور جمع زیادی از اساتید حوزه استان تهران و قم برگزار میشود و شرکت در این مراسم برای عموم علاقهمندان آزاد است.
🆔 @vasael_ir
🔸برگزاری نشست علمی با موضوع « تصمیم گیری اخلاقی در مدیریت و سازمان»
🔹پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، در ادامه سلسله نشست های علمی خود، نشست علمی «تصمیم گیری اخلاقی در مدیریت و سازمان» را در روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷ برگزار خواهد کرد.
🔹مکان برگزاری: قم- خیابان معلم - پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔹جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نشانی www.isca.ac.ir مراجعه نمایید.
🆔 @vasael_ir