پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 آغاز برگزاری #درس_گفتارهای_رمضانی 🔹 فقه ارتباطات؛ حجت الاسلام و المسلمین #اسلامی_تنها 🆔 @vasael_
🔸نخستین جلسه فقه ارتباطات برگزار شد
🔹نخستین جلسه درس گفتار فقه ارتباطات از سلسله درس گفتارهای رمضانی پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل پیش از ظهر امروز در سالن جلسات خبرگزاری رسا برگزار شد.
🔹حجت الاسلام اصغر اسلامی تنها: واژه «ارتباطات» را به غلط معادل واژه «Communication» قرار داده اند. ارتباطات یک واژه عربی است اما با این وجود خود عرب زبانها در معادل سازی این واژه لاتین از واژه «الاتصال» استفاده میکنند که به لحاظ مفهومی به معادل لاتین آن بسیار نزدیک تر است.
🔹علمی به عنوان ارتباطات اسلامی وجود ندارد، بنابراین ما در زمینه علم ارتباطات ناگزیر هستیم که ابتدا دیدگاه غرب را مورد بررسی قرار دهیم چراکه آنها به شکل مبسوطی به این علم پرداخته اند و در دهههای اخیر نقد و بررسی بسیاری در این حوزه صورت گرفته است. این امر نشان از اهمیت مسأله نزد اندیشمندان و صاحبنظران غربی دارد.
🌐 yon.ir/oxTv4
🆔 @vasael_ir
🔸آرایش جنگی دشمن در قالب دو جلد کتاب برای دختران
🔹دشمن خیلی وقت است آرایش جنگی گرفته و در میدان مبارزه با ما از هیچ عرصه و زمینهای غفلت نکرده است. در عرصه فرهنگ سربازانش را خیلی آرام و بی سر و صدا وارد زمین ما میکند و تخریب افکار و تغییر سبک زندگی را پیش میبرد. کتاب به لحاظ نقشی که در شکلگیری تفکر و بینش انسان دارد، میتواند بستر خوبی برای پیاده نظام دشمن باشد. با یک کتاب میتوان نگاهها را تغییر داد و زندگی را در مسیری دیگر انداخت. به خصوص اگر قرار باشد با کتاب، الگو بسازند.
🔹در خیل کتابهای مضری که در بازار نشر ایران به وفور یافت میشود، انتشار دو عنوان کتاب تازه زنگ خطر را محکمتر به صدا در آورده است. دو کتابی که میخواهد برای دختران و پسران ایرانی الگوی زندگی معرفی کند!
🔹دیدن و خواندن کتابهای «داستانهای خوب برای دختران بلندپرواز» و «داستانهای خوب برای پسران بلندپرواز» ظن و گمانی که خوشبینانه به «غفلت» وزارت فرهنگ و ارشاد ختم میشود را کمرنگ میکند. انگار کار از غفلت گذشته و تسامح و تعمدی در کار است.
🌐 vasael.ir/0003Qv
🆔 @vasael_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم| نخستین جلسه #درس_گفتارهای_رمضانی
🔹 فقه ارتباطات؛ حجت الاسلام و المسلمین #اسلامی_تنها
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص) :
🔹مَن صامَ شَهرَ رَمَضانَ فَحَفِظَ فَرجَهُ ولِسانَهُ وكَفَّ أذاهُ عَنِ النّاسِ، غَفَرَ اللّهُ لَهُ ذُنوبَهُ ما تَقَدَّمَ مِنها وما تَأَخَّرَ، وأعتَقَهُ مِنَ النّار، وأحَلَّهُ دارَ القَرارِ، وقَبِلَ شَفاعَتَهُ في عَدَدِ رَملِ عالِجٍ مِن مُذنِبي أهلِ التَّوحيدِ .
🔹هر كس ماه رمضان را روزه بدارد و پاك دامنى ورزد و زبانش را حفظ كند و آزارش را به مردم نرساند، خداوند گناهان گذشته و آينده او را مىآمرزد و از آتش آزادش مىكند و در سراى ابدى جايش مىدهد و شفاعت او را درباره موحّدان گنهكار به تعداد كوه هاى به هم پيوسته، مى پذيرد .
📚 الأمالي للصدوق ص ۷۱ / ۳۸
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | روششناسی #فقه_حکومتی در سپهر اندیشه فقهی سیاسی امام خمینی
🔹کاوش در حوزه فقه سیاسی و حکومتی، کاوش گر را با دو چشم انداز از نو آوری و تولید علم در حوزه ی علم فقه مواجه می سازد:
الف) ابداع و نو آوری در مسائل فقه و ارايه نظریات بدیع در حل مسائل جدید د. عرصه زندگی فردی و اجتماعی
ب) نو آوری در روش شناسی و پول نگاه به مسائل فقهی
🔹این مقاله حاکی از آن بود که هرگونه ابداع و نو آوری در مسائل فقه نخست مبتنی بر نو آوری د. حوزه روش شناسی است. از این منظر فهم اجتهادی فقهای معاصر به ویژه امام خمینی (ره) از شریعت موجب گذار از فقه فردی به فقه سیاسی و فقه حکومتی گردیده است. این گذار نخست با تحول در ساحت روش اتفاق افتاد، به طوری که منجر به شکل گیری فقه حکومتی در جمهوری اسلامی گردید.
🌐 vasael.ir/0003QQ
🆔 @vasael_ir
🔸چرایی الزام به فراگیری زبان عربی در قانون اساسی
بازخوانی مشروح مذاکرات قانون اساسی/ جلسه ۲۲ و ۲۳ (بخش اول)
🔹لزوم فراگیری زبان عربی را میتوان جزء واجبات تبعی برشمرد؛ همانند وجوب طهارت برای نماز که واجبی تبعی و به تبع وجوب نماز است؛ و الا در نفس امر، وجوبی در کار نیست.
🔹بر این اساس همانطور که اگر نماز واجبی بر عهده مکلف نباشد وجوبی هم بر وضو مترتب نمیشود، چنانچه لزوم فراگیری قرآن و معارف اسلامی در کار نباشد، الزامی هم به فراگیری زبان عربی وجود نخواهد داشت. به همین سبب بوده است که فراگیری زبان عربی در قانون اساسی الزامی دانسته شده است.
🌐 vasael.ir/0003QQ
🆔 @vasael_ir
🔸نزول قرآن، مسیر جدیدی در اندیشه اجتماعی انسان
حجت الاسلام #پارسانیا:
🔹شاید کمتر کتابی مانند قرآن تأثیر اجتماعی داشته است. قرآن مؤسس یک نقطه عطف تاریخی است و فرهنگ و تمدنی را در حاشیه و ذیل خودش شکل داده است.
🔹ضمن اینکه نزول قرآن، جریانی است که در مدت بیست و سه سال حیات پیامبر اتفاق افتاده، بعد از آن هم با مرجعیتی که پیدا کرده دائماً در تکوین جریانهایی که وجود داشته اند تأثیرگذار بوده است. لذا برای اینکه اندیشیه اجتماعی مسلمین را بررسی کنیم، ضمن اینکه مستقیماً سراغ متن و آن حوادثی که بوده و مطالبی که قرآن دارد، میرویم؛ میتوانیم سراغ قرائتها و تفسیرهایی هم که از قرآن شده برویم.
🔹یعنی نمیتوانید در تاریخ اسلام اندیشهای را پیدا کنیم که یک استناد قرآنی برای خودش نداشته باشد و در ذیل تفسیری از قرآن قرار نگیرد. هرچند که خیلی از آنها در حقیقت تحریف و تفسیر به رأی بوده اند اما مرجعیت قرآن آنها را مجبور به چنین کاری می کرده که خود نشان از حضور و تأثیر گذاری قرآن در تاریخ اسلام و فرهنگ عمومی است.
🔹حتی اگر دیدگاه قرآنی و عملکرد قرآنی نداشتند نمیتوانستند در تقابل آشکار با قرآن باشد بلکه حتی تقابلشان هم باید با پوشش قرآنی صورت می گرفته. به هرحال اگر از سکهای نسخه تقلبی زده میشود به معنای اعتبار آن سکه است.
🌐 vasael.ir/0003Qx
🆔 @vasael_ir
Webp.net-gifmaker.gif
4.88M
📸 #گزارش_تصویری| نشست فقه ارتباطات
🆔 @vasael_ir
🔸تشابه جنسیت؛ یک مغالطه بزرگ
🔹برخی افراد اعتبار انسانیت که مشترک بین زن و مرد است را در کنار و همعرض دایره تفاوت میان آنها طرح کرده و با تعریف رابطه عموم و خصوص من وجه بین این دو مقوله، اشتراکات را برجسته نموده و به اینصورت مسأله برابری را مدعی هستند.
🔹حال آنکه این یک مغالطه است. زیرا رابطه عموم و خصوص من وجه وقتی در بحث جا پیدا میکند که بحث میان اعضای همعرض مجموعه ها باشد؛ حال آنکه انسانیت اعم از جنسیت است و میان «انسانیت» و «جنسیت»، رابطه طولی کلی و جزئی برقرار است.
🔹از این رو وقتی غایتمدار این رابطه طولی دنبال شود، نقش زن و مرد در دو مدار متمایز تعریف شده، هرگونه اشتراکی در رأس این مدار تحت عنوان شاخصههای انسانیت، صرفاً پشتیبانی در تعریف دایره خاص نقشها و حکمتهای فرعی است و نه بنیانگذار برابری میان زن و مرد و لذا هریک از جنسیتها در دایره تکالیف شأنی خود، مأمور بهعبادت هستند؛
🌐 vasael.ir/0003Qy
🆔 @vasael_ir
🔸نشانهها و علائم بیشفعالی چیست؟
حجت الاسلام #تراشیون در دوره تربیت کودک:
🔹بیشفعالی اختلال روانی است که فرد دچار عدم تمرکز و توجه به همراه رفتارهای تکانشی میشود. براساس آمارها ۱۲ تا ۱۷ درصد کودکان دچار بیشفعالی هستند. البته این آمار قبلاً کمتر بوده ولی در چند سال گذشته افزایش داشته است. تقریبا پسران دو برابر دختران دچار بیشفعالی هستند.
🔹علت و ریشه دقیقی برای بیشفعالی وجود ندارد، درباره دلایل بیشفعالی احتمالات مختلفی داده میشود که شامل مواردی مانند وراثت، دوران بارداری پرمخاطره، تغذیه نامناسب دوران بارداری، بالا بودن سرب خون، مصرف مشروبات الکلی، استفاده زیاد از رسانههای تصویری مانند موبایل، تغذیه نامناسب کودک، کشیدن سیگار و… میشود.
🌐 vasael.ir/0003Qz
🆔 @vasael_ir
🔸امام صادق علیه السلام :
🔹إنَّ أبوابَ السَّماءِ تُفَتَّحُ في رَمَضانَ ، وتُصَفَّدُ الشَّياطينُ ، وتُقبَلُ أعمالُ المُؤمِنينَ؛ نِعمَ الشَّهرُ رَمَضانُ؛كانَ يُسَمّى عَلى عَهدِ رَسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله: المَرزوقَ.
🔹در [ماه] رمضان، درهاى آسمان گشوده مىشوند، شياطين به بند كشيده مىشوند و اعمال مؤمنان پذيرفته مىشود. رمضان، خوب ماهى است! در روزگار پيامبر خدا به ماه رمضان، «مرزوق (روزى يافته)» مىگفتند .
📚 الكافي ج ۴ص ۱۵۷ ح ۲
🆔 @vasael_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | وظایف طلبگی
🔸 ۷ وظیفه طلبههای حوزهی علمیه در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار طلاب. ۹۸/۲/۱۸
🆔 @vasael_ir
Webp.net-gifmaker (1).gif
3.54M
📸 #گزارش_تصویری| نشست فقه زنان و خانواده
🆔 @vasael_ir
🔸کارآمدی در آموزههای نهج البلاغه
🔹مفهوم کارآمدی و کارایی از مفاهیم مهم و جدید در عرصههای علومی مانند سیاست، مدیریت و اقتصاد است. این مفاهیم در علم مدیریت از پیشینه قدیمیتری برخوردارند.
🔹در علم مدیریت، کارآمدی در گرو کسب هدفهای تعیین شده و رضایت خاطر کسانی است که در راه رسیدن به اهداف نقش دارند. اما کارایی در به کارگیری و تخصیص منابع تولید، برای استفاده از منابع تولید و صرف حداقل هزینه و کم ترین ضایعات برای هر میزان تولید است.
🔹این دو واژه در علم سیاست معمولا به گونهای درست یا نادرست، مترادف فرض شدهاند و غالبا بیانگر قابلیت و توانایی اداره هر کشور توسط مدیران و کارگزاران شایسته آن و ایفای بهینه کارویژههای دولت و کسب حداکثر رضایتمندی مردم میباشد.
🌐 vasael.ir/0003Qk
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب| جهاد اقتصادی از منظر قرآن
🔹جوامع بشری همواره در دورههای متفاوت تهدیدها و چالشهای گوناگونی پیشرو داشتهاند و جامعه اسلامی هرگز از این واقعیت مستثنی نبودهاند. تهدیدهای نظامی، چالشهای سیاسی، تهاجم و شبیخونهای فرهنگی و البته در دورههایی تهدیدهای اقتصادی، مهمترین خطر برای جامعه اسلامی بوده است که قرآن کریم این تهدیدها در عصر پیامبر (ص) را بیان میکند.
🔹توجه دادن به این پرسشها دستکم میتواند افقهای روشنی پیش روی مدیران و فرماندهان جهاد اقتصادی بگشاید و آنان را به اهداف خود مومن و به تحقق وعده پیروزی الهی در جهاد اقتصادی امیدوار سازد.
🔹جهاد اقتصادی از منظر قرآن» به قلم آقای محمد عابدی، با قیمت ۲۱ هزار تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
🌐 vasael.ir/0003Fe
🆔 @vasael_ir
🔸معرفی #مقاله | فقه همان حقوق نیست
🔹جوامع اسلامی به طور عام و جامعه كنونی ایران پس از انقلاب بر اساس احكام و موازین شرعی و فقهی اداره می شوند. فقه و احكام شریعت ابعاد عمومی زندگی جمعی و غالب حوزه خصوصی زندگی فردی را در برگرفته و مدعی تنظیم روابط چندگانه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی افراد جامعه اعم از مسلمان و غیرمسلمان است.
🔹سیطره تفكر فقهی و شرعی بر روابط سیاسی میان حكومت شوندگان و حكومت كنندگان در ابعاد و اندازه های گوناگون و نیز روابط حقوقی، اقتصادی و فرهنگی گسترده است و پس از انقلاب اسلامی، فقه و احكام شریعت منشور حكمرانی زمامداران در ایران بوده و از سه دهه گذشته به این سو، فقه و احكام آن از ضمانت اجراهای حقوقی، برای پیروی تابعین حقوق است.
🌐 vasael.ir/0003Qb
🆔 @vasael_ir