۶- تقارن و یا دقت بیش از حد:
اگر این فکر و دقت به متقارن بودن اشیاء به مرحله عمل وسواسی نرسد، در زمرهی وسواس های فکری قرار میگیرند.
۷- برانگیختگی برای فریاد زدن به طور وقیحانه در مکانهای نامناسب و یا داشتن افکار مربوط به موسیقی در ذهن (مثلاً تکرار یک ریتم موسیقی در ذهن)
درمان وسواس فکری✅
۶- تقارن و یا دقت بیش از حد: اگر این فکر و دقت به متقارن بودن اشیاء به مرحله عمل وسواسی نرسد، در زم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✅ج) #عوامل_بروز_وسواس_فکری:
1⃣- دوران کودکى:
اعتقاد گروهى از محققان این است که پنجاه درصد وسواس هاى افراد در سنین جوانى و پس از آن از دوران کودکى پایه گذارى شده و تاریخچه زندگى آنها حاکى از دوران کودکى ویژه اى است که در آن کشمکش ها و مقاومت ها و سرسختى هاى فوق العاده وجود داشته و کودک در برابر خواسته هاى بزرگتران تاب مقاومت نداشته است. حتی دیده شده که عقده هاى فرو خورده، ناکامیهاى درون ریخته شده و گاهى نیز احساس گناه کار بودن در دوران کودکی باعث بروز افکار وسواسی میشود.
❤️ @vasvassssssss
2⃣- شیوه تربیت:
در پیدایش گسترش وسواس براى شیوه تربیت والدین نقش فوق العاده اى را باید قایل شد. بررسیها نشان مى دهد مادران حساس و کمال جو بصورتى ناخودآگاه زمینه را براى وسواسى شدن فرزندان فراهم مى کنند و مخصوصا والدینى که رفتار طفل را بر اساس ضابطه خود بصورت دقیق مى خواهند و انعطاف پذیرى کمترى دارند؛ در این رابطه مقصرند. تربیت خشک و مقرراتى در پیدایش و گسترش این بیمارى زیاد مؤثر است. نحوه از شیر گرفتن کودک بصورت ناگهانى، گسترش آموزش مربوط به نظافت و طهارت و کنترل کودک در رفتار مربوط به نظم و تربیت و دقت او هم در این امر مؤثر است. اما از تقلید و الگوگیری کودک نیز نباید غافل شد؛ چون والدین وسواسی با ابراز شیوهی برخورد خود با افکار وسواسی نوعی الگو برای کودکان خود میشوند. حتی تفسیرهای افراطی غلط و سوگیری نسبت به احکام شرعی از طرف والدین نیز در تحکیم افکار وسواسی در کودکان و نوع نگاه آنها تأثیر میگذارد.
❤️ @vasvassssssss
3⃣- تحقیر کودک:
عده اى از بیماران وسواسى کسانى هستند که دائما این عبارت به گوششان خورده است که: آدم بىعرضه اى هستى، لیاقت ندارى، در خور آدم نیستى، بدرد زندگى نمى خورى... و از بابت عدم لیاقت خود توسط والدین، مربیان، خواهران، و برادران ارشد سرکوفت شنیده و تنبیه شده اند. این گونه برخوردها بعدا زمینه را براى ناراحتى عصبى و یا وسواس آنها فراهم کرده است.
❤️ @vasvassssssss
4⃣- ناامنى ها:
پاره اى از تحقیقات نشان داده اند برخى از آنها که دوران حیات کودکى آشفته اى داشته و با ترس و ناامنى همساز بوده اند بعدها به چنین بیمارى دچار شده اند. آنها در مرحله کودکى وحشت از آن داشته اند که نکند کار و رفتارشان مورد تایید والدین و مربیان قرار نگیرد. اینان در دوران کودکى براى راضى کردن مربیان خود مى کوشیدند و سعى داشته اند که دقتى افراطى درباره کارهاى خود روا دارند و در همه مسائل، با باریک بینى و موشکافى وارد شوند. حتی گاهی یک حادثه وحشتناک و پرتنش میتواند باعث بروز افکار مزاحم شود.
❤️ @vasvassssssss
5⃣ منع ها:
گاهى وسواس فردى بزرگسال نشات گرفته از منع هاى شدید دوران کودکى و حتى نوجوانى و جوانى است. مته بر خشخاش گذاردن والدین و مربیان، ایرادگیریهاى بسیار، توقعات فوق العاده از زیر دستان، اگر چه ممکن است کار را برطبق مذاق خواستاران پدید آورد؛ ولی معلوم نیست عاقبت خوش و میمونى داشته باشد.
❤️ @vasvassssssss
6⃣ خانواده افراد وسواسى:
بررسی ها نشان داده اند:
الف) اغلب وسواسى ها والدین لجوج داشته اند که در وظیفه خواهى از فرزندان سماجت بسیار نشان مى داده اند.
ب) ایرادگیر و عیب جو بوده اند اگر مختصر لغزشى از فرزندان خود مى دیدند، آن را به رخ فرزندان مى کشیدند.
ج) خسیس و ممسک بوده اند به طورى که کودک براى دستیابى به هدفى ناگزیر به شیوه اى اصرارآمیز بوده است.
د) افرادى کم گذشت، طعنه زن، ملامتگر، بوده اند و کودک سعى مى کرده خود را در حضور آنها دائما جمع و جور کند تا سرزنش نشود.
❤️ @vasvassssssss
7⃣- گاهى ترشح ناموزون بعضى مواد شیمیایى در مغز باعث به وجود آمدن این بیمارى مى شود که شرح آن در کتب علمى قابل پى گیرى است.
❤️ @vasvassssssss